Friday, July 22, 2011

cerita melaka hari tu - 24 jun 2011



aci tak baru nak update pasal gi melaka hari tu? hehe tapi tak update part by part tau.. buat satu entry jek.. penuhlaa gambar siket ek ;P tapi ni nak update laju2 tau.. apa yang terlintas di otak terus taip.. sebab ada keje nak siapkan jap gi ni.. curi2 masa jap masa rehat yang panjang di hari jumaat.. so motip intro panjang? hee hee

selingan : tolonggg, lenguh pinggang sebab tadi tidur letak kepala kat meja



kitorang pergi melaka 24 jun 2011 hari jumaat. ros dan izuan pergi dulu pagi tu. aku x dapat cuti so gi petang after balik keje. together2 dengan my kuku dan ezan. hehe sian dorang jadi mangsa jugak ;P kate pakej kan ;P


kat sana, pasangan honeymoon ros dan izuan tidur kat hotel mewah. Hotel Avillion. kerlass~~~
kitorang lak yang nak bersuka ria ni sebelum ni gugel lah hotel yang terdekat dengan hotel avillion. jawapannye hotel Naza Talyya. pemilik die tuan Naza kereta tu lah. terpikat jugak dengan interior dalam bilek. lawa. paling aku suke die gune lantai kayu. aku sukeeeeeeee... so bile sejuk, kaki rasa selamat lah sebab lantai die x sejuk. kuku~~ nanti kalau kite ada rumah sendiri kite buat lantai kayu jugak nak? hehe *tetibe

bilik air die pun bes. hehe. eh aku x amik gamba, sori tauuuu. korang masuk je lah website Naza hotel. sume nye ok disana, makanan sarapan pun banyak dan sedap, cume yg x ok satu je. tetibe die blackout ;p melompat akutekejut tetibe bilek tu blackout. kof kof kof


alamak cite pasal bilek pun dah panjang. camne nak muatkan sume bende dalam satu entry nih.

xpe2.

Naza Talyya hotel ni betul2 depan Avillion tau yg ros izuan menginap tu ;p so bile nak gerak, ros izuan jalan kaki lah ke hotel kitorang ;p sume orang naik satu kete je, naik si woody kuku.


24 Jun 2011 (Jumaat)

hari pertama kitorang sampai malam. kul 8 lebih kot. so lepas check in sume, kitorang pi makan kat Umbai dulu.

sedap sedap


pastu kitorang pi jalan2 kat Jonker Walk.


me n rossa


me n my kuku kuku kuku


alaa biasa je Jonker walk ni *sebut biasa je dengan nada rina.

die macam pasar malam tapi versi cina ;p

haa begitu.
aku beli magnet jek kat situ hehe.


dah tengah malam dah sebenanye masa tu. lama gak berjalan. so kitorang pun balik lah hotel, merehat2 kan diri. esok sambung jalan


25 Jun 2011 (Sabtu)

pagi2 yang indah ni selepas sarapan, kitorang sume pergi ke Melaka River Cruise. nak naik bot nak keliling sungai melaka.

sedang tunggu bot




disebabkan dah lama gi melaka, so aku lupe tau harga2 tiket masuk sume2. sori, entry ni akan kurang info siket. hehe


tengah naik bot


lepas dah jalan2 naik bot, kitorang jalan kaki je nak pergi naik Menara Taming Sari.

gayat x ;p


masa nak naik ni, beratur panjang gak. xleh bayangkan kalau masa cuti sekolah camne lah ;P

oh happy happy day~

masa ni kat dalam taming sari la. tengah tunggu die naik. nanti bile sampai atas kan, die pusing2 hehe so leh ar tengok seluruh Melaka dari atas. begitu


lepas Taming Sari, kitorang gi makan asam pedas. aku nak cari kedai 35, dah sampai dah kawasan tu tapi xjumpe gak lot kedainye. sebab sebelum datang dah gugel2 kedai mana sedap, ramai kate kedai 35 tu sedap asam pedasnye.

pastu last2 makan kedai selera Kampung. tapi asam pedas die biase je. x bess

uhuk.



lepas makan, kitorang pun bertolak lah ke A'Famosa Resort. kitorang akan berada di sana dari tengahari sampai lah kemalam.



alamak, dah kul 2:45 petang. kene taip laju2 ni.


sila baca dengan laju2 ok.

kat A' Famosa mule2 kitorang tengok Wild Wild West punye show.

layan drama koboi diorang secara live~~


pastu yang paling best adalah animal show.
haha sangat khusyuk tengok dan geli2 hati, memang x de nye nak amik gambar. nak tengok betul2. comellll sangattttttttttttt

paling aku ketawa - bird show.

