Monday, September 5, 2011

raya 2011



Salam raya sumeee :)

anda dah gemuk? ahaaa pendahuluan terus tanya macam ni. bole? hee hee

aku skang setiap kali tengok cermin mesti akan cakap "gemuknyee!"..

betulll... rasa muke ni gemuk sangat, sob sob.. pakai tudung awning pun macam dah x shape muke dah, sob sob...


nway uols, saya cuti hari ni. tapi xde laa duk umah kan. duk kat library upm ni haa dalam bilik karel sengsorang...

oh anakku, sayangnyee ibu padamu~~ ibu nak jugak habeskannn master ni, xkire xkire nak habeskan jugak! demi mu nakk~~ demi masa depan kite nakk~~~~ orang lain buat master 3 tahun, ibu buat 4 tahun. kerlasss kann ibu mu~~~ siput dan kura-kura sangat kann~~~

lepas tu bile anakanda dah ada dalam perut ni haa baru ibu makin kelam kabut nak selesaikan jugak sebelum anakanda keluar melihat dunia. segala2nye demi mu nakk~~~

uhuhuhu ibu dah rasakan perut semakin berat... sehat sangat yee anakanda~~ bonda sukaaa anakanda berat~ tapi kadang2 ibu terngeluh manja2 sedikit bila rasa x larat nak berjalan... tadi ibu bawak beg yang mengandungi laptop dan buku2..kendong kat bahu belakang.. pastu ibu panjat jejantas melengkung upm yang tinggi tu.. MasyaAllah, rasa nak berhenti je kat tengah2 jejantas tu.. dulu masa slim2, laju je ibu jalan kat situ... siap amik2 gambar lagi... tapi tadi ibu kene stabilkan antara perut di depan dan beban beg di belakang... tercungap2 sangat ibu.. orang lain yang slim2 naik jejantas tadi laju jeee jalannn potong ibu... ibu adeh dehh tercungap2... berat sangat beg... lepas tu kene panjat tangga library yang tetibe ibu nampak tinggi sangat... dulu x rasa tinggi pun...

taakk takk ibu x merungut sayang~ sayangnyeee padamu nakk~~ nak anakanda tahu kot2 anakanda baca entry ni ke lain kali, nak anakanda tahu yang ibu tetibe gigih buat semua ni demi masa depan anakanda... mmuahh sayang die..


tapi skg anakanda suke geletek2 kat dalam perut mummy ye? rasa macam tajam2 gitu.. itu jari anakanda ke kuku ek?? keliru sangat mummy..

so motip kejap ibu kejap bonda kejap mummy? mama main sebut je ni.. sebab sume sedapp... bole?



oh motip tajuk raya 2011 tapi cite pasal bb?

naahh gamba raya siket2.


baju raya @ jubah dihadiahkan oleh kak ipar. eh kak ipar ke? isteri pada abang ipar panggil apa ya??
failed subjek salahsilah keluarga aku ni ;P

so otomatik jadilah tema biru untuk 1 syawal.
perlu catit note ni. tahun raya pertama sebagai suami isteri, tema adalah biru.

poyo x.



raya kedua tema pink belacan aci x.




raya ketiga @ sungai besar.
ni bergambar dengan pika, adiknye si kuku, die balik cuti beraya kat sini, nanti ujung bulan balik sambung belaja kat ireland semula.
comel sangat pika ni, i like her so much.
baik n adorable, patutlaa si kuku sayang bebeno adik dio ni ;P



patutnyee raya ketiga aku dah balik gombak jumpa ma ayah. tapi bole pulak abangku iteww sangat eksaited beraya dengan ma ayah, selepas pulang dari kampung kuantan, die angkutnye ma ayah aku beraya kat kampung mertua die dekat TAPAH. tido 2 malam. lepas tu bawak jalan2 naik cameron highland pulak crying menanges x anak pompuan yang sorang ni x dapat2 jumpe ma ayah? hahahaa last2 hari jumaat malam tu kul 1 pagi baru dapat jumpe.

