Thursday, March 31, 2011

tembikai susu oh tembikai susu




ahh sudahhh... aku dah x minat buah masam2 seperti orange da... sekarang aku suke buah manis2 terutamanya honeydew.... sedapnyaaaa!!!

hari2 mesti beli kat cafe 2 ketul.... habes 2 ringgit... uhuk

pastu sebelum ni pernah mengiyau kat kuku (tiru ayat lina - mengiau) .. nak honeydew nak honeydew..

then semalam kuku balik dari johor dia bawak balik honeydew!!! omg perasaan gembiraku macam menang loteri.


malam tadi makan berdua, kuku potong besar2. nikmat dan manis gile!!! memang rasa macam menang loteri lah.. pernah ke loteri??? kemanisan ini yang aku cariii!!!!!!! arghh... sebab kdang2 kat kedai kan, honeydew x manis sangat, dapat yang tawar..


pastu pagi tadi sebelum pergi kerja, aku potong kecik2 masuk dalam bekas.... ingat nak buat bekalan sepanjang hari kan... tapi malangnya, aku baru stat enjin kereta pagi tadi dah ngappp... x sempat sampai lampu isyarat, habes honeydew itu aku kerjakan hee hee


dan hari ni, terpaksa aku beli lagi honeydew 2 ketul 2 ringgit semasa lunch... motip fungsi bekal?


tadi risau gak kot2 banyak makan honeydew leh mudaratkan bb dalam kandungan x.. terus gugel..


sekali!! dangg!! aku menang loteri lagi


tembikai susu turut merupakan sumber asid folik yang bagus, dimana asid folik ini bagus untuk ibu yang mengandung dimana ia boleh mencegah kecacatan ketika lahir. Malah tembikai susu dilihat mempunyai kandungan sodium yang kurang, bebas lemak, bebas kolestrol dan rendah kalori, oleh itu ianya sedang elok untuk diterapkan dalam menu diet anda yang ingin mengurangkan berat badan.

Potasium yang terkandung dalam tembikai susu dapat mencegah otot dari mengalami kekejangan dan membantu dalam mengawal tekanan darah, serta kandungan air tembikai susu yang banyak akan membantu tubuh anda dari kekurangan air. Untuk rekod, satu mangkuk kecil tembikai susu hanya mengandungi 60 kalori dan membekalkan vitamin C yang mencakupi 70% keperluan harian tubuh anda.


copy dari sini



seronoknyaaaa =) nak teruskan makan lagi.. heeheee


cinta honeydew

;P




abang..... emel



semalam dapat sms dari abang..

"dudu..."


..


..

ngaaaaaaaaaa!!!! :O


dudu tu namaku di alam blog! abang dah tau nama dudu!!! abang dah baca majalah jelita!!! abang dah tau url blog aku!!

oh nooooooooooo!!!!!!! *sume daun pokok jatuh serentak akibat gegaran

menci menci menci!! *sambil pukul bahu kuku


uwaa.. selama ni aku punyelaa rahsiakan url blog aku daripada pengetahuan keluarga espeseli abang..punyelah macam2 cara dia mintak tapi aku xnak bgtau jugak.. *seganlaaa!!!

akhirnyee dalam sekelip mata mereka dah tahu T_T

abang dengan kak shira siap terkekek2 tengok blog aku sama2 kat kilang petang semalam.
note : abang dan kak shira keje di kilang yg sama



to abang : abang janganlaa baca blog kite lagi T_T





semalam dapat emel dari kak niza.. pastu borak panjang.. tertarik dengan tips yg kak niza bagi


"nnt dd kalu tdo, amalkan letak bantal bawah kaki k.. biar tak kembang kaki..

better lagi kalu tido mengiring sebelah kiri..."



hoo menarik.. tapi alamak~ dd suke tido mengiring sebelah kanan, harus tukar ni
hee hee

kui kui


lepas tu kak niza cakap


"kalu dd dah mula beli brg bb -- bulan april ni ada pureen warehouse sales..

then bulan mei ada baby fair kat midvalley.."


ok noted! wah x sangka aku dah menghadapi zaman untuk alert dengan sale barang2 baby.. heeheeee

matangnyee.. pang~







Wednesday, March 30, 2011

ayah gelak jek



kat chatbox tepi blog....

