Friday, June 24, 2011

dah surrender pakai baju kurung. hik2 my first day pakai baju maternity gi keje



*kene tulis dalam buku ni. kandungan 5 bulan(22 weeks) adalah hari pertama pakai maternity dress ke ofis. haha poyo x


haishhh pagi tadi kuku dah amikkan gambar ku dan baju baru. kat ofis pulak, dah kaco si alice PA timb. pengarah tuk amikkan gambar
hee hee tapi bile nak transfer gambar ke pc, kabel tertinggal rupenye kat rumah. frustnyewwwrrrr

kalau tak, bole letak gambar dan caption my first maternity dress to office. huk2

frust menonggeng.



taraa~ dah upload. terima kasih alice sbb snapkan gambar ni. aku duk mem'printing, lepas tu kaco alice suh amikkan gamba alang2 die duk dkt ngan printer. haha


kain2 baju kurung dah x muat. kalau muat pun, masa duduk depan pc akan terasa beban dekat pinggang. hihi xpelaa, sian bb terpenyek kat dalam, so kite surrender aje lah. pakai baju ngandung yang memang sangat selesa dan seluar ngandung yang bile kite pakai sangatlah tiada beban di pinggang. suke2.

tapi sebenarnye minggu lepas muat lagi kain baju kurung aku, pakai pun rasa ok je lagi. tapi satu perkara yang aku faham tentang perut ni masa mengandung adalah dia tak naik siket2. tiba2 aku bangun dari tidur pagi2 dan lihat cermin "oooo mak kauu besarnye perut!".... perut besar secara mendadak.. tak main siket2... tokojut makcik pagi2 depan cermin.


hehe hari ni pakai baju maternity sebenarnye segan gak. yelah, bile kite pakai, ibarat dah beritahu pada umum "i'm pregnant!"... kalau dulu masa pakai baju kurung, kalau orang tu saje2 tengok perut kite, haa baru lah dia tahu. kalau tak, ada yang x tau pun. hee


paham2 lah hari pertama pakai. segannye macam hari pertama balik ofis selepas cuti kawen jek ;p


"waahhh dd dah pakai uniform lah!"

"eh dd.. akak x cam pulak dd.. hehe"

"dd comelnyee!!!"

"heee nampak dah perut"

"waa dd dah pakai?"

"dd x pakai baju kurung dah?"

"hahaha.. dd ko macam pahlawan omputih" motip teguran yang ni



petang ni balik keje terus mahu pegi Melaka. nak jalan2 dengan kuku dan geng bandung. sebenanye plan Melaka ni ros n izuan nak gi sempena anniversary dorang yang dah setahun. tapi biasalah, ada watak2 tambahan kan menempel hee hee *terpapar muka dd, kuku dan ezan di skrin. hakhak


pergi sana 2 malam. balik sini Ahad. puas lahh aku berjalan2 kat sana yuhuuu... sekarang tengah duk menggugel 'Asam Pedas yang sedap di Melaka'.. dah print beberapa helai.. aku nak sangat makan asam pedas yang berkualiti... yang berkualiti adalah yang sangat sedap, tanpa kandungan MSG dan bile ko makan ko boleh hirup2 hingga ke titisan terakhir. arghhhh nakk!!! pernah makan yang paling sedap di dunia di rumah aini di melaka, zaman praktikal dulu. sedap giler mak dia buat asam pedas. bertambah2 kitorang makan.
jadi pergi sana harus cari yang betul2 berkualiti camtu gak big hug


ok x saba menjelang pukul 5 petang. ros dan izuan gerak pagi ni. aku n the gang lambat siket sebab aku tak leh apply cuti laughing


note : malam ni siapa2 tulun la sms aku gtau keputusan Maharaja Lawak ;P

untuk juara aku x kesah jozan atau sepah menang. sebab dua2 bes. tp jauh di sudut hati macam nak jozan menang. wahh bole? kesian nabil ;P sebab diorang kelakar dimana2 sahaja. kalau xde skrip pun masih kelaka. pernah tengok Spontan kan, kan gile babeng zizan tu kelaka buat lawak spontan. even dalam Maharaja lawak ni pun, selepas buat persembahan pun, diorang masih wat aku gelak masa juri bagi komen. itulah maksud aku, diorang ni lawak di mana2 sahaja. xkira masa perform atau tak. spontan.

