Monday, February 28, 2011

6 weeks


Assalammualaikum sume

hari ni 28hb 2 2011.. motip bagitau tarikh hari ni? hehe


datang keje bukak web 3dpregnancy ni dulu sebab nak tau perkembangan my bb dalam perut.


http://3dpregnancy.parentsconnect.com/calendar/6-weeks-pregnant.html



Your Baby
This week starts a period of rapid cellular development for your baby-to-be, who looks like a mini tadpole, with a tiny head and tail. His or her eyes, ears and mouth have begun to form (though they're a little more Discovery Channel "creatures of the sea" documentary than Gerber Baby at this point).

Other exciting milestones include:

Your baby's heart is now beating to a regular beat, although it's still too faint to hear.

His or her arm buds are just beginning to, well, bud. They look like teensy swollen bumps at this point. In a few days, they'll resemble itsy-bitsy flippers.

Your baby has grown to ⅛ inch long—about the size of one of the chocolate sprinkles on your last cupcake (and your last ice cream cone, and your last sundae and your last giant cookie ... maybe there is something to those rumors about pregnancy cravings!).

---> haha comelnyeeeee!!!



What You're Thinking:
"If I put my head in my hands and stare down at my desk, it'll look like I'm working really hard and nobody will know I'm actually sleeping."

---> em betul. pukul 2:30 petang nanti mesti aku akan jadi begini. tapi bukan sebab pregnant, memang dari dulu aku memang akan mengantuk masa ni, tetibe dah terpaku secara cool depan PC. uhuk masih x leh bezakan mengantuk masa mengandung ;p



Your Body
You may be feeling super-tired or nauseous (or super-tired and nauseous—lucky you!) -

--> super tired belum lagi. tetapi memang dah rasa cepat penat. jalan2 siket dah penat. adoii, kadang2 nak set dalam mind "aku xpenat aku xpenat" konon2 nak jadi wanita kental, tapi lama2 aku kena terima kenyataan yang aku memang cepat penat sekarang. dan bile penat aku akan diam giler. bila bernafas pun macam mengah, memang akan lepaskan nafas dengan kuat. x tipu wehhh. anti-penat dah x sekuat dulu. xtau nak terang cane, sebab yang ni aku memang rasa perubahan.


muntah2, mual, loya belum rasa lagi laa.. cume mulut x sedap jek.. semalam pergi carefour kuku belikan banyak sangat buah2han.. heaven betul.. hari ni bawak 2 bekas buah2an yang dah potong, nak makan buah setiap kali mulut rasa x sedap.. tapi so far mulut ok pulak, saba je lah... so 2 bekal itu x terusik lagi hihi


If you can't stay awake for the second half of Grey's Anatomy, blame it on the baby. Extreme exhaustion is often one of the first signs of pregnancy, and while your body will probably regain some of its strength by the time you enter your second trimester, you might find yourself nodding off during Dr. McDreamy's love scenes ... or worse, yours!

- adehh ni dari zaman dulu kala aku xpernah berjaya habiskan 1 movie kalau tengok cd *kecuali cite desperate hwives dan cite korea bersiri. belum pape dah tertido.. adehhhh so masih xboleh bezakan before n after pregnant hehe..


habes.. jom borak2...


hari ini bermula seperti biasa.. pagi2 jalan dengan kuku turun lif, jalan ke kereta.. oh so far sepanjang 3 bulan kawen ni x pernah lagi tak keluar sama2.. mesti kuar sama2 gak.. walaupun aku siap lebih awal dan tempat keje lagi jauh dari kuku ataupun kuku siap awal dulu ke, kitorang tetap mengamalkan konsep keluar pintu sesama hehe.. motip?? x pernah lagi keluar asing2, ko pegi dulu kee aku pegi dulu ke... heehee xtaulaa, naturally jek ;) xtaulaaa nex 3 years camne plak ;p hua hua hua hua


pagi2 dah gelak sebab aku jalan macam biasalah, letak henbeg kat lengan ala2 datin sebab selesa gitu instead of letak kat bahu.. tetibe aku jeling ke tepi tengok kuku tengah bersusah payah nak buat macam tu jugak dengan beg laptop dia nak masukkan dalam lengan juga-sebab-nak-ajuk-aku.. bole??? kelaka ok, pagi2 dah buat lawak kasi orang gelak, haruslah x muat pemegang beg laptop tu nak masuk kat lengan dia hihi.