ryani: "dd wat la entry dd tunjuk majalah jelita kat ayah then ayah ketawa terbahak2 tu...nak tau sgt..mesti comel je ayah ms ketawa terbahak2 tu =D "

dd balas..

dd dudu: "kak ryani, wahh begitu ke. tp masalahnye ayah ketawa je kak. xde dialog. cane nak wat entry ni. kof kof"




betul, ayah ketawa jek. camne nak buat entry ni? heehee

masa tu kuku balik dari kedai. dia bawak balik jelita.

pastu pada masa yang sama aku x pernah bgtau ma pasal aku masuk jelita tau.. memang x bgtau orang sangat pun, biar laa keluar dulu kan baru nak bgtau orang. itupun kuku x kasi bgtau orang walaupun dah keluar sebenanye tau. tapi motip isteri dia pegi publish kat blog? eksaited ke? kof kof kof

pastu bile kitorang tunjuk muke sendiri dalam jelita tu kat ma, ma pun over eksaited la kan.. terus panggil ayah..

ma tunjuk gambar kitorang dalam jelita tu, pada ayah..

pastu ayah ketawa terbahak2..

motip ketawa terbahak2?

ketawa je x cakap apa2. kelaka sangat kot muke aku n kuku dalam gambar tu. kuf kuf kuf






bila dah abes ketawa.. ayah tanya ma. "kenapa muka dia olang ada dalam itu?"

tapi ma x jawab
rolling on the floor


saba je lah.


pastu semalam, ma cite.. masa aku gi keje, ayah sepanjang hari duk tanya ma kenapa diana dan khairi masuk majalah
hee hee
satu keje mak aku kene terangkan blog itu apa hee hee





masa x bole pata balik


dah habes dah tengok cerita Proposal Daisakusen aka Operation Love dengan kuku.. huhu ahad hari tu habes.. tapi sampai la ni masih teringat2 cite tu.. playlist pun asik tayang lagu cite tu jek.. hee




dalam cite ni, hero tu kembali pada masa lepas..

tapi.. sebenarnye.. xbanyak pun yang dia boleh ubah.. heee

tapi ending sangat bes :')


hrm terfikir pasal diri sendiri.. ada apa2 x yang aku nak ubah kalau kembali ke zaman lepas.. hehe ada jek... nak tebus balik belajar rajin2.. zaman sekolah adalah zaman paling bes kann.... hee nak belajar geografi butut2 ;P motip geografi? sekarang rasa cam bodo je hal2 geografi ni hee... kalau dapat buku teks geografi depan mata skang ni nak je aku baca balik ;P


ok daa~
yey hari ni kuku balik. yey~




Tuesday, March 29, 2011

ayah dan nasi beriani



sekarang kan aku balik gombak tau tido umah parents, sebab suami tercinta gi outstesen kat johor.. sampai lah rabu ni...

nway... semalam cakap dengan ayah

dd : "ayah... esok ayah pergi pasar malam x? kite nak pesan nasi beriyani la.. lama xmakan nasi beriyani pasa malam"

ayah : *berpaling muka padaku 90 darjah!!!!!! "lu mau makan nasi beriyani ka??????? nanti saya pergi jalan tunku abdul rahman beli yang 12 ringgit punya nasi beriyani.. sedap siket"

dd : "xmaulaaaa.. jauhnye... kite nak makan nasi beriyani biasa2 je la.. *nasi beriyani org melayu

ayah : "xpalaa... makan yang sedap2 punyalaa... itu pasa malam punya keras siket, ayam manyak minyak"

dd : "tapi kite nak makan pasa malam punye.. lama xmakan... " *semenjak duk putrajaya

ayah : "nanti saya pegi jalan tunku abdul rahman tapau kasi lu makan esok.. saya beli 2 kasi lu ok?"

dd : "tapi kite nak pasa malam punyaa...."



tetibe suara ma menyampuk

ma : "yana cakap apa pun dah x guna sekarang.. kalau ayah dah kata nak beli nasi beriyani insaf, nasi beriyani insaf la yang ayah akan beli.."



