Friday, July 22, 2011

baby stroller dan baby carseat.. hoho



masa kat MyDear nye warehouse sales hari tu ada berkenan kat beberapa stroller gak. pastu kat jusco punye sweet cherry pun berkenan gak. tapi last2 beli sweet cherry punye. hehe

masa nak beli stoller, banyak yang tertarik sebab lawa dan trendy. arghh
tapi pada masa yang sama, amik kire gak laa ciri2 yang aku dan kuku nak.

1) kitorang nak stroller tu biarlah stabil kan bile bawaknye. hehe

2) pastu kuku nak tempat storage die x kecik sangat, senang kalau nak letak barang2 byk.

3) pastu aku pulak suke idea yang pemegang die tu bole laraskan ke belakang ke atau ke depan. kire nak tolak storoller secara biasa pun bole, atau nak tolak dengan keadaan bb mengadap kite pun bole.

gambar hiasan sebagai contoh


bb cak cak ;) hehe. lega siket kalau bole tengok baby tengah buat apa masa kite tolak. tapi kalau nak bb tengok pemandangan kat depan, kite laras la balik pemegang tu mengadap sana. hehe

masa ushar hari tu, xbanyak yang bole laras2 pemegang dia tu. so kene cari betul2 ar.


4) lepas tu aku dan kuku nak canopy die nak tutup separuh bole, nak tutup full pun bole. camni

yang kitorang beli pun ada window jugak, leh bukak window untuk intai2 hehe


bukan apa, hari tu kan, gi melaka, kat A'Famosa Animal World Safari tu, nampak sorang foreigner tolak bb die dlm stoller. tengah panas matahari memuncak. bb dalam stoller tu menanges giler2
cryingpanas kot.

tapi diorang buat dek je la. sian bb tu uwaaaaaa. at least cover la dengan tuala ke ape ke.

masa tu terus bertekad nak cari stroller yang leh tutup full muke die dari panas2.


5) color xkesah sangat. biar color yang nanti adik2 die pun leh pakai ;p unisex gitu ;p


oklaa, ciri2 yang kat atas sume dah tercapai la ;) Alhamdulillah




untuk baby carseat pulak, x beli pun yang gedabak2. beli yang macam ciare punye, yang leh carry ke mana2 tu. hehe

lebih kurang camni ar.


beli yang sesuai untuk bb terus punye sebab assume nanti budak dah besar mana nak duk dah dalam carseat ;p


dadada (^^.)/

note : xpergi pun pureen warehouse sales hari tu sebab masa tu ada hal.. terlepas baju bb yg murah2, uwaaaaa










No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...