Tuesday, November 30, 2010

nikah 20.11.2010



19.11.2010

sebelum tido malam tu, salam ma ayah mintak ampun dan maaf atas dosa2 dan halalkan makan minum.. mohon maaf dengan penuh perasaan hiba..


20.11.2010

hari yang ditunggu telah tiba. bangun subuh2 dah rasa dup dap dup dap. bersiap cepat2 sementara tunggu lina dan hasni datang ambil. omg xterkata banyak betul jasa 2 pengapit ku ini. huhu diorang lah pengapit diorang lah driver, diorang lah peneman :(

mereka bawak saya ke butik Orange Bridal.. saya makeup kat sana je, senang. rumah sempit, rumah flat kan, bilik sempit.. so gi butik terus, memang selesa. hehe


dah siap makeup, teruja sangat, sebab mak andam makeup aku suke sangat. suke hasilnye hehe.

makeup dari mak andam orange bridal. i likee *hidung ku yang besar tu memang xbole nak selamatkan da ;p


dah dipakaikan tudung lengkap, dalam pukul 9pagi macam tu bergerak lah kami ke masjid Salahuddin Al-Ayyubi Taman Melati. tapi awal gile sampai, keluarga dan pengantin lelaki pun x tiba lagi
hee hee


bergambar dengan 2 pari2 ku =)


dalam pukul 9:30++ tu, keluarga dah sampai dah. tapi pengantin laki x sampai lagi. kuku ada sms dengan smiley sedih katanya lewat..

hehe xpe, kite tenang tenang yuk ;)

apalaaa yang ma ayah duk sok sek sok sek tu~

hee hee


dah kat masjid tu kitorang dapat tahu yang hari tu 3 pasangan pengantin rupenye yang nikah. lerrrr~~ ingatkan aku sorang2 hihi.

terus terbayang entry lisa yang akad-nikah-pengantin-duduk-sebaris-depan-imam-macam-kawin-pakej-derma-baitulmal.. lisa ;n ko telah memberi gambaran sebegitu pada saya ;n ahuk ahuk.


tapi rupe2nyee, satu pasangan tu tok kadinye yang lain. so diorang start dulu. kitorang tengok aje lah.. hehe bes bes dapat tonton orang lain nikah. tapi ia sebenarnya lebih membuatkan aku berdebar2. siu~~~~

ok ok malas nak cerita panjang ni. nak letak gambar terus.

oh ye, kitorang nikah akhir sekali. bes tauuu sebab leh conquer tempat ;p hehehehehe

layan gamba ya :)



dup dap dup dap..

terharu keluarga dan saudara mara terdekat ku sume hadir, dan juga jiran2 yang rapat, pun hadir :)
paling terharu, jiran yang bukak kedai bihun sup kat bawah pun tutup kedai. hehe

note : nampak x laptop dari jauh?? hehe. live dari ireland, pika adiknye si keri mahu melihat kami bernikah. gune skype rasanya :)




tenang..

apalah yang ma dok fikirkan itu~



tapi Ustaz Zaquan yang nikahkan kitorang tu, kelaka... asyik buat lawak je... memang sangat membantu mengurangkan debaran aku.. sebab kelakaaa... wuuu

time ni x silap aku ustaz tengah taklimat kat kuku cane nak lafaz...
ustaz kate tunggu die habeskan ayat dulu, baru pengantin sambung dengan lafaz....

jangan "aku nikahkan dikau.. bla bla ... tuu".. tengah sebut "tuuuu" xsempat habes perkataan 'tunai', jangan pengantin pergi terus sambung "aku terima nikahnye" pulak. padahal "tunai" x habes lagi.

kelakaaa giler kalau dengar masa tu rolling on the floor




akad nikah =)

..


..


..

..

Alhamdulillah, dengan sekali lafaz, pada pukul 11:19 am.. aku sah menjadi isteri kepada mohd khairi..

