Tuesday, August 23, 2011

dilema ibu ngandung bila nak raya



misi mencari baju raya bermula.. setiap tahun nak cari baju raya senang je, samada beli siap atau ma jahitkan ;P xde masalah laaaa sebab aku suke baju kurung, xde laa cari stylo sangat. so xde problem ar.

tapi bile nak raya dengan perut 7bulan yang nak masuk 8bulan ni, alahaiiii awat susah sangattt nak cari yang betol2 sesuai niii~~~~


asalnyee mule2 ingat nak pakai jubah je.. tapi hari tu ada ushar kat warta bangi jubah2 yang ada... hrmmmm mungkin sebab jubah bentuk die straight kot, bila aku pakai still nampak bentuk perut kedepan dan pung**** kebelakang huk2 xmolaah seksi2 gitu, nanti mesti byk bergerak.. mesti malu2 nak jalan..

terus rasa nak pakai baju kurung atau baju yang sesuai dengan raya laa di hari raya pertama... yelah raya pertama.. nak raya gak cam orang lain pakai baju yang elok dan sopan siket, kof kof kof... alahaiii pasal baju raya pun, aku bole down kan...


malam tadi, dengan perasaan happy2 bersama2 kuku pergi ke Butik mumDreams kat seksyen 9 Bangi sebab siang semalam bukak blog mumDreams ada tunjuk gambar2 baju kurung ibu ngandung... wah teruja sangat, memang semangat ah nak shopping ni..


kat butik tu, lama gile kitorang kat dalam.. fitting room tu macam aku yang punye dah, sume baju aku duk try... watak kuku lak samada mengangguk atau menggeleng ;P

tapi~~ dangg!!!!!!!


baju kurung ngan jubah yang direka khas untuk ibu ngandung xde pulakkkkkk saizzz akuuu uwaaaaa crying yang ada cume saiz kecik2 dan saiz XXL je.. saiz L sume orang dah beli kott, aku lambat crying
saiz M aku muat je sebenanye tapi takut 2 3 hari sok tetibe x muat pulak kang... perut kan tengah nak membesar dengan jayanya ni ;P so kene amik langkah berjaga2 ;P

dah laa baju kurung yang die buat tu besss gileeee, sedapppp gileeeeeerrr, espeseli tang kain tu. selesa sangat!! design baju pun bes. tapii kenapa tiada size dakuu~~??!
punah harapan mak nak bergaya di hari raya taww.. dang dang dang!!



sob sob :'o


tapi berjaya rembat 2 helai dress ngandung untuk pakai di hari raya kedua dan ketiga. part tu seronok sangatttttttt... xsaba nak pakai.. tapi bile kenangkan raya pertama xde baju lagi, wuwuwuwuwu nak gi nanges jap dalam toilet *over kauu maria~


korang korangg~~ kat mana lagi eh kedai/butik/soping kompleks yang ada jual baju raya untuk ibu ngandung~~ gitauu eyy kalau tahuu~~

nway, tadi ada mengadu kat group mommies di FB... rupe2nyee ada yang mengalami masalah macam aku juga.. hehe ada gang ibu ngandung xjumpe baju raya.. berikut aku paste 3 comments..


W -
sy pun mengalami prob yg same...abes 1 Jln TAR ngan PKNS, SACC Mall..sme xde jumpe baju yg bsesuaian..mmg frust 2 ari kuar gi cr baju raya tp at last xdpt pun..penat ngn buang mase je dpt...heh


X - sy pun ada prob yg sma..hbs pusing 1 PKNS, SACC Mall, Subang Parade, IOI Mall cari baju last2 penat yg dpt baju tak dpt..igt mggu ni blk kpg cari kat kpg pula..mcm tak ada mood nak raya taun ni sbb tak ada baju baru..huhuhu...

Y -
Sekapal lar kita semua... Huhu..


huhuhuhuhu (T__________________T)


lepas tu muncul si Z.

Z - Try cr kt modern mum..sbb ms i prgnt 8month dpt cr bj ry kt sn..selalu nk ry sure dia buat koleksi tuk ry...jgn sedey2 tau mommies...


oh modern mum? kuku~~ nak gi try tengok x kat modern mum alamanda? kof kof kof *mahal kan sini, uhuk





satu2nye jubah yang aku ada masa ngandung, selalu wat gi keje, hehee lawaa, tapi honestly aku x suke warna hitam. tapi yang ni layan jekk ar~~~




semalam buka puasa, kuku buat gak ayam ala2 kfc.. hehe

nyum nyum


psatu die goreng nasi. cepat gile kot kuku masak, sebelum kul 7 dah setel.



pedas2 makan lak dengan buah honeydew.. sedappp


pastu perut rasa kembang yang ketat.. laju sangat kot aku makan.. kof kof



korang korangg~~ kat mana lagi eh kedai/butik/soping kompleks yang ada jual baju raya untuk ibu ngandung~~ gitauu eyy kalau tahuu~~ *dd berlalu pergi dengan jalan slow2 diiringi angin sepi....











