Friday, July 29, 2011

biase je entry ni



selamat pagi sumee ;) jom jom buat keje.. hehe

pagi2 tadi datang terus pow si-penjual-kuih-raya-ofis nak sample kuih raya ceklat siket.. teringin bebenooo makann pepagi ni.. motip aku pow orang pagi2? hak hak


nway malam tadi gi shopping kat alamanda.. wahh lengang giler... seronoknyewwww shopping dengan tenang.. masa nak bayar kat carefour pun gadis kaunter siap ada masa lapang untuk duduk kira-kira duit lagi hee hee punyelah kan xde orang sangat hee hee


lain kali kalau nak gi shooping biar masa korang tengok bola eh hee hee


semalam beli troli kat carefour. dah lama dah rasa keperluan troli ni, untuk kegunaan di rumah.

kadang2 kereta parking jauh dari lif. dari lif ke unit rumah pun kene jalan. penat ar kalau banyak barang. so inilah gunenye troli, taraaa

motip beli terus pakai? hak2



kalau macam ni, kite nak gi beli barang sorang2 pun bole kan wakkk ;p

dang! terus kene jeling ngan kuku



note : hehe motip ros pun tengok wayang masa orang lain tengah layan bola? puk ros

note2 : dalam hana kimi, aku suke sangat watak nakatsu dengan nanba-senpai. motip watak Hero x masuk list aku? ;p






Wednesday, July 27, 2011

pagi


pagi2 sampai ofis, parking, eh rina erina ni terparking sebelah keta aku pulak.. so kitorang pun berjalan lah ke ofis bersama2..

dd daniele: "rina... aku dah rasa..."
rina erina : "ko dah rasa nak bersalin ke" *balas dengan laju
dd daniele : "bukan laaa!!!!!! aku nak cakap aku dah rasa tensi2 siket duk tingkat 13, pagi2 tunggu lif lama.. kalau dulu masa x ramai orang, tekan button lif cepat je naik.. tapi sekarang pagi2 asyik tunggu lif lama je"


motif rinaaa kate aku dah rasa nak bersalin? puk2




dah masuk ofis, aku pun terus laa duduk kat kusi, terus on monitor *pc xyah bukak sebab xpenah tutup pun kecuali sabtu ahad ;p

tengoklaa senarai2 emel yang belum dibaca.. aik, ada emel dari ezan? apakah?


ddddd..............

nape u remove link blog yg pelamin2 tu, yg psl kawen2 tuuuuuu....nanti i nak kahwin senang i rujuk bloglist uuuuu.....
uhuk uhuk nangis dah..... :'(



erkkkkkkkkkkk!!
alamakkkk!!!
camneeeeee niii!!


terus kol ezan.. "ezannnn sorrryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy dd xtau ezan ada rujuk link2 tu... alaaa camnee ni camnee ni... dd memang dah remove habes, xde backup2, terus ganti dengan Baby Stuffs"


omg daku bersalah hee hee semalam aku memang laju je la tangan remove kategori wedding dari My Secret Path, sebab awal2 lepas kawen je aku masih layan link2 kawen tu, sekarang ni duk layan blog2 baby stuffs je. hehe terus remove dan ganti semalam dengan kategori baby Stuffs.


adoiiii, soriiii ezannnnnnnnnnnnn



nway, tadi kak zai ada bagi satu link ni. gambar wad bersalin kat filipina. xtau nape, lepas tengok gamba2 tu aku rasa nak muntah. dan aku bersyukur duduk di Malaysia.

uhuk nak tengok? klik ar sini


bye selamat membuat kerja sumee





Tuesday, July 26, 2011

kiutnye baby




alolololololo~


saje nak gugel gamba bb2 comel, bole? ;p

so motip letak satu gambar jantina perempuan dan lagi satu jantina lelaki? ;p tanye sambil pandang ke arah lisa yang suke serkap jarang apa jantina bb weols ;p





tua



sambungan cerita kura-kura


hari tu kan, balik keje sambil lepak2 kuku layan je la aku nak cerita apa kan. aku cakap laa "awakkk.. hari ni kite buat entry pasal kura-kura, pastu ada kakak2 yang emel cakap nanti kandungan dah 8 bulan 9 bulan lagi x lepas bile nak bangun... ciare pun cakap camtu jugak, hihihihi"


pastu kuku jawab.. dengan nada x de perasaan..

