Friday, June 10, 2011

malam tadi ada tetamu



rutin malam tadi berubah sedikit, sebab kami menerima kehadiran tetamu.. tak lain tak bukan adalahhhh kawan si kuku.. hehe ingat tak kuku pernah menjadi pengapit?? klik entry ni kalau tak ingat. haaa pengantin tu lah yang datang malam tadi, ajaq dan fielah datang sebab ada nak bagi samting2.

aku bab2 tetamu datang ni teruja siket, sebab disebabkan tetamu datang laahh, otomatik umah jadi kemas siket ;P otomatik lantai sume bersapu, haha.. kalau takkk~~~~~~~~ tunggu kuku beli vakum je lah. bole? ;p


omma buyung tak masak apa2 pun, melainkan goreng kopok lekor jek. uhuk uhuk. tak sempat*aku budak baru belajar, belum pandai untuk masak secara cepat dan laju2. hehe dan tak ada barang basah di rumah untuk di masak. uhuk2.

tapi mereka datang bawak sate. terima kaseh korangg.. mcm tau2 jee lately ni aku suke makan nasi impit kuah kacang kan. ;P


selingan : satu hari, dialog dalam kereta. kuku berkata sambil pegang2 muke sendiri, sambil berfikir.. "kenapa muka jadi macam ni *tetibe naik byk jerawat.. sebab pencuci muka ke... haaaaaaa ni sume punca dari awak sebab kite kena slalu makan kuah kacang!"


kuah KACANG jugak yang kene hee hee


habes selingan.



untuk santapan.
air stoberi buat laju2, letak dalam peti laju2, sebab x banyak ice cube kat rumah



sempat beli murtabak kat pasarmalam bangi. hehe

fielah, nex time jemput datang lagi ye. nanti dd masak untuk kalian berdua pula ;)
terima kasih bawak sate. suke sangat nasi impit, tih tih




bos yang tiba2 kol Ajaq untuk suruh hantar emel keje. kelam kabut jap sume hee hee




tv yang dah takde rupe tv dah. rupe pc okayyy. hak hak kuku la ni ;n

langsir pun x berikat lagi. nak beli sepit ke eh? x pun pakai kain perca langsir untuk ikat langsir tu je lah
hee hee

nway, aku pun xpaham kenapa sampai sekarang masih xde carpet kat umah kitorang lagi. hua hua hua, ushar carpet tapi x pernah beli. oh dd, apa yang kamu nak dalam hidup kamu ha? hee hee

cian tetamu datang asik x de carpet jek crying

matlamat hidup : kene ada carpet/tikar sebelum bb keluar dari perut dan duduk sama2 dalam rumah ni. nanti bb sakit tangan pulak, merangkak atas lantai hee hee



kosong je kan rumah kitorang. xde apa2 sangat lagi. sofa pun x semenggah. asalnyee aku xnak beli sofa sebab masa mula2 kawen dulu kan nak pakai duit, so rasa macam lain kali je la beli, alang2 nanti beli yang mahal/elok terus. *english style terus ;p
pastu kuku laa yang risau sian kat tetamu kalau datang kene duk bawah. so beli yang murah2 je dulu untuk duduk2. hehe


fielah kawan kuku yang aku senang je masuk ngan dia. hehe dia baik dan aku tak rasa segan sangat ;p


note : fielah dan ajaq ni kawan kuku masa kat tempat keje lama sebelum kuku gomen.


caption gambar : hahaaa x nampak perut ;p nanti2 aku publish eh yg lengkap dengan perut. sekarang sorok jap hee hee surpriseee~~~ hee hee



ok tu je. kawan2 yang lain, jemputla datang rumah. sori x de buat housewarming ke apa ke. korang kene datang asing2, sebab aku tak pandai masak secara kuantiti yang banyak lagi. hew hew hew


dadada (^^.)/




10 comments:

fielah said...

hi dd... best je lepak ngan korang.. umah cantik...luas je... InsyaAllah, ada rezeki dtg lg. korang jgk x dtg umah kitorg gak.. nnt leh gelak2 lagi, tukar2 cerita (jepun+korea).. budak getah kita abaikan k.. :p

♥S@R@♥ said...

hehe sara pun sama kalau tetamu datang mesti beli satey..dengan alasan duduk kat kajang so budget tetamu teringin nak makan satey kajang..hakhak..

kalau family mertua datang..sara xmasak pun coz dia org dah siap2 tapawkan makanan..maybe sbb pregnant kot..memang menantu antu la sara ni..hehe..

setakt ni masak utk husband je berani..utk org ramai takut xsedap je nnt..hehe

dd dudu said...

{fielah}
hehe nex time meh laa lepak lama2 gak ;)

ohhh yee betoll, leh layan jepun+korea skali.. budak getah abaikan, burung marah pun kite abaikan ;P


{sara}
haha sama lah kita.

leh x nak guna alasan pregnant gak, klu ramai datang, xlarat nak masak banyak2 ;p untuk 2 org jek leh laa.. hehehee

ayjaz said...

hehehe..jgn kata umah dd..umah kak ayza pon xder carpet yunk..der tikar jer kat pan tv..kalo berjalan..tgk carpet cam nak beli..tp idak pon..tp jgn pelik kami der vacum!! hahahaha..lawakkan!! sume gara-gara hubby kak ayza..ktanya xlarat nak sapu..umah besar sgt..so vacum jer sume.. :p

dd dudu said...

{ayjaz}

kak ayza duk mana ye. kuarters gak ye?? presint bape hihi

ayjaz said...

Akak duk presint 11..a'ah, kuaters gak..yg warna kuning kat simpang empat traffic light tuh..nak menghala ke balai polis presint 11, tau x?? :D

pestisid said...

dd ko jangan beli karpet bulu2 tau sbb kalau x vacuum hari2 memang perangkap habuk sia2 jek..imani aritu alergik karpet tuh, iols beli mahal2,last2 lipat2 letak bwh katil je, dia asyik bersin2 jek...tetibe kene curi karpet biasa2 kat meja makan gantikan karpet tu..ingat tau, jgn beli karpet bulu utk kesihatan anak!tapi kalau ko rajin vakum hari2 ko beli la karpet bulu eh..;P

dd dudu said...

{ayjaz}

ooo tau tauuuu hehe akak duk situ rupenyee

{pestisid}
okieeee uolsss... camtu weols beli tikar je la kowttt

aDieyZa said...

kalau tetamu datang time weekdays, mmg zana akan beli jer makanan sebab nak maksak semua mmg lambat la kot.. tp kalau weekend, zana prefer masak sebab ada banyak masa terluang..

dd, nak tgk perut comel dd.. x aci la dd ni.. huhuhu..

bila la boleh zana jumpa dd kan.. hihihi

dd dudu said...

{adieyza}

omg dd sedang sangat kurang keyakinan untuk berjumpe org skag... dd dah gumuxxxx zana, uwaaaaaa :((

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...