Wednesday, May 18, 2011

beautiful toilets



motip buat entry pasal tandas lagi?

huhu. kalau pergi mana2 tandas x kire lah tandas awam atau tandas kat rumah2 kan, aku suke perhati hehe. bukan perhati apa ;n suke perhati dinding apa yang dia guna, lantai apa yang dia guna, color tema apa yang diguna, corak kat dinding apa yang diguna, tengok corak bunga ke corak ikan ;p


kalau kene bermalam kat hotel, aku suke laju2 pegi tengok toilet dulu. hehe.


kenapa eh aku berminat sangat kat design toilet? hee hee mungkin sebab aku dari kecil dapat toilet yang biasa2 je ;p kalau kat kampung dulu kan, masa aku kecik2 dulu, masa ma x kawen dengan ayah lagi kannn, toilet yang aku kene gune lagi lahhhhh scarry. masa tu duduk dekat tanjung lumpur, kuantan. mesti korang ingat aku nak cakap pasal toilet kat luar rumah kan? ;p nope bukan. yang tu aku dah biasa dekat kampung tengganu. tapi yg kat tanjung lumpur ni kan.. umah aku xde toilet. ada tempat mandi je. kalau nak membuang, nak gi toilet kene jalan jauhhhhhhh... dah sampai tepi pantai, akan naik satu jambatan kayu menuju ke arah 3 bijik toilet di tengah2 air laut... dalam toilet kayu tu, ada satu lubang, haaa cangkunglaaa kat lubang tu.. bile tengok bawah, jauhhhhh di bawah adalahh air2 laut, dan nampak ketam2 kecik dan ular2 air. uhhhhh takut gilerrr................. tapi kene hati2 la.. kalau salah terperosok kaki ke dalam lubang tu, jatuh laa ke bawah, kene tangkap dengan ular air. huk2.

begitulah pengalaman saya dan toilet masa kat kampung dulu2. hew2


macam sekarang kat toilet umahku di putrajaya, aku suke je laa, macam kat bilik utama punye toilet, dinding tiles dia color putih krim pastu ada border bunga2 siket laa.. lantai pulak color ceklat lembut.. so far puas hati la, cume yelahh sebab putih kan ;p so cepat siket laa nampak kuning dan bersihkan balik, ohok hok hok. kadang2 bile tengah gosok2 tiles tu, buat magik kat tiles tu supaya berubah color jadi hitam supaya kalau dia kotor x obvious sangat ;p tapi magik xjadi laaa,ala2 magik jozan x jadi dalam ML hee hee

again, kenapa eh aku berminat sangat kat design toilet? hee hee


disebabkan minat, aku pergi gugel gambar toilet, bole ek..
banyak lak tu yang aku nak paste, motip motip motip..


nak suka yang ini.
putih, teratur ;p

lagi satu aku suke bile shower diasingkan dalam bilik lutsinar. cam style hotel hehe.



girly girly~



pinky pinky.
xbesnye xde paip getah, cane nak basuh hee hee



suke je idea ada pemandangan alam/laut macam ni dalam toilet.
tapi dalam gambar ni cam x berapa lawa sangat pula.




toilet versi panjang.
saje nak letak.



besnye mandi sambil tengok laut.



macam ni jugak ar. besnyee leh tengok laut. mesti lama gile melepek dalam bilek air.



mewahnye. no comment.



putih. hihi



putih lagi ;p suke suke.




kemas. dah macam meja tulis pulak aku tengok ;p



macam dalam bilik study ;p xrupe bilik air pun hik2.



mandi pakai gayung kat sini, bes gak, luas hee hee
basuh baju dengan tangan mesti bes, hak hak



hoho. terasa sunyi




tengok laut lagi, besnyeee



hoho siap ada kerusi rehat



saje nak letak ;p


bye ;)

lupe lak nak letak kredit ;p ni link yang ada aku amik gambar dari site dia

http://www.qualitybath.com/blog/bathroom/beautiful-bathroom/
http://www.englishcafe.com/blog/public-toilet-wonders-24648
http://shinyinterior.com/modern/tag/light/




9 comments:

marinahunny said...

motif apa ntah dd still nk basuh baju dgn tgn lg..kalu dh ada toilet camtu mesti dh kaya raya kan..suh maid je basuh kain tu..hahahahaa

yg ngadap klaut tu best, tp kan kalu nak ber** tetiba nmpk org main banana boat lalu dpn toilet hahahaha mana mau sorok..

*eh pakai cermin yg xleh nmpk dr luar la kan ;) hihihihi

rosealley said...

sexy shower lutsinar, fewit!

motif toilet lawa nak mandi pakai gayung??

aku suka yg leh nampak laut tu, ahhh tenangnyaaa

qasehqaleef said...

ooohh toilet kat tanjung lumpur tu memang best. takde sape leh lawan.. kak shira cmne dh?

dd dudu said...

{marinahunny}

eh ha ha motip sangat kan...
sebab nampak ruang lantai tu luas sangatttt, geram jek tengok, terus bygkan kalau basuh baju ngan tgn ni, bentang mesti besssss berus baju. puasssss

-mangsa yang selalu bile berus baju langgar2 baldi-

hak hak


rasanye dorang pakai cermin xleh nampak dalam ar ;p tp akan still rasa segan2 gak heeeee


{rosealley}
motip? sorang je kot leh masuk toilet tu ;p org lain xleh nak share toilet kalu tetibe nak ber** haha.


pakai gayung bes pee ;p
hew hew hew

motip kan.

tenang~~~



{qasehqaleef}
oh toilet tanjung lumpur memang terbaik ;p

anak ayah yg bernama rachel penah dtg, terus serik xmo makan ikan lagi sbb die bayangkan ikan makan ta**

hahahahaha ;p

kak shira masih lum bersalin ar

iedayah said...

diana,toilet pn besau n cntik da cm umah kn..tdo dlm toilet pn ok gk.cm yg ad ikan2 tu..damai...hahaha..nk melepas pn damai..hahaha

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

dD..yg toilet warna purple tu..yg dd kt sunyi tu..mana ada sunyi..kan ada 2 mangkuk toilet..sebelah dd..sebelah lg keri..hahahahaha

ummihasan said...

dd, cantik nye toilet tu kan.
ooh.. setakat ni klu ada hajat kat toilet, ummu cari toilet yang ada batang paip dan toilet cangkung, itu saje sudah cukup. perfect toilet penah jumpa adalah di surau kat tengganu yang ada batang paip kuning yang macam toilet rumah kita waktu praktikal dulu, dengan air yang kuat, potty cangkung dan toilet yang besar.. ahah.. nikmat, ngeh ngeh ;p
cuma plus angan-angan nak bath tub je, hehe..

♥S@R@♥ said...

mak ai kalau toilet camni tertido dalam toilet pun xpe..hehe

berangan2 bila ada umah sendiri nnt..

dd dudu said...

{iedayah}
damai sangatt

tapi yg gambar2 tu sume toilet kering, hak hak


{ayenz}
oo sebelah lg yg xde penutup tu mangkuk gak ke, haha ingatkan tmpt shi2 berdiri. eh?


{ummihasan}
ahahahaaaaaa pahammm pahammm


{sara}
bole baca magz sekali ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...