Monday, November 29, 2010

sehari sebelum nikah



hoho dah seminggu punye cerita, nak cerita pun lemau ni.

hehe.
sehari sebelum nikah ada ezan menemaniku, thanx ye ezan menemani dd ke sana ke sini, teman ambil kasut kat Gavy, duduk di atas bangku makan waffle dan cup corn sambil bercerita itu ini :)


petikan dari blog ezan..

"Kira kalau ada soalan ‘apakah yang anda lakukan bersama dengan BFF anda pada hari terakhir sebelum BFF anda berkahwin?’ and i’ll be answering makan waffle atas bangku sambil bersila hehe ;)"


kui kui kui hee hee

bila malamnye pula,
lina dan hasni pula balik dari keje terkocoh2 ke rumah ku.. lalu kelam kelibut menemaniku ke carefour mencari inner tudung. hehe lupe lak tudung adalah jarang, jadi kene beli inner tudung untuk xnak kasi nampak leher. naseb baik jumpe, puas hati lak tu, hihi.


lepas tu kelam kelibut pergi butik pakai henna. alaa henna ni memang ada dalam pakej kawen yang aku amik dengan Orange Bridal. so pakai je lah. hehe kalau ikutkann, x suke pakai henna, nak inai biasa2 je. tak berapa suka tengan diconteng. tapi entah angin apa tah malam tu aku redha je hee hee

masih x percaya aku pakai henna padahal aku x minat. bole?
*pastu malam tu monyok sebab ala2 xsuke xsuke. hehe hampeh tul perangai diri sendiri

hehe

oh muni pun datang gak ke butik malam tu, bagi bakul yang aku nak pinjam sebagai tempat isi doorgift. so die tengok sekali laaa tanganku di henna kan. hehe


lepas tu, kesahnye agak kelam kelibut dengan kesah baju melayu kuku. hehe skip part ni.

kite terussssss kee kesahhhh tengah malam.



korang ready nak baca??


...

...

...



kesahnyeeee.... adalahh...... pengantin menanges malam nak nikah!!

bolehhhhhhhhhhhh??





time tu pukul 12 pagi ke 1 pagi macam tu laa..


sebabnyeee.. aku pun xtau laaa angin degil apaaa yang datang kat aku ni.. degil gileeerrr

aku kannn nak sangat pelamin kat luar kann???
kire macam org kanan kiri cakap xpedulik, aku nak jugak pelamin kat luar.. aku xnak pelamin kat dalam.. aku nak outdoor...
tapi kan sekarang tengah musim hujan, so orang sekeliling risau kalau hujan habes laahh pelamin+pengantin kene tempias.

tapi siriyesly aku nak amik risiko. aku berdoa sangat tak hujan. dan aku yakin memang takkan hujan. aku ada instinct itu. dan aku percaya pada instinct diri sendiri.
kire kalau hal lain aku boleh consider, tp hal pelamin dalam atau luar, aku jadi degil sedegilnyee, taknak dengar cakap orang tua. ishh korang jangan ikut perangai budak ni. hehe


dan malam itu, hujan tak henti2 turun.
aku rasa macam danggg!!!!!!!!
dan pelamin yang sedang dipasang mengalami kesukaran untuk diteruskan.

dan aku, menangis teresak2. sedih sangat sebab semua orang push2 aku untuk letakkan pelamin dalam dewan. pastu tambah lagi mende2 lain yang buat aku byk fikir.

aku bukan punya impian besarrr untuk wedding ku. tak nk hotel pun, tak nak dewan besar pun. aku cume nak die outdoor sahaja, dan semua orang boleh tengok pengantin dari jauh. kalau korang baca entry aku dulu2, betapa kuatnyee aku nak outdoor tu. aku memang xsuke dalamm... x tau camne nak terangkan dahh.. hanya orang2 yang betul2 paham je lahh yang bole paham aku ni... haishhh...

aku jadi degil sangat... malam tu..

aku menangis teresak2, sama lajunye aku nanges dengan air hujan tu. terus mak rasa risau sangat.

dan terussss baru laahh masing2 keluar idea macam2.