pagi ni sarapan mee kari kat cafe kejut. sedap gilos.. motip makanan2 sarapan dekat cafe kejut sedap2?? geram betul. korang bole terima x makan mee kari for breakfast. dulu aku xbole terima, tapi sekarang aku dah laksanakan pulak. hihi motip?


pagi ni jugak tetiba rasa sedih sebab melayan video seorang lelaki yang memujuk teman wanitanya, sebelum lelaki itu meninggal dunia :( sedeynyee...... link blog arwah tu aku dapat dari blog auntie nani

huhu.



oh nak cerita pasal last week, petang balik keje hari jumaat, my ezzan datang rumah bawak banyak giler buah2an, yogurt dan lain2... terharu sangat! ezan kate untuk celebrate sempena my pregnancy.. so suwit auntie ezan.. bertuah betul my bb dapat auntie hot macam auntie ezan ni.. tetibe terbayang watak auntie ezan yang selalu datang main dengan bb dan bagi banyak2 mainan kat bb pastu selalu bawak bb gi jalan2 pastu kadang2 tolong hantarkan bb ke nursery pastu... endingnye bb lagi sayang auntie ezan dari omma dd. hahahaha begitu~


lepas maghrib, si lina kerang pulak datang rumah.. pastu dua2 request nak tengok p#rut.. bole?? hehe suke tengok muke diorang bile aku tunjuk p#rut.. ezan kate comelnyeee!!!!
hee hee masing2 surprised eh, x sangkaa dd ngandung eh?? dd pun xsangka hua hua hua


dalam pukul 8 lebih macam tu, dudu kuku dan ezang pegi hantar lina ke putrajaya sentral, nak hantar lina naik bas, dia nak ke johor bertemu suaminya...

kerang yang gigih, hehe. ;P

lina sonok x tengok kitorang lambai2 dari bawah bas? hehe



note : wikend balik rumah jumpa ma, ingatkan ma akan bagi macam2 nasihat dan pantang larang orang ngandung. tapi semua itu tidak berlaku hehe. ma cume nak aku buat biasa je, jangan fikir sangat pasal aku tengah mengandung, ma suruh aku menjalani hidup harian macam biasa, jangan fikir pasal bb ok ke x bla bla.. nak makan apa pun makan je, buat macam biasalah kesimpulannye. ma nak aku happy2 je, kalau berfikir kadang2 bole mendatangkan stress..jadi buat biasa je.. omg, sayang ma sangat2 :'( dari dulu mengagumi ma saya yang sangat kuat...


membesarkan 2 orang anak-yang-nasib-baik-xnakal dengan bekerja di kilang.. bertemu jodoh dengan saudara baru (ayahku yo yo wassup)... membimbing ayah ke jalan Islam.. bersabar dengan peribadi ca ya nun alif yang masih sebati dalam diri ayah..

tiada siapa yang sungguh kuat di depan mata saya selain ibu saya :)


dan yang paling penting ma lahirkan saya dan abang saya yang gemuk2 sihat tanpa sakit2.. susah demam sehingga dewasa.. i wish i could be lucky like Her :)


serius, nasihat ma yang suruh aku buat biasa2 macam x mengandung tu betul2 buat aku terharu.. love u ma...


