Thursday, September 29, 2011

36minggu da? ;p



eh dah 36 minggu dah?? nak masuk 37 minggu da?? bole x nak buat2 terkejut hee hee honestly aku xnak fikir sangat, nak buat dek jekkk, aci x ;p kalau aku berfikir nanti akan rasa berdebar2 sampai nak tercabut jantung. hehe kadang2 malam2 mimpi bersalin, adalaa 2 3 kali jugak laaa dah mimpi, padahal masa siang aku xde lah berfikir sangat. cume sebab ada baca entry2 detik bersalin orang lain kot, terus bawak2 ke mimpi.

xpela, doa-doakan je semoga dipermudahkan dan aku kuat!! kuat!!!!!!

eh kata x nak fikir sangat, motip pegi cakap2 kat entry ni pulak ;p

hik2. kawan2 ramai yang bertanya "dd bila nak cuti?"

ermmm aku xde pulak apply cuti awal2... sebab tak nak menunggu. nanti menunggu kat umah kang debar2 kan. better aku buat keje koding kat ofis, buat koding memang akan melupakan segalanye hehehee tapi kalau tetibe sakit nak beranak kat ofis naseb laa sape2 yang akan jadi mangsa aku nanti ;p hew hew hew dd jauhnye fikir ;n


tapi orang cakap biasanye anak ikut mak bab2 bersalin ni. kalau ikut pengalaman ma, ma bersalin dua2 anak betul2 ikut due date. x awal, x lambat pun. xtaulaa aku ikut ma ke x. tapi ma bersalin anak2 dia sume kat rumah je, kool sangat. hehe

nak mencontohi ma yang breastfeed anak2 sampai umur 2tahun++. sehat2 anak dia, hehehe.

InsyaAllah, harap dipermudahkan. ahuk ahuk



bb dalam perutku macam dah semakin sempit ruang legarnye. cian bb nak main2 terlanggar2 dinding perut maknye. hew hew.

kejap2 nampak bonjolan siku terkeluar, lutut terkuar, punggung terkeluar. comel sangat.. papanye pulak suka layan. macam main kejar2 dengan bonjolan itewww.. hehe bonjol keluar situ, papa usik situ, bonjol kuar belah sana, papa usik sana plak, memang macam main kejar2.. hak hak.. ada juga rakam pergerakan perut ni, hari tu tunjuk kat rina, rina cam terkejut... "eeehhh dd, macam ada alien dalam perut ko"


hek hek hek


xsaba nak tengok muke bb, tapi pada masa yang sama, berdebar2.. hee

note : membasuh, menyidai dan melipat baju bb adalah antara perkara yang paling indah pernah ku lakukan. so kiuttt



eh semalm rosa dan izuan datang rumah, sbb ros ada urusan siket dengan kuku.
lepas tu diorang bawak dominos pizza. omg, susah2 jek ;P tapi sedappp sangattttt






sedappp... rasa nak makan dominos lagi.... ermmm tapi aku xleh makan byk serentak, so smlm makan 2 slice je hee makasih ros izuan~~



oh ye pagi tadi aku kene minum air gula tau. wahh ingatkan x dapat nasib minum air gula yang menakutkan, x sangka dah hujung2 kehamilan kene minum pulak, sebab berat aku naik 3kg minggu lepas hehe.

tapi disebabkan aku dah set dalam mind mende yang paling teruk skali pasal air gulaaa (aku terbayang x sedap, likat gilerrr uweek uwekkk), soo masa minum tadi aku ok sebab poliklinik ukm sediakan air gula perisa oren haha. ok je laa sebab aku terbayang mende yang teruk skali kan. tapi ok je rupenye.. minum slow2 laa sebab oren manis kan. aku dah laa xberapa suke manis, xcaya tanya kuku, hehe


ok bye



Wednesday, September 28, 2011

eh xyah lah bukak entry ni



" mak pesan, kalau dia dah xde nanti, rumah ni jadi milik yaya... "

"mak pesan lagi, kalau dia dah xde nanti, katil ni jadi milik yaya..."