jiran2 baling baju aku atas bumbung... bumbung dewan kot, xsure.. *xleh percaya sangat ni tau, tapi bile dalam keadaan terdesak, kite buat je sume yg ada

lepas tu call orang khemah suruh pasang kanvas untuk elakkan pengantin+pelamin kene tempias sok..

lepas tu orang pelamin tangguhkan pasang pelamin tu ke esok pagi.. sebab takut basah dan kerusi+bunga2 hilang..

aku sendiri memang setuju pasang je laa pelamin tu esok.. kang kalau hilang kerusi orang curik karang, nanti aku lak yang kene bertanggungjawab tul x... huhu


naseb baik esoknye tak hujan.. Alhamdulillah... terima kasih Allah.





ok habes part aku nanges teresak2 sampai bengkak mata.. haha gilakk...

sepatutnyee pengantin tido awal kann malam nak nikah.. dan itulahh niat ku sebenarnye... mak dan abang dah biseng dah suruh aku tidur cepat... tapi aku rasa macam ada je yang x setel.. ahuk2


dan tiba2....

eh camne nak cite eh...

erm ermmm abahku dari terengganu dah sampai tapi sesat x jumpe cari rumah... lepas tu di offnye henset, merajuk kot.. xtaulaaa.. dan motip aku selamba je cerita kat blog ni? xtaula... abang aku macam enggan nak pergi amik.. last2 aku pujuk abang aku biar aku sama2 teman abang pergi carik.. .. aku paham abang kekok xpenah jumpe abah kan.. 20 tahun tu... aku at least dah jumpe hari tu, so kurang siket kekok..

abang serba salah sebab sepatutnye aku dah tidur... tapi aku paksa gak abang bawak aku untuk gi cari abah.. sebab kalau tak, sampai ke sudah x jumpe penyelesaian..
lalu abang sarungkan baju sejuk dan baju hujan padaku, disarungnye lagi baju hujan ke kepalaku takut aku sakit dan memayungkan ku ke arah kereta, dah melularlahhh mata kitorang ni cari kereta abah dalam keadaan hujan, sejuk dan gelap...


akhirnye jumpe!!


bla bla... tetibe maalas nak cite, bole? hehe

last2 aku tidur pukul 3 lebih... naseblaaa kene marah ngan mak andam sok kalau mata bengkak!



kite lupekan sumeeee kesah2 ini, kite teruskan dengan kesah penyatuan 2 hati dengan ikatan yang sah keesokan harinye.. ouhh tungguu~~~

kejap lagi ek publish, nak taip jap... ;)









5 comments:

aDieyZa said...

dd, part yg baling baju atas bumbung tu rasanya mmg ramai yg buat kot.. time zana dulu pun buat jugak.. hehehe.. tp x leh prcya sgt, kena doa & yakin pd ketentuan-Nya..

next entry plz.. hehehe

Queen said...

hoh?..akak panik jap baca entry ko ni didie..ape kes main skip2..hahahha..

takpe..rasa semua benda nak flow out kan.. =)

mzhany said...

huhu dd, byk jugak dugaan...tp aprt yg dd degillllll tuh...alhamdulillah tercapai jugak kan...ameeen...


dd, hany mintak maaf sesangat pada dd and kj, sbb hany tak dapat hadiri majlis meriah korang...hany n MZ balek kampung ganu+kelate...maas bebyk tau...semoga berbahagia hingga ke alam syurga...ameeen...

hanimharis said...

ya Allah kesianya nye kwn haku neh!! apsal la nanges smpai cmtu skali.btw,ol went well kan?alhamdulillah.:)

dd dudu said...

{adieyza}
hahaha tu ar, xleh percaya sangat ekeke.

selain baling baju atas bumbung, ade gak yang rebus lesung batu, hehe.


ape2 pun, sumenyee adalah ditentukan oleh Allah kan :)

hehe dah update dahhh baru


{queen}
hehe kak nik, ada part2 yang cam malasnyee nak cite. hik2.....

ha ahhhh, tu ar :)


{mzhany}
hoh Alhamdulillah, x hujan... klu dd xberdegil, org sekeliling push nak dewan kat dalam.. wuu

oo yekee, xpeee, dd n kj paham, hehe

{hanimharis}
hehe campur2 dengan byk perkara nak fikir. kekeke

Alhamdulillah ol went well, paling bes nampak leli ku hadir ;)


{

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...