Monday, October 10, 2011

ketip kuku



Semenjak usia kandungan da 9 bulan ni, aku jadi orang pertama sampai opis, kul 7 gitewww, sebabnyeee kuku yang menghanto gi keje, hehe... disebabkan aku ada masa yang agak panjang sebelum masuknyee office hour, jom update blog kejap.. ok ok?


cerita 1
tempat kejadian : dalam kereta


dudu : "adehhh adehhhh dehhhhh" *sambil pegang perut dan menggeliat2
kuku : "napee napee"
dudu : "bb ni.. xtau tengah buat apa, rasa macam jari dia tengah geletek ke sangkut2 tah... tapi rasa tajam2... dah ada kuku kot..
kuku : "ooo cube awak telan ketip kuku, tengok bb bole potong kuku sendiri x kat dalam"

motip hee hee

mampu ke aku telan ketip kuku ni walaupun saiz nye sangat lah comel hee hee



cerita 2
tempat kejadian : dalam kereta jugakk... *motip asyik dlm keta?

dudu : "orang2 tua kata, ibu ngandung x elok menjahit"
kuku : "kenape eh"
dudu : "entahhh, nanti susah bersalin kot... takut 'jalan' tertutup kottt"
kuku : "kalau macam tu, xyah la menjahit, tapi bukak la jahitan"


*dudu gelak giler.

kelakanyeeee crying so kalau bukak jahitan bole senang bersalin la ek crying


note : tadi gugel2, memang ramai yang pegang pantang itu. aku bukak iluvislam.com, baca pendapat kat sana, sebenarnye bukan apa, kalau menjahit tu dikhuatiri berlaku apa2 macam jarum tercucuk dekat perut ke, naya jek. gitewww.




cerita 3
tempat kejadian : rumah gombak.
* bukan watak kuku dah hehe


dudu : "ayah, nanti kite dah bersalin, ayah ngan ma teman kite kat umah putrajaya tauuuuu"
ayah : "u punye rumah dengan shopping berapa jauh? nanti mau beli makanan"
dudu : "15 minit"
ayah : "manyak jauh jugakkk arrr..." *muka susah hati


uhuk. motip shopping complex lagi penting hee hee



cerita 4
tempat kejadian : rumah gombak jugak

ayah : "ni... dah makan ke belum?"
ma : "sudahh..."

1 minit kemudian..

ayah : "ni... dah makan ke belum?"
ma : "sudahh...."

3 minit kemudian...

ayah : "ni... dah makan ke belum?"
ma : "sudahhhh...."


5 minit kemudian..

ayah : "ni... dah makan ke belum?"
ma : "sudahhhh....."

hee hee



ok dah abes cerita. nah gambar hiasan ;P

bb boy ke girl? kekekeke.

note : x pandai lipat baju bb ar.





19 comments:

ameris said...

akak masa mula2 xreti nk potong kuku baby, sbb baby jari dia kecik sgt. biar je cmtu smpai kuku tu bengkok sbb pjg, teruk kannn...

comel la ayah dd.

baju2 tu mcm boboi jek, ntah2 dd sorok yg kaler pink kot... saja buat gempak nie ekk...

akudarikayangan said...

hehehehe so cute.....blh plak soh telan ketip kuku ek??

dd sy ska sgt bla awk cter psal ayh awk...tbayang2 sy kt sni betapa kiutnyer ayah awk tu....hehehehehe

p/s: xsbar nk tgk bb dd n kk...hehehe

Ezzan Yusop said...

terhibur dgn ayah dd lagiiiii....kihkih!!!

dd dudu said...

{kak ameris}

alamak, dd pun bakal x reti potong kuku gak ni, mesti takut giler sbb kecikk sgt kannn

canee caneee

hehe biar sampai bengkok kewwr ;p

hehehe boboi ke gegirl.. jeng jengg jengg



{akudarikayangan}
telan bebetul karang ;P

huhu dah jarang cite pasal ayah daaa

ok tunggu laa beberapa hari lg ;P



{ezzan yusop}
kihkih..

bini edy said...

ko sorok baju pink..nyampah..eh buruknye ko lipat baju bb...nnt g beli baju bb tgk cmne salesgirl lipat okeh..hakhak

dd dudu said...

{bini edy}

buruk kan aku lipat, hak hak memang susah ar ;P

Atiqah Adnan said...

brg bb mmg semuanye comel..geram kan..? heheh

nurul azida ahmad said...

macam bb boi..meh sini nak tilik, bak tarikh lahir..:) hehehe

dd dudu said...

{atiqah adnan}
geram butut, hehe

{zida}
kerlasss nak tilik trus, hehehehe

besday kite kewwrr?
klu besday kite 28 jun 1984

ja_on_seven said...

setuju ngan lisa..

eiii buruknyeeee!!!


muahahaha..

dd dudu said...

{ja}

;P

tunggu ma datang umah aku nanti aku belaja lipat betul2 ;p

nurul azida ahmad said...

rasa baby boi..hehehe.. :)

Zana Adieyza said...

hehehehe.. kelakar la dialog kuku tu.. boleh pulak suruh telan ketip kuku.. dialog dgn ayah pun kelakar gak.. terhibur zana dgr..

apapun, zana doakan semuanya selamat yer dd.. x sabar nak tgk baby dd.. mesti comel sgt..

Queen said...

saya teka baby girl.. =p



nikketip pakai ketip kuku biasa je..

dd dudu said...

{zida}

heeheheheheheheheheheheheee


{zana}
makasih zana ;) kalau ikut due dlm 14 hari lagi, InsyaAllah ;)


{queen}
hehe teka tekaa ;P

yekeeeee, tu ar bole je kann.. tapi takut2 gakk, tp yg manicure set ni kuku yang amik, hik2 mana tah die g amik, kui2

Ciare Baha said...

1. Ketip kuku baby memang mencabar. Dulu masa rayyan bawah 3 bulan. tiap2 ahad kebetulan kakak aku (mama kyra) dtg so dia yg tlg potongkan. Let the expert do the job. HAHAHA. Tp skg kena potong waktu dia tdo la.

2. Mesti Ayah kecewa sbb umah ko jauh dgn JJ ;P

3. Korg wat ape dlm kete asik dialog dlm kete jer ni HAKHAK

4. Ni aku kan ade buat tutorial lipat baju baby ni. Cuba jaya k: http://ciare.blogspot.com/2011/03/tips-rumahtangga-cara2-melipat-baju.html

5. Aku rasa baby girl sbb macam ada ternampak baju bahu ropol kat belah kiri atas. Ke ko pon mangsa silap beli baju anak? Sbb dulu rayyan ada 2 baju ropol. Aku x pasan tu baju gegirl HAKHAKHAK =))

dd dudu said...

{ciare}

1) nak import ko ketipkan kuku laa, bole ;p kekekek

2)kan. sangat. jauh dgn alamanda pun da kecewa, siu siu

3)kann, asik2 dlm keta hahaha

4)kerlas kauu ciare siap bg link lg. ok sgt membantu! mmuahx

5) hehehehehehehe

mzhany said...

huwaaaaa...
kj suruh telan ketip kuku, sabo je lah...

dd dudu said...

{mzhany}
sabo sangatttt

ketip die karang

die kan kuku hehehehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...