Tuesday, November 30, 2010

nikah 20.11.2010



19.11.2010

sebelum tido malam tu, salam ma ayah mintak ampun dan maaf atas dosa2 dan halalkan makan minum.. mohon maaf dengan penuh perasaan hiba..


20.11.2010

hari yang ditunggu telah tiba. bangun subuh2 dah rasa dup dap dup dap. bersiap cepat2 sementara tunggu lina dan hasni datang ambil. omg xterkata banyak betul jasa 2 pengapit ku ini. huhu diorang lah pengapit diorang lah driver, diorang lah peneman :(

mereka bawak saya ke butik Orange Bridal.. saya makeup kat sana je, senang. rumah sempit, rumah flat kan, bilik sempit.. so gi butik terus, memang selesa. hehe


dah siap makeup, teruja sangat, sebab mak andam makeup aku suke sangat. suke hasilnye hehe.

makeup dari mak andam orange bridal. i likee *hidung ku yang besar tu memang xbole nak selamatkan da ;p


dah dipakaikan tudung lengkap, dalam pukul 9pagi macam tu bergerak lah kami ke masjid Salahuddin Al-Ayyubi Taman Melati. tapi awal gile sampai, keluarga dan pengantin lelaki pun x tiba lagi
hee hee


bergambar dengan 2 pari2 ku =)


dalam pukul 9:30++ tu, keluarga dah sampai dah. tapi pengantin laki x sampai lagi. kuku ada sms dengan smiley sedih katanya lewat..

hehe xpe, kite tenang tenang yuk ;)

apalaaa yang ma ayah duk sok sek sok sek tu~

hee hee


dah kat masjid tu kitorang dapat tahu yang hari tu 3 pasangan pengantin rupenye yang nikah. lerrrr~~ ingatkan aku sorang2 hihi.

terus terbayang entry lisa yang akad-nikah-pengantin-duduk-sebaris-depan-imam-macam-kawin-pakej-derma-baitulmal.. lisa ;n ko telah memberi gambaran sebegitu pada saya ;n ahuk ahuk.


tapi rupe2nyee, satu pasangan tu tok kadinye yang lain. so diorang start dulu. kitorang tengok aje lah.. hehe bes bes dapat tonton orang lain nikah. tapi ia sebenarnya lebih membuatkan aku berdebar2. siu~~~~

ok ok malas nak cerita panjang ni. nak letak gambar terus.

oh ye, kitorang nikah akhir sekali. bes tauuu sebab leh conquer tempat ;p hehehehehe

layan gamba ya :)



dup dap dup dap..

terharu keluarga dan saudara mara terdekat ku sume hadir, dan juga jiran2 yang rapat, pun hadir :)
paling terharu, jiran yang bukak kedai bihun sup kat bawah pun tutup kedai. hehe

note : nampak x laptop dari jauh?? hehe. live dari ireland, pika adiknye si keri mahu melihat kami bernikah. gune skype rasanya :)




tenang..

apalah yang ma dok fikirkan itu~



tapi Ustaz Zaquan yang nikahkan kitorang tu, kelaka... asyik buat lawak je... memang sangat membantu mengurangkan debaran aku.. sebab kelakaaa... wuuu

time ni x silap aku ustaz tengah taklimat kat kuku cane nak lafaz...
ustaz kate tunggu die habeskan ayat dulu, baru pengantin sambung dengan lafaz....

jangan "aku nikahkan dikau.. bla bla ... tuu".. tengah sebut "tuuuu" xsempat habes perkataan 'tunai', jangan pengantin pergi terus sambung "aku terima nikahnye" pulak. padahal "tunai" x habes lagi.

kelakaaa giler kalau dengar masa tu rolling on the floor




akad nikah =)

..


..


..

..

Alhamdulillah, dengan sekali lafaz, pada pukul 11:19 am.. aku sah menjadi isteri kepada mohd khairi..

*speechless



masa dengar saksi ucap sah sah tu, aku macam tengah blank... entah.. susah nak describe~

*iringan lagu One - Lee Soo Young

when i saw you..
for the first time..
i knew you were the one..
you didn't say a word to me..


sambil ternampak imbasan pertama kali ku terlihat kuku 7 tahun yang lalu..
seorang pelajar lelaki yang berimej KOSAS masuk ke dalam dewan kuliah subjek multimedia dengan muka ketat takde perasaan, tak senyum..

masa pandang die tu, rasa dejavu... argh susah nak cakap dejavu camne.


itu 7 tahun yang lalu... pertama kali nampak si dia..


tapi sekarang aku sedang duduk dengan berbaju kurung putih menyaksikan lelaki yang sama itu baru saja melafazkan terima nikah terhadapku..


=)


tiada air mata... tenang je... cume kemudian masa jumpe ma dan mak, time tu xtahan siket air mata.. hehe


selepas akad nikah, kuku datang padaku dan membaca lafaz taklik kepadaku..





kemudian, kuku solat sunat nikah.

=)



selesai kuku solat, upacara batal air sembahyang blushing



when you~ held my hand~..
pull me into your world..



from then on my life..
has changed for you..





Now I'll never feel lonely again
Coz you are in my life...



..


ok habes dah lagu iringan One dari Lee Soo Young.. hehe
hee hee

lepas selesai sume2, tetamu di jemput makan di luar masjid. keluargaku pulak sume dah lesap, sebab dah dekat pukul 12 kan... kenduri kat rumah dah start..
aku pun xingat kat photographer kitorang ada x gamba dengan keluarga masa nikah, huhuhu...
gambar2 candid adalah rasanya :)



besfriends =)

seni, ezzan, rosa n lina



kawan2 yang hadir. terharu sangatttt



selepas itu.... aku dan kuku berdesuppppp kee butik sekali lagi, untuk bersiap2 untuk sanding pula =)


tunggu entry seterusnye ye ;)


note : pics credit to hasni dan ezzan ^^








11 comments:

Cik Seni said...

dd...kamu cantik sangat! :)

p/s: RM1 untuk sekeping gambar...hik2... :)

Anonymous said...

so sweet post bergambar diiringi lirik lagu..

dd dudu said...

{cik seni}
hehe kamu tangkap gambar pun cantek ;)

amboi2 ;p

{anonymous}
hai cik anonymous, sweet ek ;)

lina said...

sweet nyer ...teringat kenangan 11 thn yg lalu...ngeh..ngeh. patut la tunggu n3 baru tak ada rupa nyer dh kat blog sini.

niza said...

so swit ...

mama glam said...

congrates dear! semoga bahagia hingga ke akhir hayat.... Aminnnn

marinahunny said...

waaahhh best nye kalu akak ada skali masa tu..huhuhu

Cik Seni said...

aik...ada gambar yang bertukar...?hik2... :)

dd dudu said...

{kak lina}
wahhhh 11 tahun yg lalu yee ;)

hehe kat sini ar sy update lepas ni, hehe

{kak niza}
huhu tq kak :)

{mama glam}
makasih mama glam! :D

{marinahunny}
kann bess kannn klu akak ada sekaliii

{cik seni}
errrrrr auchhhh ;p
phm2 laaa kann ;p
cian seniii aku asik susahkan jek haha

Ogy said...

dd mmg sweet sgt.....sgt2

dd dudu said...

{kak ogy}
erm :) hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...