Sepah aku suke sebab mmg kelaka lepas tu lawak dorang asli, lawak melayu.

Nabil, num 3 pun ok gak sebab kesian tengok die bersusah payah buat lawak sorang2. sian tauuuu, orang yg bg comment kat utube reti kutuk jek. ingat senang ke sorang2 tanpa partner nak mencipta lawak. uhuk. lagi pun awal2 dulu, kan die kelaka. hehe lately ni je merundum.


jangan lupe sms i ;p




13 comments:

qasehqaleef said...

jozan menang dah.. dun wori...astro dh call kite bgtau...

dd dudu said...

{qasehqaleef}

yeke. ok2. haha

aDieyZa said...

dd dah pakai baju maternity eh.. zana pun frust x dpt tgk gmbr dd pakai baju tu.. sob3..

dd nak gie melaka? bestnyer!! 5 thn zana duduk sana, zana suka melaka.. makanan banyak yg sedap terutamanya asam pedas.. kena cr kedai yg betul2 sedap supaya puas makan k.. ambik gmbr byk2, nnti letak kat blog k..

zana pun prefer jozan yg menang..

dd, take care yer g melaka tu..

nurul said...

salam, dd bleh try gak mkn seafood kt kuala sungai baru.. sedap n murah..

dd dudu said...

{adieyza}
sob3, nanti dd upload kemudian ye selepas da berjaya transfer ;)

zana duk 5 thn kat melaka belajar ye?
so any suggestion asam pedas sedap katne ;p

ok jozan jozan!!!

hehe tq zana.


{nurul}

ohh ok noted. tq ya ^^

mun-e said...

meh dtg rumah meh mak aku baru masak asam pedas tanpa msg leh hirup hingga titisan terakhir ;p

nak jozan no 1 sepah 2 nabil 3 jugak!!

JIVEBUMZ said...

wah mesti kiut mama dd pakai baju peknen kan? jangan lupa upload nanti yer

mzhany said...

alaaa jambu nk letak mana dd? huhu semua besh jer...

nanti haplod gambar tau dd....hihi nak tingok...

dd dudu said...

{mune}

wahh tanpa msg dan bole hirup hingga titisan terakhir!!!!! nakk!!

bagus2 sama rank ngan aku. hehehee

eh muni motip?? ko taip comment gune jari telunjuk je ek. comelnyee ;))

hik2


{jivebums}

ok mama esya. nex week dd upload, InsyaAllah.
;)

{mzhany}
eh jambu?? haha dd xletak dlm rank eh. omg dd sgt bias

;p
;p

lina said...

teringat gak asam pedas umah aini. bestnye....

ryani said...

hi dd..akak org melaka la..umbai lg hahaha tp skang dh jrg balik melaka...huu rindunyee tanah tumpah darahku itu...
dd pegi asam pedas power kat area perigi hang li po...tu mmg sedap gile..(org kate la sbb akak mmg x penah try lg)..kena pegi mlm cepat2 kalo x nanti abis. bleh pilih ikan. kalo nak mkn ikan bakar, pegi ikan bakar parameswara kt umbai. tu pakngah akak punye heheh..tp anak sedaranye ini selalu mkn ikan bakar cikgu je'on kat jeti anjung batu...kim slm org melaka ye...

dd dudu said...

{lina}

kan lina kan!!!!!! sedap betul mak dia masak.
makan pulak dengan siput sedut masak cili api. gilakkk ahhhh... aku mmg xleh lupe masa tu. syurga gileeee

{jivebums}
omg akakkkk.... terima kasihhhhh untuk infoooooo

Cik Seni said...

alaaa dd...jozan no.2, aku pun nak jozan jadi juara jauh di sudut hati aku...pukul 3 pagi baru aku tido sebab tggu sape2 upload kat youtube. aku frust jozan tak jadi juara sebab persembahan jozan paling last tu memang best. aku tak lena tido sebab jozan tak jadi juara...huhu.

tapi sepah pun best gak... :)

tapi nabil juara duit, rm150k tu dia sorang je...hehe.

last week bsru je sembang2 dgn suhana, dia kata ko segan pakai uniform...last2 kena pakai gak...hee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...