Wednesday, August 24, 2011

tahukah anda?




1) boleh tak aku teringinnn sangat nak makan lemang.. hehe teringin nak makan lemang sampai kan aku ternampak ada lemang dalam peti sejuk pagi tadi.. cakap kat kuku ada lemang, kuku cakap "mana pulak rumah kite tiba2 ada lemang ni".... rupe2nyeee kannn bukan lemang laa yang aku nampak, tapi timun hee hee bole?

rolling on the floor



2) dah lama nak share mende ni sebenanye. tahukah anda yang sebelum ni saya ada masalah hair fall? asyik kene sapu bilik je untuk kasi clear uhuk2... tapi tahukah anda yang saya tidak mempunyai masalah itu lagi semenjak saya menggunakan syampu Himalaya?? ok ni bukan iklan, tapi memang nak share. rasa surprised terhadap perubahan heeheee, first time aku jumpe produk yang memberi kesan dan nampak perubahan pada aku. keke


3) oh tahukah anda saya punye masalah batuk kong kong kong yangggg terukk tuu dah sembuh semenjak saya amalkan minum minyak ikan kod Scott Emulsion? ni pun bukan iklan ok. aku rasa surprised. sebab sume penawar x jalan dengan aku. aku minum madu pun xsembuh2 gak. last2 kuku beli minyak ikan ni terus aku baik. teruja takkk?? hew hew


4) tahukah anda raya tahun pertama selepas berkahwin ni saya beraya di kampung kuku? kesahnye sebab abang saya beraya dengan ma ayah tahun ni *sebab tahun lepas abg dah beraya belah sana, so to be fair, abang beraya ngan ma tahun ni, saya beraya dengan ma tahun depan lah. jadi x kan berlaku situasi ma ayah beraya sorang2 lah. yelah kalau dua2 beraya ngan ma tahun ni, tahun depan ma tinggal sorang lak dgn ayah... xbole xbole...

dah cakap kat kuku suruh bersedia kalau tetibe aku nanges pagi2 raya tingat kat ma hee hee

hoho hari ni jadi mengidam sangat nak makan makanan raya pantai timur since aku x balik belah timur kan heeehheee. terbayang ketupat segitiga yang daun palas tu, terbayang nasi minyak, terbayang lemang makan dengan rendang *tapi td kuku kata die ada order lemang, sonoknyee, pastu terbayang sate homemade dan kuah kacang, pastu terbayang macam2 lagi lah makanan belah timur ;P pastu makcik aku yang aku panggil cekde selalu bagi aku satu bekas kek bile aku balik kampung sayang anak sedara ;P tahun ni cekde simpan ehhh kek tu, nanti kite gi umah cekde. sob sob sob



tahun ni kena belajar makan makanan raya belah banting. hari tu mak cakap nak buat pecal. hoho lupe2 sebenanye pecal tu camne, tapi ingat2 siket die ada kuah kannn

pastu kuku cakap raya pertama dah jalan2 ke sana ke sini umah makcik pakcik dah. wahh terus gemuk omma nanti hehe dah lah sekarang aku jalan makin perlahan hee hee x gengster da jalan hee hee



5) semalam buka puasa duk bantai biskut raya. aku bantai cheese tart beli ngan alice. aku cakap sedap, kuku cakap tak. well kuku pun slalu kate kan taste aku ni pelik siket, hehe. pastu kuku lak bantai biskut ceklat yg ni.


dah lambat dah nak promot. tuannye dah tup order T_T ampunnn tuannye T_T





Tuesday, August 23, 2011

dilema ibu ngandung bila nak raya



misi mencari baju raya bermula.. setiap tahun nak cari baju raya senang je, samada beli siap atau ma jahitkan ;P xde masalah laaaa sebab aku suke baju kurung, xde laa cari stylo sangat. so xde problem ar.