Friday, February 25, 2011

semalam makan papa john



semalam dating2 ngan kuku kat jusco equine, pastu makan kat Papa John.

oh teringat sangat masa dulu2 rosa dan izuan pernah bawak kitorang makan kat Papa John kat IOI, sedap giler pizza dia. teringat2 okeh....

tu yang semalam bile kuku cakap ada Papa John kat equine, aku naakkkkkk, teringat kelembutan pizza papa john. hihi

tapi x ramai laa kat papa john equine. ramai x tau kot, entah

kredit gambar to idzuan eh. aku x amik gambar semalam


n'way, rosa, hari tu korang order pizza apa ye? smlm kitorang order macam lain plak rasa dia dengan yang korang order dulu.


ok lah tu je nak cite bye2.

oh sebenarnye baru balik dari jalan2 dengan aina dan wewe.. jalan2 kat booth2 perbadanan putrajaya dengan pasar malam, ushar tudung, tapi aku xbeli pun. diorang yang berjaya rembat hee. lepas tu makan laksa mega kat pasar malam tu.. wewe dan aina pun ikut makan, hehe so suwit diorang ikut selera aku yang nak laksa ;p


ok bye2.


note : pizza kat Izzi suke jugak, sebab roti die nipis. suke2...



makasihlah pada kawan2 yang comel ni


makasih sangat pada kawan2 ku yang comel ni buat entry untuk ku. hehe sukenye sukenye kat korang. hik2

1) ciare --> http://ciare.blogspot.com/2011/02/dd-keri-chu-ka-du-rim-ni-da.html

2) lina --> http://linapersonaljournal.blogspot.com/2011/02/tahniah-my-dear-dd-dan-keri.html

3) rossa --> http://rosealley.blogspot.com/2011/02/dia-sudah-hamil.html



makasih juga pada kakyen comel yang bagi ticker ni kat dd ^_^ seronoknye ada orang buatkan, just tepek jek kat blog. ekekeke terharu ah kakyen. mmuahxx




makasih juga pada semua readers yang wish dekat comments, chatbox dan kawan2 yang wish dekat fb, sms. mmuahx mmuahxx


hehe baru hari pertama announce pada semua, tetibe dah rasa bes.. sebab..

semalam aku teringin makan nasi beriyani for lunch... aku punye teringin tu bukanlah mengidam tau, tapi u know, kehendak-harian-seperti-manusia-biasa

bagitau kat kawan2 nak makan briyani, pastu sume main laju je setuju, tanpa sebarang bantahan hee hee motip? kui kui

pastu aku keluarkan lah kunci kereta kan nak drive, lepas tu opismet aku nama dia hana "xpe xpe dd, biar hana bawak kereta, dd xyah"..

oh my~~~ nak ngandung selalu lah macam ni hee hee privilege gitu hee hee

hak hak hak..


yang benar,
Omma dd.
*haha aci x panggil cam korea?? kosserr kan, kui2



note : hari ni dah telan asid folik :)




Thursday, February 24, 2011

apabila aku disahkan.....



Assalammulaikum sume :)

erm cane nak mula ye.. hehe..

ceritanya macam ni... setiap bulan aku punye p*&*d adalah stabil, x pernah lewat ..
then last week dalam 12hb macam tu, macam biasa jerawat dah tumbuh habes laaa menunjukkan tanda2 yang aku nak p*&*d.. tapi tunggu punye tunggu xde.. aikk pelik... adakah.. adakah.... adakahhhhhhhhhhhhhh??? tapi x de muntah2 pun.. bole x fikir macam tu hee hee

lepas tu boleh dah terfikir kalau ngandung... camne dengan master aku... kalau hantar tesis sekarang pun, masa present nanti kalau aku dah bersalin sempat ke?? nampaknye kene repeat balik laa nanti... camne ekk... pastu terfikir lagi, kalau SPA panggil aku masa aku ngandung cane.. ada isu x nanti.. aaaaaa banyaknyee berfikir.... pastu fikir alaaa belum jalan2 ke korea lagi dengan ezan haha ciri2 yang bakal bole dilempang ni


bile tengok perut.. memang buncit tapi macam sediakala nye buncit laa, xdapat bezakan hee hee
kui kui susah betul orang ade lemak kat perut ni ;p


then on 20th... ishh xbole jadi ni... motip p*8*d x sampai2 lagi?

