Wednesday, August 10, 2011

dah beli barang bb siket, leh la raya dengan tenang siket


wah cite lama ni sebenarnye.

masa ni pergi ke parenthood Expo kat midvalley, 30 Julai 2011.

hehee ada laa beberapa barang bb yang dibeli di sana. kitorang pergi pagi2, masa sampai tu kan, pintu exhibition x bukak lagi hee hee gigih sangat hee hee dah la masa tu aku kekenyangan sarapan roti canai dan bihun sup haha

gi awal-awal bes sebab xsesak sangat. tapi sekejap jee x sesak tu, x lama kemudian da ramai orang. eee rimas. tapi demi bb kami tempuhi jua, eceee


antara barang yang dibeli adalah.



beli backpack set ;P

set ni merangkumi..

1) Shoulder Bag

2) Cooler Bag *cooler bag ni die letak kat dalam shoulder bag sebenarnye

3) storage bottle

4) ice gel

5) Spectra 3 BP(BP ni singkatan je, motip malu2 nak tulis)

6) breastshield set



so set2 ni la yang aku bakal ke hulu kehilir bawak gi keje lepas beranak nanti ;P InsyaAllah..

so motip pink? motip stylo mama?
muahahaha

ade hitam tapi aku xnak. memang agak gewdix disitu.
suke suke






inilah Spectra 3 BP (BP ni singkatan ye ;p) yang masuk dalam pakej atas tu.



asalnye xtau nak beli jenama apa. xtau yg mana ok, sebab lain orang lain penerimaannye kan.

masa kat booth yang jual BP jenama Medela, aku dan kuku dah buntu. macam nak beli je rasa. haha sungguh blur


last2 aku cube call si makcik lisa dan mok ciare.
makcik lisa x angkat fon, nyampah sangat.


mok ciare angkat tapi terus tanye "dd ko nak tanye jalan ke?"

motip crying muke aku ni muke suke tanye jalan eh setiap kali call crying


tanye pendapat ciare pung pang pung panggg, itu ini itu ini... diskas sana diskas sini, oh makasih mok ciareeee... trus kitorang decide nak yang jenama Spectra 3. heeeheeeeee

ciare makasih tau, nanti aku call ko lagi eh hee hee






comelnye botol susu ;p

betul ke ni betul ke ni aku beli botol susu anak~~~ pangg~~~ *dd sila sedar

haha macam x percaya aku sedang membeli barang2 bb ni. rasa macam ishhhh x tau cane nak cakap. dewasa sangat dah rupenyee yeekkk






banyak gile booth yang jual baby wipes. mana yang bes? xtau.
so last2 beli yang pureen punye je aci x? heheee






doorgift yang terkumpul masa kat sana. hoho sume pun pureen.
suke suke dapat doorgift.


pastu kitorang ada beli beberapa helai baju gak. ermm dalam 10helai kot, hehe.
tapi xmo laa publish disini. *nanti kantoi jantina
blushing

keh keh keh keoookkkk


okie dah abes. ada beberapa barang lain yang macam set tidur bb tu beli online je.
yang macam barut tu ma jahitkan je.

so motip belum beli pampers?
nak beli jenama apa eh.

set bersalin pun belum beli gak.

pastu adalaa yang kecik2 lagi x beli. termometer blum beli. x reti nak rasa suhu badan gune tangan.

nway tq sangat pada kak niza yang sudi memberi checklist untuk rujukanku. appreciate sangat ;)

dok conteng2 je la checklist tu hihi.



ok nanti ada masa free, ushar lagi barang bb yukkk


dadada (^^.)/






16 comments:

Ciare Baha said...

curlasss beli bagpack stylo mama. selamat mengepam dd =)

*pasni ko plak buat iklan nak pegi mengepam. muehehe.

oh ko beli S3 ek. aku da ckp dah pam tu berat kan? huhu. aku mmg suke pam tu tp dia berat la kalo nak usung ke hulu ke hilir tiap ari. tp kalo opis tetap ok kot. mcm aku sokmo travel meeting xbrapa sesuai sbnrnya. tp ok je. yg penting hasil kencang =D

dd dudu said...