tapi bile nak raya dengan perut 7bulan yang nak masuk 8bulan ni, alahaiiii awat susah sangattt nak cari yang betol2 sesuai niii~~~~


asalnyee mule2 ingat nak pakai jubah je.. tapi hari tu ada ushar kat warta bangi jubah2 yang ada... hrmmmm mungkin sebab jubah bentuk die straight kot, bila aku pakai still nampak bentuk perut kedepan dan pung**** kebelakang huk2 xmolaah seksi2 gitu, nanti mesti byk bergerak.. mesti malu2 nak jalan..

terus rasa nak pakai baju kurung atau baju yang sesuai dengan raya laa di hari raya pertama... yelah raya pertama.. nak raya gak cam orang lain pakai baju yang elok dan sopan siket, kof kof kof... alahaiii pasal baju raya pun, aku bole down kan...


malam tadi, dengan perasaan happy2 bersama2 kuku pergi ke Butik mumDreams kat seksyen 9 Bangi sebab siang semalam bukak blog mumDreams ada tunjuk gambar2 baju kurung ibu ngandung... wah teruja sangat, memang semangat ah nak shopping ni..


kat butik tu, lama gile kitorang kat dalam.. fitting room tu macam aku yang punye dah, sume baju aku duk try... watak kuku lak samada mengangguk atau menggeleng ;P

tapi~~ dangg!!!!!!!


baju kurung ngan jubah yang direka khas untuk ibu ngandung xde pulakkkkkk saizzz akuuu uwaaaaa crying yang ada cume saiz kecik2 dan saiz XXL je.. saiz L sume orang dah beli kott, aku lambat crying
saiz M aku muat je sebenanye tapi takut 2 3 hari sok tetibe x muat pulak kang... perut kan tengah nak membesar dengan jayanya ni ;P so kene amik langkah berjaga2 ;P

dah laa baju kurung yang die buat tu besss gileeee, sedapppp gileeeeeerrr, espeseli tang kain tu. selesa sangat!! design baju pun bes. tapii kenapa tiada size dakuu~~??!
punah harapan mak nak bergaya di hari raya taww.. dang dang dang!!



sob sob :'o


tapi berjaya rembat 2 helai dress ngandung untuk pakai di hari raya kedua dan ketiga. part tu seronok sangatttttttt... xsaba nak pakai.. tapi bile kenangkan raya pertama xde baju lagi, wuwuwuwuwu nak gi nanges jap dalam toilet *over kauu maria~


korang korangg~~ kat mana lagi eh kedai/butik/soping kompleks yang ada jual baju raya untuk ibu ngandung~~ gitauu eyy kalau tahuu~~

nway, tadi ada mengadu kat group mommies di FB... rupe2nyee ada yang mengalami masalah macam aku juga.. hehe ada gang ibu ngandung xjumpe baju raya.. berikut aku paste 3 comments..


W -
sy pun mengalami prob yg same...abes 1 Jln TAR ngan PKNS, SACC Mall..sme xde jumpe baju yg bsesuaian..mmg frust 2 ari kuar gi cr baju raya tp at last xdpt pun..penat ngn buang mase je dpt...heh


X - sy pun ada prob yg sma..hbs pusing 1 PKNS, SACC Mall, Subang Parade, IOI Mall cari baju last2 penat yg dpt baju tak dpt..igt mggu ni blk kpg cari kat kpg pula..mcm tak ada mood nak raya taun ni sbb tak ada baju baru..huhuhu...

Y -
Sekapal lar kita semua... Huhu..


huhuhuhuhu (T__________________T)


lepas tu muncul si Z.

Z - Try cr kt modern mum..sbb ms i prgnt 8month dpt cr bj ry kt sn..selalu nk ry sure dia buat koleksi tuk ry...jgn sedey2 tau mommies...


oh modern mum? kuku~~ nak gi try tengok x kat modern mum alamanda? kof kof kof *mahal kan sini, uhuk





satu2nye jubah yang aku ada masa ngandung, selalu wat gi keje, hehee lawaa, tapi honestly aku x suke warna hitam. tapi yang ni layan jekk ar~~~




semalam buka puasa, kuku buat gak ayam ala2 kfc.. hehe

nyum nyum


psatu die goreng nasi. cepat gile kot kuku masak, sebelum kul 7 dah setel.



pedas2 makan lak dengan buah honeydew.. sedappp


pastu perut rasa kembang yang ketat.. laju sangat kot aku makan.. kof kof



korang korangg~~ kat mana lagi eh kedai/butik/soping kompleks yang ada jual baju raya untuk ibu ngandung~~ gitauu eyy kalau tahuu~~ *dd berlalu pergi dengan jalan slow2 diiringi angin sepi....