on 21st.. aku fikir aku harus buat sesuatu.. aku perlu test sendiri gune kit ni, dan jika positif, aku perlu jumpe doktor... perasaan inginn tahu yang menebal menyebabkan aku yang kebetulan sedang berym2 dengan lisa tentang nama anak yang lisa dah pilih motip?, lalu aku tanye2 die pasal checkup pregnant, etc..


konon2nyee nak jadi watak kawan-yang-baik-dan-prihatin-tanye-pasal-lisa-pegi-klinik-mana-oh-prihatinnye-seorang-kawan laaa

tapi last2 aku masuk perangkap lisa, bole?


greenrose_dd : uols checkup ngan bersalin katne ek
pestisid : sy checkup kat demc shah alam
pestisid : bersalin maybe kat demc or kat KB..x pasti lagi tgk keadaan cmne..n kene bincang2 ngan mak sy yg nak jaga saya tu
pestisid : dan sy pon mcm serba salah sbb sy nak edy ada sama2 saya gak..
pestisid : crying
pestisid : kalau ko ngandung ko g checkup kat kpmc..syed bini dia beranak sana 1899 je normal ngan epidural
pestisid : kalau tmpt saya, demc tu 3500 dh kot
greenrose_dd : demc nama penuh apa *x pernah2 aku amik kesah pasal nama penuh, tetibe hari ni tanya hehe
pestisid : darul ehsan medical specialist
pestisid : tgh gigil2 gak ni sbb kalau bersalin normal xpe
pestisid: kalau kene caesar uols...7500 kiss*
pestisid : crying
pestisid : mampusssssssssssssssss
pestisid : silap smiley lak gi cium2 kiss
greenrose_dd : nama penuh kpmc apa *tensen aku budak ni suke bagi nama pendek, aku tengah perasaan ingin tahu menebal ni, haha
greenrose_dd : jgn shortform leh x crying
pestisid : x pasti
pestisid : uols gugel la
pestisid : website die kale pink
greenrose_dd : oo
greenrose_dd : motip ingat pink hee hee
pestisid : motip? ko dah ngandung ke???? *gulp. motip lisa serkap jarang? benci.

greenrose_dd : xlaaa
greenrose_dd : tanye jee
greenrose_dd : puk
greenrose_dd : ermm kire uols x gune kad gomen langsung laa ey
greenrose_dd : hehe
greenrose_dd : xmasuk spital gomen
pestisid : sy mmg xde rekod gomen langsung
greenrose_dd : ko checkup kat demc mahal x
pestisid : checkup memula 90 hengget kot
pestisid : lama2 150 sbb skali ubat
greenrose_dd : oooo ok ar
pestisid : ubat obimin pluz ngan kalsium
pestisid : okey aaa 150 x membebankan
greenrose_dd : ok ar tu
pestisid : plg mahal penah kena rm446
pestisid : sbb buat full blood test yg check air gula smue tu, skali ngan saringan anak kene down sindrom ke x
greenrose_dd : oooooo xpe ar, x cecah ribu2
greenrose_dd : tetibe skg sy berminat nak tau sume tu *konon2 nak bajet xde pape berlaku laa kann dengan perkataan tetibe berminat
greenrose_dd : huhu padahal sebelum ni xpenah berminat
greenrose_dd : adakah iols dah matang? *ayat nak cover sebenanye
pestisid : adakah uols dah ngandung? tu soalan betul *PUK BUDAK NI


greenrose_dd : x laa uolss... *masih menafikan sebab memang x confirm lg ar
greenrose_dd : puk2
pestisid : baik ko gtau saya..sbb awal2 dulu sy gtau ko..ko antara org2 terawal sy bgtau wlaupun lum konfem *alamak kene ugut pulak dengan budak lisa ni

