Friday, December 3, 2010

majlis bertandang di Banting, 21.11.2010



hari sabtu 20.11.2010 tu kan aku nikah, sanding dan outdoor photoshoot kan. semua pun dalam masa sehari, koboi x ;p

sehari lepas tu, terus majlis bertandang lak kat umah kuku di banting. ho ho koboi koboi tak ;p

memang niat nak cam tu pun, nak penat sekali harunggggggg je.. taknak berminggu2.. hehe lagipun banting dekat jek. wink^^

oh nway, lepas habes semua kenduri tu ok je, x rasa penat pun ;)


untuk majlis bertandang, saya menggunakan khidmat kak nik dari quiny bridal untuk makeupkan saya. pakej yang diberi sangat murah, dah sekali dengan aksesori, veil dan bunga tangan.

dengan kak nik selesa sangat, sebab die cepat ramah.. pastu rajin bercerita kalau aku tanya, bole? ;p hehe

suke dengar pengalaman2 dia, kisah2 dia, sambil makeup sambil borak uols~ ;)

cume tu laa nak mintak maaf sangat dengan kak nik atas kekurangan, dengan bilek sempit nyee, penuh dengan hadiah2 yang boleh buat tak selesa berdiri, huhu serba salah dengan kak nik.

lepas tu kuku dengan ezan terbuat lawak, seksa aku menahan gelak. bole?
maaf kak nik, maaf maaf ;p



hubby kak nik yang ambilkan gambar2 selepas makeup ni, hehe. makasih kak nik dan hubby ;)


dapat veil putih yang panjang dari kak nik, yahooo

crown silver dan necklace silver dari quiny bridal gak ;)


part bunga tangan adalah paling terharu. sebab dalam pakej dapat yang artificial punye.. kalau nak fresh flowers, kena order.. tapi saya rasa cam alamak xde bajet ni, walaupun di hati teringin laa nak fresh flowers.

masa kak nik siap2kan saya, dia bagilaa artificial flowers color peach yang saya dah pilih, cantek.
saya dah pegang dah pun.

lepas tu, tetiba kak nik keluarkan something dari beg nye.
"akak ada buatkan awak fresh flowers kalau awak nak"

channn~~~~ ternampak cahaya darii kejauhan~~
tapi kontrol lagi...
walaupun rasa macam bulan jatuh ke riba..

masa tengah turun tangga tanya kak nik, kena tambah RM berapa.
sekali kak nik jawab..
"akak hadiahkan bunga ni untuk awak"

arkkk!! *pengsann serta merta


terharu T_T
baiknyaaa akak T_T

makasihhh kak nikkkkk, moga dimurahkan rezeki kak dan suami dan bisnes akak. doa ikhlas dari client@kawan akak ni. huhu



kak nik makeupkan.
dalam gambar ni makeup nampak lite n sweet kan kan^^




tema di rumah kuku adalah biru lembut.
baju tempah dengan Orange Bridal.

tudung putih beads biru tu cube teke tempah dari mana?

..

..

..

koleksi vispera laa ;p

aku ni tak habes2 dengan vispera kan hee hee dari tunang duluu sampailah ke skarang, nak buat camnee, suke sangat dengan tudung2 kak hawa ni haaaa


note : kak nik, tak pe ke saya pakai gambar2 yang akak tag kat fb ni letak dalam blog? huhu

eh asik cite pasal makeup dengan outfit jek, bile nak cite pasal bertandang nye hee hee








ok, kitorang sekeluarga+sedara mara+jiran2 rapat bertolak dari gombak ke banting, agak lewat, dalam kul 11 lebih gitu.

sampai umah kuku pukul 1 lebih.
berhenti jap tunggu azan zohor, pastu terus berarak diiringi bunyi kompang.