Monday, August 22, 2011

zinger oh zinger


korang pernah tak rasa nakkkkk sangat makan satu2 mende tu masa bulan puasa ni? haaa inilah yang terjadi pada aku minggu lepas, hari apa aku xingat la..

dari pagi tu aku nakkkkkkkk sangat makan zinger.. terbayang2 ok... mulut nii haaa memang nak sangat laaa... terus msj ke kuku cakap petang nak makan zinger..


dan bile dapat ngap masa berbuka tu, MasyaAllah... nikmatnyeeeeeeeeeeeeeeee :]""


dan hari ni, aku rasa nak zinger lagi... aaa caneee crying


asal kau sedap sangat ah zinger oi?

mcCiken mcD pun sedap.

burger yang ayah slalu beli kat ong tai kim yang banyak mayonaise dulu pun sedap giler2. tp stall tu dah xde pulak. burger tepi jalan terbaik ah kat situ.


tapi ayam ada lagi kat peti sejuk umah ni. nex week dah nak raya. cam membazir lak gi makan luar. uhuk2
kuku~~ malam ni kite buat ayam goreng KFC nak ;P

kekekeke



oh zinger ku sayang~





berbuka puasa di luar

Selamat pagi koranggg ;)

semalam berbuka kat L'Apprenti, UPM dengan kuku 5 sekawan. masa belajar kat upm dulu, kuku ada gang 5 orang kawannye. setiap tahun diorang akan berbuka bersama2, dari zaman bujang sehinggalah ke zaman dah kawen. semalam pertama kali aku join sebab baru kawen kan heeheee, rossa dah join dari tahun lepas ;P


tahun depan jumpe, lengkaplaa sume dah kawen, sebab dah dapat kad jemputan kawen dari hafiz semalam ;P


tapii kannn perjumpaan semalam aku x amik2 gamba pun... konsentret kat makan jeeekk.. alaa rugi sangattt, dah sampai kat umah baru bunyi2 kat kuku "alaaaaaa x amik gambaaa tadii, cane nak update blog"

huk huk hukuukkk


oh yeee, L'apprenti ni kat UPM tau.. serius aku xpernah tau ada tmpat makan bes kat upm ni.. die dekat2 dengan stadium upm, dewan banquet upm... cubelaa korang gugel, mmg da ramai yang sajes tempat ni... l'apprenti ni milik fakulti makanan.... tapi servis die cam hotel ar... harga buffet Rm 49.90... tarikan utama die daging rusa panggang.. tapi aku xdelaa makan sangat rusa tu heee


tapi aku makann baaanyaaakkkkk sangatttttttttt


orang lain dah benti makan pun aku xbenti2 lagi.. ;P


aku makan nasi pelangi *sedapp wehhhhhhh, bihun singapore, kue teow goreng, spagetti, bubur lambuk... fuhhh penat2.. pastu makan kek2 yang bermacam jenis, ehhh red velvet die sedap sangat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pastu duk ratah lala.... hehe

pastu sup kambing, puding roti, rojak buah.. dumpling.. cekodok2.. dessert die ar sedap.. eh eja dessert 1 's' ke 2 's'.. ah lantak ar ;P rugi lak x amik red velvet banyak2... jelly die yg ada cream pun sedap.. nyum2.. aiskem vanilla.. ermm tp x makan sume pun, lauk2 aku xmakan pun... psatu kambing x makan... rusa pun aku amik siket jek dr kuku.. heheee