{ciare}

oh yekeee, x ingat hehe. tp yang paling aku ingt ko cakap yg jenama xxxx tu bunyi bising macam bunyi motor :'O terus aku reject xmo beli. hahahaa kang 1 opis tau aku tgh buatpe ;)) kuikui


kan, dulu aku dan lisa redha je bile ko buat iklan. lepas tu aku pulak redha bile lisa ikut jejak kot, bile ym je iklan.

lepas ni sape yg nak redha jek ngn aku? keh keh keh keookk

Madam Amie said...

pampers dibeli ikut kesesuaian baby .. hehe..

qasehqaleef said...

wah sonotnye beli brg baby dah. cik ayu pulak excited.. tahun ni maklong beraya dengan cucu sorg. tahun depan cucu 2 orang pulak.....

bini edy said...

uols..sori la begitu rupenye ko kol saya sbb nak tanya pasal bestpam..(ok x nama samaran ni? hahahahahahhazzabb).medela freestyle lagi ok rasanya sebab beliau tidak gebak..

pampers plak..masa bb suke belikan pureen dry 5 premium sbb terpengaruh dpt free dari hospital..yg tu mmg lembut, tapi lama2 anak i kuat yakyak pastu bocor2..last2 terpaksa pasrah dengan mamypoko tp mamypoko mahal oh..ketap bibir ok g beli..dh la kuat yak..

tapi drypers mcm ok gak, malangnye cutting drypers mcm kecik sket..begitulah adanya...
wassalam.

bini edy said...

eh bukan gebak..gabak..saiz nya gabak..mcm badak air siket2..hekhek heokkkss

dd dudu said...

{madam amie}

okieee along mony ;)


{qasehqaleef}
hehe suke la ma.

ayu balik kampung bile ;)


{bini edy}
kelaka okeyyy bestpam. =)) gelak terkekek2 ke ke ke kekkk

alaaa takutnye yg ketap bibir
kof kof mintak2 bb weols sesuai yg xketap2 bibir hehe


{bini edy lg skali}

oit, kuajo ko, motip motip

qasehqaleef said...

minggu ni balik kmpg. pastu balik sebelum raya tu. akak raya mne? maklong? abg fairuz?

dd dudu said...

{qasehqaleef}

hehe masih dalam perbincangan ;P

nieza rawi said...

yeay.. pegi yek.. kita g sabtu.. kalu x leh jumpa kan...

beli pink produk kak farah la..best best

huggies best.. drypers kecik saiz dia..

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Hai!!

Tgk kaler set BP *malu-malu nak tulis jgk.hihi* yang kamu beli tu pun mcm boleh agak je gender baby..hehe..

Ekceli sy pun aim nak beli set spectra 3 jgk.skrg tgh survey harga..jumpa kat One Bay World harga dlm RM530..siap dpt nursing bra, bottle rack, and ada 2 3 benda lg..Tak tahu murah ke mahal.huhu

Atiqah Adnan said...

salam dd..
kat sane s3 berapa ea.. hari yg sm jg dgn expo tu qa beli kt obw set s3 bp nie.. mane tau kt expo lg murah ke or ade promotion kan? saje tye.. hee~

dd dudu said...

{kak nieza}

oo xnampak lak akak, hihihi

kak farah mana ek?

oo ok, tq2 ;)


{yongnana}

haha warna set tu dipengaruhi oleh hormon ibu arr, bukan bb, kekekee ;p

erm kite rasa cam ok je harga tu. hehe beli ar



{atiqah adnan}
erm dalam 500.. harga spectra dalam pakej tu pun jadi 200camtu.. balik nanti dd tgk resit balik eyy, cam lupe2 ni

Ciare Baha said...

liesa >> wuah kalo dptla medela freestyle tu, bahagianyaaa huhu..kwn aku beli freestyle masa expo tu..2300 kot harga pakej dia



*pengsan*

ameris said...

akak pun guna spectra3. sonang cuma berat skrt nak usung ke hulu ke hilir.

dd dudu said...

{ciare}

harga die 2300???
mak aihhhhhhhhhhhhhhhhhhh


{kak ameris}
waa ramainyewrrr gune spectra 3 ehhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...