Thursday, December 2, 2010

sanding 20.11.2010



ok sambung kesah pasal sanding lak..

pagi tu kan nikah habes agak lewat kann, dekat2 pukul 12 camtu... so aku dan kuku terus pergi butik orange bridal untuk bersiap kat sana... butik yang akan siapkan kitorang, hihi..

masa bersiap ni, wany orange bridal tu cakap "ramainyeee ko bawak percume diana"

haha sebab kawan2 yang ada masa aku nikah tu folo kitorang ke butik gak.. bes pe ramai2, happening.. sori laa wany hee hee



mak andam (mak andam = mak kepada wany) touch up aku lagi sekali untuk ubah siket2 dari makeup nikah ke makeup yang sesuai waktu sanding.

dalam pukul berapa ek kitorang baru start berarak..

kul 1:30 yang dah dekat kul 2 rasanya...

layan gambar ehhh


kepak kepak kepuk kepuk kepakk


mula2 jalan kene tutup muka dulu dengan kipas yang pari2 ku pegang kat sebelah.. dah dekat ngan pengantin lelaki, kipas tu dibuka :)



salam tangan suami :)




bersatu =)



menuju ke gerbang



pari2ku setia disisi :)



segan sebenarnye, bile laa nak sampai pelamin ni hee hee




fuh, akhirnye sampai.. betulkan posisi duduk betulkan duduk hee hee



ok layan gambar lagi ya, banyak gambar dengan kawan2 je ada.. gambar dengan family tak ada pun dalam kamera orang lain... ada dalam kamera OP kitorang laa, fuad topa, tunggu ek~~ :)


caption kat fb biku : gaya mcm gaduh plak.haha
pastu ja bg comment :
gaduh ke? yg sorg tu cm eksited lebey je..hik hik hik


hahaha.
saba je laa kuku ni tauu, muke x leh cover duk tengok kompang tu main lama sangat. haha.
aku pun sebenarnyee duk fikir "bilalaa kompang ni nak habes, berapa lagu diorang nak main ni, ramai tengah tunggu nak ambik gamba ni, uhuk2 dah ar dah ar"





kui kui kui, sabar kuku, sabar, jangan ditelan adik2 kompang tu hee hee




pengapitku dua2 adalah si gadis :)
pastu disebabkan xde pengapit laki, kuku lap peluh sendiri2 hee hee share tisu ngan aku hee hee kdg2 aku lapkan laa
hee hee




gadis2 ku ;) bestestt.. mereka ni rapat ngan dudu, rapat gak ngan kuku, hehe
eh mana rosa? pu~




hepi sangat tengok shackey buddies datang :D
iza ada datang tapi masa aku nikah kat masjid pagi tu^^





kawan2 UPM
sukeenyeee koraangg datangg =)
idzuan, rosa, kak yen, pae pupu, lina si pari, ja semut-adam semut-shah semut, ummu dan abdullah hasan, wawa, biku, kak fae dan anum.

gembiranya sayaaaaa ^_^



kawan2 UKM
*pengsan

terharu giler okayyy korang datanggg, seronok sangat =)
dari kiri matshuk-penilai-dan-pengesah-cutiku huhu, oto, anfari, fird dan haikal-anak-kak-zura (motip ada haikal dalam gamba kat blog muni?), kak hilmiah dan anak gadisnya, suhana, kak mai, kak zura dan aina^^


terharu sangat ramai staf UKM datang. tapi xde dalam gambar. ermm makasihh datangg prof pengarah, pn. suzi, kak rihan, kak sheed, kak hajar, kak ipah, erm ermm kak apa lagi ya.. hehehee



lepas tu makan beradab.. ambil2 gambar gak, hehe

kawan2 kelas kat mrsm dulu.
eeeii besnyeee koranggg datanggg

dari kiri adalah zulaikha yang kali terakhir aku jumpe adalah ketika usiaku 17 tahun. hihi, leli si kawan baikkuuuu, cimas-sukenyee-nampak-cimas-dah-lama-xjumpe dan jipad-yang-dah-gemuk-pastu-turun-dah-siket


eh ada lagi kawan2 mrsm yang datang hari tu, macam syahda, mazli. tapi tak jumpe gambar diorang. cikgu wan kesayangan pun ada datang gak dengan suami, seronok betul ;)
tapi yang tak datang pun ada gakk, dengan alasan terlupa/terlepas tarikh. saba je lah hakuu, awal sangat yee aku menjemput? hihi
inilah keburukan tak create event kat fb, hehe.. xpe2, it's ok ;)


