Tuesday, October 18, 2011

nasik lemak sambal sotong



gara2 ternampak sambal sotong dalam blog KAK GEE semalam, terus mulut aku cam terliur2 nak sambal sotong. arghhh teringat2 kat sambal sotong ma la pulakkkkkk

wuu.

so balik tu masa kuku jemput, dalam keta cakaplaaa tinginnn sangat nak makan sambal sotong. buat muke sayu siket. hehe. *bukan mengidam ar, keinginan jek ;P

terus kuku singgah market beli sotong. balik tuuu tung tangg tungg tangg tungg tangggg siappp sambal sotong versi kuku!

ada banyak baki sambal sotong lepas dinner semalam, so hari ni pagi2 aku bangun buat nasik lemak. so hari ni bekal kite 2 beranak adalah nasi lemak sambal sotong.. yuhuuuuu xsaba nak makan! sedappp pedass


nasik lemak masak ngan halia, bawang dan daun pandan.

timun xde la plak, hehe.


okiee nak sarapan sekarang. bye uols

kuku makasihhhhhhhhhhhhhhhhh mmuahxxxxxx
petang ni nak tingin makan apa pulak ehh ;p




update : tengah sarapan ni terdengar diorang soksek soksek "siapa yg tgh makan nasik lemak ni".. "sedap nye bau"... "ha ahh siapa yg makan eh.. sedap kan bau dia" ... "eh A, bukan ko yg makan kee".. "xlah, bukan aku.." ... "eh siapa yg makan..." "siapaa yang makan nasikk lemakkkk?*ala2 pengumuman"

alamak, dorang ni cakap pasal nasik lemak sape? aku ke? tunduk tundukkkk kepala hahhaahaaaa
xsangka pulak bau satu ofis
hee hee











7 comments:

ameris said...

bestnya nasi lemak homemade... aroma menusuk kalbu.
minggu nk nk masak nasi lemak jugak lah dd.

dd dudu said...

{kak ameris}

yehh dd sokong! masaklaa kak, mkn nasik lemak pagi2 mmg bessss

Ciare Baha said...

wuaaa dd bgn pagi masak nasik lemak?? kagum ok. aku xpenah kot bgn pg masak nasi lemak pd hari bekerja =p

dd dudu said...

{ciare}

hehehee sbb sambal da ada. tinggal goreng bilis, masak nasi ngan rebus telur jeee, pastu tinggallaa gi mandii heeheeeeee

nurul azida ahmad said...

rajinnya dd buat...bau semerbak mesti sedap ni..oh smbl sotong, tetibe ngidam jugak..hahaha

dd dudu said...

{zida}

haha ngidam gak kewrr?

oh biasa2 je, bau jek lebih kot ;p tu pun kurang santan sbenanye sbb santan beku la plak hahaha

Aza Suhaiza said...

Hhi dd salam kenal .. sedapnyer nasik lemak sotong .. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...