Thursday, October 13, 2011

khamis, 7:10am


13/10/2011 khamis, 7:10 am..

wahh macam diari pulak..

semalam gi checkup kat poliklinik ukm..

sekarang setiap minggu tau checkup, memang klu da masuk 9bulan kene dtg setiap minggu, doktor nak check..


dd : "doktor.. kalau sampai tarikh 24hb (due date), saya still x rasa sakit apa2, camne ekk"

doktor : "xpe.. u datang je sini nanti saya cek.. kalau x bersalin masa tarikh tu xde apa sebenanye, sebab maximum overdue 10hari.. yelahh, kadang2 baby mungkin xnak keluar lagi sebab x cukup matang lagi, ape kee kite xtau... so, biar die keluar secara naturally, jangan paksa2 dia keluar.. tapi awak kene pantau la pergerakan bb, klu xde gerak cepat2 pergi spital, kite takut bb x ok kat dalam, takut die da terberak pastu tertelan, atau takut terbelit tali pusat... mesti pantau kiraan pergerakan bb"





dd : "doktor doktor.. ada x orang yang x perasan die tengah contraction, kot2 die ingat sakit pinggang biasa je?"

doktor : "*doktor gelak *kuku pun gelak... xde laa, mesti perasan kalau tengah sakit contraction tu.. mule2 kite akan rasa perut mengerassss sangattt, macam kayu.. selepas tu xlama kemudian rasa laa contraction tu.. bla bla"



hehe ;P



huk huk tengah risau+cuak ni.. kerja x banyak progres, sok nak demo.. :(

bye, nak chaiyuk








8 comments:

ameris said...

dd, amik la cuti rehat kt umah... dh x lama dh tue.

dd dudu said...

{kak ameris}

ermm dd nak cuti masa 24hb klu 24hb x kuar bb gak, aci x

skg klu cuti ma xde lg kat umah hihi

ummihasan said...

hehe.. jgn cuak ye dd..
selamat merasa contraction :D contraction ni more to ko rasa nak berak drpd. ko rs sakit pinggang. klu dh rs cm nk memulas dah perut ko tu, pastu benti, pastu ada balik.. start la encounter jam ye. pastu g check terus.. ok???? may Allah protect you and your baby :)

dd dudu said...

{ummihasan}

hehe thanx umu. okie leh bygkannnn!!!!!!!

Lieya said...

Bestnyeeee... dah rasa nikmat mengandung. Heeeee... still waiting for my turn...

Anonymous said...

betul..bb kene aktif...sufiyyah..pagi hari die dilahirkan..aktif mcm biasa..dahkuar ni pun..asyik kene tendang je dgn die..ahha..aktif.

nurul azida ahmad said...

jaga2 tau dd. kalau takde pergerakan tu cepat2 p jumpa doktor tau tau...:)


all d best dd! :)

Cik Seni said...

tetibe ko terberanak awal seminggu macam kak mas...heee... ;p~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...