alamakk lap*rnyeeee bile teringat makanan2 semalam.. wuuu



okeh habes lah kesah L'Apprenti.. not bad service die.. air pun dekat sngt dengan meja kitorang hehehee.... nex time kalau datang UPM waktu lunch nak makan kat sini la ;P nak makan kek banyak2 pastu order spageti.
i'm serius ;P ezan, bile ezan akan pergi hospital serdang? jom jom ;P



okehh habes kesah berbuka di L'apprenti. sekarang kisah jumaat kelmarin. me n gang bandung berbuka di Nandos. ya ya aku tau si 'O' dan si 'P' sangat x suke Nandos.. tapii aku sukeee.... caneee ;P

chocolate mud pie with vanilla ice cream. melt in mouth nyum nyumm



setiap kali datang Nandos, mesti order yang sama ni jek. hihi


ice lemon tea terbaikkkkk... banyak kali giler refill ni... sedap betol




geng bandung. si rossa, izuan dan lina. si rossa ngan izuan ni minggu ni 3kali aku berbuka puasa ngan dorang hee hee motip.



ezan merah kau maria~, kuku and me! amik gamba duduk xnampak sngat perut hee hee

ok dengan ini, entry adalah tamat.

bye bye

hehe









Thursday, August 18, 2011

hepi besday kuku ku~~~



salam uols.

semalam 17 ogos 2011 besday kuku.
masa bujang2 dulu setiap kali besday kuku mesti akan ada adegan aku merajuk sebab die slalu tertidur bile menjelang pukul 12am. bile die tertidur, aku x leh la call jadi orang yang wish pada pukul 12am, haishhh kesabaran betul hee hee

inilah masalahnye bile dak laki xde perasaan dengan besday sendiri hee hee itupun naseb baik ingat ada besday date, kalau xingat~~ ;n


so bile dah kawen ni, hak keistimewaan tu memang sah2 aku yang punyaaaaaaa muahahahahahhaa kamu kini dihadapankuuuuu, muahhahahaha~~~ *sedang gelak jahat, wah mesti kuku ketakutan, kakakaka

tapi kannnnn kali ni aku pulak yang tertidur T_T bole?? masa pukul 12 tu aku dah tertidur atas beg laptop masa tengah buat final correction for thesis depan tv, kuku pulak ada je disisi sebelahku tengah kopek2 ikan bilis, kupas bawang sambil tengok tv T_T
pukul 12:30 camtu terjaga, terus aku wish dengan mata lalok2 T_T


kebetulan hari 17hb tu aku cuti Nuzul Quran. so alang2 duk duk kat umah, tingin nak masak simpel2 and ajak kawan yang duk dekat2 area umah untuk berbuka puasa sama2. hehe

ni bukan aku yang bake. order online je, Red Velvet Cake with cream cheese.
thank you sangat100x ezan sebab tulun jadi posmen.


memang terpaksa gune khidmat posmen.
sebab aku serumah dengan kuku kan hee hee
lagipun x pernah pergi somewhere2 tanpa pengetahuan kuku hee hee kuku mesti akan tahu jugak
hee hee aduhh mesti x berjaya nak wat surprise klu ada apa2 hee hee

wat susah2 ezangg jek ;P


ada menu nasik lemak ayam rempah kuku, kue teow tomyan dudu, cheesy wedges+nugget huruf2 kuku dengan kuih2+murtabak diorang bawak, hee susah2 jeee, terima kasih ye :)


so, motip besday boy tapi kene buat keje dan masak? hehe makacehh wakkk ;P

masa nak buat makan2 siket ni laa duk geledah balik hadiah2 kawen. naseb baik ada tray bufet yang teammate hadiahkan ni. nampak x tray bufet yang 4 bekas kat atas ni? bes bes. suke sangat, leh jimat space. smart pun smart.


hadiah kawen yang bes gak. dia ada versi 6 partition, ada versi xde partition, dan apetah lagi. suke suke





ooo camni rupenye rasa red velvet cake.


terima kasih kepada ezan, ros, izuan dan kak fae yang datang teman kitorang berbuka sama2. heee

TO KUKU, HEPI BESDAYYY~~
okey ucapan selanjutnyee dah ucap dah hari tu secara live ;P so xyah tulis kat sini laa khaann, ekeke.


note : kelaka pulak bile teringat malam besday kuku pukul 2 pagi, kuku adalah di dapur sedang masak sambal, dan aku pulak angkut laptop dan charger duduk buat keje di dapur sambil teman kuku *sebenanye aku yang takut duk kat hall sengsorang ;p nak tulun kuku, die x bagi :)
begitulaa kisah besday suami saya... yang penting, die sentiasa ada disisiku...