"kura-kura tua"


aaaaa angry

dikatanya aku akan jadi kura-kura tua
crying


kura-kura tua yang susah nak bangun bile usia 8 atau 9 bulan kandungan



kura-kura tua pun, kura-kura tua laa~~~ sob sob





Monday, July 25, 2011

selamat bertunang pae pupuku


kalau tanya siapa yang bagi nama dudu, kuku, haaa si pae pupu ni lah yang bagi nama hehe..

pada 24 julai semalam, pae dah selamat bertunang..

sob sob tetibe rasa terharu, sebab masa update ni tengah dengar lagu Stacy - Kisah Dongeng.

sambil dengar lagu ni, terimbas kenangan2 bersama pae dulu. uwaaa nak nanges nak nanges, pae dah bertunang dahh :'o


banyak memori suka suka dengan pae ni. *wah motip bukan suka duka tapi suka suka? hehe

even selepas tamat belajar kat upm pun, kalau pae ada boifren baru mesti dia akan beritahu nak kenalkan.. *hehe ayat aku ni macam pae slalu bertukar2 boifren pulak, xdela xdela ;p

sume tu akan aku ingat, tapi paling xbole lupe masa die nak kenalkan boifren die kat equine :'o macam2 berlaku ;o

kekeeke. pae ni cun, so ramai laa yang berkenan.

jom tengok pae di hari pertunangan ;)


pae cun pakai kebaya pink hehe

*mata aku terganggu dengan objek oren di belakang tu. tetibe kuku dah ada anak angkat, motip?




pae dengan kakak pae hee hee

*mata aku terganggu lagi sekali dengan objek oren kat belakang tu, dari dalam sampai ke luar die dengan anak sape la tu, xpasti

pae kecik ati x aku x care pasal gambar die, tapi asik care pasal objek di belakang je laughing




hantaran dua2 pihak


pae bagi tunang die. soooo pae~~ hehe



yang ni dari pihak laki



*pae mangsa dd yang suruh kejap duk sana kejap duk sini tuk amik gamba dia



hehe


xde gambar pae dengan tunang tau. sebab mak pae x kasi bergambar sama2

;p


nway, aku ade curik2 amik gamba tunang pae masa rombongan die tengah nak balik.
taraaa~~~


tu haa yang kemeja kelabu. xnampak sangat muke dia. tapi kan masa dia ada toleh siket pastu die gelak. terus aku macammm "paeeeeee muke die sama macam muke kooo!!!"


pae jawab "ramai nye yang cakap macam tu"


haha pae bertunang dengan muke orang yang sama dengan die espeseli part mulut dan gigi, same ar heeeheee



pae memang sempoi. suke pae. nway terima kasih sangat pada keluarga pae yang sangat baik. layan kitorang dengan sangat baik. asyik risau je kalau aku x duduk hee hee hehe



ok lah bye. pae, sayang ko selamanye. ko dah tunang kann =) omg hehe


bye bye.

note : xsaba nak balik rumah. malam ni nak habeskan episod cite hana kimi. semalam x tengok sampai final sebab kuku tengah busy buat assignment induksi dia, so nak tunggu kuku lah. hehe malam ni malam ni. motip aku baru tengok cite yang dah lama tu?





tengah survey scan 4d


hehe kandungan dah masuk 27 weeks ni.. tengah ushar2 tempat nak scan 4D.. x sabanye nak tengok bb dalam perut versi gerak2 dan nampak muke 3D.. :D


actually dah tau dah nak gi klinik mana, nak pegi Klinik Jameaton *aku slalu salah sebut jameaton jadi jamaeton pastu kene ejek ngan kuku, fineeee

so far yang dalam survey, situ yang paling murah, rm80 jek n dekat lah dengan rumah. dan baca review kat blog2 sume kate ok. lagipun anum yang recommend tempat ni.