"
malam ni yaya teman ayah tido ye.."


panggg~~~~~~ *terus kene lempang hee hee


bole x dialog ni terngiang2 kat otak aku dari semalam. hahaha gile scary part ni. korang tengok cite sofiyya x yang kul 7 tu ;p psycho habessss. dah laa yaya baru lepas bersalin, ayah die ajak ehem ehem pulak. sakit ok



aku xtau apa motip aku update blog ni. ramai xde ni gi jamuan raya UKM. so ofis tengah lengang. aku tak gi pun. rasa malas pulak nak bawak perut kat ramai2 orang pastu rebut2 sate. hehehe

gambar ni masa kat wedding apiz. naseb baik aya ada amik gambar. aku malas dah skang. gambar pengantin pun xde ni. kamera pun abes bateri. *ishh banyaknye alasan





macam nek tua pegang tongkat dah




eeee busannye entry ni.
tutup tutup






Tuesday, September 27, 2011

jawapannye... ;p



motip letak gambar ni?
sajee sebab x nak org tau jawapan entry ni kat thumbnail recently updates heeeheeee

gambar ni si rina erina yang lukis hari tu masa hujan lebat pastu die nampak kereta aku dibanjiri air kat parking depan ni,

pastu die emel ke aku.

so motip die membayangkan aku jadi kura-kura yang sangat kasihan berenang merentasi air banjir?


tinggi sangat tauu imaginasi ko rina erina, puk puk




ok berbalik pada tajuk kite diatas... tajuk untuk entry lepas

cube teke kitorang beli wardrobe bb yg mana satu ;p




sudah ada pemenangnyee... dan pemenangnyee ramai laa jugak, heeheee...


tahniah rosealley, kak nieza, kak ameris, ummihasan, memoir Qaira *yang ni siap bgtau jenama haha kerlass sangat, dan ezan!



betol laaa jawapannyeee adalahhhhhh si drawer putih ini...




heheeeheeeeeee ramai rupenyeee yang leh agak

taste "sooooo dd"..

"dd x kan amik hitam"

"dd suke putih"

hahaha terharu2.. mmuahx mmuahx..

soooo predictable rupenye aku ni ye T_T


thanx kawan2 yang dipaksa bg comment tuk jawab
hee hee dan readers yang rela hati. hehe


tapi kijamnye kan xde hadiah ;P hew hew



note : gigih kuku pasang semalam. tapi aku xsempat amik gambar, tu yg save image dari website ikea je hehe.







Monday, September 26, 2011

cube teke kitorang beli wardrobe bb yg mana satu ;p



ahad hari tu pegi ikea dengan kuku.
cube tekewww kiteww beli wardrobe bb yang mana satuuww? * gewidxnyeewww tanyeww. lempang nak? ;p


sesuai nyeee untuk letak baju2 new born. suke sukeeeee



wah nampak kaya siket ;p tp harga ok jekk lagii





banyak design yang macam ni. me suke ok





tapi ada kebarangkalian habuk masuk kan ;P



almari ni ok x?



yang ni ok x? suke suke. dah laa color putih ;p



yang ni kuku suke. sebab kotak kain tu boleh main angkat2. hehe ibarat kalau kite nak salin baju bb, angkut jekk sekotak ni, xyah ulang alik sana sini kekeke. kite pun sukeeeee heeheheee leh bawak kotak2 ni balik kampung terus ;P





hehehehehehe mesti bb suke ada color2 macam ni.




kitorang x fikir lama pun. kuku tanye nak yang mana? aku jawab dengan yakin, jitu dan tepat.. "nak yangg......"
kuku pun setuju yang itu.. dua2 pun senyum, rasa puasssss dapattt beli wardrobe bb harga x sampai rm200 pun ;P

hew hew hew


siapa dapat teke dapat 10 markah ;p

jawapannye esok lusa arh hehehe



dadada (^^,)/

mood = hepi.








