Monday, December 13, 2010

ajaq dan filah selamat dinikahkan. tahniah



oh sebenarnye ajaq dan filah ni kawan kuku masa kuku kerja kat tempat kerja lama dulu..

so dua2 tu pun kawan kuku... aku lak sebelum ni kenal2 nama je.. hari pergi taiping tu baru kenal depan2..


10.12.2010

diorang akan nikah selepas Isya' dalam pukul 9:30. tapi pukul 8 malam diorang akan bertunang dahulu.

diorang bersiap2 dan di andam di Takteh Bridal. Takteh Bridal ni sangat popular di Taiping... besar bridal ni, bile masuk2 je bridal die terus macam wahhh~~~curlasssttt~~ tapi diorang xde perkhidmatan pergi makeup kat rumah orang. kalau nak bersiap/makeup memang kena datang ke sini.


filah =)
sweet.

masa ni aku malu2 kucing lagi nak snap gambar sebab baru kenal kan. hehe

tapi filah dan pengapitnye nani, sangat baik dan peramah, menyebabkan aku jadi selesa :)


dress tunang cum nikah, suwit ;)



kawan kuku, ajaq



selepas bersiap2, kuku drop aku kat rumah filah dulu..
aku xnak join kuku dan kawannye. biarlah mereka habiskan masa lelaki berdua2an hee hee

tapi kakiku macam kena gam dengan seat kereta xnak turun.. sebab takut, segan, x biasa, xpandai bergaul di tempat baru ;p hee
last2 kuku kol filah.. pastu filah tunggu aku kat depan pintu, hehe.
bile masuk2 je terus okay, sebab filah layan baik2. ^^



hehe dari status tak kenal terus jadi teman dari mule majlis sampai ke akhir majlis.


masa dalam bilek tu, banyak ambil gambar je. hehe

baju merah tu nama dia nani. dia pengapit filah, dan dia sangat best!! kitorang selalu makan bersama2. hehe



dalam pukul 8++ majlis pertunangan pun bermula.

kakak ajaq menyarungkan cincin ;)


sekejap je bertunang ni. lepas tu kitorang lepak2 ar dalam bilek sementara tunggu pukul 9:30 tok kadi sampai.


duk nengok je laaa photographer amik gambar filah. wink ;)



bertambah lagi sorang kawan ;) intan namanya. sangat kelaka, sakit perut aku.
eh motip aku kawan dengan kawan2 filah? hee hee

dah kate duduk kat bilek pengantin sepanjang masa kan hee hee




kawan2 baru ku bergambar di depan pelamin dan hantaran


eh cantek pelamin itu. sweet purple campur ngan bunga color putih ivory kegemaranku^^



hantaran blackberry hehe



hantaran ceklat




tok kadi datang lewat siket... setengah jam kot lewatnyee sebab sebelum filah, ada 2 pasangan lagi kat rumah lain.


gambar sewaktu lafaz nikah... tapi x clear.. dihalang dihalang oleh org depan uhuk

fokus pada si baju purple berkopiah putih itu.
oh suamiku
love struck



lepas nikah, ada acara merenjis2, ambil gambar.. lepas tu lasssstt sekali bila orang sume dah balik.. pengantin, pengapit dan photographer baru makan2...

Alhamdulillah sumenye dah selamat kan ;)

suamiku~
love struck

dd ko ni angau ke apa ;p haha



TAHNIAH AJAQ & FILAH
SELAMAT PENGANTIN BARU

=)









6 comments:

ummihasan said...

"dd.. ko ni angau ke ape?"
hehe.. suke ayat tu.. xpe, angau kt suami sendiri xpe.. bahagia :)
tengok selalu lagi xpe, pahala :)

oh, tahniah utk pengantin juga :)

nieza rawi said...

still mood penganten baru... =)

dd dudu said...

{ummihasan}
tengok suami dapat pahala ek?? baru tahu..
besnyee, hihi

{nieza rawi}
kak nieza, hehe mestilaa ;p

aDieyZa said...

angau pd suami xpe.. tu tandanya betul2 dh jatuh cinta sampai x boleh nak diselamatkan lg.. hihihihih..

nani said...

hi dd, dah kenal baru berani nak komen, b4 ni baca senyap2 je..hehe

->baju merah tu nama dia nani. dia pengapit filah, dan dia sangat best!! kitorang selalu makan bersama2. hehe

nak sambung sikit, kitorang pun telah berhenti makan sama2 sebab tok kadi dah terkocoh2 smpai lambat nak nikahkan pengantin..rindu oh sambal udang sedap yg terpaksa dibazirkan itu ;p

dd dudu said...

{adieyza}
heheehee tul2 x rasa bersalah sgt klu angau pada suami ;p

{nani}
kui kui kui
memori ikut nani lari sama2 semasa tgh makan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...