Tuesday, October 4, 2011

coretan tiada motif ;P x yah baca eh



Assalammualaikum

- setiap pagi mesti mood mendung siket sebab tengok tanda2/bintik2 hitam buruk yang tumbuh kat beberapa bahagian kulit sepanjang masa ngandung ni .. huh scarry sangat... betulke orang kate lepas bersalin, sume tanda2 hitam tu akan pergi?? benarkahh?? tolonglaa benar.. x sanggup ar nak adacrying


- tadi datang ofis, duk baca pengalaman sakit bersalin sorang ni .. memang sakit sangat baca kesah dia, sampai senak2 gitu. senget2 perut aku baca ala2 aku yang menahan kesakitan. lain orang lain pengalaman bersalin dia, ada yang senang beranak, ada yang susah, ada yang cepat bukaan, ada yang macam tertutup pula.. aku nanti tak tahulah macam mana, prepare for the worst je.. pada masa yang sama berdoa pada Allah akan dipermudahkan nanti. beberapa surah yang suruh diamalkan, adalah aku baca, tapi selebihnye berserah pada Allah.


kebetulan pada masa yang sama, aya ada buat entry khas untuk ku dan kuku. macam tau2 jeee aya ni aku baru lepas baca kesah bersalin orang lain. heh

makasey aya bagi tips yang berguna untuk kami berdua. mmuahx

ma suruh aku amalkan makan kurma setiap pagi, tapi xtaulaa nape asik lupe je nak bawak masuk henbeg. kalau x sebelum ni memang rajin bawak. mulai esok, tekad jangan lupa!!!!!!!!



- tadi amik gambar ni dari blog izuan

baru perasan x cite kat entry hehe. masa ni aya, wawa dan ros datang beraya di rumah. tapi pagi tu ekceli kitorang kat kampung banting lagi, diorang lak akan datang beraya tengahari. kitorang xpergi pasar pun lagi haha cube bayangkan segala2nyee diselesaikan pagi tu jugak, bertolak dari kampung, pergi pasar beli barang basah laju2, dan masak laju2, hidang laju2. kuku masak mee kari, ngan sambal tempe+kentang+bilis untuk sape2 yang nak makan nasi.


tengok dalam gambar tu, haha kesian kerusi/sofa ni slalu beralih tempat. sekarang di alam realiti, sofa ni kat tempat lain pulak tau, bukan di tempat dalam gamba ni hee hee

aku ngan kuku dua2 jenis suke duk bawah, nak golek2 ke nak meniarap sambil tengok tv ke, bes siket. tapi sofa letak jauh2, so memang lapang giler laa tempat nak golek2, tempat aku nak lipat baju, puas sangat sebab lapang. kekeke. lagi satu sebagai persediaan ada bb nanti, elok ada tempat lapang kat hall, hehe, mak die yang nak pantang pun bes bole join baring, nenek ma yg nak join baring pun bole, ahh sume2 laaah join baring kat hall hahhhahahhaaa



- tadi pagi tengah2 ngadap pc, telinga ni tertangkap dialog sayup2 dari partition belah sana2.. dialog lebih kurang begini

kak Z : "sejak bile ada bungkusan roti canai kat sini"

*&*@%& pastu dengar2 siket suara F dan R, tp xbape jelas..

kak Z : "ooo dd ada datang ke sini ke tadi?"

F : "ada laaa.. dd yang besar tu pun xnampak ke"

R : "ha ah punyelaa besar dd tu, xnampak ke dd datang meja akak"



cissssssssssss!!!!! kuajaq cakap aku besar belakang2 sick aku dengar tahuuuuuuu sick


xlama kemudian, si O pulak ym, nak cakap pasal apantah.

"heii si gemuk"


x agak2 kan kawan opis aku ni
hee hee nak kene plaster betul hee hee bertimpa2 aku kene besar dan gemuk hari ni. kohok kohok kohok


tapi x sentap pownnn~~ dapat gelaran tu masa preggy ni je haa.. soo kool jek, hek hek hek *perasan kurus masa x mengandung chicken




- tengok cite sofiyya x? hehe dah agak da dari mula yang muiz x mati ;p bole ;p


- dah berbulan2 telinga aku asyik tertangkap ringtone yang sedap dalam ofis ni. tapi xtau dari sapa. die muzik omputih ala2 sendu gitu. setiap kali ringtone tu berbunyi, mesti aku berdiri nak tengok siapa yang tengah cakap henpon, nak tau gak ringtone siapa. tapi slalu hampa, sebab x jumpe gak tuan punya ringtone tu. pelik betul aku. memang misteri habes.