Tuesday, September 20, 2011

huhu x tertahan


pagi-pagi nak share nak cite ini


luluh hati gueee crying











Monday, September 19, 2011

open house xde gambar, hehe



nak catit gak dalam blog walaupun xde gamba, sebab dah ada label RAYA 2011 kan kat bawah, so kene cite gak kalau pegi beraya hee hee

- sabtu hari tu mule muleeeeeee skali gi dating dengan hasni. bb dalam perut nak jumpe makcik seni. hehe so sarapan lah kitorang di Sentul Boulevard. macam2 yang diborakkan. aku x puas hati seni x gemuk-gemuk.

- pastu pergi ke Klang menghadiri kenduri kawen adik umu. awal giler kitorang sampai, so x masuk dulu. pergi kedai runcit makan aiskem. hehe

lama gak lepak kat kenduri umu, hehe rosa dan izuan pun ada. borak2. amik gamba pengantin tapi xjelas uhuk.


- kul 1 macam tu gerak ke Sungai Buloh, kak fae buat open house. hehe ada je amik gambar tapi cam kembang sangatlaa muke daku. x mo terima. kat umah kak fae makan nasi impit+ayam masak merah+kuah lodeh, spageti dengan bihun sedap sangat sangat. kuih raya pun aku balun, sedapp, kek pun.


- dah petang2 siket gi open house umah iza lak kat taman melati. makan sate dan kuku makan char kue teow. kerlass uolss ada booth char kue teow~ hehehe mesti penat tangan die menggoreng sbb ramai sangat mintak.

banyak makan nini ceklat celup kat umah iza ni. hihihihi suke suke ada ala2 candy buffet gitu.


- malam kekenyangan. tih tih




- hari ahad lak mule2 pegi umah abang demo. kak mas tengah sarat mengandung gak tu. so kitorang (dd kuku, rosa izuan dan aya) bawak makanan ala2 pot luck gitu hehe. tapi kak mas masak gak, adehh sian kak mas. masak soto, pastu ada sate sedap lagi. kenyang kenyang.

xtahan betul dengan kecomelan Mia, anak kedua abang demo. sangat comel dan aktif. aku yang penat tengok Mia berlari dan melompat bole? hee hee

comel sangat ah!!


tapi manja gile dengan kuku.

saba je lah hehe.


- pastu pegi umah abang kat psj lak. hehe mak dan kakak2 sume pun berkumpul kat sana, makan2. lepak sampai lepas maghrib ;P makan nasik minyak nyum2 rindu nak makan nasik minyak.


eh nak buat keje. bye



ape ape


salam sumee ;)

pagi ni masuk ofis lambat siket.. sebab pergi hospital putrajaya untuk urusan booking bersalin.. hehe.. pegi dengan kuku, sampai spital dekat2 pukul 8am gitu.. wahh dah beratur rupenye untuk amik number *pertama kali berurusan di spital putrajaya... dapat angka giliran 23.. ok lah tu..

sambil tunggu giliran sambil aku kudap2 kek pisang dan minum soya bean kotak hee hee bawak sume bekal tu termasuk biskut tiger dalam plastik sayur hee hee pastu kuku tegur "xde plastik yang lebih elegan ke?" hee hee haha x sempat ok nak cari paper bag. plastik sayur pun plastik sayur laa, memang nampak macam makcik2 bawak bekal yang bersedia untuk tunggu giliran lama di hospital hee hee

bawak 2 kotak soya bean. sekotak bagi kuku, kuku xnak sebab x sejuk. ellehhhh hee hee padahal kuku sendiri yang letak air kotak tu luar peti sejuk dengan alasan x nak bg aku minum air sejuk2 hee hee macam2 tau kuku ni hee hee kuku leh jadi mak2 yang jaga anak semasa berpantang kan tongue larikk~~ dd dudu larik tercungap2 kene kejar ngan kuku yang naik keta wudi~~


sambil2 tunggu giliran tu, kuku tepon tukang urut putrajaya. dapat info pasal kakak tu dari group mommies united. heheee asalnye ingat nak pakai jek tukang urut kampung kuku kat banting, tapi jauh laa nanti nak amik die ulang alik ;p so amik yg dekat2 je laa, testimonial pasal kakak tu pun ok hehe. so motip sume bende pun kuku kene uruskan dan teponkan?? hehe sebab die slalu tau nak buat apaa nak cakap apa nak tanya apa nak handle camne, berbanding aku, bole?