tapi this weekend nak balik gombak pulak, tu yang saje2 survey sekitar gombak lak. hehe. tapi banyak yang lagi mahal dan x available weekend pulak. alaa


erm, hati lebih kuat nak pegi Klinik Jameaton. sebab murah dan ahad die bukak untuk scan 4D. soo Ahad~~ tunggu kamiii~~~~
bb sayang~~~ nanti kami datang menjenguk bb dalam perut ye. mmuahxxxx

ni link klinik Jameaton --> http://klinikjameaton.blogspot.com/


minggu ke 27 ke 28 ni sesuailaa nak pegi scan. kalau dah lebih minggu ke 30, dah x nampak muke bb dah, bb dah besar masa tu ;)
rujukan info : banyak artikel, tapi sume dah tutup xsempat nak kredit ;p



bosan tak tengok background asik sama je setiap gambar. hahaaa

baju ni baju zaman bujang dulu, tapi macam muat je untuk perut, so pakai je la ;P ada space lagi ;P



oh ye, lunch/petang siket nanti aku update pasal pertunangan pae ye. dadada (^^.)/




Friday, July 22, 2011

cerita melaka hari tu - 24 jun 2011



aci tak baru nak update pasal gi melaka hari tu? hehe tapi tak update part by part tau.. buat satu entry jek.. penuhlaa gambar siket ek ;P tapi ni nak update laju2 tau.. apa yang terlintas di otak terus taip.. sebab ada keje nak siapkan jap gi ni.. curi2 masa jap masa rehat yang panjang di hari jumaat.. so motip intro panjang? hee hee

selingan : tolonggg, lenguh pinggang sebab tadi tidur letak kepala kat meja



kitorang pergi melaka 24 jun 2011 hari jumaat. ros dan izuan pergi dulu pagi tu. aku x dapat cuti so gi petang after balik keje. together2 dengan my kuku dan ezan. hehe sian dorang jadi mangsa jugak ;P kate pakej kan ;P


kat sana, pasangan honeymoon ros dan izuan tidur kat hotel mewah. Hotel Avillion. kerlass~~~
kitorang lak yang nak bersuka ria ni sebelum ni gugel lah hotel yang terdekat dengan hotel avillion. jawapannye hotel Naza Talyya. pemilik die tuan Naza kereta tu lah. terpikat jugak dengan interior dalam bilek. lawa. paling aku suke die gune lantai kayu. aku sukeeeeeeee... so bile sejuk, kaki rasa selamat lah sebab lantai die x sejuk. kuku~~ nanti kalau kite ada rumah sendiri kite buat lantai kayu jugak nak? hehe *tetibe

bilik air die pun bes. hehe. eh aku x amik gamba, sori tauuuu. korang masuk je lah website Naza hotel. sume nye ok disana, makanan sarapan pun banyak dan sedap, cume yg x ok satu je. tetibe die blackout ;p melompat akutekejut tetibe bilek tu blackout. kof kof kof


alamak cite pasal bilek pun dah panjang. camne nak muatkan sume bende dalam satu entry nih.

xpe2.

Naza Talyya hotel ni betul2 depan Avillion tau yg ros izuan menginap tu ;p so bile nak gerak, ros izuan jalan kaki lah ke hotel kitorang ;p sume orang naik satu kete je, naik si woody kuku.


24 Jun 2011 (Jumaat)

hari pertama kitorang sampai malam. kul 8 lebih kot. so lepas check in sume, kitorang pi makan kat Umbai dulu.

sedap sedap


pastu kitorang pi jalan2 kat Jonker Walk.


me n rossa


me n my kuku kuku kuku


alaa biasa je Jonker walk ni *sebut biasa je dengan nada rina.

die macam pasar malam tapi versi cina ;p

haa begitu.
aku beli magnet jek kat situ hehe.


dah tengah malam dah sebenanye masa tu. lama gak berjalan. so kitorang pun balik lah hotel, merehat2 kan diri. esok sambung jalan


25 Jun 2011 (Sabtu)

pagi2 yang indah ni selepas sarapan, kitorang sume pergi ke Melaka River Cruise. nak naik bot nak keliling sungai melaka.

sedang tunggu bot




disebabkan dah lama gi melaka, so aku lupe tau harga2 tiket masuk sume2. sori, entry ni akan kurang info siket. hehe


tengah naik bot


lepas dah jalan2 naik bot, kitorang jalan kaki je nak pergi naik Menara Taming Sari.

