Monday, May 16, 2011

kisah checkup hari ni



- poliklinik ukm bukak pukul 8:30 pagi, tapi dudu dan kuku sampai sebelum pukul 8:30. konon2 nak jadi ala2 misae yang datang awal dan duduk depan pintu nak rebut bila ada sale. hak hak.
kitorang lak nak rebut angka giliran no.1 ;p hew hew


yelah, sebab dudu cuti tapi kuku xdapat cuti, so kene setel kan awal2 lah checkup ni ;)


- masa checkup tanye soalan itu ini kat Dr. untuk confirmkan mende yang kite xsure. and we both suke sangat kat dr. fazilah tu, dia sangat optimis laa ;) memang suka sangat2 kat dia,
ah x reti dah nak eksplain camne betapa sukenye weols pada dia. hik. rasa macam nak anggap dia mak2 kite jek.



- dr. bagitau keputusan darah hari tu. sume pun normal, xde ape2 penyakit yang ditakuti, dan darah merah adalah mencukupi, Alhamdulillah, bersyukur sangat2.

result untuk kandungan gula pun normal. aku gigih dari pagi taknak minum air teh o/soya bean dan x nak sarapan, takut2 nanti gula mempengaruhi ujian gula nanti ;p naseb baik ok. hihi bile baca byk review orang pasal air gula yang menakutkan yang kene minum tu, aku pun ikut takut ok http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/71.gif


- masa doktor scan bb, tunjuk tulang belakang, tunjuk kepala, tunjuk anggota badan yang lain, tunjuk mata, tunjuk hidung, bb adalah sangat aktif. asik gerak sana gerak sini. mula2 bb hisap jari. lepas Dr. tegur dia hisap jari, terus bb buat aksi tangan kat kepala macam nak azan. omg, ibu terharu sangat http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/71.gif lepas tu dia menonggeng. okayyy fine ;n berani uols menonggeng pada ibu bapa anda ye, hok hok.

lepas tu Dr. tunjuk tuuuuuuut ;p tapi kami xnk tau lg, boleh? ;p


- nex checkup 13 jun nanti pula ;) bb jangan nakal2 eh dalam perut. suke tauuu mengeraskan perut ibu malam2. x saba menantikan first pergerakan dia yang kite bole rasa. harap2 masa tu, ayahnye ada kat sebelah laaa, hihi, nanti dia jeles pulak kan. tih tih


dadada~~








10 comments:

marinahunny said...

best nyeeee..

jaga baby elok2 ye ;)

aDieyZa said...

mesti seronok bila baby dah mula gerak2 kan?

dd x nak tau baby girl or boy sebab nak kejutan ke?? hihihi

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

huhu..mcm bez je..wuu wuu
letak ke tinge..mcm buat aksi alamak..doc tgh cakap ttg dia isap jari..hahaha

Atiqah Adnan said...

bestnye uyun skrg nak masuk 6 bulan kan..? dah nampak semua da pasal bb eak.. bestnyee.. qa tak scan lagi.. yun dah bape minggu eak...?

dd dudu said...

{kak marina}

akak.. tq ye :)


{adieyza}
seronok dan teruja ar, heehee

kuku tu yg nak seprais2 ;p


{ayenz jamil}
hahaha abes part menonggeng tu apa cite laakk kak yen? leh terjemahkan? ;p


{atiqah adnan}

uyun? ;)

♥S@R@♥ said...

sala dd..

dah lama xbaca blog dd..hehe

waa.. tahniah2..

baby kita sebaya la nnt.. ;)

**sara dah pindah blog baru

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

part nonggeng tu?? hahaha
sapa suh dD salu tgk sincahan tonggeng2 punggung..haaaaaa kan da kene..hahahaha
ampun jgn marah omma~~

hahahaha utk bb yg sedang mendengar bisikan hati ibunya yg sedang baca komen blog dr mcik yg cute ini..bb jgn tiru aksi sinchan tau..
kalau bb lelaki, mcik doakan bb jadi salah sorang tentera Allah & khalifahnya..
kalau bb perempuan, mcik yen doakan bb jadi sebaik ibu bb yek..mmuah 1st kiz b4 bb kuar..

hahahaha yess!! da kiz bb dd..

Queen said...

masa memula..memang excited.....teringat saat tu.. =)


sekarang dah tak larat..sampai suruh bb duk diam2...hakhakhak..

enjoy and feel the moment dd.. =)

memang akan rindu saat tu.. =)

dd dudu said...

{sara}
hai saraa, lama x nampak kann heheheh

okiee nanti dd lawat blog baru ey

dd dudu said...

{ayenz}

omg, kakyen wat dd terharu.. *wpun ucapan tu tuk si kecik

tik tik tikkk sob sob sob terharu.. u r so suwit laa kak yennn...


{kak queen}
muahahaha yeke kakkk, mesti bb asik kick je kan..... ;p die ada cubit perut akak x ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...