Monday, August 15, 2011

ma dan ayah


Salam Ramadhan.

hai uols.

pagi tadi sahur makan bertambah2, makan nasi tomato yang ma bekalkan malam sebelum. berseleraaa.. makan byk tapi motip skang dah rasa lap*r giler? lap*rnyeewwrr .... huwaaaa... bb pun bole tahan die punye kuak lentang kat dalam perut ni haaa.. motip mak dan anak sama2 kelaparan hee hee mengucap mengucap hee hee


tahukah anda bahawa pada bulan puasa ni, perasaan rindu kat ma dan ayah rasa dia lain macam siket berbanding bulan2 sebelumnye? hehe kenape ekk..

so wikend semalam, dah melepaskan rindu serindunyeee.. hew kitorang balik gombak.

ma pulak masak sume yang feveretku. dari jumaat sampai ke ahad, ada ma masak laksa terengganu, mee goreng basah super feveretku, bubur kacang hijau+durian, nasi tomato.. dan untuk sahur pulakkk arghhh terliur2 aku pepagi tu, ada ikan kicap, sup sayur ma, ikan asam pedas dan tumis sayur. wahhhhhhh terbayang2

ayah pula beli makanan macamlah kuku tu adalah 10 orang hee hee hari pertama tu ada murtabak, agar2, popia goreng, popia basah, kuih tepung pelita 1 papan, putu mayam, caramel, kuih onde-onde, ikan bakar, sup daging, pastu apentah lagiii...... dah kene bebel2 ngan ma sebab ma sendiri dah masak banyak, hari seterusnye haa baru kurang sikettt.. hik2 kelakalaa ayah~ dah pesan jangan beli banyak pun dibelinye banyak jugak~ tongue


ma cite kan, hari tu ayah pitam dalam masjid. masa tu tengah solat jumaat tau. kire masa tengahari ar. tengah solat berjemaah rakaat terakhir tu, jemaah sebelah2 ayah pelik nape ayah x bangun2 dari sujud dikala orang lain dah bangun crying pastu bile dah abes solat tu dorang pegang laa ayah, ayah dah pitam2 dah masa tu. pastu diorang dapat tahu yang ayah berpuasa terus marah kat ayah kenape puasa kalau x larat bla bla bla..


uhuk2 sedeynyee... cian ayahhhhh


dulu masa zaman bujang2, jujurnye aku xrajin pun ikut ma gi terawih. tapi masa balik hari tu, xsaba2 nak ikut ma gi terawih. over betul perasaan sentiasa nak berdampingan ngan ma tu hehe. kalau dulu, ma kejut bangun sahur, tapi skarang, bangun awal2 sebelum ma kejut ;P masa berbuka pun nyebok2 kat dapur ngan ma gak. kalau dulu........... ;P tulun tu tulun gak tapi lari2 sambil tengok tv, kejap lari dapur kejap lari ke dpn tv ;P betuah punye anak ;p

hehe tapi la ni skang nak tulun ma, bukan ma bagi sangat pun. risau anak dara *eh? dia berdiri lama sangat. so suke bagi keje comel2 je, macam potong timun, potong tomato sambil duduk.. haa begitu..


pastu masa balik putrajaya, kali ni berbekas2 dah ma bekal bukan setakat stok bawang yg dah blend dan cili yang dah kisar, tapi juga ma bekalkan fishball yang dah rebus, cili padi, ngann kobis bunga, bole?
comel gilerr, kuku tepuk dahi masa nampak kobis bunga tu hahahaha comelnyewwr, padahal aku dah cakap xnak masa ma tanya.