gayat x ;p


masa nak naik ni, beratur panjang gak. xleh bayangkan kalau masa cuti sekolah camne lah ;P

oh happy happy day~

masa ni kat dalam taming sari la. tengah tunggu die naik. nanti bile sampai atas kan, die pusing2 hehe so leh ar tengok seluruh Melaka dari atas. begitu


lepas Taming Sari, kitorang gi makan asam pedas. aku nak cari kedai 35, dah sampai dah kawasan tu tapi xjumpe gak lot kedainye. sebab sebelum datang dah gugel2 kedai mana sedap, ramai kate kedai 35 tu sedap asam pedasnye.

pastu last2 makan kedai selera Kampung. tapi asam pedas die biase je. x bess

uhuk.



lepas makan, kitorang pun bertolak lah ke A'Famosa Resort. kitorang akan berada di sana dari tengahari sampai lah kemalam.



alamak, dah kul 2:45 petang. kene taip laju2 ni.


sila baca dengan laju2 ok.

kat A' Famosa mule2 kitorang tengok Wild Wild West punye show.

layan drama koboi diorang secara live~~


pastu yang paling best adalah animal show.
haha sangat khusyuk tengok dan geli2 hati, memang x de nye nak amik gambar. nak tengok betul2. comellll sangattttttttttttt

paling aku ketawa - bird show.

kelaka ada burung tu nak cakap 'Apa Khabar' tapi xlepas.

jadi macam "ep ep ep epe keberrrrr"
rolling on the floor

omg kelaka gilerrr rolling on the floor

"ep ep ep epe keberrrrr" rolling on the floor

sampai sekarang, kalau kuku ajuk "ep ep ep ep" memang aku bole gelakkkkkk.... kuku pandai buat sebijik jadik cam burung tuuu... hahaha

"ep ep ep ep epe keberrr" rolling on the floor



pastu kan, elephant show pun comel. suke sangat. muni ko suke gajah kan?? gi lah elephant show ni, mesti ko ketawa. sebab ada sekor gajah tu sangat ceria. die suke shuffle kan kepala die heehehee.

drama gajah.

gajah A tidur x nak bangun2.
gajah B kejut dengan belalai, kejut dengan kaki sume x jalan.
last2 gajah B gi amik sebaldi air, terus jirus air kat gajah A dengan belalai.
terus gajah A bangun.

so comelll hee hee aku terhibur hee hee


malam tu night show pun bes.


kitorang memang enjoy sangat2 show malam tu.
yang paling penting, kemuncak die adalah pertunjukan bunge api yang paling cantek penah aku tengok :')

:')

:')

:')


terima kasih sebab buat aku sangat gembira hari itu.



oh sebelum show tadi kan, bebudak ni duk main anak panah ni.

kuku excited sangat



kerlas ezan~~


ros yang comel pun main. izuan pun main gak.


aku? kosser hee hee mane minat nak main panah2 ni hee hee


aku minat main baling2 yang budak2 punye je hee hee

ada last token, kuku bagi gak laa kat aku tuk baling2 haha.


tapi.. aku gagal dengan teruknye hee hee



lepas abes show, kuku menembak lagi.



adeh adeh sakit pinggang masa taip ni. taip lagi laju taip lagi laju.



26 Julai 2011 (ahad)

selepas Sarapan, kitorang checkouttt hotel. dan terus menuju ke melaka wonderland.

bes gilerrrrr dapat mandi2 kat sini. aku asalnye xnak mandi. tapi last2 terkorban jugak, hehe, tergoda. alaaa berendam2 jek ;P


pintu masuk.

aku ekceli x bawak baju yang sesuai. hehe kate niat asal xnak mandi kan.



kuku dan izuan. sume diorang main hehe. kitorang jadi tukang perati je.


berendam hehe. gi pagi2 tau, x ramai orang pun. besss




sonokkkkk


(gamba dah diremove sebab ingat nak tanye kuku dulu gamba ni lepas x untuk tayangan umum, wah)
me n kuku
hee hee


paling suke berendam kat bawah tempayan besar.. bile tempayan besar dah penuh, tempayan tu akan terbalik.. laluu...

GEDEBUSHHHHHH!! hilang dari pandangan ;p hehe



ok byeeee

entry dah habes. sakit pinggang gile2, nak bangun lege2kan pinggang. pastu nak buat keje,

kesimpulannyeeeee, memori melaka sangat indah untuk diingati.

i love my kuku so much n i love my gang bandung.

mmuahxxxx











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...