pestisid : sy tutop2 mulut jek x gtau org
pestisid : bg edy je..sbb dulu ko bgtau kuku jeee
pestisid : hee hee
pestisid : rolling on the floor
greenrose_dd : hihihihi
greenrose_dd : xtaulaaaaa
pestisid : eh better la ko amek tau awal2 pasal hospital dan kos2 smue ni
greenrose_dd : nanti klu ada sy bgtaulaa hee hee
greenrose_dd : skg ni buncit lemak
pestisid : kalau bleh dr skarang ko allocate la siap2 200-300 utk kos ngandung utk setiap bulan
pestisid : oh sy dulu buncit lemak gak
pestisid : hee hee
pestisid : pegila kpmc kalau nak murah
pestisid : dgr cite mcm murah
pestisid : ayah syed pakar anestetik kat situ
greenrose_dd : kannn
greenrose_dd : kakak2 ofis sume kate kpmc murah ok
pestisid : tukang cucuk2 anastetik/epidural smue2 tu
pestisid : eh ape motip ko tanye2 ni aaa?
pestisid : ko period lambat ek? pastu ko x check lagi..gitu?



huwakkkkk!!! ayat terakhir tu membuat anak panah mencucuk dadaku!! benciiiii haha
last2 terpaksa ngaku... serius aku dah kene saiko dengan budak ni.. soalan dia yang akhir tu paling tepat terkena hidung..

lepas tu kitorang borak2 lagi, lisa tanya macam2 hal wanita * x leh publish eh.. dia tanye aku jawablaa kann... dia nak tau simptom aku sama x dengan simptom pregnant... dan akhirnyaa

pestisid : ahhh ko pregnant laaaaaa

Dr. lisa yang sahkan. huk2


note : tujuan aku paste ym lisa ni sebab ada byk info pasal klinik mana, harga bla bla


petang tu balik keje singgah Guardian dekat2 ukm ni... nak beli pregnancy test... ahh bapak malu gilerrr mase nak cari pregnancy test dlm guardian tu.. nak tanya orang lagi laa aku malu.. last2 carik sendiri.. pilih pun lamaa.. xtau nak pilih yang mana.. last2 pilih yg 16ringgit punye ada 2 tester...

bayar laju2 sambil muke xpandang mata cashier, pandang luar lalalalala~~ keluar laju2.. alamak nampak laksa kedah la pulak.. sedapnye...drooling
drooling drooling
sms kuku laju2 tanye nak beli laksa bole x... beli laksa pun nak tanya suami kan, gedix tongue
kuku jawab bole...

alamak ternampak cream puff laa pulak.. sedapnye sedapnye... terus beli 3... 1 untuk saya, 2 untuk kuku... memang suke lebihkan untuk si dia ^_^ yg ni xde tnye2, lesen td masih valid tongue

lepas tu drive balik rumah...

lepas solat sume2... xberani nak test lagi.. hihi takut... tangan sejuk2...
sepatutnyeee hari tu nak pergi makan ciken chop kat presint 11.. tapi disebabkan aku tengah berdebar2, cakap kat kuku, nanti2 je lah makan
hee hee

kuku suruh test *hehe kuku xsabar ke..
tapi aku cakap nak makan dulu... nak makan kenyang2 dulu.. takut dah tau test nanti xselera nak makan... hihi over tak? yelahhh it is something yang u know... nak test mengandung ke x? x ke perkara besar tu?? hohoo

tengah2 hirup laksa hujung2 tu.. kuku cakap "dahlaa dahlaa test laaa sekarang"..
puk puk xtenteram orang nak makan hehe ;p

dah abes makan... hrmm tarik nafas... masuk toilet.. baca instruction berulang2 kali...


....

dah selesai...

....


...


2 line..

2 line maksudnye positif......... alamak ;p leh x nak cakap alamak masa tu ;p

bukak pintu.. tunjuk kat kuku..

