Monday, June 13, 2011

pagi tadi berjaya jadi misae



hari ni checkup lagi sempena dah kandungan 5 bulan :D poliklinik bukak pukul 8:30 pagi, tapi aku dan kuku sampai pukul 8 pagi :D lepas tu tunggu depan klinik, berdiri tunggu pintu bukak semata2 mahu merebut angka giliran No. 0001 big grin desperate tak dengan angka tu
hee hee
yelah kuku kan bekerja, xmo lah die masuk ofis lewat2 sangat.. cian dia..

dah dekat2 pukul 8:30 tu, makin ramai pulak ibu mengandung berdiri tunggu pintu bukak. masing2 pegang buku pink, ahakss..

dan apabilaa pintu buka... terussss aku yang memang berdiri paling depan teruss masukk... klik klikkkk dapat num 0001.... berjayaaaaaa \(^o^)/ tapi sebenanye xde rebut2 punn.. hehe diorang nampak kot aku berdiri paling awal, xde laa kot nak berebut2 dengan aku ke depan skali hehe.. ibu2 mengandung memang sume baik2 belaka ;p


nota sampingan untuk yang tak kenal misae : misae adalah ibu sincan.bila ada sales dia suke tunggu kat luar pasaraya awal2 tunggu pintu dibuka sebelum merempuh masuk merebut baju2 yang 50%..


habes checkup tu kan, wahh hamik ko tengok ramai gile tunggu giliran... naseb baik aku datang awal fuh fuh fuh...

datang awal, doktor pun segar2 lagi kan.. leh tanya macam2 :D

checkup Alhamdulillah, sume ok. normal..Alhamdulillah. test urine, fuh fuh normal. tak sia2 aku minum milo malam tadi tanpa gula/susu manis... milo kosong jek, takut kandungan gula tinggi hee hee tapi berat aku naik mendadak lagi.. hohooooo.. nex checkup doktor nak tengok kalau naik mendadak lagi, habeslaaa aku.... ujian air gula laahh kamuuuuuu....

lepas tu tadi, doktor inject untuk elak kancing gigi... oooo memang kene ek kalau pregnant??
masa injek x sakit/ x perasan.. sebab duk pandang muka kuku pastu dia buat2 aksi lembut macam sincan masa doktor suruh lembut2kan tangan
sabo je lah... tapi lepas2 tu sampai ke ofis tangan rasa lenguh2 siket hee hee


masa scan, bb kali ni mengiring pandang weols.. maksudnye, aku tengah baring mengadap skrin kan, haa dalam skrin tu, bb pandang aku balik.. wahh *tp die mestilaa xtau kan yang muke die sedang ditangkap ;p


macam pandang sinis je hee hee
wah mata terbukak besar, awal bangun si kecik ni hee hee
doktor kata dagu dia tajam, ikut emak ke?. aku x rasa dagu aku tajam, double chin adalah hee hee
nak kata ikut dagu kuku, kuku pun dah gumux. kene korek2 balik gamba kuku versi kurus dulu tengok dagu tajam tak hee hee
nampak tak mulut atas dagu tu? macam kecik jek mulut dia. ikut kuku la kot. tak ikut mulut aku yang besar. ayah aku dulu kannnnn slalu ngejek aku mulut cam ning baizura bile aku gelak besar. sabar tak sabar tak?

kalau boleh taknak hidung dia ikut hidung aku. nanti jadi bahan ngan kawan2 universiti, kene ngejek hidung jambu air hee hee itulah yang omma lalui selama ni crying

comelnyeee tangannn~..
adehh kantoii makan karipap malam tadi. apa yang aku makan sume bb nak makan tawww hee hee



doktor kate bb sangat aktif. itulahh punca aku selalu rasa nak ter'shi'shi dengan terlalu kerap, sebab bila die gerak2 akan tertekan2 ke bawah kan. hohoo patutlaa.... oh bb~~ nanti bb kuar, omma bawak bb main jongkang jongkit yee hee hee


oklah. see ya bb. mama dan ayah sayangkan kamu. *kejap omma, kejap emak, kejap ibu, kejap mama pangg~


note : jozan kelaka kannnn ;p begitulah awan nano nano nano nano~~~~ rolling on the floor lawakkk sangattt rolling on the floor








19 comments:

Ezzan Yusop said...

motip men jongkang jongkit?

bb...nnti aunty ezzan bawak gi main galah panjang ek ;p

dd dudu said...

{ezan yusop}

ezan lak, motip galah panjang?

tradisional nye haha.

nak ajak bb main scrabble lah. wah

Mama Gee said...

lololo shomelnyaa..dh nampak mukaa diaa... :)

dd dudu said...

{mama gee}
hehe nampak shiket2.. nanti bulan2 seterusnyee camne laa muke dia pulak.. hik2

Atiqah Adnan said...

bestnye bb tunjuk muka.. qa nye anak tanak tunjuk muka dia ngadap belakang laa..

dd dudu said...

{atiqah adnan}

hehe xpe.. dd masa 4months hari tu, bb tunjuk kepala die je, [pastu gerak sana sini, xdpt snap muka

hik2

pestisid said...

uols..dagu runcing2 gituh mcm anak i masa baru lahir..skang ni ada je lagi dagu tapi dah jadik 2..keh keh.

baby, takyah ikut aunty ezzan eh, ikut aunty lisa jom kite main lumba kete huahauhauhaua

aDieyZa said...

baby cute!!

nak gie main jongkang jongkit ajak zana sekali boleh?? hihihihi

dd dudu said...

