Wednesday, September 7, 2011

mee kari!



semalam angin apentahh tinnngginnnn sangattt makann mee kariii... mebi sebab ternampak ada orang beli mee kari dikala aku dah beli soto kot.. x kan nak pulang balik soto lak, kuh kuh kuhekk... so teringat2 laa ke mee kari sampai ke petang..

masa nak balik keje tu cam biasa kuku akan tanya "petang ni nak makan apa?"... aku pun kirim laaa mee kari alang2 kuku kate die nak singgah pasar malam beli barang siket.

tup tupp masa kuku sampai umah, aku amik plastik dari tangan kuku dan selak2 plastik tu cari bungkusan mee kari. alaaaa mee kari xdeeeeeee, frustnyee. xde jual laaa tu kat pasar ahuk ahuk ahuk. tapi dalam plastik2 tu yang aku nampak kuku ada beli adalah santan, fish cake, tauhu, mee kuning, kentang dan lain2.. kuku p beli bahan2 nak buat mee kari pulak laughing


lepas tu kuku tepon mak tanya camne nak buat mee kari?

lepas tuuu kuku kupas bawang kat hall sambil tengok Kasih Alia. pastu tung tanggg tung tang tunggg tanggg tungg tangg kat dapur siapkan mee kari. aku pun tolong2 siket arrr potong kentang, fish cake, basuh pinggan hehe. tapi sebab pertama kali buatkan, kuku banyak xsure xsure gak bile nak letak santan, dah cukup masak ke kari tu bla bla blaa *aku lagi laa xtahu, xpenah masak kari hehe

lepass tu siaaaaappppppp

kuku p mandi dulu.. pastu kitorang makan...


lepas tu speechlesss...

sedap gilerrrr crying

paham x perasaan nak sangat makan mee kari pastuuuu bileee dapat masuk mulut, dan rasanyaaa sangat penuh dengan rasa yang cukup masin manis kari santan dan bahan2 aksesori..

perghhhhhhhh makan bertambahh

nikmattt!!!!!!!

pastu senak perut sebab makan laju sangattt, bb tekezuttt kot
hee hee


pastu baru tau style kuku makan mee kari, kene ada timun hee hee cam laksa lak ;P
ohooo aku try, bes gakk, rasa segar2 gituu, hehe layannn



hari ni 2 beranak *eh motip 2 beranak? bawakk bekal mee kari ke opis. hehheheeehhee
lepas publish ni aku nak makan, sementara kuahnye masih panas.



bawak gak bekal kuih raya tuk kudap2 di ofis heehee.

daaa~~



note
: cayang kuku... hihihi
blushing


7 comments:

ZaNa aDieyZa said...

mesti dd makin dengan penuh selera sebab makan mee kari yang diidamkan hasil dari air tangan suami kan..

kuih raya banyak lagi x kat rumah? kalau banyak lagi, boleh la zana dtg beraya.. hihihi..

iedayah said...

dd..terliur i ...nk ckit blh

dd dudu said...

{zana}

heee...mesti la selera, dah la nak makan utk 2org kan hew hew ;)

alaaaaaa segannyewwwwwww nak ajak zana dtg umah..kite takde kuih raya la..x sempat bake takut bb keluar, hehe.. yg ada yg beli tu pun kite da bawak g opis, tinggal yg rijek2 je hehe aci x


kuih zana byk lagi x ;p


{iedayah}
nahhh amiklaa ;p

bini edy said...

dd, x kire, nak kuih raya gak..ko kene bake utk saya..motip tetibe dtg sini buat onar mintak kuih raya??

dd dudu said...

{bini edy}

motip bini edy?

mengidam kewwr ;P

silent MONOLOGUE said...

kak didi.kte jelesh tgk kebahagiaan awk dgn abg kuku.hukhuk

Lomantik giteww..

Wish u hepi always..

dd dudu said...

{silent monologue}

arkkk romantik kewwwr.. hok hok terbatuk kak dd.

biasa2 je laa yang oi ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...