Thursday, December 9, 2010

coret-coret lagi ;)



1) kuku sering ingatkan pasal kaki-belah-kanan-untuk-masuk-rumah, kaki-belah-kiri-untuk-keluar-rumah. yelah, walaupun aku tahu mende tu sejak kecil, tapi biasalah manusia mudah lupa. dah kawen ni baru diingat2kan selalu.

selalu lah dengar dialog

"masuk tadi guna kaki mana~~~"

lepas tu aku xingat laa apa yang aku duk menjawab panjang2 tapi isinye xde ;p nak cover la katakan ;p


esoknye masa keluar rumah dengar suara lembut tetapi halus itu lagi
hee hee

"keluar tadi guna kaki mana~~"

gulp. uhuk uhuk ;p




2) motip rumah aku takde cerek untuk masak air? dapur pun xde ni. hihi padahal penting tu ;p sekarang minum air mineral je lah hari2 yee ;p



3) dudu dan kuku adalah berbeza. dudu mahu alas kaki putih dan ala2 english style. tapi kuku mahu alas kaki yang biarlah apa2 color pun tapi berbaloi dan meresap air. dudu mahu tempat letak sudu yang color biru lembut atau pink. tapi kuku mahu tempat sudu yang biarlah apa2 color pun asalkan berbaloi dan banyak partition.. so xtaulaaah rumah kitorang jadi rupe apa nanti ;p kuikui


4) aku sangat slow menggosok baju lelaki sebab x biasa, bole makan masa yang saaaangatt lamaa, tapi xpe, kuku sabar. kadang2 die join duk sekali tunjuk cane nak iron
hee hee kadang2 kuku iron sendiri terus hee hee hehe..



5) ada sorang reader blog ni dah jadi sahabat baru ku. kami saling emel-mengemel. ada satu ayat beliau yang aku nak quote

"
nikmatilh saat2 indah bersama suami.. sbb saat2 indah tu akn buatkn kita lebih bahagia.. lps kahwin ni jarang gak **** nak stress pasal keje, kehidupan & org keliling.. maybe sbb **** nikmati stp saat tu dgn kebahagiaan di samping suami.."


aku setuju sangat... walaupun usia perkahwinan ku baru sangatt, baru 2 minggu, tetapi aku percaya kata2 itu.. hihi







13 comments:

aDieyZa said...

dd, part dd n kuku berbeza tu mmg kelakar.. apa kata mix n match jer.. adil kan..

tp mix n match ni susah gak.. salah mix trs x match langsung.. hihihi

dhilaaziz said...

doa masuk tandas dia ingatkan tak.. >.< hohohohohohohoho

dd dudu said...

{adieyza}
mix n match? haha itu lah yg dah berlaku, heheehee bilek rupe dd, hall dan dapur rupe kuku, kuh kuh kuh


{dhilaaziz}
xde plak diingatkan ;p

hai budak kecik ;p

aYeNz said...

alahai..kyen pndah umah baru..dapo da siap built-in..dapo lama xpakai dah..sayang lak nk buang..ko nak ke? camne nak anta eh

iedayah said...

i plak slu tnye mr fiance pg2 tdo bgun ngadap kiblat x?hahahha..if x,hangin die xigt punyer..hahahhaha

pestisid said...

motip kuku sama ngan edy? suke soal pasal klua dan masuk umah kaki mane, tapi aritu saya ingat kalau nak kelua pon kene kaki kanan..rupenye kaki kiri gak ek.., dan bab iron baju pon sama...hahaha

nOor aNIes said...

btl tu dudu..bl da kawen br kt sdar byk perbzaan atr kt n psgn tp hrgailah stp pbzaan tu n nikmatilah saat2 bhgia krn kenangan itu y akan buatkan rmhtangga lebh bhgia..insyALLAH...

mzhany said...

hehehe, xper berbeza itu indah...kan kan kan..

Cik Seni said...

dd...apakata beli je alas kaki warna putih ala2 english sytle yang berbaloi dan menyerap air... :)~~ kan saling melengkapi gitu... ;p

Ummu said...

bagusla kalau sering diingatkan.. macam saya, terbalik, hehe.. tapi respon berbeza sketla

fad said...

ni kuar umah pg td kuar kaki pe??? kuang kuang kuang..... ^^

xeRoxiaTTe said...

Nasib baik dah dapat bekas garam free..klu tak bab tu pun mau kene gaduh2 manje dulu dkt kedai tu.Diferen tu lah yg best, klu same taste jek boring jugak..plainn jek idup.

dd dudu said...

{ayenz}
kak yennn, dd da beli dapur daa, hehe terlambat laa plakk, kuh2

{iedayah}
oo yekeeeeee, hihihihi nape dd lupe pasal bangun kene ngadap kiblat eh, haishhhh


{pestisid}
motip ko ingat kuar kaki kiri? kui kui comel lisa dan edy


{noor anies}
betul, saya setuju sgt, thanx anies :)


{mzhany}
kan kan kan ;)



{cik seni}
hihi xjumpe pun, yg aku suke sume mahal2, caneee


{ummu}
yekee umu, hehe xpe asalkan ingat mengingati


{fad}
kiri ;p


{xeroxiatte}
yeyyy akak bg yg english style punye ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...