{pestisid}
hehe muke bb sentiasa berubah2 kan kan

motip ajak anak iols main lumba kete?

kof2


{adieyza}
bole bole hik2

♥S@R@♥ said...

sama la masa kene injek xsakit.. bila dah sampai umah baru rasa sengal2 je.. tangan rasa cam berat..hukhuk

dd dudu said...

{sara}

tu ar, kite sampai hari ni rasa lenguh2 kat tgn tu

huuk

pestisid said...

dd yg ko kene inject tu nama nye tetanus or kancing gg..doc sy ckp cucuk tu ikut org, ade org smpai demam2 ade org x sakit lngsung, ade org lebam2 gituh. kene cucuk 2x tau, ko nye ni 1st dose..saya masa 1st dose x rasa pape langsung, 2nd dose tu lenguh2 nak tido ngiring kiri pon x boleh..byk hari gak

dd dudu said...

{pestisid}

yekee.. seb baik rasa lenguh2 je kan.. xmolaa sampai demam2

hok2

tq uolss

fami said...

salam dd nk tnya...
check up kat poliklinik tu mmg isnin je ke??hari2 lain leh x??klu dtg ptg blh??
bayaran dia mcm mn plk eh??mahal x??check up bape kali ek sebulan..sm ke ngan klinik kesihatan biasa??

dd dudu said...

{salam fami}

yg dd pegi ni nama dia poliklinik ukm, di seksyen 15 bandar baru bangi.

xkesah nak datang pagi ke petang. doktor yg dd suke ni ada dari pukul 8:30 am hingga 5pm. nama dia dr. fazilah. dia ada setiap hari weekdays la. weekend xde.

die checkup sekali sebulan. macam hari tu dd 13 jun kan. so nex checkup dr. tulis 11 julai.

erm die x sama macam klinik kesihatan. kk xde scan kan? tp poli ni setiap bulan akan scan tgk bb. yg periksa kite mmg dr. fazilah tu la setiap bulan.

lepas tuu, yg penting dorg kate air gula poliklinik ni berperisa ;p ada perisa anggur, oren ;p hahaha kire xde la kosong macam kk.

;P ;P

tp ramai kate kk details kan. dd xpenah pegi kk, so xpasti ape perbezaan details kk dengan poli.

tentang bayaran, dd staf ukm, so klinik ni panel. slalu dtg dpt free je melainkan 2x hari tu masa amik darah dan injek kancing gigi, ada kene tambah siket. sebab ukm staf limit die 40rggt sehari


harap jawapan dd membantu ey :)

fami said...

dd dearie..
mmg sgt membant
pasni nk buat kat situlah sbb nya xlarat dh nk tgu lm2 kat KK..hihi
air gula KK mmg sgt xsedap..siap nk muntah klu minum tp terpaksa telan muntah klu x kna minum ari lain plk..
dd plan nk deliver kat ne ek??hukm ke??kan warga ukm..(ada kelebihan ke?)

dd dudu said...

{fami}

izinkan dd bertanya. fami keje katne ekk

hoho

ooo nanti fami gi poli pastu nanti gtau dd mana ok eh?? maksudnyee yelah fami dah gi 2 tmpt kan kk dan poli mesti ada point2 yg dd perlu tau pro n cons. hehe

dd takut gak sebenanye klu kene minum air gula. aduhhhh dd dah laa xsuke minum manis. harap2 berat dd xnaik mendadak lagi nex checukp.


fami,
erm dd xterfikir pun nak deliver kat hukm. sbb dd kontrak lg, rasanye xde benefit kot dari segi bersalin. xtaulaa xpasti, xkorek2 pun. sbb hukm tu jauh, hehe sbb tu x survey pun.

dd mebi deliver kat spital putrajaya je kot,. dkt ngn umah, pastu gune nama kuku. kuku gomen.

huhu

fami said...

hihi
keje kat kajang..umh dekat ngan KK kajang..
gi poli tgu 2nd child lh..hihi..tu yg compare ngan dd..tp kat kk mmg rmi org kul 2 gi kul 5 br balik..nsb xbaik amik ubat sume 5.30..tp org selalu skip amik ubat..gi beli kat farmasi je xpun gi poliklinik ukm tu..
org kna minum air gula sbb mak ade kencing manis..berat xdelah naik sgt..awal preggy 49..skang 54 je tuk 30w.
rsnya ikut cite dd, poli lg ok lah..KK mn ade scan sume..jumpa pun nurse je..doctor klu ade kes..
aceli pnh g scan kat poli tu..sgt suka kat doktor dia..explaination dia detail..xmcm hospital..huhu

thanx ye dd..

dd dudu said...

{fami}

ooo kire fami penah pegi poliklinik ukm laa yee.. ok2 xpe2, dah 30 weeks daaa rupenyee yee, dkt daa ;p

erm ha ah so far suke sangat dr. fazilah tu. nak anggap die cam mak2, so suke tanye soalan macam2, pastu die positif orgnye. hik2

take care fami

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...