Friday, June 17, 2011

update sambil makan tembikai



Assalammualaikum kowrangg~~ (cakap gumam2 sambil tembikai dalam mulut)

skg tgh lunch jumaat ni.. kenyang laa.. x keluar mana2 pun.. lg pun wewe xde hee hee die kan nikah pagi ni. hehe. lepas tu aku ada keje nak disiapkan, so memang x akan keluar punya. kalau xde keje urgent dan bole keluar, ingat nak ajak ciare pergi iceroom makan si durian yg ciare publish tu
hee hee alamak kuku pandang laa ;p


tadi jalan sorang2 naik ke cafe.. rasa nak sangat makan buah.. sebenanye hari2 aku beli buah ngan makcik tu.. dari jauh dia nampak aku, dia dah get ready nak potong buah tembikai.. kui2.. sebab aku suke beli tembikai ngan dia, mintak potong.. x paham nape makcik tu jual tembikai secara potong besar2 beserta kulit, camne tah aku nak makan dengan ayu hee hee

sebenanye aku dah serasi dah dengan persekitaran tempat keje aku ni, so memang x penah kesah kalau nak jalan sorang2 gi cafe.. hihi biasala perempuan kan, kan suke ber'gang jalan2.. masa mule2 masuk dulu, segan nak jalan sorang2, takut orang ingat kite xde kawan.. hak2..poyo kan.. tapi bile dah serasi dengan tempat keje ni, aku boleh makan dengan siapa saja.. kadang2 jalan ke cafe sorang pun bole.. xkesahh.. lagi2 si wewe tu slalu diet x makan.. so aku tunggu je lah kat partition aku.. sesiapa yang lalu mesti akan ajak makan punya tongue ni lah untungnye partition depan2 dekat dengan pintu tongue selalu akan nampak aku bertukar2 pasangan masa makan ok tongue kejap dengan rina, kejap dengan wewe, kejap dengan aina n the gang, kejap dengan kak hasnah n the gang, kejap dengan kak zura berdua je, kejap dengan suhana+sha, kejap dengan sumaiyyah, haha slalu tukar2, bergantung pada siapa yang available dan lalu depan partition ku ;p

oh ye, tadi jalan ke cafe beli buah semata2 sebab perut dah kenyang. pagi2 tadi makan bubur nasi marveles. sedapp ohh... kul 10 pulak tetibe aku dipanggil oleh bos suruh masuk bilek yang dia tengah miting. tiba2 aku kene tunjuk skrin yang aku dah buat. jadi langkah kanan la aku, sebab miting tu ada makanan. diorang pelawa banyak kali suruh aku makan. aku pun makan laaa, ada mihun kari. nyum2.

bubur nasi yang akan diletak kuah sup. sedapp



tadi makan bihun kari, tapi tempek gamba mee kari meeting hari tu. aci la kan


tadi balik cafe, cam biasa aku duduk laa depan pintu ptm. jari aku kan dah x nak di'detect oleh alat thumb print tu. duduk je laa menepek kat situ tunggu kot2 ada orang balik nak masuk ptm kan. duduk atas bangku sambil makan tembikai guna lidi, kuikui. tiba2 nampak ada seorang hamba Allah nak naik kereta pastu macam keluar balik, "ko tak bole masuk sebab thumb print ke" .. "ha ahhh"... terus hamba Allah tu jalan ke pintu dan capkan kan jari.. haha besar pahala hamba Allah itu.. terima kasih terima kasih..

semalam aku dan kuku pergi alamanda, nak beli hadiah kawen wewe dengan hadiah ofismet kuku. tapi kan alamanda lengang giler. "oooo hujung bulan rupanya"... lain kali kalau nak lengang kite pegi hujung bulan je la ye ;p

malam ni balik gombak jumpe ma dan ayah. rindunyewwwrr~~


eh sebenanye aku tengah busy ni. nak siapkan pengaturcaraan. ada 3 plastik buah yang aku beli *tembikai, jambu dan tembikai lg. da makan 1 plastik. nanti sambil keje kite makan lg 2 plastik ye.

bye uols









11 comments:

lina said...

nak bubur nasi.. tibe2 rasa lapa pulak. Malas nak jalan gi cafe yang jauh tu ;p

fami said...

mcm best je klu dpt gi kenduri kawen kwn dd..nnt leh jumpa dd..hi hi hi

dd dudu said...

{lina}

alaa shiann kerangg~~ hik2 kerang makan diri sendiri je la ;p
tih2

{fami}

hehe meh ler dtg kenduri wewe ;p
dd mesti xleh dikenali sbb sgt bam bam hahaha

ummihasan said...

semalam ko p malam ke.. bkn sbb ujg bulan sj, sbb mlm td mlm jumaat, so org dok umah saje. huhu.. ok, aku ngarut..

dd dudu said...

{ummihasan}

oh yela kot, diorang baca yasin kat umah ;p

Ezzan Yusop said...

kenapa hujung bulan lak ye? bukan tengah bulan ke? hujung bulan kan dah gaji?


* mangsa konpius (-_-)

dd dudu said...

{ezan yusop}

kuikui dd pun xtau nape dd gune term hujung bulan. cane ek nak cakap.. haaa camtu lah ;p

JIVEBUMZ said...

time peknen nie memang sedappp sangat makan.. makan puas2 nanti dah pantang tak boleh nak makan bukan2 lagi pastu dah ada anak kecik kene jaga makan lagi..

dd dudu said...

{jivebums}
betul2 sob2.. lebih2 lg klu bf anak kan, lg laa kene pantang kan2.. sob2

Queen said...

kat sini nak beli uah murah jauhnye ya rabbi..kalau kat kdai buah bawah ni...jambu pun rm1.50 tau.peket keciiikkkk je..

tapi akalu teringin kak nik beli je.. sambil dalam hati rasa..rugi2...rugi..rugi..tapi tangan sup sap su sap amik banyak2...heeee

dd dudu said...

{kak queen}
mak aih rm 1.50 :'o

tp kat warta bangi, buah sepeket rm2, huk2 nanges

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...