Monday, September 19, 2011

ape ape


salam sumee ;)

pagi ni masuk ofis lambat siket.. sebab pergi hospital putrajaya untuk urusan booking bersalin.. hehe.. pegi dengan kuku, sampai spital dekat2 pukul 8am gitu.. wahh dah beratur rupenye untuk amik number *pertama kali berurusan di spital putrajaya... dapat angka giliran 23.. ok lah tu..

sambil tunggu giliran sambil aku kudap2 kek pisang dan minum soya bean kotak hee hee bawak sume bekal tu termasuk biskut tiger dalam plastik sayur hee hee pastu kuku tegur "xde plastik yang lebih elegan ke?" hee hee haha x sempat ok nak cari paper bag. plastik sayur pun plastik sayur laa, memang nampak macam makcik2 bawak bekal yang bersedia untuk tunggu giliran lama di hospital hee hee

bawak 2 kotak soya bean. sekotak bagi kuku, kuku xnak sebab x sejuk. ellehhhh hee hee padahal kuku sendiri yang letak air kotak tu luar peti sejuk dengan alasan x nak bg aku minum air sejuk2 hee hee macam2 tau kuku ni hee hee kuku leh jadi mak2 yang jaga anak semasa berpantang kan tongue larikk~~ dd dudu larik tercungap2 kene kejar ngan kuku yang naik keta wudi~~


sambil2 tunggu giliran tu, kuku tepon tukang urut putrajaya. dapat info pasal kakak tu dari group mommies united. heheee asalnye ingat nak pakai jek tukang urut kampung kuku kat banting, tapi jauh laa nanti nak amik die ulang alik ;p so amik yg dekat2 je laa, testimonial pasal kakak tu pun ok hehe. so motip sume bende pun kuku kene uruskan dan teponkan?? hehe sebab die slalu tau nak buat apaa nak cakap apa nak tanya apa nak handle camne, berbanding aku, bole?

pu~


x sampai pukul 9 pun, nombor giliran kitorang dah dipanggil. cepat je rupenye hehe. proses mendaftarkan nama kitorang pun cepat jek. kene tunjuk surat dari doktor poliklinik ukm, pastu tunjuk buku yang monthly checkup tu. pastu itu ini itu ini, siapppp.... dah register dahh... tapii cepat selesai pun sebab Alhamdulillah aku dan kandunganku tiada apa2 masalah. so xde laa pemeriksaan lanjutan.. kalu ada masalah memang kene sambung checkup kat spital terus... huhu... tapi kelakar tadi tengok patient2 lain punye buku sume buku color pink.. motip aku nye buku color lain? hek hek hek entahhh, dah ukm punye buku color pink nak ke merah, tidak lah ku tahu hee hee


tadi sampai ofis makan nasik lemak.. rina erina yang baik hati belikan, makasih.. dah makan masih x kenyang... sambung makan kek pisang lagi... pastu minum air anggur.. xkenyang lagi ko tahu ;P kuatnyee anak mama makan ;P tapi memang dari pagi td bb sangat aktif. duk gerak2 macam akrobatik pun ada, kadang2 rasa macam kene cubit dari dalam, adoiiiiiiiiii hee hee


pastu tadi team wewe ngan oto ada jamuan raya. wewe comel sangat watak die sebab die tengah2 jamuan kan, mungkin dia ingat kat aku kann, die pegi bawak sepinggan kek dan puding untuk aku.. hahaha comel sangat watak wewe hee hee pastu tanye "dd nak makan apa lg? laksa johor ada, nak?" aku jawab "nakk"

hehee paham x watak wewe? die tengah jamuan tapi die kuar2 untuk bawak pinggan makanan untuk aku yang bukan team die ni ;P aku lak cam watak anak tiri kene makan kat luar bilek tapi ada kakak tiri yang baik hehe


tapi last2 ketua team diorang panggil gak kitorang untuk makan2, sebab banyak kott makanan dorang... wahhh aku makan sate, laksa johor, kek2... la ni baru amik mee kari.. benti jap makan, sebab nak taip entry.. hehe


makasih team wewe dan oto ;p

eh xtau dah laa nak letak tajuk apa entry ni.




7 comments:

abang tiri ko said...

ooo berani si wewe curik2 bagi kek kt ko ms kami sedang berparti sakan..siap wewe, aku kurung dia sama ngn ko...nak kena ni!!!

abang tiri ko lagi said...

"aku lak cam watak anak tiri kene makan kat luar bilek tapi ada kakak tiri yang baik hehe"

*ada ati ckp wewe kakak tiri, cer tgk IC korg jap...wakakaka

dd dudu said...

{abang tiri ke?}

motip tetibe kitorg ada abg tiri yang garang?

hehe jangan lahh hukum wewe. entah2 memang korang dah habes berparti dan byk baki sebenanye hehehe.

wewe baikk tauuu, sayang adik tiri. kekekeke motip adik? bukan die lg muda dari aku kewwr?


motip kate nak comment lain tp comment lain? pu~

ameris said...

tunggu gak kot2 dd call nk datang uma akak sabtu lps.

dd dudu said...

{kak ameris}

ahuk2 maaf kak, tul2 xsmpt, da g umah kawan2 yg konvoi spnjang hari.. hehee tu yg xkol tu

xmerasa laa dd makan nasi beriyani udang

hehe

ZaNa aDieyZa said...

nnti dd bersalin kat putrajaya yer.. senang la kalau zana nak gie tgk kan.. hihihi.. nnti pantang kat putrajaya gak ke? hr tu zana lalu p5, nak msg dd tanya ada rumah ke x.. tapi segan.. hihihi..

dd dudu said...

{zana}
hehe hari apa zana lalu ek. cuti wikend hari tu kite kat gombak hihi.

ha ah InsyaAllah kat spital pjaya, dekat siket ngn umah hehe.

mehlaaa datang nanti ;)

ha ah pantang pun kat umah pjaya, ma akan mai duk sini hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...