Monday, December 6, 2010

Our Secret House


motip secret? hee hee

x secret langsung hee hee


dari entry pertama blog ni sampai laa entry semalam, saya cerita pasal kawen je kan..

x cerita pasal kehidupan lagi, bla bla..

okie sebagai permulaan , saya nak letak gambar rumah kosong yang bakal kitorang duduki, yang saya snap masa kitorang cuci rumah hari tu, so kosong lagi lah.. skang dah ada barang siket, tapi tengok laa nanti nak upload ke x hee hee kata entry skang kene tapis ngan suami hee hee


rumah kosong sebagai permulaaan entry kehidupan suami isteri ;) it's sooo meaningful. hihi ibarat rumah kosong yang bersih takde cacat cela, tunggu ia dicorakkan menjadi rumah kami berdua ;)

padahal rumah sementara je ni. kuikui

rumah : kuarters kerajaan
lokasi : presinct 5, berdekatan pullman



hall


ruang makan


bilik tidur utama


wardrobe bilik tidur utama (yeyy putih)



bilik air dalam bilik tidur utama



bilik tidur 2



bilik tidur 3


bilik air 2


pintu utama dan stor


dapur


kitorang tingkat 13. tinggi x? lina gayat tak klu nak datang rumah aku? hehe.

hari tu lepak kat dapur ni, angin kuat gile, melayan perasaan habes aku waktu tu macam iklan syampoo.
tapi fikir2, nanti karang bile masak mesti x masak2 masakan aku nanti hee hee


tempat mesin basuh dan jemur baju... duk tingkat atas, angin kuat, mesti cepat kering.
uh rasa teruja sangat nak basuh baju, bole?

hee hee


pemandangan dari hall rumah kami.
bole tengok keretapi lalu, kereta lalu



kapal terbang lalu hee hee *nampak kapal terbang, tapi xsempat keluarkan kamera



Alhamdulillah. kami bersyukur sangat dengan rumah comel ini :)


1 Muharam esok, kami akan berhijrah.



note : terima kasih untuk hadiah kawen korang, ia sangat membantu kami untuk kegunaan dalam rumah kami :)






18 comments:

lina said...

dd umah kerajaan besar :) selamat berpindah

Cik Seni said...
This comment has been removed by the author.
Cik Seni said...

besar la kuarters ni...sebab dulu masa aku duk kat kuarters presint 9,kecik sket kot ruang dia... ;p

sayang betul aku tak boleh apply kuarters bila pindah ke cyberjaya nanti...huhu.

lina said...

dd, keluar lif terus masuk rumah ko tak pandang2 bawah dah ;p

dd dudu said...

{lina}
makasih kak ;)

{cik pari}
ooo yee kee.. yela kot, kuku cite hari tu cina yang wat masuk perabot tu bile masuk je kate "manyakk busatttt"

hihi

ooo xpe2, sana byk umah lawa gak ekk tuk sewa


{lina}
masuk umah aku ko x nak g kat tingkap langsung ke ;p

aDieyZa said...

dd, jelesnya.. sbb wardrobe dd warna putih.. wardrobe umh zana wrna coklat.. hehehe..

deco time!!

marinahunny said...

besar nye rumah..cantik, wrna putih suci je, sesuai le dgn dd nih. hehehe

selamat menjalani kehidupan berdua..memang sgt best!

pestisid said...

untung ko dpt situ..situ memang hall die besar sket so ko leh beli sofa 3+2+1 takyah terhad kepada L shape je mcm kebanyakan apartment..eh nk berjiran la buleh? hahahha gurau jek

Ezzan Yusop said...

ada 3 bilik tidur? ehem ehem jadi bolehlah saya tumpang skali ye kalau mood malas nk balik umah melanda?

kihkih. oh esok kamu masuk kan. nak terjah boleh? ;p

iedayah said...

wa..cantiknye umah bru dd..rajin2 masak yer..(simbolik dr hadiah tht day)..hahaha

Atiqah Adnan said...

bestnye dah ade rumah.. tingginye takut.. qah takut dok uma tinggi2 teehee~

JIVEBUMZ said...

tahniah dd!
selamat pengantin baru.. sori tak dapat pegi majlis awak yer..

tengok umah baru nie macam best jer.. semoga kalian berbahagia hendaknya.. amin

Seri Mas Nurwani said...

dd, rumah pertama as husband and wife mmg sgt special kn. rasa happy jer:P btw best rumah dd. siap ada build-in wardrobe

dd dudu said...

{adieyza}
dd sonok sgt dapat wardrobe putih. terus memujuk suami untuk set katil putih, hehe

{kak marina}
hehehee kehidupan berdua.. dup dap dup dap

motip dup dap lagi? ;p


{pestisid}
uolss meh laa berjirann.. meh mehhh nanti bole mintak tulun buangkan sampah ;p kekekeke

eh buang sampah kat bawah ke cane?


{ezzan}
ahahahaha meh arrr tido sini bile malas balik cheras

mehlaa jika sudi :D ekekeke
tp pagi sok ulang alik gombak-putrajaya, banting-putrajaya lg, ada nak ngangkut2 barang siket hehe


{iedayah}
waaa suke sgt hadiah yg iedayah bagi hari tu!!!! akan ku letak sebelah tmpt masak, kekeke

makasih tauuu


{atiqah adnan}
hehe belum umah sendiri lagi ni. besss tqah tinggi ;p cume tulunlaaa jgn lif rosak ;P mati kutu den ;p


{kak jibam}
xpe, sy paham ;)
makasih kak :D

{seri}
seri apa cite yg nak pilih rumah hari tu? hihi

ciare (^_^)v said...

dd wat la housewarming bila rayyan da beso sket.

hikhik suka2 je aku wat cdgn


;p

dhilaaziz said...

waaa!!! rumah cantik!! eeii tak dapat nak manja2 ngan kak diana dah pasni.. husband anda la ni, kejam betul beliau., curik cousin orang. >.<

aYeNz said...

besarnya umah...wuu wuu

dd dudu said...

{ciare}
hahahaha kite tgk dulu yuk, InsyaAllah ;) tp dalam masa terdekat ni memang x laaaa hehe


{dhilaaziz}
wahh kakngah ada blog ;)
malunyeee i kakngah baca blog kak. jgn repot kat maksu haha


{ayenz}
alaa kak yen, wuwuwu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...