pu~


x sampai pukul 9 pun, nombor giliran kitorang dah dipanggil. cepat je rupenye hehe. proses mendaftarkan nama kitorang pun cepat jek. kene tunjuk surat dari doktor poliklinik ukm, pastu tunjuk buku yang monthly checkup tu. pastu itu ini itu ini, siapppp.... dah register dahh... tapii cepat selesai pun sebab Alhamdulillah aku dan kandunganku tiada apa2 masalah. so xde laa pemeriksaan lanjutan.. kalu ada masalah memang kene sambung checkup kat spital terus... huhu... tapi kelakar tadi tengok patient2 lain punye buku sume buku color pink.. motip aku nye buku color lain? hek hek hek entahhh, dah ukm punye buku color pink nak ke merah, tidak lah ku tahu hee hee


tadi sampai ofis makan nasik lemak.. rina erina yang baik hati belikan, makasih.. dah makan masih x kenyang... sambung makan kek pisang lagi... pastu minum air anggur.. xkenyang lagi ko tahu ;P kuatnyee anak mama makan ;P tapi memang dari pagi td bb sangat aktif. duk gerak2 macam akrobatik pun ada, kadang2 rasa macam kene cubit dari dalam, adoiiiiiiiiii hee hee


pastu tadi team wewe ngan oto ada jamuan raya. wewe comel sangat watak die sebab die tengah2 jamuan kan, mungkin dia ingat kat aku kann, die pegi bawak sepinggan kek dan puding untuk aku.. hahaha comel sangat watak wewe hee hee pastu tanye "dd nak makan apa lg? laksa johor ada, nak?" aku jawab "nakk"

hehee paham x watak wewe? die tengah jamuan tapi die kuar2 untuk bawak pinggan makanan untuk aku yang bukan team die ni ;P aku lak cam watak anak tiri kene makan kat luar bilek tapi ada kakak tiri yang baik hehe


tapi last2 ketua team diorang panggil gak kitorang untuk makan2, sebab banyak kott makanan dorang... wahhh aku makan sate, laksa johor, kek2... la ni baru amik mee kari.. benti jap makan, sebab nak taip entry.. hehe


makasih team wewe dan oto ;p

eh xtau dah laa nak letak tajuk apa entry ni.




lina apa kaba sekarang


lina apa kabar sekarang??

rindu kat uols..

camne ur life kat johor skang?

tempat keje baru ok x?


selamat menempuh hidup yang baru di johor ye bersama suami tercinta..

dah mule start rindu kat ko..

macam pelik x dapat ym dari ko hari ni dan xnampak ko online :(

jaga diri disana.. jangan kene buli dengan staf ca ya nun alif ye..

ahuk ahuk



note : terpaksa taip entry sebab lina x reply msj aku haha





Wednesday, September 14, 2011

semangat!


status hari ini adalah semangat untuk siapkan keje!!!

chaiyuk dd chaiyuk!!!!!! semangat atsukuru!! p('o')q


nak siapkan kejeee awal2 supaya masa aku cuti bersalin nanti xde lahh nyusahkan pengganti aku nanti. hehe penggantiku adalah ketuaku jugak ;P die sendiri dah banyak sistem kene handle, sistem aku dah laaa flow die complicated lagi, sian dia karang ;P kiu kiu kiu~~


semalamm kannn, balik keje, erm aku gerak dalam 5:30 macam tu... pastu masa kat tol bangi *note : aku skg suke ikut highway balik putrajaya, cepat siket sampai tetibe aku perasan banyak keta yang naik kat exit bangi. ahh sudahhhh~ kenapaaa ni~~~ mesti ada apa2 berlaku kat plus ni, sebab tu diorang lari naik bangi. ahuk ahuk aku pulak dah lepas tol dah ni, nak masuk plus. uwaaaa.

