Friday, September 9, 2011

lunch kegemaran wewe dan dede



wewe dan dede kannn suke sangat makan dekat Wong Solo, Bangi... tapi sebenanye baru 2 kali makan, hehe... sedap giler ayam penyet die... tapi pedas giler ar!!!!!!!


- nasi putih
- timun, salad
- terung aku xmakan
- ayam penyet pedas giler tapi sedapppp sangat!!!!! aku bole ratah sampai habes.
- tempe. aku kurang siket makan tempe. kalau aku goreng tempe 10ketul tuk kuku, aku makan 1 ketul setengah je. hehe. tapi tempe yang dalam pinggan ni sangat lahh sedap, xtau aku die buat camne. garing dan lembut dan sedap.
- tauhu goreng, ngam ahhh dengan hidangan ni~~


dia punye pedas tu memang buat aku terdiam ar masa makan. hik2




2 jus xde ais untuk preggy mommy. kekeke
jus die pekat tau



mak buyung yang makin berselera makan. go wewe go!



hehehee kitorang teruja sangat kalau dapat lunch kat sini, tapi xleh slalu ar. satu set dia RM10.90 ;P


kat Wong Solo ni slalu penuh orang, kalau masa lunch lambat siket mesti xde tempat punye. tapi ok laa staf die keje laju2. staf die sume pakai baju batik indon ;P macam masuk restoran indon lak. hik


note : tetibe teringat Soto kat bandung. kalau lah ada kat Wong Solo mesti aku order. leh hirup2 selepas kepedasan hehe.




6 comments:

Ciare Baha said...

aku baru makan kat wang solo rabu aritu...sedapnyaaaaa..slurppppp ~~~~ next month da la opis aku nak pindah ke bangi area paparich tu..bleh la selang sehari ke wang solo. muehehehe

dd dudu said...

{ciare baha}

wahh ko nak pindah bangi daa~~

ciaree nanti bebile senang ajaklaa aku makan kat little white house yg deco die english style tu heeehhee tingin sgt makan situ.

RM10.90 selang sehari?? haha kopak2

Ciare Baha said...

kopak + gemok. Ok2 nanti kita makan kat kedai ko ckp tu. hehe. aku xnah g lg kedai tu. dia western ke camne?

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

dD..kat situ mmg sedappp..tp kitorg ske amek ayam bakar instead ayam penyet..terung cili dia mmg bezzz...ohh kecur air liuq sbb terasa kepedasannya..haha

nurul azida ahmad said...

sedap wong solo makan empal sapi dia ngn sambal dia, terbaik...lama tak makan kat situ. huhuhu

btw, thanks sebab ada gmbr wewe, lama tak nengok die lepas kawen. lagi2 ni dah preggy...tatap sama je tngk cam dulu...lalalal~

dd dudu said...

kannnn sedappp kann kowranggg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...