*speechless



masa dengar saksi ucap sah sah tu, aku macam tengah blank... entah.. susah nak describe~

*iringan lagu One - Lee Soo Young

when i saw you..
for the first time..
i knew you were the one..
you didn't say a word to me..


sambil ternampak imbasan pertama kali ku terlihat kuku 7 tahun yang lalu..
seorang pelajar lelaki yang berimej KOSAS masuk ke dalam dewan kuliah subjek multimedia dengan muka ketat takde perasaan, tak senyum..

masa pandang die tu, rasa dejavu... argh susah nak cakap dejavu camne.


itu 7 tahun yang lalu... pertama kali nampak si dia..


tapi sekarang aku sedang duduk dengan berbaju kurung putih menyaksikan lelaki yang sama itu baru saja melafazkan terima nikah terhadapku..


=)


tiada air mata... tenang je... cume kemudian masa jumpe ma dan mak, time tu xtahan siket air mata.. hehe


selepas akad nikah, kuku datang padaku dan membaca lafaz taklik kepadaku..





kemudian, kuku solat sunat nikah.

=)



selesai kuku solat, upacara batal air sembahyang blushing



when you~ held my hand~..
pull me into your world..



from then on my life..
has changed for you..





Now I'll never feel lonely again
Coz you are in my life...



..


ok habes dah lagu iringan One dari Lee Soo Young.. hehe
hee hee

lepas selesai sume2, tetamu di jemput makan di luar masjid. keluargaku pulak sume dah lesap, sebab dah dekat pukul 12 kan... kenduri kat rumah dah start..
aku pun xingat kat photographer kitorang ada x gamba dengan keluarga masa nikah, huhuhu...
gambar2 candid adalah rasanya :)



besfriends =)

seni, ezzan, rosa n lina



kawan2 yang hadir. terharu sangatttt



selepas itu.... aku dan kuku berdesuppppp kee butik sekali lagi, untuk bersiap2 untuk sanding pula =)


tunggu entry seterusnye ye ;)


note : pics credit to hasni dan ezzan ^^








tudung nikah dan veil



tudung nikah dan veil adalah dari Koleksi Vispera.

terima kasih sangat kak hawa yang baik hati dan pemurah, moga dimurahkan rezeki akak.

nantikan entry khas untuk tudung Vispera ini.



tunggu ek~~~~~ hee hee



note : pic credit to my hasni




Monday, November 29, 2010

special teaser from fuad topa




Our Official Photgrapher - Fuad Topa


terima kasih fuad topa untuk special teaser ni =) hehe

terus rasa kembang kuncup, bole? ;p


nex nex nex entry nanti akan ku update cerita khas tentang my OP ni.
he's the best ;)

tunggu ekk~


bape banyak tunggu daa~~ hee hee



note : xtau nape xleh bukak blog fuad topa lak buat masa sekarang. ke korang bole ek?






sehari sebelum nikah



hoho dah seminggu punye cerita, nak cerita pun lemau ni.

hehe.
sehari sebelum nikah ada ezan menemaniku, thanx ye ezan menemani dd ke sana ke sini, teman ambil kasut kat Gavy, duduk di atas bangku makan waffle dan cup corn sambil bercerita itu ini :)


petikan dari blog ezan..

"Kira kalau ada soalan ‘apakah yang anda lakukan bersama dengan BFF anda pada hari terakhir sebelum BFF anda berkahwin?’ and i’ll be answering makan waffle atas bangku sambil bersila hehe ;)"


kui kui kui hee hee

bila malamnye pula,
lina dan hasni pula balik dari keje terkocoh2 ke rumah ku.. lalu kelam kelibut menemaniku ke carefour mencari inner tudung. hehe lupe lak tudung adalah jarang, jadi kene beli inner tudung untuk xnak kasi nampak leher. naseb baik jumpe, puas hati lak tu, hihi.