makasihhhh alice, safura, anje, sumayyah, ana dan nazira...
hepi giler masa berarak2 nampak muke korang dari jauh. hehe



mereka heppy, pengantin pun heppy laa^^


paling terharu bila ada rakan2 blogger yang datang.
terima kasih iedaya dan kak lina sebab sudi hadir^^ nanti bile dapat gambar dari OP, kite bagi gambar tu kat korang ye ;)



kami sewa aiskem ni. tapi kawan2 cakap aiskem ni masin, bole? haha.. maaf eh korang, mungkin pakcik salah letak gula jadi garam kot, jadi aiskem masin. ahuk ahuk




bye bye leliiii, makasih datanggg, sayang leli



tata tataa




nex entry adalahh outdoor photoshoot ;) bersambung...



gambar adalah kredit to iedayah, kak lina, ezzan, seni, shai dan rakan2 yang lain ;)







17 comments:

Anonymous said...

hehe...saya la tu dlm kategori terlupa..=)

-husna-

Ezzan Yusop said...

rosa duduk makan. haha! ;p

~aL!n~ said...

sowi ye, alin tak datang sbb jauh, lagipun tak dapat kad pn. dd..eheheh neway, selamat menempuhi alam rumah tangga..doakan sy pula next..hahaha

dd dudu said...

{husna}
hehe xpeeee, lg pun kad tu x sampai2 kann, wuuu

hai husna ;) besnyee husna ada kat sini

{ezzan}
tu ar, saba jee laaa haha

{alin}
alaaa patut alin datang jekkk tauuuu, leh jumpe kawan2 mrsm yg lain. ;D

makasih alin, InsyaAllah kite doakan alin pula lepas ni yeeee, aminn :)

lina said...

dd - kawan2 lama dtg masa 'big day ' perasaan sgt best kan....tak dpt nak di gambarkan.

dd dudu said...

{kak lina}
sangat besss =) akak, nanti bile OP kasi gamba kite sama2, sy bg akak yeee =) tq sgt datang kakkk

marinahunny said...

huhuhu sedihnye dpt tgk gambar je..x puas lah..

eh dd, kalu xde aral akak ke KL minggu depan, kita jmpa blh?

The Powerpuff Me! said...

ohh?? kenape dlm caption gamba kwn2
upm hanye ade name "ja semut"? mane name "adam semut" dan "shah semut"?


ohh? jifat berpeluh2 tunggu ko tak sampai2 aritu..pengantin lambat..tertido kt butikkkk..hik

iedayah said...

u sgt la gorgeous tht day dear..=p

dd dudu said...

{marihahunny}
akakkk, nex week hujung minggu ke? saya ke perak laa kakk, akak dtg hari apa yaa

{the powerpuff me}
ja, siriyes aku xnampak shah ngn adam kat belakang :'D ko ckap ni baru aku tgk gamba balik dan pasan... hihi jgn marah jaaaaaaa

yey yeee semut dah ada blog. bole baca yey2

dd dudu said...

{iedayah}
iedayah, x saba nak g urs punye pulakkk, mesti lg gojes hihi

The Powerpuff Me! said...

lame gak la aku pikir..kenape name shah xde? adekah sbb shah dan adam bukan kwn UPM? tidak, sbb shah adalah kawan UPM, adam je yg bukan...(tapi kenape ade name abdullah hassan, sbb abdullah pun bukan kwn upm)..hak hak..cube berfikir secare complicated sehingga mengalami komplikasi yg sgt seriyes..

hik hik hik..

adeh..adekah shah semut tak cukup besar utk dilihat?

dd dudu said...

{ja}

motip ja ko fikir kompleks2?? pang~~ xpsal2 abdullah hassan pun disebut2, kui2

hahaha camnee laaa aku niii xpasan shah ngan adam, aku xpun xtau hahahaa gelak tup2 mulut wlupun rasa bersalah ;))

The Powerpuff Me! said...

ha ha ha..
kepada ummu, mummy kepada abdullah hassan (anak yg sgt bijak dan sopan).. jika terbace komen ini.. maafkan la aku kerane mengaitkan abdullah hasan dgn hipotesis yg bukan2 itu..ha ha ha ha

dd dudu said...

ummu baca x ek komen ni, kekeke

lina said...

dd... famili aku tgh plan nak buat booth ice cream time majlis aku nanti :)

hanimharis said...

hahaha nanges jap :'(
kawan baikkuuu dah tawen..but im happy for u coz i know u'll be fine disamping kukumu :P.. i'm happy sgt sbb xterlepas tarikh kawenmu..sayaaangg dd jugakss :-* ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...