Tuesday, September 13, 2011

persiapan barang bb



semalam masuk bilek sebelah, duk tengok2 barang bb yang dah beli.

ape lagi ek yg belum beli. termometer belum beli ;P set bersalin pun lum beli ;P hehe



dan yang paling pentingg~~~ bile tengok2 baju2 bb ni..

rasa macam x cukup pulak ;P
perasaan nak shopping baju bb makin menebal. hehe

tunggu gaji nanti nak beli baju bb lagi ah! eksaited.
*oh baju2 ini belum basuh lagi, chaiyuk dd basuh2 minggu ni gak!


eh dalam gambar ni ada stokin hijau ;P hehe so not me kan hijau hijau.
itu adalah present dari Ireland. tapi bile tengok cantek gak ek hijau. heeeheeee macam menyerlah gitewww



omg barang2 bb xde tempat lagi ni haa.
cek nuffnang dah sampai, hari tu aku cashout.
dah niat ni nak guna duit nuffnang tu untuk beli drawer/kotak/bakul untuk simpan barang2 bb ni haa, sekali dengan katil frame untuk bilek tetamu. Ingat wikend ni ar nak gi Ikea carik.



gatal pegi gugel drawer untuk bb.

kuku, kite over x? hehe

ada x ek jual kat Ikea.



wahh soo kiutt~



suke putih~~



berangan ah dd. macam banyak duit, hehe.

last2 beli yang macam ni je kot, ekeke


x pun, beli drawer plastik yang rm50++ kat carefour tu jek hee hee



ok x sabar wikend ni. bb jap tau, lepak dalam perut lama2 siket tau ;P

beg bersalin pun xpacking lagi ni haa ;P



note : dalam banyak2 cite melayu, tingin lak tengok cite Cinta Elysa malam ni. hehe motip? sebab cite pasal gengster bercinta kot. aku memang suke kalu hero gengster2 x lembik-romantik-gentleman ;P macam meteor garden laa, dao ming si kan gengster ;P tu yg suke tu. hek hek








16 comments:

ja_on_seven said...

bile ko due?

dd dudu said...

{ja}

patutnyee tariknyee 24 oktober ;P
tapi kann masa jumpe kawan2 hari tu, pn. salmi dan wawa tegur perut aku dah jatuh ke bawah, cam ada tanda2 awal. huk2 entahlaaaaaa tul ke ja?

tetibe tanye ja. tanye apa pun xtau hehe.


sian ja yg muntah2

ja_on_seven said...

kalo ikut org2 tua, 1-2 minggu sebelum EDD tu get ready je.. sbb baby mmg da matang + ready utk kuar anytime.. so kalo tak beli set bersalin ke hape ke, cepat2 le.. barang2 tu packing jek.. letak je dlm bonet kete.. ape2 hal da tak yah pikir lg daa


-aku yg muntah-muntah~ha ha motip?

dd dudu said...

{ja yg muntah2 masa raya}

ok ok aku lg 6 minggu ni patutnyee.
tp dah cuak siket2 sebab x setel lg, hew hew hew

dah laa keje ofis xsiap lg, cian pengganti aku nanti hehe. chaiyuk2 siapkan

tq ja!

Mr n Mrs Zaidi said...

SALAM...WAHH DAH BANYK YEK BELI BARANG BB..SIS DD, LEH TAK KASI SY LIST2 YANG PERLU NAK BELI BRG2 BB N TMPT YG DE MOTHERCARE SALE & EKSPO YG DE JUALAN BRG2 BB KT SY..TQ YEKK..NNT EMAIL SY OR TINGGAL LINK KT BLOG SY PUN XPER..EMAIL SY nhr_cinde@yahoo.com.my...

TQ

dd dudu said...

{mr n mrs zaidi}

okie nanti sy emel awak ye checklist tu ;) checklist tu ada kakak yg bg, tp sy dah tapis2 siket ubah2 siket. hehe

Queen said...

lebihkan wet wipes... nanti masa bb kat spital _ baru2 lahir mmg guna banyak wet wipes..

waah..dah nak jadi ibu dah...
tahniah =p

Sayid Hameed said...

apsal mata wewe nampak cm byak yg PINK jek...hehe

dd dudu said...

{queen}

dd da beli 3 bungkus... kene beli lagi x ekkkkk ;p


{wewe}
heeeheeeeheeeeeeeeeeeeeeee

mzhany said...

cantik kan hijau ;)

Anonymous said...

x lama je lagi dd...packing2..=)

-husna-

kucincomey said...

mmg sonok beli barang² baby.. tak terasa duit mengalir sbb sumenye comey².. rambang mate tauuu.. hehehehe..

masa mule² beli baju baby, rase cam dah cukup, tp bile dah cuci-lipat-masuk dalam bakul baby, mase tu rase "alaa.. mane cukup byk niii.. kene beli lagik nihhh..." hehehe..

macam nampak beg utk breast pump.. dd dah beli eh? kite lum beli lagik..

dd dudu said...

{mzhany}

cantek gak hany ;) hihi


{husna}
yeh yeh, husna pray for me n baby yaa ;)


{kucincomey}
comel sgt bb stuffs. arghh x tahan sangattt

ahuk2

erm da beli daaa, leh rujuk kat entry ini ---> http://dudusecret.blogspot.com/2011/08/dah-beli-barang-bb-siket-leh-la-raya.html


hehe

ameris said...

dd, baby boy ke??? syokk kan shopin brg bby.
dd, wipes mmg kena lebih. beli jumbo pek jimat skit.
kt ikea mmg byk drawer bby cmtu. akak pn soping kt ikea masa beli eksesori bby dulu.
baju baby beli yg 6mth byk skit sbb bby cepat sgt membesar bagai johan.

bini edy said...

setelah zoom in gamba barang bb ko, memule ingat gegel..tetibe iols syak boboi sbb tilam tu kaler tuh..pasalnye x silap iols, corak tuh ade 2 kaler..brand babylove/sweetcherry kan? lupe plak..ahak ahaksss..ok nnt iols carikan baju bbboi utk anak uols, vley??

ko get ready start mggu ke 37 aaa..tetibe sambuung topik ja..aku tak muntah ni, so ok jek leh tlg sambungkan..hahaha..mggu ke 37 tu kalau dh sakit2 lain mcm kene beware okeyh..harap2 ko pecah waterbag yg air punye, bukan keluar darah..sbb org kata kalau ketuban darah, beranak sakit..wallahualam..

dd dudu said...

{kak ameris}
rahsia ;p hehehe sepraisssssss gituuu~~ aci x ;p


ok2 noted. tq kak amerisssss hee


{bini edy}
motip sanggup zoom in? :'D

hehehe teke uolss tekeeeeeee, lepas ni teke nama lak ;p kekeke


haha motip bole sambung topik ja sbb ko xmuntah? pangg~~

ok2 tq ekkk for d info.

nway baru tahu pasal klu pecah kuar darah tu sakit, scarynyeeewrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...