lepas tu kelam kelibut pergi butik pakai henna. alaa henna ni memang ada dalam pakej kawen yang aku amik dengan Orange Bridal. so pakai je lah. hehe kalau ikutkann, x suke pakai henna, nak inai biasa2 je. tak berapa suka tengan diconteng. tapi entah angin apa tah malam tu aku redha je hee hee

masih x percaya aku pakai henna padahal aku x minat. bole?
*pastu malam tu monyok sebab ala2 xsuke xsuke. hehe hampeh tul perangai diri sendiri

hehe

oh muni pun datang gak ke butik malam tu, bagi bakul yang aku nak pinjam sebagai tempat isi doorgift. so die tengok sekali laaa tanganku di henna kan. hehe


lepas tu, kesahnye agak kelam kelibut dengan kesah baju melayu kuku. hehe skip part ni.

kite terussssss kee kesahhhh tengah malam.



korang ready nak baca??


...

...

...



kesahnyeeee.... adalahh...... pengantin menanges malam nak nikah!!

bolehhhhhhhhhhhh??





time tu pukul 12 pagi ke 1 pagi macam tu laa..


sebabnyeee.. aku pun xtau laaa angin degil apaaa yang datang kat aku ni.. degil gileeerrr

aku kannn nak sangat pelamin kat luar kann???
kire macam org kanan kiri cakap xpedulik, aku nak jugak pelamin kat luar.. aku xnak pelamin kat dalam.. aku nak outdoor...
tapi kan sekarang tengah musim hujan, so orang sekeliling risau kalau hujan habes laahh pelamin+pengantin kene tempias.

tapi siriyesly aku nak amik risiko. aku berdoa sangat tak hujan. dan aku yakin memang takkan hujan. aku ada instinct itu. dan aku percaya pada instinct diri sendiri.
kire kalau hal lain aku boleh consider, tp hal pelamin dalam atau luar, aku jadi degil sedegilnyee, taknak dengar cakap orang tua. ishh korang jangan ikut perangai budak ni. hehe


dan malam itu, hujan tak henti2 turun.
aku rasa macam danggg!!!!!!!!
dan pelamin yang sedang dipasang mengalami kesukaran untuk diteruskan.

dan aku, menangis teresak2. sedih sangat sebab semua orang push2 aku untuk letakkan pelamin dalam dewan. pastu tambah lagi mende2 lain yang buat aku byk fikir.

aku bukan punya impian besarrr untuk wedding ku. tak nk hotel pun, tak nak dewan besar pun. aku cume nak die outdoor sahaja, dan semua orang boleh tengok pengantin dari jauh. kalau korang baca entry aku dulu2, betapa kuatnyee aku nak outdoor tu. aku memang xsuke dalamm... x tau camne nak terangkan dahh.. hanya orang2 yang betul2 paham je lahh yang bole paham aku ni... haishhh...

aku jadi degil sangat... malam tu..

aku menangis teresak2, sama lajunye aku nanges dengan air hujan tu. terus mak rasa risau sangat.

dan terussss baru laahh masing2 keluar idea macam2.

jiran2 baling baju aku atas bumbung... bumbung dewan kot, xsure.. *xleh percaya sangat ni tau, tapi bile dalam keadaan terdesak, kite buat je sume yg ada

lepas tu call orang khemah suruh pasang kanvas untuk elakkan pengantin+pelamin kene tempias sok..

lepas tu orang pelamin tangguhkan pasang pelamin tu ke esok pagi.. sebab takut basah dan kerusi+bunga2 hilang..

aku sendiri memang setuju pasang je laa pelamin tu esok.. kang kalau hilang kerusi orang curik karang, nanti aku lak yang kene bertanggungjawab tul x... huhu


naseb baik esoknye tak hujan.. Alhamdulillah... terima kasih Allah.





ok habes part aku nanges teresak2 sampai bengkak mata.. haha gilakk...

sepatutnyee pengantin tido awal kann malam nak nikah.. dan itulahh niat ku sebenarnye... mak dan abang dah biseng dah suruh aku tidur cepat... tapi aku rasa macam ada je yang x setel.. ahuk2


dan tiba2....

eh camne nak cite eh...

