Thursday, September 29, 2011

36minggu da? ;p



eh dah 36 minggu dah?? nak masuk 37 minggu da?? bole x nak buat2 terkejut hee hee honestly aku xnak fikir sangat, nak buat dek jekkk, aci x ;p kalau aku berfikir nanti akan rasa berdebar2 sampai nak tercabut jantung. hehe kadang2 malam2 mimpi bersalin, adalaa 2 3 kali jugak laaa dah mimpi, padahal masa siang aku xde lah berfikir sangat. cume sebab ada baca entry2 detik bersalin orang lain kot, terus bawak2 ke mimpi.

xpela, doa-doakan je semoga dipermudahkan dan aku kuat!! kuat!!!!!!

eh kata x nak fikir sangat, motip pegi cakap2 kat entry ni pulak ;p

hik2. kawan2 ramai yang bertanya "dd bila nak cuti?"

ermmm aku xde pulak apply cuti awal2... sebab tak nak menunggu. nanti menunggu kat umah kang debar2 kan. better aku buat keje koding kat ofis, buat koding memang akan melupakan segalanye hehehee tapi kalau tetibe sakit nak beranak kat ofis naseb laa sape2 yang akan jadi mangsa aku nanti ;p hew hew hew dd jauhnye fikir ;n


tapi orang cakap biasanye anak ikut mak bab2 bersalin ni. kalau ikut pengalaman ma, ma bersalin dua2 anak betul2 ikut due date. x awal, x lambat pun. xtaulaa aku ikut ma ke x. tapi ma bersalin anak2 dia sume kat rumah je, kool sangat. hehe

nak mencontohi ma yang breastfeed anak2 sampai umur 2tahun++. sehat2 anak dia, hehehe.

InsyaAllah, harap dipermudahkan. ahuk ahuk



bb dalam perutku macam dah semakin sempit ruang legarnye. cian bb nak main2 terlanggar2 dinding perut maknye. hew hew.

kejap2 nampak bonjolan siku terkeluar, lutut terkuar, punggung terkeluar. comel sangat.. papanye pulak suka layan. macam main kejar2 dengan bonjolan itewww.. hehe bonjol keluar situ, papa usik situ, bonjol kuar belah sana, papa usik sana plak, memang macam main kejar2.. hak hak.. ada juga rakam pergerakan perut ni, hari tu tunjuk kat rina, rina cam terkejut... "eeehhh dd, macam ada alien dalam perut ko"


hek hek hek


xsaba nak tengok muke bb, tapi pada masa yang sama, berdebar2.. hee

note : membasuh, menyidai dan melipat baju bb adalah antara perkara yang paling indah pernah ku lakukan. so kiuttt



eh semalm rosa dan izuan datang rumah, sbb ros ada urusan siket dengan kuku.
lepas tu diorang bawak dominos pizza. omg, susah2 jek ;P tapi sedappp sangattttt






sedappp... rasa nak makan dominos lagi.... ermmm tapi aku xleh makan byk serentak, so smlm makan 2 slice je hee makasih ros izuan~~



oh ye pagi tadi aku kene minum air gula tau. wahh ingatkan x dapat nasib minum air gula yang menakutkan, x sangka dah hujung2 kehamilan kene minum pulak, sebab berat aku naik 3kg minggu lepas hehe.

tapi disebabkan aku dah set dalam mind mende yang paling teruk skali pasal air gulaaa (aku terbayang x sedap, likat gilerrr uweek uwekkk), soo masa minum tadi aku ok sebab poliklinik ukm sediakan air gula perisa oren haha. ok je laa sebab aku terbayang mende yang teruk skali kan. tapi ok je rupenye.. minum slow2 laa sebab oren manis kan. aku dah laa xberapa suke manis, xcaya tanya kuku, hehe


ok bye



8 comments:

ameris said...

wahhh... dh 36wks yea.. sabar dd ok. jap jer lagi. pastu kan dia mula rasa senak2 perut, ngilu2, mcm nk berak pn ada.kdg2 rasa cam senggugut. cek kat doktr tgk2 dh buka 3cm gitu....pastu rasa plak kontraksi nk beranak. omg.... terbayang2 plak akak nie.

saja nk takutkan dd. kikiki...

Anonymous said...

dd, kak ipar umu yg lbih kurang due date same dd, skang 37 mnggu dh slmt bsalin kol 415ptg td...kihkih~

selamat standby dd...cewah!cm aku ni lmbt g lak...pdhal beze 3 mnggu je...hohoho

gudluck tuk kite!
chaiyokk!!

- umu yg bdebar-debar

dd dudu said...

{kak ameris}

omg, akak sajeeee jeeeee ;p

*baca cepat2, pastu lupe cepat2

heheh


{ummu}

gulp. seriyus? da bersalin ek?

kak ipar umu pakai set bersalin apa? mak dara gak kewrr? hehe


chaiyuk tuk umu, tuk kite!!!


umu, selamat mengepush ;p

ahahaha

Queen said...

xpyh cuti awal2...kecuali klu dah xlarat or dah mls buat keje...hehehhehehe...

sempat je nk balik ms sakin nnti.. =p

fami said...

all the best dd
semoga dipermudahkan semuanya
aminnn

ZaNa aDieyZa said...

mcm sekejap jer dah 36 minggu kan.. 36 minggu yg membahagiakan dd & kuku.. zana doakan semuanya selamat & dipermudahkan Allah hendaknya..

zana pun x sabar nak tgk baby dd.. mesti cute mcm mama dia jugak!

Anonymous said...

kak ipar umu gune set bsalin HPA...tu pn ok gak...ntahhh, umu pn xtau...nk mak dara ke HPA...lom bli g pn...kihkih~~


- ummu

fana said...

hi dd...wah...kite punye due date sama laaaaa....sama² tgh menghitung hari rupenya... ;) semoga selamat yea....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...