Monday, August 15, 2011

ma dan ayah


Salam Ramadhan.

hai uols.

pagi tadi sahur makan bertambah2, makan nasi tomato yang ma bekalkan malam sebelum. berseleraaa.. makan byk tapi motip skang dah rasa lap*r giler? lap*rnyeewwrr .... huwaaaa... bb pun bole tahan die punye kuak lentang kat dalam perut ni haaa.. motip mak dan anak sama2 kelaparan hee hee mengucap mengucap hee hee


tahukah anda bahawa pada bulan puasa ni, perasaan rindu kat ma dan ayah rasa dia lain macam siket berbanding bulan2 sebelumnye? hehe kenape ekk..

so wikend semalam, dah melepaskan rindu serindunyeee.. hew kitorang balik gombak.

ma pulak masak sume yang feveretku. dari jumaat sampai ke ahad, ada ma masak laksa terengganu, mee goreng basah super feveretku, bubur kacang hijau+durian, nasi tomato.. dan untuk sahur pulakkk arghhh terliur2 aku pepagi tu, ada ikan kicap, sup sayur ma, ikan asam pedas dan tumis sayur. wahhhhhhh terbayang2

ayah pula beli makanan macamlah kuku tu adalah 10 orang hee hee hari pertama tu ada murtabak, agar2, popia goreng, popia basah, kuih tepung pelita 1 papan, putu mayam, caramel, kuih onde-onde, ikan bakar, sup daging, pastu apentah lagiii...... dah kene bebel2 ngan ma sebab ma sendiri dah masak banyak, hari seterusnye haa baru kurang sikettt.. hik2 kelakalaa ayah~ dah pesan jangan beli banyak pun dibelinye banyak jugak~ tongue


ma cite kan, hari tu ayah pitam dalam masjid. masa tu tengah solat jumaat tau. kire masa tengahari ar. tengah solat berjemaah rakaat terakhir tu, jemaah sebelah2 ayah pelik nape ayah x bangun2 dari sujud dikala orang lain dah bangun crying pastu bile dah abes solat tu dorang pegang laa ayah, ayah dah pitam2 dah masa tu. pastu diorang dapat tahu yang ayah berpuasa terus marah kat ayah kenape puasa kalau x larat bla bla bla..


uhuk2 sedeynyee... cian ayahhhhh


dulu masa zaman bujang2, jujurnye aku xrajin pun ikut ma gi terawih. tapi masa balik hari tu, xsaba2 nak ikut ma gi terawih. over betul perasaan sentiasa nak berdampingan ngan ma tu hehe. kalau dulu, ma kejut bangun sahur, tapi skarang, bangun awal2 sebelum ma kejut ;P masa berbuka pun nyebok2 kat dapur ngan ma gak. kalau dulu........... ;P tulun tu tulun gak tapi lari2 sambil tengok tv, kejap lari dapur kejap lari ke dpn tv ;P betuah punye anak ;p

hehe tapi la ni skang nak tulun ma, bukan ma bagi sangat pun. risau anak dara *eh? dia berdiri lama sangat. so suke bagi keje comel2 je, macam potong timun, potong tomato sambil duduk.. haa begitu..


pastu masa balik putrajaya, kali ni berbekas2 dah ma bekal bukan setakat stok bawang yg dah blend dan cili yang dah kisar, tapi juga ma bekalkan fishball yang dah rebus, cili padi, ngann kobis bunga, bole?
comel gilerr, kuku tepuk dahi masa nampak kobis bunga tu hahahaha comelnyewwr, padahal aku dah cakap xnak masa ma tanya.


indahnye kasih sayang ibu pada anak kan :')


nak cite pe lagi ehh.. xde dah kot.. tengah busy nak siapkan slide untuk presentation sok ni.. sok nak jadi cikgu Bahasa melayu hee hee


okiee daaaaa (^^.)/

note : sambil update entry sambil chat ngan kuku, kuku kata petang nanti die nak try buat char kue teow. hik2 seronoknyee berbuka dengan char kue teow. GO KUKU GO! *nak gugel image gambar char kue teow la :p










7 comments:

noname said...

motip gebang pasal char kuey teow yg blm tentu jd? ;n makcik

ZaNa aDieyZa said...

minggu lepas punz ana balik kg sbb dah rindu sgt mak & mak mertua.. bila dpt makan masakan hasil tangan mak & mak mertua, terus ras xnak balik putrajaya.. huhu..

dd dudu said...

{noname}
terliur la pakcik!

hehe


kate mak dan anak tgh lapar ;P



{zana}
oooo zana sekampung dgn hubby ke. umah mak dan mertua dkt2 eyy~~

yUmIe said...

hehe last 2weeks husband dh try wat char kuew tiaw gak..chaiyukk kuku..sng je nk wt die..cehhh bleh r ckp sbb bkn dri sndri yg wt..hihi

dd dudu said...

{yumie}

hahaa yekeeeee, tp klu tgk kedai buat cing cong cing cengg cam senang jek ;P ekekekekeke

tp xtaula ;P

ameris said...

bole bygkan comei je bby dlm nk mkn char koay tiaw.

marinahunny said...

hehehehe ;)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?2cdbade06a2d3e8a827f195e912bc8f2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...