Tuesday, August 9, 2011

tak sampai


*update lagi pada pukul 9:24am sebab tambah point baru ;P


hai uolss

hausnyeee T_T

wah boleh x pendahuluan terus2 cakap haus. x senonoh omma dd.

perut saya dah 7 bulan. omg percaya x?

cepatnyewrrrr masa berlalu. skarang aku jalan dah makin slow. hehe xleh jalan laju2 da. ada cangkerang comel kat depan, hik2 pergerakan pun makin terbatas. banyak yang 'tak sampai' ;P antaranye~~~~

1) setiap kali kuku nak isi minyak atau singgah kedai, bile die kuar dari keta dia akan pastikan aku kunci pintu kereta dulu dari dalam. kalau aku lupa, nanti die ketuk2 pintu dari luar hee hee tapi lately ni macam susah betul tangan aku nak menggapai punat pintu belah pemandu tuhee hee ada tembok halangan yang membuatkan aku x sampai. kene cube beberapa kali yahh yahh yahhh gapaii~~ gapai~~~ dengan tukar2 position senget2 siket haaa baru dapat sampai hee hee

keh keh keh keoookk... *gelak baru, gelakk yang terseliuh di hujung2



2) aku memandu dengan berkaki ayam tau. so bile dah sampai ofis, selalu nak bongkok2 tukar selipar atau amik selipar kat bawah kaki selalu x sampai
hee hee kalau berjaya sampai pun, bb tengah terpenyekkk kat dalam laughing cian bb ;P



3) sangat benci seat belt sewaktu ada perut ni, sebab selalu buat aku rasa x selesa, terutamanye semasa nak touch n go, xsampai..

keh keh keh keokkk..



4) nak capai barang2 yang tinggi lagi laa.. bukan sebab x sampai tapi pegawai dalam rumah tu haa yang tak benarkan ;V puk2


alamak, banyak sebenanye, tetibe da lupe. yang kalau ingat pun, mesti yang xsesuai tulis kat sini ;P kalau nak tahu ym la aku muahahahaha. *leh bayangkan muke siapa yang akan ym aku jap gi, keh keh keh keookk *gelak terseliuh lg ;P


5) yang pasti sekarang aku dah tak layak untuk masuk toilet cangkung ;P layak yang toilet duduk jek :p hew2


6) sekarang kalu aku iron baju mmg kene pakai iron board, siap dengan duduk atas kusi lagi ;P xleh dah nak duk bersimpuh atas lantai sambil iron baju heeeheeeee bole kalau kejap, tapi kalau lamaaa, macam sukar siket dan sakit pinggang.

keh keh keh keokk



disebabkan aku lupe apa point2 yang aku 'x sampai' masa ada perut ni, jadi jom borak2 kosong.

cam jarang pulak aku update blog kan. busy sangat. hoho klise betul jawapan. tapi memang busy. moga2 Allah permudahkan laa urusanku iteww. tengah gigih2 ni pun sebab fikir anak je, nak dapat 'mende' tu, pastu leh laa naik gaji, pastu terjamin laa siket kewangan untuk anak nanti, hihi. eee sayangnye kat anak, walaupun anak belum kuar.

xleh bayangkan camne perangai die nanti ye.


lisa kate "cmne kalau anak ko ikut prangai kheri suke gaduh2 gitu.. menyakitkan hati okeyyy kalau gaduh ngan kuku
crying"

motip?
laughing haha kelakarnyewwrr kerisauan lisa. rilek ar lisa, Ja rilek je walaupun kuku selalu cari pasal dengan dia, muahaha.


yang paling penting, haa aku ni lagi laa rilek jek, hari2 bertumbuk ngan kuku, keh keh keookk ;P
dulu zaman bujang setiap kali terdampar lepas berbuka *ya, memang huduh rupe aku selepas kekenyangan, ma panggil aku dugong. saba je lah kan mak sendiri panggil anak dugong.

dah kawen ni, gelaran tu up lagi. bukan dugong tua okaayyyy *suke2 hati je lisa speku gelaran aku adalah dugong tua, benci lisa.


tetapi kuku panggil aku badak air yang terdampar. bole?? badak air uolss.. rasa nak terjun bangunan x? aku rilekk jewrrkkkk.. lagipun memang aku minum byk glup2, kenyang air jek hak hak hauwwkkkk *gelak terkuar kahak ;p


hehe xmo2, anak mummy xleh kuat cari pasal. nanti penat mummy nak lawan papanye lagi, nak lawan anaknye lagi. kof kof. terus kurus dari lisa.