pastu dua2 sengih.. bole? hee hee

aku.. xtau nak buat reaksi apa.. hihi
n kuku lak.. main acah2 aku, bole?
kuku seems happy.. but in his way.. kire xde laa berlari keliling rumah bawak sepanduk, xde la kan.. but in his way.. hew hew

tapi sebenarnye selagi x dapat confirmation dari doktor aku memang xnak bagitau sesiapa lagi.. sepatutnye pergi hari isnin dengan kuku, seharian aku duk gugel nak pergi checkup mana.. nak Annur bangi laa, nak Azzahrah laa... sampai ke spital mana nak bersalin pun aku dah gugel hew hew.. bukan aku sorang tau.. dengan kuku pun duk gugel dari ofis dia.. ekeke x buat kerja aku.. buat pun xleh konsentret.. hik

lepas tu duk layan website pregnancy ni --> http://3dpregnancy.parentsconnect.com/calendar/1-weeks-pregnant.html untuk belajar dari mule macammana baby terbentuk... baru faham kenapa dia akan kira dari 1st day tarikh period terakhir kita... macam tu rupenye... interesting!

last2...

aku memilih Poliklinik ukm, dekat seksyen 15 bangi, untuk checkup.. sebab dr. fazilah dalam poliklinik ni recommended by kakak2 ukm.. alang2 poliklinik ukm memang klinik panel aku, last2 memang pergi situ la.. recommended itu penting betul x? dah laa free hehe..

tapi bila call poliklinik ukm, dia kata dr. fazilah ada sampai pukul 5:30 petang sahaja.. alamak x sempat nak tunggu kuku ni.. last2 kitorang pergi semalam, aku dan kuku keluar kejap ofis..

jumpe Dr. fazilah, Dr. pun konfemkan yang..... aku dah mengandung 5 minggu.. tahniah.. hehe..




TANDA-TANDA YANG AKU XSEDAR IA BERLAKU DAN SEBENARNYE DAH BERI PETANDA TAPI AKU XPERASAN LANGSUNG

- lately ni setiap pagi aku nak sarapan dengan air oren.. tengahari lak mesti order air fresh oren.. lagi masam lagi bagus.. kawan2 yang makan dengan aku akan cakap "omputihnyee minum orange pagi2" hehe... aku pun xtau kenapa nak air oren je


- pergi mana2, cakap kat kuku nak buah oren.. masa kat pasar borong kuku tanya nak buah x? aku jawab "nakk" sambil muncung ke buah oren.. pergi carefour pun nak buah oren jugak.. kesimpulannye mana2 pun aku nak oren laaa... dua2 pun xsedar apa2 tersirat masa ni
hee hee


- yang ni xpasti laaa kategori tanda2 ke x. aku tetibe suke prosperity burger dan apa2 yang berkaitan dengan black pepper.. padahal sebelum ni aku x berapa mesra dengan prosperity dan x pernah order.. begitu juga dengan chicken chop, xpernah2 aku order... lepas tu malam2 aku asyik nak buat bihun sup lada hitam jekkk... arghhhh motip selera aku bertukar pada black pepper puan puan????? xtau laa ni petanda ke x...


- kalau boleh hari2 nak makan laksa.. rasa laksa kan masam2 sedap.. tapi yang ni memang TAK BOLEH MASUK kategori tanda2, sebab sebelum ni pun aku giler laksa... gi pasar malam mesti pulang dengan laksa... so yang ni x dikira tanda, reject reject point ni haha



- aku pelik kenapa parut jerawat aku x hilang2.. selalunyeee lepas aku buang jerawat, parut aku akan hilang dalam masa seminggu... bak kata lina sebab aku banyak minum air, sebab tu pertumbuhan sel baru tu cepat.. tapi lately ni aku pelik sangat, bekas jerawat x nak hilang, sampai la sekarang masih ada seketul kat pipi ni :( jadi color hitam dahh... parut hitam... memang yang ni aku pelik sangatttt ah.. then satu hari tu lisa cakap kalau ngandung, hormon berubah.. macam2 berlaku.. parut jerawat x hilang, etc...

laaa baru aku paham... huk2 x sempat selamatkan satu parut di pipi :/



ADA MUNTAH2 TAK??

buat masa ni xde... loya2 kat tekak pun xde.. sebab tu kot xperasan.. cume mulut rasa x sedap je la... rasa macam mulut masa demam, x sedap... sebab tu asyik nak oren jek... lagi masam lagi bes...


NALURI ADA??

ada.

