Friday, September 9, 2011

ahuk ahuk



sedih sangat semalam atoiii (sila baca dengan gaya johan jadi acai)

banyak sangat dugaan masa nak submit thesis atoiii~

dari pagi sampai laahh ke petangg atoii..

last2 sebab asyik kuar masuk kuar masuk waktu keje je gi upm, terus aku mohon cuti.. ahuk2 naseb baik ketua memahami ;P


kemuncaknyee masa petang semalam, dah angkut hurung 5 ketul tesis yang berat tu ke GSO, tunggu angka giliran pulak lamaaa, ramai nak menghanto gakk... last2 sampai ke kaunter, tesis ku di'REJECT sebab aku dah terhard binding... bole?? aku memang xtau kene hantar soft cover dulu untuk thesis for examination... tapi kakak kaunter kelmarin kata x apa, ramai yang dah tersilap buat... tapi motip kakak kaunter semalam x nak terima??? sedih tauuu... bergenang air mataa... terus angkut balik 5 ketul tesis tu balik.... sedey sedeyy.... kenapa banyak sangat dugaan bile aku nak melunaskan niat yang suci murni?? ahuk ahuk..


terus pergi ke kedai SS kena print semula... habes duit aku.. pulangkan balikkk duit hard binding aku crying

dah sampai kedai elok2 print dan dah compile dengan soft cover sume.. bole plak x cukup duit 10ringgit... ok the end!

xlarat dah nak fikir, dah petang masa tu, kaunter GSO pun dah tutup... cume berharap hari ni bersamaan hari last hantar tesis, dipermudahkan segalanya... jap lagi aku bawak laa 10ringgit gi kedai tu amik balik tesis2 tu, pastu anto kee GSO.. kalau nak reject lagi jugak xtaulah.. aku dah cube bertahan dah ni... mata asyik bergenang je dari semalam, tunggu die jatuh je... *padahal dah jatuh masa tidur hehe

penat duhhh semalam.. balik semalam drive x larat tekan pedal minyak, redha je dengan kelajuan kereta tu.. heheeeee

semalam masa busy2 tu sempat gi monthly checkup kat poliklinik ukm... and guess what doktor kata kepala bb dah engaged dah kat saluran nak beranak tu.. terkejut cuping telinga aku dengar... doktor perasan aku cuak then die cakap "xsemestinya dah engaged tu akan bersalin awal, cume bb xdapat pusing lagi dah laa, ini kedudukan die sekarang"..

patutlaa aku slalu rasa kene gerudi kat tempat nak shi shi dan rasa dengung2 siket kat situ... rupe2nyeee kepala bb dah engaged..

bb, ibu aktif sangat kan gerak ke sana ke sini jalan ke sana ke sini naik tangga sana sini angkut tesis2 yang berat lagi, angkut laptop lagiiii, sebab tu kepala bb cepat sangat engaged kat bawah... ibu dah terlebih bergerak ni... sebab slalu dengar orang cakap kalau nak cepat beranak jalan lah byk2... tapi ibu macam dah terlebih berjalan ni haaa...

walaupun doktor dah cakap camtu, tapi aku still cuak... honestly aku xready lagi ar.. bb bb~~~~ at least bagilaa ibu sempat belikan bakul/rak untuk letak barang2 bb dulu ye. sekang sume dalam plastik agi.. pastu bagilaaa ibu dan papa sempat basuh2 baju bb dulu, xsempat lagi ni haa.... beg spital pun x sempat lagi ni haa nak packing..

tunggu jap tau bb, mmuahxxx

lagipun kalau bb lahir skang, xcukup bulan lagi ni haa.. lepak ar lama siket kat dalam, kasi cukup sume nutrien, hehe...


note : malam tadi adalah malam terpanjang penah aku alami.. xleh tido, panas, bahang, belengas, otak pulak fikir macam2, risau, sedih.. ahuk2 mesti akan ngantuk hari ni.




11 comments:

Ciare Baha said...

fakta dari doktor ciare: makin hampir nak bersalen makin tak lena tidur dan makin panas berpeluh2 badan. sbb tu aku paksa MK pasang ekon dulu. aku cakap kat dia selagi tak beli ekon jangan balik. kejam tak aku?? well, bese laa sensitip kott masa tu.padahal aku rase kalo xde ekon bleh je idup. hehehe.... tp mujur dia berjaya jumpa, kalo x? kan ke tak balik2 laki aku.. hukhuk

Ciare Baha said...

dan paling dasatnya, da pasang ekon pon aku masih tidur berpeluh2 tau dd...camne? sian laki aku si kurus itu tido menggeletar sampai mengerekot dalam toto lagi. huhu... penangan si rayyan :p

dd dudu said...

{ciare}

motip comment ko membuatkan aku bertambah cuak? uwaa uwaaa :'O

eh ciare ade ekon ekk dalam bilekk???? nakkk jugakkkkk ekon... ciare pinjam japp ekon, nanti dah abes ngandung aku pulang balik ;P muahahaa

ZaNa aDieyZa said...

mmg ramai yg bgtau elok lebihkan berjalan waktu nak bersalin.. supaya proses tu lebih senang..

x pe dd, insyaAllah niat murni dd tu akan dipermudahkan Allah hendaknya.. banyakkan bersabar k..

hope semua persiapan untuk sambut baby akan berjalan lancar.. x sabar nak tgk dd & kuku junior..

dd dudu said...

{ciare}

ahahahahaa kelakanyee cian MK yang kurus... keri xpe lg kot klu aku pakai ekon, die ada penebat, kekekekekeeee

alamak ekon bape ringgit ek? nak gi survvey la ;P pang~~~~~~

ameris said...

dd, sila beli ekon utk investment.
da ujung2 waktu mmg panas sampai ketiak pn berpeluh.cian dd. takpe..takpe..pengalaman tu. next baby da tau cmner nk handle. (mcm bgtau kt diri sendri plak).dd jgn sedey, tensi, emo ok. nnt lekat kt baby.muahhh

dd dudu said...

{zana}

kann, zana pun penah dgrkaan kata2 org tu.

ermmm tq zana, harap dipermudahkan ar :)


{kak ameris}
akak, tiak peluh sampai gatal2 ok, tensii sangattttt rasa nak garu pakai garfu jee heheheeeeee

skg dah jadi x suke tiba waktu malam, sebab panas...

wahh wahhh memang sume ibu ngandung beli ekon ke ni heeheeeeeeee

Ciare Baha said...

haah ekon taruk dlm bilek jer feeling2 duk hotel HAHA. tp serius panas tau dd. dulu mlm2 masa perut membuncit nak bersalen tu, aku nangis sebab badan berpeluh2 menitik WALOPON DA ADA EKON. rasa mcm x normal jer.tp skrg sejuk gila okey.nyampah dah dgn ekon. amek la pinjam ;))

dd dudu said...

{ciare}

serius, bile panassss sangatttt memang bole buatt kite menangesss T_T kire aku ni masih normal la kan ekekekeke, ingatkan huduh pangai aku ni menanges sebab kepanasan, keekkekee

normal rupenye ;P

acai said...

atoiii derrr...

kesiannya peah...sabar ek peah...

Ciare Baha said...

normal je tu..dulu aku pon ingat x normal tp bila ngadu kat org lain dorg ckp normal..hehehe...bertabahlah omma!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...