frustnyeee akuuuuu xdapat makan nasi beriyani yang biasa2 punyaaa (>.<)

note : bagi ayah - suke bagi yang terbaik dengan harapan anak akan gembira. dan selalu sangka anak segan/malu2 untuk terima.
note 2 : bagi anak - sometimes less is more u know ;P

aku x merungut ok. siapa kata aku merungut siap ;p ayah tetap comel. bye



di sebalik cerita.. majalah JELITA


sorang kawan aku tanya

ja tarabas: cmne ko bule terkecimpung dalam dunia itew?
ja tarabas: hik hik--> mak cik bedah nak tau cite


hehe motip aku paste nama sebenar kawan aku tu? ;p
terus org tau siapa kawan aku ituww ;p

kakaka


ok cecite cecite...



actually korang.. ceritanya simple je tau... xde laa macam tahap kene interview bagai atau ada sesi photoshoot.. itu artis uolss.. iols ni cume penulis blog yang biasa2 je... follower pun dalam lingkungan kawan2 jee.. huhu jgn salah paham tau tau tauu :)


ceritanya bermula begini..


- pada satu hari aku sedang menatap komputer menyiapkan programming... tiba-tiba notification ym popup bagitau ada 1 emel masuk.. aku pun buka emel.. pastu blur kejap...

dalam emel tu seorang nice kakak yang memperkenalkan diri sebagai
shikin, seorang wartawan majalah jelita.. katanya dia baca blogku,dan ingin tulis pasalku dalam majalah jelita, then dia minta kebenaran dan minta ku respon...
aku pun terus forward emel tu ke kuku, dan sms kuku.. mintak kebenaran dulu la kan, tanya pendapat bole ke.. bla bla.. pastu kuku cakap x pe je.. hehe


- aku respon kat kak shikin cakap ok.. pastu kak shikin minta gambar2 sebelum kawen, masa kawen dan selepas kawen..

ok. problem di situ, sebab aku memang xde langsung gambar lepas kawen
dengan kuku dalam tempoh itu. motip?? memang xde langsung okayy... awal2 kawen sebuk masuk rumah kan, mane de masa nak jalan2 kee amik gamba leklok ke.. heheee


- tingggg!!! kami terbayang2 muka ezan. heheee terus buat muke seposen sambil sms ezan mintak tulun. and gojesly~~~~ ezan sudi tulun, uwaa terharu berganda2!!!!!


rujuk entry ini masa aku tepek gamba2 rahsia iteww..


masa bergambar adalah sangat xtau nak bergambar macammana. aku cakap kat diorang kalau buka majalah kan selalu suami isteri bergamba duduk kat sofa. (terbayang muke yusuf haslam dengan isterinya bergamba duk kat sofa).. motip?

xpun, gambar kat meja makan.. tapi disebabkan malam
tu hidangan atas meja makan cume soto dan sate pasa malam, ah malunye,.. kosser.. last2 amik gambar kat sofa.. haha tapi yelahh masa tu kitorang asik gelak2 je dengan ezan.. tu yg gambar pun gelak2 je kui kui kui



- ezan, kami terhutang budi dengan anda! sian ezan tau malam tu balik lewat, uhuk2..

- oh ye, isu majalah jelita keluaran april adalah pasal perkahwinan.. ceritaku masuk ruangan pasal persiapan perkahwinan.. tapi ramai lagi laa pengantin yang dicerita, bukan aku sorang tau ;) aku salah sorang jek, hehe.


- kak shikin emel dulu draf yang ditulisnya.. aku baca n rasa sangat surprise, hehe xsangka kak shikin stadi blog dan buat summary dengan sangat detail.. siap tulis nama pengapit ku siapa.. hehe comel.
aku dan kuku baca dulu draf tersebut, dan xde apa2 pembetulan pun. sebab semua tu pun kisah benar yang kak shikin amik dari blog ku, xde tokok tambah pun :) tq kak shikin


- bila beli majalah jelita hari tu, bila buka page tu.. terus rasa macam wahhhh dalam banyak2 gambar yang dihantar2, 2 gamba yang di snap oleh ezan yang dipilih!! ezan hebattttt menjadi pilihan.. clap clap clapp!!!!

gojeslah ezan!
gambar yang berbakat telah dipilih. ho ho silalah masuk blog photography ezan ni kalau nak tgk lagi bakat ezan.