erm ermmm abahku dari terengganu dah sampai tapi sesat x jumpe cari rumah... lepas tu di offnye henset, merajuk kot.. xtaulaaa.. dan motip aku selamba je cerita kat blog ni? xtaula... abang aku macam enggan nak pergi amik.. last2 aku pujuk abang aku biar aku sama2 teman abang pergi carik.. .. aku paham abang kekok xpenah jumpe abah kan.. 20 tahun tu... aku at least dah jumpe hari tu, so kurang siket kekok..

abang serba salah sebab sepatutnye aku dah tidur... tapi aku paksa gak abang bawak aku untuk gi cari abah.. sebab kalau tak, sampai ke sudah x jumpe penyelesaian..
lalu abang sarungkan baju sejuk dan baju hujan padaku, disarungnye lagi baju hujan ke kepalaku takut aku sakit dan memayungkan ku ke arah kereta, dah melularlahhh mata kitorang ni cari kereta abah dalam keadaan hujan, sejuk dan gelap...


akhirnye jumpe!!


bla bla... tetibe maalas nak cite, bole? hehe

last2 aku tidur pukul 3 lebih... naseblaaa kene marah ngan mak andam sok kalau mata bengkak!



kite lupekan sumeeee kesah2 ini, kite teruskan dengan kesah penyatuan 2 hati dengan ikatan yang sah keesokan harinye.. ouhh tungguu~~~

kejap lagi ek publish, nak taip jap... ;)









Alhamdulillah



salam semua :)

Alhamdulillah semuanye sudah selesai.. dan sudah seminggu saya menjadi isteri kepada mohd khairi aka kuku^^ segala2nya terlalu indah untuk digambarkan ^^ dan hari ini first time saya berenggang dengan kuku, hehe... dah kene pegi keje lorrr... dah seminggu mukanya sentiasa di depan mata... dalam tempoh seminggu tu, henset pun dah tak alert dahhh, sebab dah takde msj "awak tengah buatpe" macam dolu2 hehe....

indah betul pagi ni, apabila mencium tangan suami dan dahi dikucup sebelum turun dari kereta bila sampai depan ofisku.. aku ingin begini selamanyaa =) ouhh~~~~~ hana dan ja~~~ ayat ni boleh publish kat blog x ? hahahahahahahaha ok ok ok lepasss ni aku cubeee tak jiwang2 dalam blog ok???

pagi ni pukul 6:57am aku login masuk keje, awal tak awal tak?? haha.. yelahh, sebab lepas hantar aku ke ukm, kuku kene gerak putrajaya pula ;)


ouhh ramai yang duk tanya aku duduk di mana sekarang?? aku duduk di mana2 sahaja.. hehe.. pagi tadi adalah dari umah ma di Gombak, tapi petang karang balik keje, balik ke umah mak lak di Banting... hehe kejap sana kejap sini... tapi InsyaAllah kalau dah setel beli perabot dan lektrik penting, saya dan kuku akan masuk ke rumah kuarters dalam masa terdekat ni.. =)


hrm sudah seminggu jugak laaa blog Our Secret Garden ni ditubuhkan... banyak sebenarnye nak cerita, banyak gambar yang ingin di upload.. ok tunggu jap yeee... tak sabar nak taip semua entry tu.. tapi lepas publish entry ini, nak bukak facebook jap, nak reply semuaaaaaaaaaa comments kat profile tu.... kene reply sume tuuuu sebelum pukul 8 am.. pastu nak bukak blog ni balik, pasang nuffnang, pastu betul2kan font type dan apa2 yang patut... pastu buat keje jap, haaa bila ada masa terluang baru laaaa update cerita satu persatu k ;)

tunggu ekkkkk, heheee


okie sebagai permulaan, saya letak gambar nikah ni dulu ye... gambar primary photo fb ku skang :)


=)
pic kredit to ezzan


indahnye perasaan rindu pada suami blushing



note : segannye kat ofis hari ni, hehe




Sunday, November 21, 2010

The color of my love



~And with this ring our lives will start

Swearing that we'll never part
I offer what you cannot buy
Devoted love until we die
....






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...