jem laaa kejap kat plus tu. *dahlaa aku tengah sakit pinggang nak cepat sampai umah hee hee


pastu nampak laaa bomba 2 biji, ambulan sebijik. tengah2 lalu tu, tetibe aku lalu sebelah 'bungkusan hitam'.... uwaaaaaa T_T xmo pandang xmo pandang. bb~ tup mata tup mata sayang~~

lepas tu haruslah aku x ok kan. aku memang psikologi siket kalau lalu kawasan2 lepas eksiden ni, lebih2 lagi kalau ternampak apa yang xpatut. wuuuuu wuuuuu


ni lahh full story pasal eksiden iteww --> http://ondscene.my/kemalangan/2-maut-digilis#more-14097


berhati-hati di jalan ye koranggg :)

ok sambung semangat semangat!!!!!! p('o')q








Tuesday, September 13, 2011

tulunn~~ hehe




woii woii... sakit pinggangg woii... toolonggg woii...


inilah yang aku alami sepanjang hari ni hee hee tapi dah keje buat programming kan, kenelaa duduk, xkan berjalan kot hee hee


balik ni nak terus baring. mesti lega giler.

nway simptom lain yang aku alami untuk 34 minggu ni adalah pedih hulu hati. pedihh ooohhh. sebenanye aku xtau pun apa yg aku pedih, tapi die sakit kat dada dekat2 kerongkong. bile gugel tadi, laaaaa pedih ulu hati rupenye. situ ke ulu hati~~ baru aku tahu~~ kadang2 rasa penuh sangat dekat esofagus, nak terkeluar balik makanan.

masa gugel2 tadi rupe2nye memang peringkat trimester akan alami lah pedih ulu hati tu. sebab abdomen dah tolak ke atas rasanya, so ruang bahagian atas tu siket. *ni penerangan style aku eh.


ermm so far tu je lah. simptom lain Alhamdulillah x rasa.
kalau tido malam2 pun bole pusing kanan kiri tegak lagi, hehe. kadang2 bb melawan gak la manja2 kalau aku ngiring ke kiri, dia mungkin nak ke kanan*x sure. tapi kejap je die tendang. mungkin bakal ikut perangai aku ni, senang mengalah atau rela je laa hee hee

nak bangun pagi2 senang lagi hehe cam pagi tadi dah perasan jam terlewat, leh pulak aku bangun laju2 jalan laju2*tapi kaki jalan terhenjut2. motip... cume kalau perut terlalu keras je laa yang payah siket nak bangun, ambil masa hihi.






persiapan barang bb



semalam masuk bilek sebelah, duk tengok2 barang bb yang dah beli.

ape lagi ek yg belum beli. termometer belum beli ;P set bersalin pun lum beli ;P hehe



dan yang paling pentingg~~~ bile tengok2 baju2 bb ni..

rasa macam x cukup pulak ;P
perasaan nak shopping baju bb makin menebal. hehe

tunggu gaji nanti nak beli baju bb lagi ah! eksaited.
*oh baju2 ini belum basuh lagi, chaiyuk dd basuh2 minggu ni gak!


eh dalam gambar ni ada stokin hijau ;P hehe so not me kan hijau hijau.
itu adalah present dari Ireland. tapi bile tengok cantek gak ek hijau. heeeheeee macam menyerlah gitewww



omg barang2 bb xde tempat lagi ni haa.
cek nuffnang dah sampai, hari tu aku cashout.
dah niat ni nak guna duit nuffnang tu untuk beli drawer/kotak/bakul untuk simpan barang2 bb ni haa, sekali dengan katil frame untuk bilek tetamu. Ingat wikend ni ar nak gi Ikea carik.



gatal pegi gugel drawer untuk bb.