- tq again ezan!! memang terhutang budi sangat


- terima kasih daun keladi juga dd dan kuku ucapkan pada kak shikin sebab sudi menulis pasal kami :)


sekian terima kasih.
;P



note : bila baca majalah jelita ruangan tema2 perkahwinan tu kan, terpikat dengan tema biru laut oleh sorang pengantin tu, lawa dan tenang sangat. hee







Monday, March 28, 2011

featured in majalah JELITA april 2011



;p

nanti kite cerite2 lagi eh :)




makan di pizza milano



ini cite hari ahad semalam, 27 mac...

kuar dengan kuku, ezan, ros dan izuan ke One Utama.. tengok wayang cite Battle Los Angeles, makan piza milano, dan beli barang2 hadiah baby, sebab nak melawat baby2 yang kitorang xlawat lagi... uhuuuuu


tapi entry ni nak tepek gamba makanan jek.. hehe




xnak review pape ;p




ezzan punye



dd punye mushroum soup.. sedappp




nyum2... eh nape waffle die nipis eh??



teruknye aku letak gamba2 makanan tapi x reti nak review apa. nak cakap apa ey. bolelaa.. tapi doh roti keras sedikit kot.. erm ermm tapi aku sangat suke makanan.. suke makannnn... so layan jekk sume, hehe..



balik umah petang2, lepak ngan kuku tengok cd.. sebelum tu beli sebiji buah jambu, sampai rumah aku gigih potong jambu, pastu letak ais byk2...(konon2 nak tiru orang jual jambu tepi jalan)

ah segar giler!!!!


kuku pulak pergi rajin buatkan jus epal hijau letak susu...

aaaaa sedap dan segar gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!



nikmat!





ke kenduri ais dan melawat bb niya



Salam hari isnin sumeee ;)

26 mac hari tu aku dan kuku ke temerloh, ke kenduri kawen kawan ku, ais :D

tema adalah color kuning


makanan yang dihidangkan sedapppppp, ayam masak merah leh ratah2



pelamin sentuhan putih + kuning




kuku dah botak balik, wuuuuu



ais~ comelnye pakai baju pengantin, hehe.



untuk mengimbau kembali memori lama, nah letak gambar lama2...
ais ni kawan mrsm ku, berkawan sejak form 4, pastu dah habes belajar pun.. masih contact.. ais selalu jadi kawan pertama yang wish besdayku ;) lepas tu dia belajar kat uniten, aku kat upm, penah je lepak bilik uniten die, die lepak bilik upmku. penah juga bermalam di umah parents ku.
memang baik sangat dengan dia dulu... selalu luah perasaan bersama2 dulu... tapi lama2 bila masing2 dah keja, erm dah agak jauh siket... sekarang baru aku macam zhaass!!!!!!!!! terkenang segalanyaa...


ais... i miss u so muchhhh


masa reunion tahun.... xingat ;p


masa kenduri cimas




ais, aku doakan ko semoga berbahagia selalu yeee, ikhlas dari sahabatmu ^^

ko memang sahabat yang baik, akan ku ingat sampai bebila :)




selepas pulang dari termeloh, kitorang singgah umah kopok mony.. nak melawat bb niya dan maknye..

masa sampai2 umah muni, muni xde.. tp aku memang tau sebab dia tengah beli perabot2 dengan rizal..

pastu mak muni cakap "muni xde.."

hehe saya bukan nak melawat muni cikk, saya nak melawat kakak muni hee hee


;p


bb niya tido jeee masa aku datang tu... xpe, aku usik2 jugak kulit nye yang halus tu.. comel nyeeeeeeee bb niyaaaa~~



ni maknye

bagi aku, along muni seorang yang kuat, luar dan dalam :)


ok along muni juga berjaya buat muke aku kerut2 semasa mendengar pengalaman bersalin secara c-zer..

uhuk2


thanx along muni banyak bagi tips hamil espeseli tang yang aku duk riso s*luk2 tu, haha sengall

along muni rilek je cakap.. "dd x sakit laa... bila dah sampai masa tu.. laluan tu memang dah terbuka, bukan akan rasa tangan tu paksa2 masuk.. tp memang dia akan terbuka dan mudahkan masuk kalau dd rilekkan kaki je"


heheeee hapuskan omma dd yang psiko ;P

ok x riso dan xkan membayangkan dah.






