Thursday, December 23, 2010

hukm


semalam masa lunch, aku dan team mates seramai 8 orang menaiki innova menuju ke HUKM.. melawat team mate kitorang yang dah selesai menjalani operation ******... eh motip censored? hehehehe saje x nak bgtau ;p



dialog-dialog dalam kereta innova

dialog 1

kakak2 : *sedang berborak pasal kemalangan di cameron highland baru2 ni
si d : *berbisik perlahan "uya... ni berita bile eh... kite dah lama x baca suratkhabar"
si u :
*menjawab soalan tapi si d x dengar sebab terdengar suara kak H

kak H : "ko x tengok berita ke"
si d : "hehe takkk"
kak H : "habis duk umah ko tengok apa jek? tengok cik abang je?" *gelak
si d : "akaaakkkkk...."




dialog 2

si d : "alaaaa.. tadi baru ingat nak hafal jalan camne nak ke hukm ni.. tapi susahnyee nak ingat bila dah sampai sini"
si A : "kenapa si d nak hafal jalan ke hukm?"
kak H : "oooo nanti ngandung, nak bersalin kat hukm eyyy"
si d : "akakkkkkkk..." *terkena lg
"tak laaaa... nanti kot2 kalau saya ada meeting kat sini keee"

*terkene terkene terkene


dialog 3

hehe yang ni kelaka. tapi xtau camne nak cerita bagi kelaka. kak S tengah cerita pasal dialog dia dengan suami dia. kelmarin dia nak pergi ke hukm ada meeting, dia cakap ngan suaminye nak pakai kereta kecil (senang siket nak parking kot). keesokkannya nak pergi ke hukm lagi sebab nak melawat kawan kitorang ni, bgtau suaminya lagi, nak pakai kereta besar (sebab nak bawak ramai orang). tapi dialog yang disampaikan pada suaminya 2 hari berturut2 adalah begini,


hari pertama : "esok saya nak pakai kereta kecil ye, sebab nak pergi ppukm"
hari kerdua : "esok saya nak pakai kereta besar ye, sebab nak pergi ppukm"

rolling on the floor

kelaka sebab dalam dialog tu minta kereta lain2, tapi alasannya adalah sama, so motip x de beza rolling on the floor

mesti sang suami keliru rolling on the floor

eh korang xpaham eh lawak yang aku cuba sampaikan ni?
xpelaa, aku gelak sorang2 je hee hee


note : ppukm = hukm


dialog 4

kak H : "si D duk mana skang?"
si D : "kat precint 5, putrajaya"
kak S : "ooo kuarters ke.. suami keje government? kementerian mana?"
si D : "kementerian ...... ......."
kak S : "IT ke?"
si D : "ha ahh.. sama macam saya.. "
kak S : "x bosan ke sama? balik rumah dua2 cakap pasal IT"
si D : "aa... masalahnye bile balik rumah, sorang pun xde cakap pasal IT" hee hee




dialog dalam bilik hospital sewaktu melawat saidatul, eh eh tetibe sebut nama penuh

note : saidatul ni operate kat bahagian perut tau

si D : "sha sakit tak?"
sha : "sakitttt"
si D : "sakit kat mana?"
sha : "kat perut laa dd....."

hee hee
berani si D tanya soalan bodo hee hee




8 comments:

aDieyZa said...

dd kat rumah pandang kuku je eh? kantoi di situ.. hihihihi..

Apple Cute said...

dd.....lawak la tang tanye sakit kat mane ....adey -_-"...

gelak di petang 2 ni....hehehe

dd dudu said...

{adieyza}
hihihi xlaaa, xtau nape channel tv xbape elok.. hari tu awal2 elok.. heheee.. skg duk layan naruto jek, kuku sambung cpu kat tv, hee

{apple cute}
adeyy gakkk (--_")

rosealley said...

kahkahkahkahkah;D

aYeNz said...

sib baik sha xjawab..sakit pala..haha

dd dudu said...

{rosealley}
ros ;p


{ayenz}
ahahahahaha mana laa tau, kot2 sakit perut pakej sakit lain gak, sbb tu dd tanyeee ;p

sob2 ;p

yUmiE said...

dd..mmg lawak..buat sye tergelak sorg2 kt dpn pc di ptg hari..hahaha..seb bek bos xde..gulps!!

dd dudu said...

{yumie}
gulp. hehehehee tang mana lawak tu, keke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...