tadi aku terdengar lagi lagu tu. pastu dengar suara elis bercakap. eh ringtone elis ke selama ni? terusss serang elis hahahaha. betullah rupe2nyeee tu ringtone die, xpenah nampak sebab die PA bos, duk kat luar bilik bos, so aku xpernah terpikir nak carik sampai sana...


fuhhh puas ati dah jumpe hee hee

tajuk lagu yang slalu buat aku xduk diam sebab duk mencari tu adalah Breathless - Kenny G.

sendu kan aku ;P ok fine ;P


- malam tadi tido lewat siket sebab duk meneman kuku yang gigih memblend kacang soya, memerah, dan masak soya. buatnye memang renyah siket, tapi puas atiiii dapat minum soya handmade
drooling
nyesal x bawak bekal soya hari ni hehe. tapi kalau bawak bekal, nanti bekalan soya kat rumah pula kurang, ahuk2.


- oto kata akan ada sambungan cerita nek kamsia, bulan oktober ni. teruja x ;p wah wah aku teruja sangat. siapa2 yg ada permission tuk masuk forum tu nanti jangan lupe paste kat aku cite tu
batting eyelashes



- eh dah la dah la. nak produktif hari ni ;P bye nak buat keje.









7 comments:

Ciare Baha said...

motip nenek kamsia ada sambungan? aishah tu tak abes kan lg cite dia ke?

dd dudu said...

{ciare}

aku paste eh dari oto

Salam semua..

Harap korang masih lagi menyokong thread ini sebab Panggilan Telefon Misteri Part 2 bakal menyusul Insya Allah akan saya usahakan secepat mungkin. Sy memang dah target bulan October untuk launching Part 2 (amboihh,siap launching, perasan ala2 novelis terkemuka, hakikatnya nan hado je) Tapi tarikhnya belum pasti sebab saya masih dlm proses siapkan, sy hanya dapat janji bulan October je k, Insya Allah.

Kalau ikutkan dalam post sy yang lepas2, sy pernah kata sy nak buat dalam 1 thread aje, tak nak ada part 2 sebab sy rasa macam membazir ruang dan agak tak best pulak ada sambungan.

Tapi memandangkan keadaan waktu tu mendesak sy untuk habiskan, sy terpaksa tulis cerita ni supaya nampak seperti dah tamat, sebab pada waktu tu sy betul-betul kesuntukan masa dan agak tertekan,sebab tu sy tamatkan cerita ni walaupun dengan keadaan sy tak rela sbb masih ada lagi yang saya nak kongsi dengan semua yg ada kat sini.

Pada yang belum khatam kisah ni, mungkin boleh cuba khatamkan dulu sementara tunggu Part 2 menyusul. Sebab ia nya kisah sambungan dan takut ada part yang tak faham pulak nanti kan?

Part 2 yang bakal menyusul masih lagi mengekalkan watak lama. Masih ingat lagi dengan Nenek Misteri (yang korang lebih kenal dengan watak Nenek Kamsia), Freddie, Kenny .. dan Danny? Ingat lagi? Kali ni, kita ada beberapa watak baru pulak dan salah satunya ialah sahabat baik saya, seorang Pengkid, Syazura. Selain dari kisah misteri, saya jugak bawa anda menyelami kisah seorang pengkid, mungkin ada di kalangaan kawan-kawan anda, seorang pengkid? Atau pun mungkin anda sendiri? Ini salah satu kisah yang sesuai untuk anda.

ameris said...

nampak comel jek dd dok atas sofa tu...

ameris said...

dd, akak baru baca kisah bersalin link yg dd bg tu. mmg camtu la sakitnya. susah nk citer. ya ALLAH tuhan jer tahu. akak dulu bukak 5cm jek dari kul 4 ptg smpai 12tghmlm. pastu Dr decide czer sbb kepala bb dh bengkak. rasa mcm nk tercabut pinggang. misi yg dtg buat VE tu pn rasa mcm nk tendang jer tau. sakit sgt buat VE tu.

pengalaman dulu, yg ni xtau la cmner plak...

dd dudu said...

{kak ameris}

hehehe si 'sehat' ;p


yekeee, xtau pengalaman bersalin akak yg kedua ni nanti canee kann,

dd ni pun xtau dd nye cane. hik2 xmo pk sgt ekceli.. siu siu siu~~

Mama Gee said...

dd dun wori...jgn takut...mcmana sakit pun sakit bersalin tu...once pegang je baby kat atasp angkuan melayang rs sakit dan rs 1 perasaan yg sgt indah...berbaloi menahan rs sakit tu...Subhanallah! :)

Queen said...

insyaAllah semuanya selamat2 je.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...