Friday, March 25, 2011

antu


ja tarabas: "aku ade anta email"
ja tarabas: "nnt tgk"
greenrose_dd: "ok (antu jawab)"
ja tarabas: "erkk (antu pun terkejut)"



ja ko ni!!!!!!!!!!!!!! rolling on the floor


ibarat macam membayangkan dalam drama, ada antu yang berniat nak terkejutkan orang, tp rupe2nyee orang tu sebenarnye pun antu, hahahahaha last2 antu nombor 1 yang jadi terkejut



eh korang paham ke kenapa aku terhibur sorang2 ni? xpelaaa hee hee mungkin aku kuat berkhayal, mungkin hee hee





pagi2 dah kena tag kat fb



pagi2 datang keje, bukak emel, ada tag di FB pula..


masa ni form 4, masuk JPA 3... ganas sebentar.. motip x amik persatuan yang ayu2 dan lemah lembut sedikit?

gambar ni masa kitorang kena nyanyi/koir tengah2 padang kat bandar Kuantan untuk event JPA 3.. cuaca panas, nyanyi sambil kerut2 dahi..

ahhh x berapa ingat sebenanye memori ni..

kalau rajin carilah mana aku... aku xnak bagitau.. hew hew hew



note : pagi tadi dalam pukul 6 pagi dapat sms dari ateh. "Salam.. Putri 7 sume.. putri ateh telah selamat bersalin malam tadi.. by c-zer.. kwn adam n rayyan dua2 baby girl :D





Thursday, March 24, 2011

malam ni nak jumpe puteri 7


ja tarabas: aku da tukar URL blog aku --> http://tenhundred.blogspot.com
greenrose_dd: nape ja tukar
ja tarabas: eh ade?
greenrose_dd: aku mmg ada laaa

ja tarabas: tah aku ilang akal tgh takde keje neh
greenrose_dd: hahaha
ja tarabas: so tukar link blog.

greenrose_dd: selalu org tekejut bile aku reply.. kelaka betul, cam aku ni halimunan ;p
ja tarabas: hoh
ja tarabas: lebey kurang ar

ja tarabas: cm antu yg nyorok belakang almari mase org tgh salin baju
ja tarabas: pastu tetibe muncul



motip?? kelaka laa kawan2 aku ni... aku memang selalu invisible kat ym ... pastu masing2 cube je ym aku.. tapi bile aku balas, mesti masing2 terkejut, macam laa aku ni antu yang balas ym ;p



greenrose_dd: ok ok
greenrose_dd: takutnyee malam ni
ja tarabas: nape takut
greenrose_dd: mesti aku ketawa cam hape je bile jumpe korg
greenrose_dd: nyampah
ja tarabas: hee
ja tarabas: takla
ja tarabas: hana kate die nak bg usrah
ja tarabas: so takde ketawe
greenrose_dd: jgn buat lawak sgt hee hee
ja tarabas: jgn takut
greenrose_dd: hana bg usrah pun mesti aku gelak




hee hee hadoi.... takutnyee malam ni, aku ade tenaga ke nak gelak ni.. diorang ni kalau aku jumpe je mesti buat lawak tunggang terbalik.. nyampah sangat... x cukup mulut nak gelak nanti, uhuk2 ;p


oh baru terima satu keping gambar dari ja... ja lukis.. tajuk image adalah "ddlempangtaksampai.jpg"



wahhh besarnyee perut aku ja lukis, siap lempang x sampai lagi hee hee



yelaa yelaa



yelaa yelaa aku update... (sambil pandang lina ;p )

bizi siket lately ni.. kat ofis banyak keje.. kat umah pun buat keje yang bukan keje ofis tapi perlu submit.. paham ke?? hehe entahlaa, harap sume sukses p('o')q

semalam sepanjang hari aku kat Nilai Spring Resorts Hotel, ada bengkel kerja kat sana.. sangat konsentret sampai x tengok henpon lansung.. bila petang2 bukak henpon laa byk pulak msj, terus reply satu2 dalam keta, lepas tu pening.. oh aku seorang yang x bole membaca buku atau baca sms dalam keta, peninggggggggggg...


tengahari masa makan dapatlaa merehatkan mata tgk padang golf.. tenang siket.. nway masa lunch kat nilai spring resorts hotel tu aku xmakan byk.. tapi makan byk jenis, eh paham x? maksudnyee xmakan byk laa.. tp amik siket2 tu ini je... sampai bos cakap "bagusnyelaaa die ni x mabuk2, boleh makan macam2"... tapi puan, saya makan kuantiti siket je ni, hehe..


