Monday, October 3, 2011

coret-coret dudu


- hai korang

- pe kabar?

- sehat?

- lama x buat coret-coret dd. jom

- tahukah anda, yg saya x suke lagu cinta mukabuku? motip lagu tu juara hotfm 30 ;p maaflah klu korang suke lagu tu, tp aku x minat ar T_T

wuwuwuwu nanges jap.

- pastu x berapa boleh dgr suara suraya hotfm. bingit T_T
korang, aku yang bermasalah ke??? aku ke?? maaf maaf, die xde buat salah dengan aku, tapi aku mmg akan tukar channel radio, hehe bingit ar, xleh tahan. padahal suara aku pun cam nenek itik gak, kurang merdu

;P

ke sebab aku tengah ngandung eh ;P


- x suke baju memey yang wedding rafflesia taja tu T_T memey janganla kecik ati, tapi memanggg kalu ada org nak taja aku ngan baju camtu, aku say no uhuk uhuk. biar simple, asalkan kite sendiri x rasa kekok kot. eh motip entry ni banyak x suke xsuke ;p


- tadi borak2 ngan ciare pasal sebutan "bulan" vs "minggu" untuk orang yang pregnant. itulaa, kalau orang tanye "dd dah bape bulan?" aku prefer jawab dalam jawapan "minggu" sebenanye.. tulunlaa paham, hahaha.. tapi biasanya kalau jawab dalam jawapan "minggu" mesti muke si penanya akan jadik pelik.. adoii..


- semalam hari ahad sangat produktif. suke2. duk umah putrajaya. bangun awal2 pagi2 masak nasik lemak. first time buat sambal sendiri, bolela kott.. kuku makan 3 pinggan, jadikla kot. hahaha belasah jek. ke die x perasan apa yg die tengah makan sebab duk ralit layan cite kartun kat depan?
hee hee pastu dua beranak *motip beranak? ni duk mengemas rumah, kuku angkat2 perabot ubah kedudukan sume. dudu wat keje comel2 lap2 habuk, masukkan baju bayi dalam drawer baju. pastu kemas bilik no. 2 dan bilik
no. 3 sebagai persediaan nanti ma ayah atau mak nak tido sini. pastu kemas2 stor siket2.. tunggu gak penat, kalau penat behenti. tapi xpenat pownn ;P petang tu kul 6 bile dah siap sume keje baru rasa penat, layan Safiyya, hihi.


- kuku kelakarlah. aku mengaku kalau aku buat keje di dapur kalau xde bunyi x sah. mesti akan keluar bunyi "tinggggg!!" "tongggggg!!"... hehe kire kalau xde barang jatuh x sah ;P


pstu kalau ada bunyik2 comel macam tu (comel jek pown setakat sudip jatuh, bukannye bunyik periuk jatuh) mesti kuku dari hall akan shout "kenapaaaa tuuuuuuuuuuuuu?"

dudu shout balik : "xde pape xde pape, *&%&*^* jatuh jeekk"


*pastu dengar tapak kaki datang.. *datang dahh dieee


so motip datang dapur gak walaupun aku dah jawab? motip tanye kalau memang akan berlari ke dapur? kalau aku xjawab, cume jawab "xde pape jek" lagilaaaaa die akan siasat jugak sampai ke lubang cacing.. hehe penah tu aku xnak jawab. die siasat2 rupe2nyee tadi pisau terpelanting dari tgn aku dan terkena kulit siket ;p upssss kantoi jua akhirnyeee

pastu sapukan minyak gamat dengan mulut bunyik2
hee hee motip mulut bunyik2 hee hee

- semalam kuku potongkan kuku kakiku pun dengan mulut bunyik2
hee hee ye ye i taulaa kuku kaki i kotor giteww ;p mesti bb leh kenal suara papa die berbanding suara mak die hehehe


- lepas tuu kuku sukeee cakap woody hensem, terutamanya selepas basuh woody. lepas tu kalau berjalan keluar keta, toleh belakang pandang woody then ckp "hensem giler!!!"

bole?
hee hee siap dah jalan, toleh semula untuk cakap "hensem giler!!!". xtahan iols hee hee



woody yang xberapa hensem bila x basuh *aya yang snap gambar ni


- eh motip coret2 dudu dah macam coret2 kuku plak?


- masa taip2 ni, bb tengah sedu2 dalam perut. terus ym rina "nak tgk bb sedu x?" .. rina pun jawab "nak"... hik2 comel rina, die sangat rajin melayan bb dalam perut ni, walaupun x suke bg salam "Assalammualaikum" kat bb dlm perut tapi suke panggil "oi oii.." ganas gile rina, heh

- huk2 dah start gile soping baju baby.. especially di online.. baru je bungkusan pos laju tiba di meja ku ini hehe...


- eh nak gi lunch.. bye




9 comments:

ameris said...

comel sgt baca citer dd... suka suka

dd dudu said...

{kak ameris}

suka suka sebab akak suka

;p

nieza rawi said...

nnt awak bila tyme musim berpantang lagi la giler shopping online.. hihihihihihhh

dd dudu said...

{kak nieza}

itulaa, sy pun ada instinct begitu, hek hek habeslaaaa

ryani said...

hehehe x suke suraya ek? dia dulu my ex-classmate kat uitm...akak pun heran camne la suara dia bleh lepas jadik DJ?? sedap lagi suara makneng hahahaha

dd dudu said...

{kak ryani}

akak, motip ;p haha takutnyeww klu suraya baca entry ni, jgn kecik ati tawww

sob2

Queen said...

aik..baby sedu dalam perut?....hehehehhe

dd dudu said...

{kak queen}

hahaha sebab perut gerak ikut rythm cam sedu2... dd katalaa die sedu, sbb rythm die sama jekk selang antara beberapa saat hak2


bukan sedu ek? ;p

bini edy said...

gaji saya masa pantang dulu semua abis ke imani..sbb bil2 sy dh x peduli bapaknye yg kat kl setel. sy kat kampung pegang duit gaji 3 bulan licin..cer uols agak2 bape dh habis? hahaha dah la pantang kejap je pastu gigih drive kete dah klua bli barang..kellas x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...