Friday, January 28, 2011

cerita bermula di sini... aku dan vispera...



Salam sumeee tatapanku~ pangg~~ suke sangat tiru fb nasha ye~


ingat x entry ini? yang saya kata akan review khas pasal tudung nikah vispera, hehe.
ingatkan nak review bile kak vispera open balik blog beliau. tapi rasa macam x saba2 pulak. nak review sekarang jugak, sementara mud kawen maseh menebal hehe, lagipun memang dah ada kat draft ni sekian lama.

oh yee, kak vispera privatekan blog kejap sebab tengah under construction, mahu barukan blog katanya. nanti bile dah up blog baru, kite heboh2 kan ehh ;)


ok bermulanya cerita...



Aku mula mengenali kak vispera semasa aku sedang sibuk mencari tudung tunang.. aku tunang pada 16 januari 2010.. oh ahad lepas adalah anniversary aku tunang setahun ;p bole? padahal dah nikah dah ni
hee hee

masa tengah cari2 kat blog hopping tu laa terjumpe blog kak vispera yang ada buat contest.. tapi aku dah terlepas tarikh uhuk.. masa tu tengok koleksi tudung2 dia, Subhanallah canteknyee...
memang aku x ragu2 lagi, aku memang nakkk tudung ituuuu!!! terus emel kak hawa laju2, lepas tu kak hawa balas, lepas tu pada hari yang dijanjikan, balik keje laju2, amik ma ayah untuk teman laju2, jumpe kak hawa laju2 kat kl sentral untuk bagi perca kain, bagi deposit laju2.. zup zup zuppp tunai lak tu ;p terkejut kak hawa ;p haha tu namanya bersungguh nak tempah ye puan2 ;p



terima kasih kak hawa sebab membantu saya untuk lebih cantek dengan seri tudung akak di hari pertunangnan saya^^

nak tengok tudung tunang saya boleh klik sini ye ..


ok habes siri pertama..







siri kedua pula..


masa tengah mood buat persiapan perkahwinan tahun lepas, kan keje aku asyik update je pasal my wedding thoughts.. pasal dream wedding la, nak pelamin macam tu lah, tema warna itu lah ini lahh... termasuklaaahhhh pasal tudung punnnn aku ada cakap jugak.. rujuk entry ini


aku cakap


"prefer awning ombak-ombak ni untuk pakai masa nikah kot ;) "


sebab aku rasa cantek kalau pakai tudung yang ombak2 curl-curl gitu dekat dahi masa nikah, nice ;)



lepas tu dalam entry tudung tunang yang sebelum tu pun, aku ada cakap sesuatu..
"ingat masa nikah nanti nak guna tudung bawal putih biasa tapi nak kak vispera tambah manik lace kat tepi2 tudung bawah boleh? ;) tak nak pakai awning, nanti suami takleh cium dahi ;p heeeheee gataiii"



dann... tak sangka ayat "x nak pakai awning, nanti suami xleh cium dahi" telah membawa rahmat kepada ku..


pada suatu hari...
aku mendapat panggilan dari kak vispera.. "dudu.. akak baca blog awak yang pasal masa nikah xnak pakai awning nanti suami xleh cium dahi.. akak dapat idea laaa, akak try buat untuk awak nak?"

omaigod!! siriyes ke kakkk?????????? *bunyi guruh gegak gempita

nakkkk!!!!!!




dan.. Alhamdulillah pada 20.11.2010, kak vispera telah menunaikan 2 impian ku sekaligus.