sebab ape tau? sebab tema makanan semalam sangatlah western.. adehhhh tekak aku x bole terima kalau western yang over sangat.. maksud aku main menu dia adalah nasi, pastu lauk2 die adalah banyak gile lamb (aku xmakan daging!!!!).... pastu kalau ada ayam pun, yang die dah gaul dengan mushroom cream... aiyakkk muak gilerrrr, camne mau makan???

last2 aku makan nasi siket+baked potato, chicken cream soup (sedap giler! 2 mangkuk untuk aku sahaja), spageti dan banyak2 jenis kek, buah... tu je... hehe seb baik makan pagi dan petang sangat sedap dan mewah... so xpelaa lunch makan siket...


kebetulan kan bengkel hari rabu, klu rabu hotel tu memang tema western.. kalau hari isnin - indian, selasa - chinese (konfem aku suke), kamis - malay, dan jumaat - japanese (kakak2 kate sedapppppp dorang penah dtg yg jumaat punye)


nex time plz buat bengkel/kursus kat sini hari selasa atau jumaat eh ;p


disebabkan minggu ni busy, balik keje selalu kuku yang masak, huhuhuuu... pastu makan sambil tengok cite jepun - operation love... apasal cite tu bes sangat ahhh???

semalam kuku masak pasta spiral goreng.. tapi jadi sangat pedas.. so masa tengok cite jepun tu, kuku asik duk fikir je bagaimana nak hilangkan pedas pasta tu.. perlu masak balik ke.. macam2 idea dia, nak masak dengan susu lahh, nak masak sos semula laa... aku yang tengah berkhayal duk tengok cite tu angguk2 je, xde bagi idea apa2 pun... hampeh punye isteri..
hee hee hehheehe... comel jek kuku berfikir secara mendalam tentang kepedasan masakan... kui kui kui


pastu bile malam2 aku ngadap laptop siapkan keje yang nak submit, kuku tertidur kat sebelah.. dah 2 malam dah ;p alahaiii penat masak ye bang ;p ke penat berfikir ;p larikkk larikkkkk


x tau nak merapu apa dah... nak keluar jap.. tapi sebelum keluar kene log out kat SIDKEM dulu.. SIDKEM tu adalah sejenis sistem yang kalau staff ukm nak keluar bukan urusan keje, perlu repot dalam sistem ni, bile balik, kene login balik.. eh perlu ke terang sume ni? daaaa~


-forever love-



note : lisa, saya xde depan pc sepanjang hari semalam, baca ym offline ko.. so ape kesinambungan gosip mengenai blogger tersebut? ;p haha






Monday, March 21, 2011

selamat bertandang kawan2 ku



sabtu hari tu, dapat mms dari muni dalam pukul 11 pagi macam tu..

"dd aku nak pergi bertandang dah... tata"



ok, tata muniiii hee hee terkejut aku yang sedang dekat rumah masa tu duduk2 menatap laptop, haha..

terus kedepankan henset tu rapat ke mataku nak tgk bebetul
..


nice purple muni! lawa.. makasih sebab sempat mms ^_^



tadi pulak lina tag gambar2 tandang dia dari pic fb makcik dia yang private

hahaa lawanyaa kelabu linaaa
mesti lina puas hati sangatt



comel jek linaa atas pelamin comel.
kasut gavy tu masuk sangat dengan baju kelabu die, hihi



muni dan lina, bes x bertandang? hehe
sori ek, dd dan keri xdapat nak datang ke dua2 bertandang.. =)







operation love



x seleranye nak update blog.. bole x cakap camtu? huk2 x selera xselera....

tapi nak update gak..

nak cite, sekarang kat umah aku layan cite jepun tajuk Operation Love.. kuku laa yang bukak sebagai hiburan aku.... tapi bole x nak cakap, besnyeee cite tuuuuuuuuuuuu.... lain dari yang lain.. sukeenyeeeeeeeeeee

cite pasal hero tu kembali ke zaman lepas untuk betulkan balik hubungan dia dengan orang yang dia cintai... wahh cite ni dah macam ala2 doraemon punye mesin angkasa lepas, kejap bole balik zaman lepas, kejap bole balik zaman sekarang.. hehe

banyak je takdir yang boleh diubah dalam cite ni, tapi hero ni jenis baik hati, itu yang jadikan aku makin suke cite ni..

