Monday, August 1, 2011

semalam pegi scan 4D, bb tetibe senyum, alahai



hai korang...~~ sila baca dengan nada suara-dd-adalah-lemah... ngada2nye hihi.. tekad nak puasa penuh bulan ni.. tapi hari ni hari pertama x sampai separuh hari dah lembik.. uhuk2.. sebenarnye xde kaitan pun dengan pregnant ke x, sbb omma tahu, bb dalam perut kental orangnye..

tapi mak nye ni haa, dari dulu kalau puasa memang akan jadi lembik selembiknye.. pregnant ke x pregnant ke, tetap lembik ;p keh2

huu berderet emel kerja yang perlu direply.. tapi aku rasa aaaa xlaratnyee nak reply (sambil pegang kepala)..


over sangat.. sob2..


dari tadi duk menggugel resipi jek *yela tu, gugel resipe ke tengok gamba makanan puan dd oi?, cecite cecite haha kantoi


entah hape2 je aku gugel dari tadi.. ayam marinate laa, nasi tomato laa, brownies la..
eh betul ke aku nak masak ni? hehehe larat kewrrrr....~?




cakap kat kuku ngn ma yang kite semangat nak masak untuk berbuka.. kire semangat betul lahh, sampai tukar waktu keje ke WP1 (balik pukul 4:30 ptg) dengan harapan nak masak nak masakkkkk...

ma pun bagilah sokongan dengan bagi 3 bekas.. bekas apa?

1) bekas yang mengandungi cili kering dah siap diblend
2) bekas yang mengandungi bawang yang dah siap diblend
3) bekas yang mengandungi pakej kunyit+garam+bawang+apentah lagi yang dah siap ditumbuk untuk perap2 ngan ikan goreng


kerlass ma~~ terharu betul anakanda. mudah keje anakanda balik2 keje nak masak ni hehe. sayang ma sangat2.


kuku pun dah basuh2kan/siang2 ikan ayam udang sume dan bekaskan siap2 ke dalam fridge.

heihhhh kalau aku xrajin jugak xtahulahhh...

dd berusaha!!



bangkit laa anda, jangan lemah2!!



hehe.

oh ye, bukan tu je, balik gombak semalam siap amik mixer dan perkakas2 buat kek, rompak dari rumah, haha ma redha je~~ keh keh keh. ma kan busy menjahit ;P



tahun ni tahun pertama berpuasa+beraya di sisi suami.
so semalam adalah pegi terawih, dan pertama kali aku pergi terawih yang full, 21 rakaat. tapi aku rakaat ke8 aku dah benti, mengundur, aci kan ;P heheee


baju raya x beli lagi. akan beli masa hujung2 puasa nanti. sbb xleh agak pengembangan perut ni besar mana masa raya nanti, tu yang beli lewat2. baju kuku pun akan beli sekali masa tu ;P cian kuku kene jadi pakej lewat heheheheeehe


merujuk pada tajuk diatas : hati sungguh berbunga2 selepas scan semalam. gi scan kul 2 petang, betul2 baru lepas makan. bb kekenyangan kot, sbb terpejam je mata die. tapi tangan bb asik gerak2 ke telinga, alahaiiii~~ paling suke part die senyum. jelasss.. tapi paling xleh blah bile bb pegang hidung. bb terbau something bucuk ke
hee hee ke bb nak korek idung ni, xmolaa, mummy xmo ajar bb korek idung T_T

hik2. daaa~~









9 comments:

noname said...

bangkit laa anda!!


pastu lambik balik~





bangkit laa anda!!


pastu lembik balik~~






bangkit laa anda!!


pastu xbangkit2 daa~~~





siu siu~ ;p


p/s: mommy monster, renyuk, goncang, maakan, kita renyuk2 goncang2 dan maakan ;D

dd dudu said...

{noname}

hahaha jahatnye kuku~~ jahatnye kuku~ (lagu stacy, jozan menari)


xbangkit2, last2 awaknye yg kene masak ;p kekekeke



p:s --> motipppppp???? uwaa

ameris said...

akak bg support dd masakkk ptg nnt utk buka pose... cayokk!!

bini edy said...

uols...masak la masak laa....

alaaaaaa nak tgk gamba bb korek idung..hihi

dd dudu said...

{kak ameris}
makasih kak bagi sokongan!! p('o')q

{bini edy}
hahahaahahhaa segannnnnn nak tepekkkkkk, xmo aaaaaaa heeeheeeee


nway, doktor tu smlm print byk gile sebab die kate bb tgh position baik punye, so macam2 aksi bb die print. kelaka masa assistant die dtg nak tulun2 asssistant die tekejut "banyaknyee"

hehe

marinahunny said...

hepinye dia nmpk baby nk korek2 idung..

hehehe baby pose jg ke...?

ZaNa aDieyZa said...

wah, bestnya bila ma dah siapkan 3 bekas tu.. lps ni keje memasak jadi lebih cepat!! suka2 la..

baby asyik pegang telinga jer eh.. mesti masa baby senyum, omma dd pun tersenyum lebar kan.. so sweet!!

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

bb senyum?? heee nak tengoookkk

Anonymous said...

masak la dd..mknn luar x best..saya n housemate pun nak msk je puasa ni TAPI saya amik part kuih n pencuci mulut je..hehe
ltk la pic bb..=)

p/s:dd,nak mohon maaf kalau ada salah silap dan mohon halalkan ek waktu zaman dulu2 yg termkn,terminum,terguna phone dll..Insyaallah akan ke Mekah dalam minggu ni..=)

-husna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...