Thursday, August 4, 2011

tengah tensi so nak letak gambar makanan



eee tensinyeeee...

sebab aku plan nak buat mende lain hari ni kat tempat keje, tapi sekali keje menimbun pulak.. banyak gile pulak tu, sume pun urgent.. tergendala dah 'mende' yang aku nak siapkan tu sebenanye.. dah la penting, antara hidup dan mati.. wuwuwuwu sedihhhhhh

kenapaaaa perlu banyak keje hari ni, kenapaaaaaaaaaaaaa :'o

rasa nak nanges dah ni tauuu, wuwuuwwuw mengenangkan 'mende' yang xsiap2 tu... ok tahan air mata tahan tahannnn jangan jatuh, nanti orang lalu depan partition nampak pulak pahal laahhh si minah buyung ni emosi..

disebabkan aku betul2 tengah tertekan tahap giler2 ni, so aku nak jadi stereotaip macam yg lisa cakap, bile bulan puasa je cerita menu berbuka makan apa bla2 hee hee ecee padahal kalau tak tensi pun, aku slalu je stereotaip macam gitu gak, hak2..


Alhamdulillah sampai ke hari ni, aku x terbabas lagi berbuka dengan membeli2.. sume pun masak sendiri.. clap clap clap.. ma aku x caya tau, plus risau2 gak sebab aku xbiasa ngan semua ini (masak untuk berbuka, masak untuk sahur).. tapi aku tekad nak buat, nak buat camne heehee...

seronokkkk.. puas nye sangat puas.. tapi part penat tu memang xleh nak cakap ah.. sakit pinggang ok.. seb baik ada mesin urut pinggang yang free dan berkepala botak kat rumah hee hee


amaran : menu aku biasa2 je tau



hari pertama berbuka.







1) nasik
2) ikan bawal sweet-sour-tapi-rupe-xlawo-betul-macam-ikan-tenggelam-dilautan-merah-jek
3) sayur campur
4) murtabak-kuku-beli-depan-mydin
5) air anggur
6) kurma




bersahur di hari kedua



sangat berseleraaa makan nasik lemak di waktu sahur heeeheeee percayalaaaa ;p bau aroma nasik lemak yang ada halia, bawanggg~~ uhhhhh~~~~~~ :]""""""

kejap je buat nasik lemak ni sebab aku masak nasik, telur, bilis ngan tempe jek. sambal nye si kuku-kuku yang buat, hehe aci la kan.



hari kedua berbuka



1) cempedak goreng versi kuku tapi xtau die bancuh camne sebab kul 7 aku tengah ralit tengok cite kat tv3 yang sheila rusly jadi mak tiri yang psycho tu huhuhu tapi pahamlah kan kenapa die jadi macam tu.. eh motip cakap pasal cite melayu tetibe? hehe

2) nasi-ulang-gamba-tadi ;p

3) ayam sambal recycle sambal nasi lemak pagi tadi hehe

4) sup sayur feveret selamanya

5) soya bean kuku.. gigih ok mesin dan perah kacang soya.. kalau aku xlarat ar, hehehe



hari ketiga bersahur



nasi goreng simpel2 makan dengan telur mata x cantek. haha mata nye dah berselerak, dah x rupe mata. gelak jom



hari ketiga berbuka




1) kek batik x jadi. heehee... masa aku makan kan, aku tau x jadi.. keras siket.. byk biskut lak tu.. x kasi kuku makan, tapi die nak makan gak.. lepas die makan tu kan, lama giler kuku pandang aku sambil mengunyah sampai habes. kelaka gile reaksi kuku rolling on the floor

tapi dah rujuk kat ma dah, tau dah mana kesilapan aku masa buat kek batik ni, hehe. nnati nak buat again, nak improve. orang lain ramai dah reti, aku baru first time buat, kof kof


2) nasi *motip ulang gambar lagi haha

3) sayur bayam masak lemak putih

4) ikan goreng. kalau kuku yang siang, die memang suke pancung habes kepala ikan tu. hok hok

5) belacan + cili padi *tiru style belacan mak, paling simple hehe



hari keempat bersahur




1) nasi putih ;P

2) sambal udang, bes gak makan udang pepagi hew

3) telur dadar masin heeeheeeeeee

4) buah epal

pastu milo panas dan kurma lupe amik gamba.




hehe rasa hepi lak lepas tengok gamba2 makanan ni. terapi rupenyeee gambar2 makanan ni kekeeke hee hee jauh kan perbezaan emosi pendahuluan entry ni dengan penutup entry ni ;P


bye.

petang ni plan nak masak paprik ;p dah gugel resipi da heehee. minggu ni makan nasi, minggu depan tukar2 lak heheheheeh










4 comments:

bini edy said...

waaa scarynyee mesin urut tu...
uols..mesin urut tu baru je ckp kat saya dan ajak saya jadik P.A...takutnye...

dd dudu said...

{bini edy}

hahhaa motip scary??

kelakanye mesin urut sy jadi PA. jom2 bayangkan

nurul azida ahmad said...

ish, mcm tragis je tgk ikan xde kepala. hihihi

♥S@R@♥ said...

bestnye menu dd..hehe

sara lg la xreti buat kek batik tu..hakhak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...