buat masa ni x pernah miss lagi rancangan Kalamullah yang pukul 5:30 pagi kat tv3 tu. setiap pagi mesti tengok dan dengar. suke approach tu, suke cara dia ajar. memang meresap dalam otak. yelah otak aku kan kategori budak2 ;P dan paling bes, bb dalam perut pun dengar skali. aku sahur, dia pun sahur, ikut bangun sekali dalam perut. hehee so masa tu rasa laa die tendang2 lembut. harap2 anak nanti pun fasih baca Quran gak :)


kadang2 rasa bb mengerekot kat dalam. hihi pastu ada timbulan keras kat perut. xpasti laa tu apa, lutut kewrr.. Ya Allah, gaya apa laa anak aku ni suke duduk haa.. sebab bile die mengerekot tu mesti aku "adehhh dehhh" sambil terbongkok macam dah kertu siket xbole tegak. punyelahh tegang perut ini. memang tegang tau uolsss, risau akuu kalau ada jarum tercucuk kat perut ni. memang bole poppppppp meletup. heh, kau ingat ni belon si dd oi? ;P


nwayyyy aku dah start dah mengorder2 biskut raya kat ofis. xde lah byk pun. order yang feveret jek. ada satu tu yang memang aku suke order, tapi request nak awal. nak makan sebelum raya hehe. yang kelakanye kan, aku tanye la oto si tauke kuih tu..

"ada lagi ke orang yang nak awal selain aku? takut susahkan ko kene gi amik2"

"ada.. yang nak awal ni semua yang perempuan mengandung"


kelakanyeeee
rolling on the floor


omg.


eh ok la. nak buat keje. amanah untuk hari ni ;)


dadada (^^.)/

note : sedih giler tengok gamba khairul fami jalan dan pegang tangan pempuan lain ;o sebab cube letak diri kat tempat tunang dia, mesti hancur luluh hati tunangnye itewww ;o





14 comments:

Ciare Baha said...

adeh dd, baca cerita ko ni pastu aku bayangkan semua situasinya ms aku ngandung dulu,, sama okayyy ;))

i loikeee =D

dd dudu said...

{mok ciare}

haha mok ciare ada jadi badak air macam aku x

hew hew

ZaNa aDieyZa said...

badak air? hihi.. macam2 la kuku tu kan.. hari tu kura2.. xpe, yg pntg dd masih comel!

marinahunny said...

dd,

kalu potong kuku kaki sampai x?

:D

dd dudu said...

{zana}

sian x dd ;p



{kak marina}

baru potong sekali hari tu, smpi jek. yg 7 bulan nye perut ni x try lg hehe belum pnjg ;P

mcm x sampai kot.


kak marina, kaki kuku ke kuku kaki? ;p

yUmIe said...

1.
2.
3.
4.
5.
Mmg sme pe yg yumie rse..tp yg 6 tu so far ok lg.hihi

bini edy said...

iols pon loike..
tp aku xde la mcm dugong tua or badak air..macam anak gajah je, kiut sikit..
dd ko dh bape kilo? idung dh kembang ke muahahah..kaki dh gajah ke belum?smue soalan pon menyakitkan hati eh?
keh keh keokkkk

dd dudu said...

{yumie}

hehe soon soon ;P

{bini edy}
hai anak gajah ;P

xtau bape kilo, 11hb ni baru gi timbang. wish me luck

idung masih sama

kaki lak, keri tegur semalam x bengkak2 pun hhhahahaa

belum lg kowtt.. biasanyee bile bengkak ekk??


keh keh keookkk



keh keh keookk

Cik Seni said...

mesti ko comey giler skang...arghhh, lama giler tak jumpa ko...huhu. takpe....tggu aku pindah cyber, bleh gi jumpa ko...heee.

bini edy said...

keok keok keok..kaki bengkak biasanya bile masuk 9 bulan. ada org kata bengkak-surut-bengkak-surut 3x pastu dah nak bersalin dh tu..tp tu org tua2 yg ckp...x tau betul ke x..rasanya tak betul kot..hehehe..

kucincomey said...

hehehe.. biase laa tu.. skang ni kalau ade mende jatuh pun, suh hubby amik je.. nak tonggeng² memang tak dapat dah.. kesian baby terpenyek.. huhu..

Ciare Baha said...

dd, jadi badak air tu xde pulak. mujur. kalo ada, aku sentap kottt. HAHA

dd dudu said...

{cik seni}

seni bile ko pindah cyber aku dah bersalin la kot ;p

hek hek


{bini edy}

eh kaki ko bengkak dulu x sebelum bersalin. lupe larr


{kucingcomey}

haha comeynye.
hehe memang xleh nak tonggeng2 sgt dah

kui2

dd dudu said...

{ciare}

sentap kewwrrrr

hikk hikk hikk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...