1) aku order rojak buah kat cafe... makan lah nyum2... ada byk nenas... makan satu... so masa telan nenas tu, hatiku terdetik sambil pegang perut "kalau perut aku ada 'isi', bahaya ni makan nenas.".. terus aku ketepikan sume nenas, xmo makan dah.. selonggok jugaklah sampai kakak sebelah aku tegur "xsuke makan nenas ke?" hew hew hew...

2) kalau perut aku angin aku akan sapu losyen pati halia... tapi ada sekali tu masa sapu "xpe ke sapu ni... kalau lahh ada apa2 dalam perut ni, kepanasan nanti.." .. terus x sapu2 dah.. hehe takuttt



EMOSI BAGAIMANA?

Alhamdulillah buat masa ni ok jek heppy2... xtau laa kann sok lusa.. sebab sekarang kan awal lagi.. ateh kawan puteri 7 ku kate kene bersedia mental dan emosi..



ADA RASA MALAS DAN NGANTUK X?

xtau la.. sebab aku dari dahulu kalaaa slalu rasa malas2 dan cepat ngantuk
hee hee kat depan pc ofis selalu je tertidur hehe. xleh bezakan pulak thinking



DAH MULA RASA PENAT?


xde lagi... cumeee.. aku perasan aku selalu menghela nafas dengan kuat lately ni.. entah bile nak lepas nafas cam ada bebanan.... so selalu laa aku hela nafas pakej dengan bunyi suara aku ala2 mengeluh... kadang2 klu tahap rasa beban sangat, aku hela nafas sambil bubbling mulut.. lepas tu kene tegur ngan kuku hee hee




ALAHAN? MORNING SICKNESS?

belum lagi... xtau la... nanti klu ada, aku update eyyyy.. buat masa ni aku bangun macam biasa laaa selalu terkejut tengok jam pastu ke sana ke sini ke sana ke sini macam lipas
hee hee



Ya Allah, terima kasih Allah untuk anugerah ini... cume harap yang terbaik jek untuk kandungan ni.. tengah rasa takut2 ni, riso x bertempat, macam2, bawak kereta pun slow2 takut langgar lubang, yelah orang kata peringkat awal ni, ia x kuat lagi, kena hati2.. berdebar sangat.. masih rasa macam x percaya ada 'sesuatu' yang bernyawa dalam perut ni.. it's a miracle.. Subhanallah



note : kawan2 bantu lah aku yang xtau apa2 ni ye.. apa yang aku boleh makan apa yang aku xbole makan.. aku peminat mcD... leh makan lagi x ek?? erm apa lagi yang aku xbole buat ye..





Wednesday, February 23, 2011

makan chicken chop



hari tu baca entry zana pasal grilled chicken chop. klik SINI kalau nak baca review zana..
masa tengok gambar tu boleh pulak aku terliur dan terus sms kuku ajak makan balik keje karang...

aku ni memang mangsa yang cepat terpengaruh dengan gambar makanan orang lain. uhuk uhuk.. zana la ni ;p

masa tu hari kelmarin la... tapi disebabkan satu 'insiden' , tiba-tiba aku x jadi nak pergi makan masa tu hee hee nantila aku cerita, hehe.

so keesokkannye (petang semalam laa)... aku dan kuku pergi ke precint 11.. nak jugak makan, nak jugak ;p


kitorang mencari jugak mana laaa medan selera presint 11 ni.. dah laa x rujuk pada siapa2 dulu, memang main cari sendiri je la.. last2 jumpe heehee


dah macam entrance hotel lak ;p


soooo inilah yang kami makan.. walaupun hati aku meronta2 nak cube spagetti bolognaise jugak dan sup urat keting, tapi aku teruskan dengan niat asal. hehe


fried chicken chop kuku punye.