kui kui kui


My anak buah, Danish di atas tilam yang empuk, hehe. cayangg diee
Danish ni kan SEHAT sangat. umur 3 bulan tapi kene pakai baju umur 3 tahun heehee


oklah. Semestinya raya tahun ni agak berbeza dari segi environment, makanan dan macam2 lah. tapi daku bersyukur sangat dikurniakan suami yang tak penah tinggalkanku dimana-mana walaupun di dapur, ekekeke. stay up tulun wat rendang sampai kul 3 pagi sama2 :') buang kulit2 kacang yang banyak pun die teman sama2 :') gi beli tali pelita pun aku ikut die naik moto duduk secara mengiring :')

Selamat Hari Raya koranggg :) jom makan banyak2 sebelum bersalin dan berpantang, hehe. Oh ye, Alhamdulillah, puasa ku tahun ni cukup sebulan ;) tahniah pada diri sendiri, dan tahniah juga pada bb sebab sama2 bertahan dengan ibu :)


tataaa




9 comments:

ummihasan said...

uhuks,ko citer gitu buatkan aku rasa rindunya mengandung. rindunya raya bersama...
selamat hari raya dd dan keri.. tahun depan bertiga pula ye :)

mun-e said...

waduh..takutnya imagine ko naik jejantas melengkung tu.. uhuu.takde jalan lain ke? napa kena naik jejantas.

along aku dlu ceta, die naik tangga hotel siap suruh asben die tolak lagi dari belakang.. tak larat kan..

gudluck dd! hew hew hew

dd dudu said...

{ummihasan}

Selamat hari raya umu~~ hehe InsyaAllah


{mony}
ohok ohok aku nak gi pejabat pos kat kolej kmr tu, tp bole plak aku sampai awal giler pukul 8, pos opis pun xbukak lg, aku dah cun2 parking situ. lalu untuk mengisi masa aku tekad nak sarapan kat park view. aku kelupaan yang daya upaya aku dah kurang, aku naik je ar jejantas melengkung tu. x sampai tengah aku dah pegang2 tiang pemegang tu, xlarattt :'o beg berat sangattt :'o tapii macam xmo pata balik ahuk ahuk.

lepas tu dah kenyang2 makan sarapan kat park view kene lalu balik jejantas tu :'P

nanges x hehe


hehe sendiri cari pasal ;P



makasih muni!!!
dah banyak kali dpt gud luck dari ko dan kawan2, tp aku masih di sini T_T


ah emo, sob sob sob

ZaNa aDieyZa said...

dd, kuatkan semangat k demi masa depan dd & keluarga.. pengorbanan tu sangat mahal harganya.. insyaAllah satu hari nanti, dd akan tersenyum puas dengan usaha dd tu..

isteri abg ipar tu bukan kita panggil biras ke? kalau zana, semua yg kahwin dgn keluarga suami, zana gelarkan biras..

kucincomey said...

wahhh.. sgt bergaye dd di pagi raye.. raye sakan eh.. hehehe.. takpe².. pasni kite sume kene pakai kain batik selame 40 hari.. jadik, raye ni haruslah kite bergaye sakan, kannnnnnn.. hehehehe.. =)

Anonymous said...

dd,cam rasa x percaya lak tgk pic dd skang...terkenang2 tahun2 di kuantan,x sangka dd nak jd mama dah..
bila due ni?moga dd n bb sihat slalu..

-husna-

dd dudu said...

{zana}

tq zana, hihi

oh ha ah biras. tul2 ;)


{kucincomey}
hehe tul2. tp dd rasa dd biasa2 je hari tu ;P pakai jubah kurung jewrrkk ;P

yaa betolll, berbatik laa kite selepas iniii ;)



{husna}
dd due bulan 10, klu ikut tarikh 24hb. 10. tp xtau la kan ;P


husnaaaa, kite punnnn x prcayaaa laaaaaaa, haaahaaaa

mun-e said...

laaaa.. marry brown kat kmr tu x bukak ke.. ke dah takde dah?

kalau aku, dah masuk keta balik dah :P naik keta :P

dd dudu said...

{mune}

meri brown dgn cafe sebelah tu macam da x wujud, kui2 aku pun xpaham.

ahahaaa tu ar, motip aku gigih naik jejantas tu, ekekeke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...