indahnye kasih sayang ibu pada anak kan :')


nak cite pe lagi ehh.. xde dah kot.. tengah busy nak siapkan slide untuk presentation sok ni.. sok nak jadi cikgu Bahasa melayu hee hee


okiee daaaaa (^^.)/

note : sambil update entry sambil chat ngan kuku, kuku kata petang nanti die nak try buat char kue teow. hik2 seronoknyee berbuka dengan char kue teow. GO KUKU GO! *nak gugel image gambar char kue teow la :p










Thursday, August 11, 2011

pagi tadi checkup 7 bulan, dan cekodok ;p

Salam sumee :) pagi tadi berjaya lagi jadi orang pertama dapat angka giliran 1001 masa checkup, clap clap clap. hehe motip suke bersaing?

aduhh ngantuk ni. mata cam ape je. baru bangun tido, awning pun dah rosak siket. ishh asik tertidur je dalam ofis ni. ape arrr


ooh masa checkup tadi, macam biasa aku risau berat aku naik banyak, tapi rupe2nye berat aku naik comel jek, 0.5 kg. sebab puasa kata Doktor. ;P

aku tanye laa pasal bb asik menendang/meronta je siang2 hari dalam perut, sepanjang masa. tak macam selalu. Doktor ketawa, cakap sebab dia lapar masa aku puasa. hihi xleh bayangkan bb dah dilahirkan nanti, agresifnye bile kelaparan
hee hee omg, adakah bb ikut perangai maknye? yang selalu hilang pertimbangan apabila kelaparan.

oh oh xpe yee bb... kami ibubapamu nak didik bb dari dalam perut supaya belajar berpuasa.. hehe chaiyuk bb chaiyuk!!!!

doktor pegang2 kaki aku tadi nak tengok dah bengkak belum. hehe belum laa
hee hee belum jadi badak air lagi ok ;n masih kura-kura yang comel ekekeke.

tadi kan masa scan, aku tengok "ehhhh nape macam tembam pipi bb ni"

bile tengok yang versi printed "eh tembam laa pipi die"

doktor kate "ha ah ni pipi die, tembam"



bile ku renung2 gambar tu dalam kereta, macam kenall pulakk style pipi jatuh tu ;p hak hak terus msj ma. ma ckp, konfem ikut pipi aku masa kecil, masa baru dilahirkan. ma cite aku lahir2 dulu pipi tembam, pastu ma jadi stress sangat sebab orang yang datang melawat kat rumah, sorang datang sorang tarik pipi. sorang datang sorang tarik pipi. lama2 pipi aku jadi pipi jatuh
hee hee
pipi bayi kan lembut, hek hek heokkk...


tapi dah dewasa ni xnampak sangat daa ar jatuh ;P kan ;P kuku ngan lisa je suke ngejek aku pipi labuh. motip


tadi kene injek kancing gigi lagi. lenguh2 siket tangan, tapi skang dah kurang.


berat bb 1.37kg. air ketuban cukup.

lagi ape ek.. ermmm tu je la dulu, yang lain da ditulis dalam buku pink, heeheee
okiee daa (^^.)/



semalam tingginnnn sangat makkan cekodok pisang. ada pisang emas kat umah. terus buat



cekodok pisang tanpa soda ;P sebab tu leper2 *suke xde soda
lepas tu kurangkan tepung. pehhh

arghhh nikmat giler dapat makan. lagipun pisang emas memang sedap dibuat cekodok. petang ni nak buat lagi laa, ada lagi siket pisang heehee



pastu, kitorang try panggang ayam ikut resipi rosa bagi link. hehe
malam kelmarin aku dah siap2 perap ayam dah dengan blackpepper, kicap, mayonaise etc etc.. so masa balik semalam tinggal panggang je ar.

xlawo rupe die, tapi aku rasa sedap gak. licin kitorang ratah ayam 5 ketul.



nampak hangus eh ;P tapi x rasa hangus pun hehe

cume boleh diperbaiki lagi akan datang. lain kali nak kuahkan die skali la. hehe




erm kat bawah ni menu hari sebelum-sebelum ni.



gigih buat cekodok kentang. haha x beli kuih kat luar, so nak adakan gak makanan sampingan slain nasik. nampak x kentang panjang2 terkuar tu ;P suke sukeeee






masak paprik versi banyak kuah. sebab kuku suke kuah banyak.
sedaplah paprik. rasa nak buat lagi, nak buat selalu.
nyumm nyumm



ok tu je lah yang sempat disnap.
hehe


tata.