grilled chicken chop dudu punye
memang sedap. kuku pun cakap sedap.
yang penting sos/kuah blackpepper dia tu.. sedapp

tapi last2 aku makan x habes jugak, kuku yang kena abeskan hee hee
walaupun aku suka makan, tapi kalau ayam memang slalu aku xdapat habeskan.. hehe kalau ayam yang dia kerat kecik2 ala2 ayam goreng kunyit atau ciken pop corn leh laa aku abeskan.
aku memang x leh makan ayam besar ;p memang dari duluuu ;p


mushroom soup. kuku yang habeskan jugak sebab aku tetap suke mushroom soup pizza hut walaupun mushroom soup yang ni dah masuk kategori sedap


hihi overall sume adalah sedap espeseli sos blackpepper.

cume.... ermmm sengkuang x sesuai kot jadi coleslaw ;p


hew hew



jom kawan2 putrajaya makan grilled chicken chop di medan selera presint 11. anda pasti tidak hampa


yehh





Tuesday, February 22, 2011

i love my family



sebenarnyee x berapa rasa nak update blog.. mungkin ada cerita nak cerita, tapi entah sume punn dah lupe.. fikiran tengah bercampur2 hihi...

so nak tepek gambar je la ey..


dari kiri - 1) ayah saya yang baik hati yang suka bagi duit kat pengorek sampah, suke bagi duit kat semua peminta sedekah kat pasar malam.

2) ibu saya yang jenis berhati-hati dan selalu halang ayah sy dari bagi duit kat semua peminta sedekah hee hee

3) kak shira yang saya suka sangat cara dia treat abang saya. sempoi jeeee

4) saya yang sekarang macam suka color kuning dan oren

5) suami yang saya sangat sayangi. sebelum malam kalau dia xbole tidur mesti ajak main game hangman kat henfon. main teka2 perkataan, kalau salah teka, lelaki tu akan mati tergantung, hehe

main game hangman sampai dua2 orang ngantuk heehee



abang saya yang kedekut, tapi x kedekut kalau dengan orang yang dia sayang termasuk keluarga

gambar ni masa tengah makan kat Mandella foodcourt. kedai tu terletak jauh ke dalammmmmmmmmmm kampung, scarry.. siap lalu kawasan perkuburan... hihi... jauh ke dalam, akhirnye jumpe cahaya... kedai ni lah... ramai rupenye makan kat situ walaupun sgt pedalaman... hihi




huhu pakai dress ni nampak gemuk...


bye bye uols...








Monday, February 21, 2011

tanjung piai - the southern most tip of mainland Asia



jumaat malam hari tu kitorang sefamily bertolak ke johor ke rumah abang.. so sepanjang wikend adalah aktiviti berehat2 bersama keluarga dan jalan2, abang angkut kitorang jalan2 naik alza, hah cukup 1 family. hihi

paling tertarik abang bawak pergi ke hujungggggggggggggg johor, iaitu Tanjung Piai... dan ia sebenarnya adalah tempat yang paling selatan di Benua Asia..

jom tengok map


yang aku anak panah merah tu lah tanjung piai, paling selatan kat gugusan tanah itu.


masa aku kat sini aku terus macam poyo2 terbayang map.. "tak sangka aku berada paling hujung selatan sekarang.."

padahal bukan hujung dunia pun hee hee
xpe, emosi mesti lebih hehe


yang ni kredit to gugel. hari tu pegi xnampak pun




see, saya sayang ayah laa.. tapi nakal2 siket mestilah ada, heheee



ada resort gak kat sini kot2 siapa nak menikmati alam



tetibe rasa nak letak gambar cendol yang kitorang makan masa on the way ke tanjung piai

nyum nyum




selain dari Tanjung Piai, abang bawak gak kitorang ke Pasir Gudang untuk tengok pesta layang2


haha nampak x layang2 belimbing kat hujung mulut buaya. kelaka okehhh layang2 belimbing, menggelikan hati daku



harimau yang sedang berusaha nak naik yahh yahhh



baby angel, hihi comel jek



oh abang bawak jugak kitorang lepak2 kat satu tempat ni... untuk tengok Singapore dari jauh.. hehe nak pergi Singapore belum berkesempatan lagi, tengok dari jauh dulu la ye hihi

tenang pe~ hehe




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...