1) nak tudung yang xde awning, tapi ada beads

2) nak tudung yang berombak2 di dahi *kebetulan, dah dapat tudung baru perasan


tiada awning, berombak2 di dahi



lace yang terletak cantek di kepala



beads yang bersinar2 (besarkan gambar untuk lihat)
veil yang putih berseri dari koleksi vispera juga.
simple sbb tudung aku dah sarat, so veil xyah over2 ;)
tapi simpel2 pun material veil ni bukan yang kain net, tapi material ringan dan jatuh :)
tapi aku suke sangat veil ni tau, rasa suci sangat
winking



suami senang cium dahi masa batal air sembahyang ;p hak hak *gataiii



kegembiraanku memang tak terkata lah. tersangat sukaaaa... masa tengah makeup oleh mak andam masa nikah, lepas dipakaikan tudung tu aku terus tengok kat cermin.. pastu jerit kecil2 canteknyee canteknyee!!!!!! hahaha orang kawen memang macam tu ke ;p


saya bebetul xtau nak cakap camne.. teramat suke dengan tudung kak vispera.. akak kata nak try, tapi MasyaAllah, sumpah jadi kak ;p ishhh xtau nak cakap camne lahh.. rasa hepi tu macam teruss rasa nak keje part time dengan akak jahit beads, tapi FOC ;p hak hak x agak2 kann over dia punye happy.


happy =)




terima kasih juga kak vispera kerana membuat tudung untuk bertandang, yang saaaaangattttt adorableeeee ^_^


kredit to quiny bridal





thanx kak vispera, yang xterhingga untuk wedding gift yang x ternilai harganya :) i really adore u.. love u!

okiee tamat kisah ini ^^


blog koleksi vispera yang di private sebentar : http://koleksivispera.blogspot.com/
emel kak vispera (kak hawa) :
koleksivispera@gmail.com


note 1 : hari tu masa nak pergi keje, kuku nak kiss dahi lepas tu awning tudung aku mengganggu. dia cakap "hish.. xde ke awning yang ada zip?"

hahaha ;n kak vispera ada x ek? *hihi larikkkkkkkk

note 2 : x sabar nak tengok hasil tudung lina nanti dari vispera =) pilihan color yang sweet!!!







12 comments:

Atiqah Adnan said...

cantik!! da lama tak tanye kabar kak hawa.. hee~ qa pun tak suke pakai awning masa nikah cos susah nak kiss dahi.. sama je kita kan tudung nikah dari vispera..

mun-e said...

alamak cane rizal ank kish kish dahi aku nanti ni ;p

dd. check out my profile for my new blog url ;p

dd dudu said...

{atiqah adnan}
qah, ur tudung laa sangat gojes,. eh bukan tudung, tp veil kan??? ramai sgt sukeeee hihihihi

{mune}
ko pakai awning eh nanti.

okiee da tukar link ko kat jirandudu hew2

idarieka said...

Dear dd,

cantiklah tudung nikah awak..ingt nk tempah jgk..sbb xbrapa prefer pki awning.boleh x bg kontek number koleksivispera?

dd dudu said...

{idarieka}

idarieka leh emel kak hawa terus kat emel ni --> koleksivispera@gmail.com

idarieka said...

thanks dd

fatiha said...

kak,,tudung yg akak wat tunang tu skng cam dah mahal je..:'(

mYeQa said...

cantiknye. u taknak wat sewa ke?

PRINCESSA said...

Hi dudu...nak tanya tudung nikah awak tu..pakai mcm mana ea? Sarung je or kena pakai kerongsang? Thank u :)

dd dudu said...

princessa, pakai macam pakai shawl. pakai brooch.

myeqa, sori sgtt huhu tudung adalah hadiah, so klu hadiah segan ar nak sewa, hee

fatiha. ermm yekee, diskas2 ar dulu dgn kak hawa kot2 leh dpt kurang =)

Norashikin Khalid said...

Salam kak..sy nk tye..akak ade x nk sewakan veil yg xde owning n berombak tu??sy brminat sgt..hope akak bole fikirkan..sbb sy rse mcm x berbaloi nk bli baru sbb nk pkai skli je..hope akak bole get back sy balik..ni email sy..shikin92cute@yahoo.com

0143388645(shikin)

princessmaz said...

cantik sangat2 tudung tu..seperti yg saya impikan....macam nak nangis tengok tudung ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...