suke gang ni.. ;)

tapi kan.... kuku kannn crying satu hari dia bukak 1 episode je crying cd dengan remote dia yang pegang crying sangat terdera perasaan ini okayy bila nak tau kesinambungan crying penat buat muke seposen crying die takut aku x siapkan keje aku la tu, kamis ni nak anta keje tu, uwaaaaa crying

1 hari 1 episod, sekarang dah episod 5, 10 hari lagi baru bole abessss crying



macam masa bujang dulu, aku tgk cd desperate housewives sampai x tidur x siapkan keje, buruk perangai hee hee






Saturday, March 19, 2011

pernikahan muni dan rizal 12 mac 2011



masa muni mule2 kenal dengan rizal, aku folo jugaklaa cerita diorang ni, hehe dan sekarang mereka sudah selamat menjadi suami isteri daa ^_^

tahniah korang, tahniah2 :D

nah nak share gamba pernikahan muni.

aku pergi umah muni kul 4 petang bersama kuku dan ma. kat umah muni, jumpe kak yen yang berseri2 muka xde jerawat. hehe


sampai2 umah muni amik gamba pelamin dulu. hew

sweet putih + hijau, pastu ade touch bunga pink2 siket. cantek di mata aku =)
kerusi tu pun cantek hehe



tengok muni kene makeup



aku x senonoh ke amik gamba muni tengah nak pakai stokin?
hee hee
tapi sebab mune comel masa ni so nak amik jugak.



asalnye muni x senyum jek. xtau laa apa yang die duk fikirkan, hehe paham2 laa orang nak nikah ;p

last2 kawan2 dia suh die ceria siket, gedik2 siket

haaa baru lah smile2 ceria, hik




kakyen yang amik gamba ni masa muni duduk sementara nak dinikahkan




nampak x kuku dan hafiz? hehe


nway masa akad nikah tu, aku x amik gambar pun sebab aku tengah rasa x ok. bukan rasa loya, tapi mual2 gitu. so duk bunyi laa kat mak aku, cakap aku nak keluar aku nak keluar :'o


naseb baik muni ada letak gamba2 kat blog dia, leh la aku layan gambar nikah dia. korang kalau nak tengok klik sini


dah habes nikah, muni dan rizal pun datang salam2 kitorang.. muni pasan x aku duduk je? x bangun2 hehe... hormon ibu hamil kot, selalu rasa serba x kena.. hihi


tapi sempat bergambar dengan along muni :p

sebelum along muni bersalin, hehe


yang ketaranya, selepas akad nikah selesai, obvious gilerrrrrr muke muni hepi gile hee hee
seronok ye kawen muni hee hee haha




dari kiri - ma, kuku, rizal, muni dan dd
(tudung kuning adalah ihsan dari ezan dan ros, hehe, xsempat nak cari tudung)


sepatutnye kene pakai baju pink hari tu, tapi aku xde baju pink terbaru. nak beli tapi fikir nanti perut besar x pakai baju kurung pulak. sori munniiiiii, rasa bersalah gak, sob sob.


hafiz-husband-kakyen, mak muni, rizal, muni dan kakyen



hantaran muni color hijau, hantaran dari rizal color purple.



makan timeee...... hehe makan nasi putih berlauk

si muni panggil kitorang duduk sebelah die, hehe
untung xyah beratur amik lauk ;P tapi segan gak. hee



masa rizal dan keluarga nak balik.



masa kawen pun tetap bergosip ok hee hee




hehe 3 puan. inai dd yang paling dah nak habes, tinggal ciput jek hujung2... inai muni paling baru, inai kakyen lak sedang2.. heeeheeeee



sekian pernikahan muni..

keesokannye masa persandingan muni, aku xdapat datang... tapi xtau nak cakap camne kat muni sebab aku sendiri sedih nak cakap... cume gitau perkara sebenar dengan along muni dan kakyen je....
xdapat datang sebab ada kenduri family gak... sepanjang hari muram yang xdapat nak cover..

lepas tu tup2 masa petang dapat msj dari muni...

"dd xdapat datang yee.. tapi xbagitau aku sebab takut aku sedih ek.. xpe aku faham, bla bla"

terus bergenang mata akucrying

sedih..
tapi xkan nak suruh muni buat kenduri lagi sekali kot hee hee


hehe ciare ada review pasal wedding muni. klik laa blog ciare

bye byeeeee



last but not least... Selamat Hari Berkahwin muni dan rizal..

heeee hee tiru ayat lina ;p lina, tumpang lalu. haha






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...