Wednesday, August 24, 2011

tahukah anda?




1) boleh tak aku teringinnn sangat nak makan lemang.. hehe teringin nak makan lemang sampai kan aku ternampak ada lemang dalam peti sejuk pagi tadi.. cakap kat kuku ada lemang, kuku cakap "mana pulak rumah kite tiba2 ada lemang ni".... rupe2nyeee kannn bukan lemang laa yang aku nampak, tapi timun hee hee bole?

rolling on the floor



2) dah lama nak share mende ni sebenanye. tahukah anda yang sebelum ni saya ada masalah hair fall? asyik kene sapu bilik je untuk kasi clear uhuk2... tapi tahukah anda yang saya tidak mempunyai masalah itu lagi semenjak saya menggunakan syampu Himalaya?? ok ni bukan iklan, tapi memang nak share. rasa surprised terhadap perubahan heeheee, first time aku jumpe produk yang memberi kesan dan nampak perubahan pada aku. keke


3) oh tahukah anda saya punye masalah batuk kong kong kong yangggg terukk tuu dah sembuh semenjak saya amalkan minum minyak ikan kod Scott Emulsion? ni pun bukan iklan ok. aku rasa surprised. sebab sume penawar x jalan dengan aku. aku minum madu pun xsembuh2 gak. last2 kuku beli minyak ikan ni terus aku baik. teruja takkk?? hew hew


4) tahukah anda raya tahun pertama selepas berkahwin ni saya beraya di kampung kuku? kesahnye sebab abang saya beraya dengan ma ayah tahun ni *sebab tahun lepas abg dah beraya belah sana, so to be fair, abang beraya ngan ma tahun ni, saya beraya dengan ma tahun depan lah. jadi x kan berlaku situasi ma ayah beraya sorang2 lah. yelah kalau dua2 beraya ngan ma tahun ni, tahun depan ma tinggal sorang lak dgn ayah... xbole xbole...

dah cakap kat kuku suruh bersedia kalau tetibe aku nanges pagi2 raya tingat kat ma hee hee

hoho hari ni jadi mengidam sangat nak makan makanan raya pantai timur since aku x balik belah timur kan heeehheee. terbayang ketupat segitiga yang daun palas tu, terbayang nasi minyak, terbayang lemang makan dengan rendang *tapi td kuku kata die ada order lemang, sonoknyee, pastu terbayang sate homemade dan kuah kacang, pastu terbayang macam2 lagi lah makanan belah timur ;P pastu makcik aku yang aku panggil cekde selalu bagi aku satu bekas kek bile aku balik kampung sayang anak sedara ;P tahun ni cekde simpan ehhh kek tu, nanti kite gi umah cekde. sob sob sob



tahun ni kena belajar makan makanan raya belah banting. hari tu mak cakap nak buat pecal. hoho lupe2 sebenanye pecal tu camne, tapi ingat2 siket die ada kuah kannn

pastu kuku cakap raya pertama dah jalan2 ke sana ke sini umah makcik pakcik dah. wahh terus gemuk omma nanti hehe dah lah sekarang aku jalan makin perlahan hee hee x gengster da jalan hee hee



5) semalam buka puasa duk bantai biskut raya. aku bantai cheese tart beli ngan alice. aku cakap sedap, kuku cakap tak. well kuku pun slalu kate kan taste aku ni pelik siket, hehe. pastu kuku lak bantai biskut ceklat yg ni.


dah lambat dah nak promot. tuannye dah tup order T_T ampunnn tuannye T_T





16 comments:

Ciare Baha said...

masa pregnant rambut aku tak gugur selai pon. sekarang rambut gugur sesaat sehelai kot T__T

so ada dua kemungkinan rambut ko x gugur. Mungkin sebab syampoo mungkin sbb hormon

*motip aku buat analisa kat sini? HAKHAK*

kalo pasni dd rasa masakan aku, ko ckp sedap maksudnya tak semesti sedap la ek? sbb aku percaya taste kuku lagi. kahhkahh

****larikkkkk << tp dd x kejar pon sbb x larat =p

ja_on_seven said...

errr errr.. shampoo himalaya..?


zaaaassssssss!! harus dapatkannye sekarang!

ja_on_seven said...

ciare, taste dd memang la hazab teruknye.. tapi aku rela percayekan taste dd dari percayekan taste si keri.. muahaha

Ezzan Yusop said...

nak gelak gilersss2 tgk timun kata lemang =))

hahahhahhahahahahaha!!

ala dd, pecal yang ada kangkung tu, kacang panjang, tauhu, tempe..pastu makan dengan kuah kacang...yg selalu i makannn...

dd dudu said...