19 comments:

ZaNa aDieyZa said...

ciannya dd.. dah jumpa yg berkenan xde size la pulak kan.. xpe dd, masih sempat mencari lagi ni.. zana doakan dd jumpa baju raya pertama yg cantik & sesuai untuk dd yer..

take care dd!

qasehqaleef said...

akak.. baju kita muat rsenye utk org ngandung. hehehe.. jgn mare.. gurau je.. beli kain kak. mintak maklong jahitkn pattern baju kurung versi ibu mengandung. sempat lagi nih...

Salbiah bt Karim said...

dh jumpa lum baju raya? try la ke butik mama kat bangi, harga pon ok je.

dd dudu said...

{zana}
sob sob

zana mesti da ada baju raya kan :'o


{qasehqaleef}
ayu hak2 kelakalaa kome ni. motip keh keh


ermm tu arr, silap akak sebab x beli kain dan minta ma je jahitkan awal2... uhuuu sebab masa tu fikir xtau saiz akak camne bile dah nak raya, sebab tu xde buat apa2 tindakan pun... bile dah jadi macam ni, ngadu laa kat ma..

ma nak jahitkan laa, tapi sempat ke siap masalahnye, ngan tempahan org lain lg... lusa pun abg kak shira ngn danish balik.. mesti ma bz nanti... adoiiii cian ma yg dah riso2kan anak die sorg ni, hek2


{kak salbiah}

butik mama? oh dd x tau ada butik mama di bangi.. jap eh dd gugel2 jap, nanti leh ar nak g.

terima kasih kak salbiah^^

Madam Amie said...

sian dd... dah try carik kat optimo PAS shah alam? akak selalu beli kat situ je... sesuai dgn akak yg dulu naik 30kg!

dd dudu said...

{along mony}
optimo PAS? dd xtau katne tu. jap ey tanye kherii die tau x katne hehehe

nurul azida ahmad said...

dd, try cr kat butik mama...ada kat bangi. rsnyer kat tutti frutti tu. aritu suggest kat kawan mengandung gak..

xpun, optimo..mungkin first lady pun ada kot kalau nak jubah besar2:)

dd dudu said...

{zida}

hehe ok, nanti kite gi ushar.. lepas ushar leh makan tutti frutti ;p kekee

Ciare Baha said...

dd, aku rasa kat bangi yg bangunan baru yg ada tutti frutti tu, sebelah dia ada BUTIK MAMA. cer terjah situ. jgn tanya seksyen bape ek mak xtau ;p

dd dudu said...

{ciare}

seksyen 8 ;P

wahhh ramainyewww yang sajes butik mama ni. ni yang rasa nak singgah tutti frutti ni ;P heh motip ;p

bini edy said...

nak g komen ah kat grup mommies tu jap. gelak tutop mulot..

dd dudu said...

{bini edy}

gewdixxx sangatttt cara ko komen tauuuuuuu :'o

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Ala..sayangnya xde size pulak..saya badan besar, kira sempat jugaklah rembat baju kat mumdreams tu..size tentulah xxl jek. Haha..

Selamat menghunting baju raya!!

kucincomey said...

hehehe.. kite beli baju kurung je.. tu pun saiz M.. tu je 1.. rindu plak nak pakai baju kurung.. cari jubah tak jumpe pulak.. jubah sume yg tak sesuai utk preggy mommies.. sedeyy.. tp, tak sabar nak pakai baju kurung raye nanti.. hehehe..

Atiqah Adnan said...

hee qa beli baju kurung for raya this year.. haha belasah je sbb dah try sarung kain macam boleh je letak atas perut n tak singkat sangat..

dd dudu said...

{yongnana}

yongnana beli baju kurung eyy kat mumsdreams?


{kucingcomey}

alaa jelesnyewwr ;P


{atiqah adnan}
kire baju kurung bukan tuk ibu ngandung tp beli size besar siket ey?

Anonymous said...

dd, umu pn ssh nk cr bju raya...nk bli bju kurung siap dh, mmg muat...tp saiz M la, pastu kain xleh nk butang...wawawa...

last2 decide bli kain, buat jubah je...tempah jubah plak murah je, so layankannnnn...hihi ;p

-umu yg turut delima ms mula2...ekeke

dd dudu said...

{ummu athiah}

laa yekee umu, hak2

kire umu dah ada la niii baju raya, x aciiiiii ;P ;P

dd jugak yg masih delima ;P wahihihi

qasehqaleef said...

ala kak.. untuk anak dara dia (oppss, dara ke?) mesti maklong boleh siapkan punye. dun wori......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...