Wednesday, December 22, 2010

tak tau..



note
ayah - bapa yang menjaga ku sejak kecil
abah - bapa yang aku jumpe masa nak nikah hari tu untuk jadi wali


ada sesuatu yang perlu saya beritahu..
tentang abah saya..


tapi saya tak pasti patut tak saya tulis kat sini...


hmm...
(lagu iringan semasa menaip entry ni walaupun lirik x berkaitan: Satu Bintang - Haddad Alwi)




gambar ni saya nampak macam ayah girl tu nak jatuh ke bawah, girl tu hulurkan tangan nak selamatkan ayah die tapi x sampai.. ke salah? gambar hiasan je ni..


am i sad? :(


labels dari blog chapter 1 : abah




13 comments:

JIVEBUMZ said...

nape nie dd? tak mo sedey2 k

aDieyZa said...

dd, jgn sedih2 ye.. if rasa hal ni terlalu personal, better xperlu nak tls dlm blog..
but if rasa dgn luahkan tu dd rasa lbh tenang, trskan jer ye..

nurul azida ahmad said...

erm, kalau ikut gmbr tu, bukan ke ayah die seolah2 berlari ke arah anaknya smbl mendepakan tgn? huhuh

jgn sedih2 ye.

Queen said...

dear,...owh..maaf sangat2 kalau ka nik ada cakap yang tak betul masa mekapkan awak harituh..pasal ur abah =(

i tot ur ayah tu is ur abah...soo sorry..dah baca smeua tag label 'abah' dan sekarang rasa sangat down kerana telah tersalah sangka..

sorry ye dear.. =)


Jangan sedih2.. mimpi tu kan mainan tidur.. jangan sedih2 k!.. =)

Selagi kita yakin kita berbuat baik pada kedua orang tua kita..kita tak kurang ajar..kita hormat pada mereka..insyaAllah..
kak nik doakan diana menjadi warga syurga disamping ayah,abah dan ma... k!...

jangn sedih2 tau!

and sorry again.. =(

dd dudu said...

{kak jibam}
ermm.... dapat satu berita la kak...


{adieyza}
thanx zana... kite tulis kot nanti.. tp lmbt siket


{zida}
ermm betul gak description tu.. mungkin sbb dd tgh feeling x happy, jadi tgk gamba pun secara terbalik. bole?


{kak nik}
akak... akak cakap apa ya..

sy xingat langsung... wuwu maksudnyee akak x cakap apa2 yang salah laa kot, sbb klu sy kecik ati/tersinggung mesti sy ingat punye... ni sy xingat maksudnyee akak xde buat sy tersinggung laaa kot dengan kata2..

apa ek.. hihi

Queen said...

ala..akak cakap...ayah awak chinese...padanla muke awak chinese look.. =)
comel je...

aiyo..sekali dah salah...ampun maap..
(ni kes baca blog tak habes [astu nak nyampuk kan..memang ke laut la infonya..huhu)

sorry k dd.. =)

dd dudu said...

{queen}
ooo heheeee akak~ no worries, suke je orang cakap camtu.. hehe bole? ;p

ramai gak yg cakap camtu, tp sy iyekan aje.. huhu.. tp sape yg baca blog ni baru tau kesah sebenar..

silap sy gak selalu iye2kan je,x membetulkan hihi.

nway, penah dengar org cakap... kalau kite duduk lama ngn org tu, muke kite akan terikut2 environment situ gak... sbb kan kak, dulu sy kat kampung kecik2 muke sy lain pe..

dah duduk ngn ayah cina ni, org cakp muke sy cam ayah plak.. hihi


ingat x kuar berita hari tu, kesah nenek yang lari masa perang dunia kedua tu die larik ikut suami ke korea... hari tu kuar berita, muke die dah x macam org melayu... sebijik jam muke org korea..


hehe

jauh lak dd melalut sampai ke korea ;p

tp sy tgk cermin, muke sy x cam chinese pun.. hehe larikk~~~~~~

aYeNz said...

dd..mntk num..kyen sms..smua xder reply..stil guna yg 012270**** ke?
ni yg sedih gak ni..
pssst..emm..komen ini tiada kaitan dgn entry..time kasih..

dd dudu said...

{ayenz}
uikkk cam terbalik je num tu. jap dd msj kat fb eh

Apple Cute said...

dd..jangan sedey2..T_T
Setiap yang berlaku pasti ada hikmah -Nya...

and Setiap masalah itu pasti ada penyelesaian nye...cume ia dtang cepat atau lamabt je..

bertabha la ye wahai Putri dudu ;)

dd dudu said...

{apple cute}
yuyu, aku tgh xpasti dgn perasaan sendiri, xtau aku rasa apa... its inside kat dalammmmmm, deeper n deeper... hoho

yuyu, makasih eyy


{ayenz}
kak yen, dd dah sms kakyen terus. dpt x

marinahunny said...

rasa mcm nk tau je tp mcm menyibuk plak..kalu dd rasa xleh citer jgn lah citer, dikhuatiri akan mengaibkan sape2..kalu nk luah jugak luah la pd suami, dia kan sahabat terbaik yg kamu ada (selain dr puteri 7 la) huhuhu

be strong k ;)

dd dudu said...

{kak marina}
tq kak, hehe

suami org pertama tau, hehe

tp tu ar, dd x sedih. tgh ragu2 sedih ke x, bole? die ade hidden feeling inside kat dalammmm.. xtau apaa


klu cite kat blog pun lebih kepada nak kawan2 doakan agar abah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...