{ciare}

mok ciare. aku ade problem hair fall sebelum kawen, selepas kawen dan semasa pregnant. kire aku pakai himalaya ni dah tgh2 pregnant laaa hehee skaliiii mujarab koooo

mcm pelik pulak masuk toilet x jumpe rambut bersepah cam dulu ;P

dulu keri slalu biseng tauu, hak2 motip ngadu sini?

skg die x biseng da ;P

tp org kate lepas bersalin bile bb hembus2 air liur mesti rmbut ibu gugur kan. time tu aku bertabah je laaaaa klu berlaku sekali lg pada aku wuuuu



cisss ko ciare... nak kejar ko gak!! gigih kejar gigihhh





{ja}
harussss harusss... ia mujarab pada aku


{ja}
kuang ajooo ko jaaaaaaaaaa :'O


*ibu ngandung nangis bawah meja



{ezzan}
mamai kot baru bangun tidur nak siapkan sahur ;p tetibe nampak lemang dalam peti sejuk ;p


ooo dapat bayangan. tp x ingat rasa ;P ke dd xpenah makan ;p

eh ezan slalu makan tempe kan ;P kekee

bini edy said...

laaa ingatkan dd teringin nak makan lempang tadik..makan pelempang nak???hahhaa..

ha'a la jaa mmg taste dd buruk. dah lama dah aku perasan tp mcm tak smpai ati ah cakap. dah ko ckp, aku ikut jela.

dd dudu said...

{bini edy{

motip sume kawan2 aku join kutuk aku kat sini.

lisa!! harapkan pagar, pagar makan padi.. pukk


alaa sebenanye ko x ikhlas cakap camtu ;p ko saje jee nak gang dengan ja ketua kongsi gelap tuuu uhhhhhh :^ muncung

ZaNa aDieyZa said...

zana ada masalah rambut gugur.. nak try la syampoo tu.. mana tau elok nnti.. leh geng dengan dd.. hihihi..

pecal??? zana suka pecal!! sedappppp..

bini edy said...

eh hellooooooooooow..x kuasa ok nak sebelahkan ko..sy rela jadi assistant ketua kongsi gelap walaupun ketua kongsi gelap tu tak ganas langsung okey, keja kat tempat sesuci halal development katanya..hahahaha

ja_on_seven said...

eh jangan marah2 nanti lagi rambut gugur.. muahaha..

gadis yang suci macam aku ni tetibe di upgrade jadi ketua kongsi gelap ke? pui pui..

then tetibe ade assistant pulak tu.. wa ha ha ha

dd dudu said...

{zana}

hehe try laaaa syampoo tu. berkesan ngan kite

wah yekee, zana kenal pecal eyy


{bini edy}

aahhh x kosserrr jugakkkk



{ja}
malangnye ja dpt assistant tu ;P

larikk~

qasehqaleef said...

i loike point no 4. em.. sedapnya nasik minyak Tok Esah wat. ketupat daun palas tok wat. yummmyy ~~wink wink~~ hehehe.. jgn mare ye... sori bb.. cik ayu mmg saje nak wat omma jeles...

Anonymous said...

syampu tu yang memang untuk anti-hair fall punye eh?

Anonymous said...

meh la datang raya ke rumah...semua omma dd sebut ada terhidang raya ni..lemang,rendang,sate,kuah kacang,nasi impit,nasi minyak,kurma ayam..x jauh pun KL ke Raub..=)
-husna-

dd dudu said...

{qasehqaleef}

uhh sedapnyeee, wuuwuwuw


{anonymous}
ha ahh kat depan syampu tu die tulis untuk anti hair fall punyee


{husna}
wahhhh sedapnyeee

husna hari tu kate nak g haji ye. ke umrah ek?

Anonymous said...

dd, gi umrah la sayang..baru je balik dr sana..
kita pun org pantai timur so wajib la makanan2 tu td...=)
-husna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...