kelaka ada burung tu nak cakap 'Apa Khabar' tapi xlepas.

jadi macam "ep ep ep epe keberrrrr"
rolling on the floor

omg kelaka gilerrr rolling on the floor

"ep ep ep epe keberrrrr" rolling on the floor

sampai sekarang, kalau kuku ajuk "ep ep ep ep" memang aku bole gelakkkkkk.... kuku pandai buat sebijik jadik cam burung tuuu... hahaha

"ep ep ep ep epe keberrr" rolling on the floor



pastu kan, elephant show pun comel. suke sangat. muni ko suke gajah kan?? gi lah elephant show ni, mesti ko ketawa. sebab ada sekor gajah tu sangat ceria. die suke shuffle kan kepala die heehehee.

drama gajah.

gajah A tidur x nak bangun2.
gajah B kejut dengan belalai, kejut dengan kaki sume x jalan.
last2 gajah B gi amik sebaldi air, terus jirus air kat gajah A dengan belalai.
terus gajah A bangun.

so comelll hee hee aku terhibur hee hee


malam tu night show pun bes.


kitorang memang enjoy sangat2 show malam tu.
yang paling penting, kemuncak die adalah pertunjukan bunge api yang paling cantek penah aku tengok :')

:')

:')

:')


terima kasih sebab buat aku sangat gembira hari itu.



oh sebelum show tadi kan, bebudak ni duk main anak panah ni.

kuku excited sangat



kerlas ezan~~


ros yang comel pun main. izuan pun main gak.


aku? kosser hee hee mane minat nak main panah2 ni hee hee


aku minat main baling2 yang budak2 punye je hee hee

ada last token, kuku bagi gak laa kat aku tuk baling2 haha.


tapi.. aku gagal dengan teruknye hee hee



lepas abes show, kuku menembak lagi.



adeh adeh sakit pinggang masa taip ni. taip lagi laju taip lagi laju.



26 Julai 2011 (ahad)

selepas Sarapan, kitorang checkouttt hotel. dan terus menuju ke melaka wonderland.

bes gilerrrrr dapat mandi2 kat sini. aku asalnye xnak mandi. tapi last2 terkorban jugak, hehe, tergoda. alaaa berendam2 jek ;P


pintu masuk.

aku ekceli x bawak baju yang sesuai. hehe kate niat asal xnak mandi kan.



kuku dan izuan. sume diorang main hehe. kitorang jadi tukang perati je.


berendam hehe. gi pagi2 tau, x ramai orang pun. besss




sonokkkkk


(gamba dah diremove sebab ingat nak tanye kuku dulu gamba ni lepas x untuk tayangan umum, wah)
me n kuku
hee hee


paling suke berendam kat bawah tempayan besar.. bile tempayan besar dah penuh, tempayan tu akan terbalik.. laluu...

GEDEBUSHHHHHH!! hilang dari pandangan ;p hehe



ok byeeee

entry dah habes. sakit pinggang gile2, nak bangun lege2kan pinggang. pastu nak buat keje,

kesimpulannyeeeee, memori melaka sangat indah untuk diingati.

i love my kuku so much n i love my gang bandung.

mmuahxxxx











6 comments:

ZaNa aDieyZa said...

melaka mmg best.. bila dd cerita ttg melaka, zana teringat kenanagan 5 thn zana kat sana.. byk gak kenangan indah masa kat sana..

kedai 35 tu agak susah nak cr.. zana pun susah nak ingat jalan ke sana walaupun dh byk kali gie.. huhuhu..

happy zana tgk dd happy..

dd dudu said...

{zana}

oo zana belajar kat sana ek

hah yekeeee, mmg susah nak carik ek.

adoii dd frust sangatttt xdpt makan asam pedas yang berkualiti

makasih zana ^_^

Ciare Baha said...

MANGSA TAK JADI PEGI MELAKA ~~~ AKU TERINGIN KE SANA ~~~ BILA KAH AKAN?



- baca macam puisi yer -

dd dudu said...

{ciare}
oh bila la la la laa~~~

*lagu kump. elite hehe

Atiqah Adnan said...

whoa best weekend! berjln di mlk.. best x mlk dd? hii btw dd omelnyee mesti best if dpt meet n talk with u kn? tehee

dd dudu said...

{atiqah adnan}

melaka bes ;)

hehe alaa tqa, tp dd biasa2 je klu jumpe ;p xpandai cakap ;p kekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...