Wednesday, August 10, 2011

dah beli barang bb siket, leh la raya dengan tenang siket


wah cite lama ni sebenarnye.

masa ni pergi ke parenthood Expo kat midvalley, 30 Julai 2011.

hehee ada laa beberapa barang bb yang dibeli di sana. kitorang pergi pagi2, masa sampai tu kan, pintu exhibition x bukak lagi hee hee gigih sangat hee hee dah la masa tu aku kekenyangan sarapan roti canai dan bihun sup haha

gi awal-awal bes sebab xsesak sangat. tapi sekejap jee x sesak tu, x lama kemudian da ramai orang. eee rimas. tapi demi bb kami tempuhi jua, eceee


antara barang yang dibeli adalah.



beli backpack set ;P

set ni merangkumi..

1) Shoulder Bag

2) Cooler Bag *cooler bag ni die letak kat dalam shoulder bag sebenarnye

3) storage bottle

4) ice gel

5) Spectra 3 BP(BP ni singkatan je, motip malu2 nak tulis)

6) breastshield set



so set2 ni la yang aku bakal ke hulu kehilir bawak gi keje lepas beranak nanti ;P InsyaAllah..

so motip pink? motip stylo mama?
muahahaha

ade hitam tapi aku xnak. memang agak gewdix disitu.
suke suke






inilah Spectra 3 BP (BP ni singkatan ye ;p) yang masuk dalam pakej atas tu.



asalnye xtau nak beli jenama apa. xtau yg mana ok, sebab lain orang lain penerimaannye kan.

masa kat booth yang jual BP jenama Medela, aku dan kuku dah buntu. macam nak beli je rasa. haha sungguh blur


last2 aku cube call si makcik lisa dan mok ciare.
makcik lisa x angkat fon, nyampah sangat.


mok ciare angkat tapi terus tanye "dd ko nak tanye jalan ke?"

motip crying muke aku ni muke suke tanye jalan eh setiap kali call crying


tanye pendapat ciare pung pang pung panggg, itu ini itu ini... diskas sana diskas sini, oh makasih mok ciareeee... trus kitorang decide nak yang jenama Spectra 3. heeeheeeeee

ciare makasih tau, nanti aku call ko lagi eh hee hee






comelnye botol susu ;p

betul ke ni betul ke ni aku beli botol susu anak~~~ pangg~~~ *dd sila sedar

haha macam x percaya aku sedang membeli barang2 bb ni. rasa macam ishhhh x tau cane nak cakap. dewasa sangat dah rupenyee yeekkk






banyak gile booth yang jual baby wipes. mana yang bes? xtau.
so last2 beli yang pureen punye je aci x? heheee






doorgift yang terkumpul masa kat sana. hoho sume pun pureen.
suke suke dapat doorgift.


pastu kitorang ada beli beberapa helai baju gak. ermm dalam 10helai kot, hehe.
tapi xmo laa publish disini. *nanti kantoi jantina
blushing

keh keh keh keoookkkk


okie dah abes. ada beberapa barang lain yang macam set tidur bb tu beli online je.
yang macam barut tu ma jahitkan je.

so motip belum beli pampers?
nak beli jenama apa eh.

set bersalin pun belum beli gak.

pastu adalaa yang kecik2 lagi x beli. termometer blum beli. x reti nak rasa suhu badan gune tangan.

nway tq sangat pada kak niza yang sudi memberi checklist untuk rujukanku. appreciate sangat ;)

dok conteng2 je la checklist tu hihi.



ok nanti ada masa free, ushar lagi barang bb yukkk


dadada (^^.)/






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...