pic kredit to aya


menuju ke dalam rumah

ho ho ho kuku kata pelamin ni muncul di saat2 akhir..
pulakkk hee hee
sebab keluarganya request, untuk ambil2 gambar, hehe xpee sukeee jekk ;)


uh uh besnyeee veil panjang *tetibe


tak banyak gambar laa, banyak gambar kat OP kitorang lagi ;)


selepas amik2 gambar kat pelamin, kitorang pun makan beradab. time ni nampaklaa ramai gak kawan upm yang datang belah sini. kawan2 kuku, kawan2 dudu. hepi sangat2 ;)

lepas makan dan amik2 gambar2, kuku bawak saya pergi salam2 dan kenal-kenalan dengan saudara saudara, dengan tetamu ;)


eh motip dah duduk? ;p

hmm ini gamba pengantin dengan mak, dengan mmbah (cani ke eja ye?)
:)

dan jugak terselit kawan saya, semah kat situ.. hehe seronok giler nampak semah ni kat belah kuku.. kenal dia kat upm dulu, die kawan zila.. tapi die ni unik, haha selalu terhibur ngan dia. memang ngam ah ngan die. rasa terharu sangat nampak die datang sorang2 ke belah kheri.
"umah aku dekat klang, sebab tu aku x g umah ko, aku datang banting"
hihi semah masih periang seperti dahulu hee hee



erm dah petang2 siket tu, dapat berita yang kereta abah yang nak balik tengganu mati tengah jalan kat area2 Dengkil lagi.

lalu, si pengantin, mak ayah dan kawan2 rapat terus kesana. note: abah tiada sesiapa di sini, selain keluargaku, erm... our photographer fuad topa pun ikut jugak, dan dia lah yang banyak membantu.


hrm panjang sebenanye kesah ni, kite skip bole hee hee


satu pengalaman yang tak boleh dilupakan... kuku dengan berbaju pengantin jump start bateri kereta dari keretanye ke keta abah.. bukan sekali, banyak kali, sebab kereta abah asik berhenti di tepi jalan..

tragedi november betol.. :)
maaf ye kuku, banyak terlepas peluang nak jumpe kawan2 yang datang rumah petang2.. :(
ada sampai kawan kuku berkereta datang ke tepi jalan ni haa sebab nak jumpe kuku... :|

now uols understand why i like him so much..




motip pengantin bergambar tepi highway hee hee


selepas selesai2 sume ni, kitorang bersama fuad topa pergi outdoor photoshoot lak..
dekat2 KLIA... fuad nak amik gambar kitorang berbackgroundkan kapal terbang yang lalu, erl yang lalu, dan kereta2 yang laju di jalan raya.. huwarhh pengalaman yang x bole dilupakan rolling eyes

photoshoot tu nanti kite cite kat entry yang dah ada gambar karang2 eh ;)



thanx again to rosa dan ezan yang teman masa photoshoot ni, dan idzuan yang jadi pembantu fuad topa. hehe



Alhamdulillah segalanye selesai, dan tak hujan :)









9 comments:

nieza rawi said...

wa.. best la.. dpt pics kawen ngan kapal terbang.. rasa nk outdoor lagi leh x.. hihihi

aDieyZa said...

colour biru tu mmg sweet.. nmpk ayu sgt..

lina said...

dd - semua cantik...sweet jer

nurul azida ahmad said...

cntk la soft blue die. baju dd cntk :)

iedayah said...

1st time tgk pengantin bergambo kt highway..cntik nye biru tu..u mmg cntik r dear pki ap pn..=)

dd dudu said...

{kak nieza}
haha boleeeeee
akak, sy x jadi g frim, entah nape tahh, sy folo jekk fuad masa tu. time tu tgh agak mendung asalnya

{adieyza}
yekeee adieyza, tq ya :)

{kak lina}
akakkkm tq, sy pun hepi hehe

{zida}
hehe pandai la ek kuku pilih ;p

{iedayah}
erkkk ;p
nak blushing ke x nak, ek, ekeke

kannn, rock x berdiri tepi highway ngn baju kawen, hok2

Quiny Bridal said...

baju yang dd pakai tu memang akak minat habesla..

thanks for the entry. =)

do keep in touch ye dear.. =)

dd dudu said...

{kak quiny bridal}
yekee kakk, tq tq hehe

hehe mmg niat nak tulis pasal quiny pun ;) keep in touch k, hihi

Miss Sunshine said...

Salam... dd, nak tanya.. awak sewakan tak tudung putih beading biru ni?
saya berminat nat sewa... kalau dd nak sewakan.. email saya ye..
mystar_mylove86@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...