kuku, kite over x? hehe

ada x ek jual kat Ikea.



wahh soo kiutt~



suke putih~~



berangan ah dd. macam banyak duit, hehe.

last2 beli yang macam ni je kot, ekeke


x pun, beli drawer plastik yang rm50++ kat carefour tu jek hee hee



ok x sabar wikend ni. bb jap tau, lepak dalam perut lama2 siket tau ;P

beg bersalin pun xpacking lagi ni haa ;P



note : dalam banyak2 cite melayu, tingin lak tengok cite Cinta Elysa malam ni. hehe motip? sebab cite pasal gengster bercinta kot. aku memang suke kalu hero gengster2 x lembik-romantik-gentleman ;P macam meteor garden laa, dao ming si kan gengster ;P tu yg suke tu. hek hek








Monday, September 12, 2011

yo te amor



ni ezan la ni duk cakap pasal meteor garden kat blog beliau. terus aku duk cari balik lagu2 meteor garden ngan F4 hehe. peminat fanatik uolsssss


meteor garden is the best!!
oh dao ming si si rambut nenas.
kawan2 dao ming si pun aku suke gak. bahagia tgk cite ni.
walaupun sekian lama dah cite ni, aku xkan lupe betapa fanatiknye aku pada cite ni.
masa ni zaman matrik kat melaka. habes kuliah mesti ke cafe A untuk tengok cite ni. duk ah kat meja depan tv tu sambil mulut ternganga ekekekeke.
berani sape2 nak buat discussion atau ajak jumpe waktu2 macam ni. aku jegil mata karang. hak2

salah satu cite yang aku bole tengok banyak kali CD dia ;)

note : aku bukan jenis tengok CD banyak kali tau, hehe.






info : aku xpernah tengok meteor garden season 2 sebab x sanggup nak sedih. haha nak kekalkan hepi ending dalam meteor garden season 1 jek. hehe tapi lagu2 meteor garden 2 aku layan, espesially Yo te amor ;)









open house raya 2011



hehe ni sume gambar open house hari sabtu 10/09/2011 hari tu ;)

1) umah kak salmi! xleh panggil puan, nanti kak salmi marah. kak salmi ajak melalui ummu pada mulanya. lepas tu masa kebakaran fakulti hari tu tersempak ngan kak salmi lagi. kak salmi remind pasal open house, ok ok, memang kena datang ni hee hee


ada rosa, wawa, aya dan umu. Abdullah hasan dah besar kan ;)
oh kak salmi masih seperti dulu ;)


dd, gemuknya kamu. motip dah tau lebar tapi pakai baju corak melintang? hee hee



dasat oh open house kak salmi. banyak makanan. siap ada stall cendol+passembor+mee mamak lagi. hihi

oh gambar ni kuku je yg sudi pandang. tq kuku ;p wahihi




2) umah no'a.. tapi no'a xdelaa buat open house. camne tah diorang2 ni borak kat fb tertimbul idea nak gi umah no'a hehe. no'a hidangkan mee goreng byk aksesori*sedapp dan kopok lekor tengganu asli *sedappp

umah no'a tingkat atas sekali ala2 pent house gitu, hek hek. suke suke.
no'a duk ngan aufa tapi aufa keja masa tu. frust sangat xdapat jumpe aufa. sob sob




rosa dan no'a.
no'a ni comel dan baik budinya. masa balik dalam keta siap cakap kat kuku "no'a ni mesti stok2 mertua akan punye suke kannn waaakk"
over x aku tongue




sempat bergambar dalam bilik tamu masa tumpang solat ;P


3) umah ummu athiah

ummu dengan si putih junior, comel sangat.

masa ni dah kekenyangan tahap ape jeee, so last2 makan papadom dengan rojak buah *sedap gileerrrr je.

umu comel sangat ngandung. hihi pastu pangai dia masih gengster cam dulu laughing kelakaa laughing



weekend ni banyak pulak jemputan. x tau nak susun camne dah hihi.
ok nak sambung buat keje. bye







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...