Monday, May 9, 2011

lima



kene tag dengan yuyu tentang 5 perkara..


5 Important dates

24 oktober 2011 --> tarikh jangkaan si kecik dalam perut nak keluar... tp motip sama tarikh dengan besday auntie wewe? hik hik
20 November --> tarikh kawen. hihi
17 Ogos --> besday si keri-keri (kuku)
11 januari --> besday siti nurhaliza.. eh silap, besday ibuku laa
10 oktober --> besday ayah tapi ayah sendiri selalu lupe besday sendiri, hihi



5 Things I did yesterday

1) masak nasi goreng.. tapi masin, apakah?

2) siapkan kerja research yang dah hampir 4 tahun aku buat tapi x siap2.. dah submit dah bulan lepas tapi kene la pulak tambah lagi Literature review untuk tahun 2009, 2010 lagi, yelah takut dipersoalkan nanti masa presentation.. kene siapkan cepat ni, perut dah makin membesar, yeh yeh p('o')q

3) gugel bahan rujukan depan laptop sambil tengok kuku lipat baju kat tepi.. comel gile tang dia lipat baju perempuan (baju aku la tu haha)... kiuttt
rolling on the floor nanti nex time kalau tengok kuku yang berkepala botak lipat baju baby mesti lagi kiut rolling on the floor

dd, behave siket, cukup2 gelak
hee hee

4) buka/tetas jahitan yang kuku jahit sendiri kat seluar dia, pastu aku jahit semula.. motip? hee hee

5) goreng telur mata untuk kuku.. ni pun nak cakap ke?



5 Things that make me happy

1) layan utube maharaja lawak yang kuku pasang kat tv, pastu gelak2 dengan kuku.. tapi kuku je gelak banyak, aku memang susah nak gelak ;p kelmarin yang buat aku gelak cume nabil dan sepah siket. sepah yang aku gelak masa dia kate die kagum dengan budak2 umur 8 tahun kat overseas dah bole cakap omputih. haha lawakkkk..

yang nabil nye lawak minggu ni memang kelaka, lawak versi yang aku suka, ada pengisian. hihi,

nak tengok --> klik sini

walaupun juri dan ramai kata jambu terbaik malam tu, tapi xtau nape aku x berapa in sangat dengan jambu. ke aku yang x paham? ;p

hik2


2) kalau berjaya siapkan research yang 4 tahun aku buat x siap2 ni, akulah orang yang paling gembira.

3) kalau dapat sejelepuk duit banyak sekarang dari langit, dan gunakan untuk beli barang2 baby yang best2 beberapa bulan lagi, haruslaahh happy giler giler giler. bole beli stoller bes2. uhuk


4) kalau masuk toilet sendiri, pastu bila tengok toilet -~~ bersihnyeeeeee~~~~.. terus hepi giler, bole? ;p hehe sekarang bole laa rajin2 basuh toilet sendiri.. nanti tah2 dah ada anak, dua2 orang ni pun x sempat dah nak basuh toilet setiap minggu ;p hew hew


5) bila sebelum tidur, berjaya membersihkan dahulu dapur, clearkan sinki, basuh periuk yang dah rendam sebab kerak2 tadi, dan berjaya hapuskan semut sebab aku tertumpah gula x perasan kot masa buat milo sebelum tu. kalau x berjaya buat semua ni sebab malas, rasa kurang hepi siket. hehe kadang2 teringin jek nak jadi macam Bree dalam desperate housewives ;p tapi die perfect sangat ar, hehe.



5 Reasons why I am doing this?

1) aku hepi bile kene tag dengan yuyu, bole? sebab kalau x, hari ni xtau nak update apa

2) tu je lah

3) k lah, byk keje ni, satu entry cukup

4) alaa baru nombor 4 ke

5) yeyy tamat, sekarang nak tag ,
rosa, ezan, lina dan wewe yang jarang betul update blog.



note : ucapan hari ibu aku cuma ucapkan dari jauh sahaja melalui telefon.

ma dan mak, maafkan kami sebab x balik. wuuu... xleh balik atas sebab yg xleh dielakkan.. huk huk

selamat hari ibu untuk ma dan mak...

hadiah hari ibu pospon ye, lewat siket.. ;p












6 comments:

Bright Eye said...

like your topic and also the story..hehe

mama kamilia said...

dd nnt beli la stroller yg sy nak beli..sy xleh nak beli dah sbb ade org bagi hadiah model lain. ugghhh hampa x dpt beli model pilihan hari namun tetap bersyukur dpt stroller..ko add la fb periwinkle, dorg jual barang bb agak murah. stroller pun byk diskaun..sy nak brand quinny sebenanye T_T

Ciare Baha said...

liesa: quinny sgt best kan?nti nak beli utk adik rayyan...errr 3-4thn lagi la.hahaha

dd, aku pon bercita2 nak jadi BREE tapi......kelaut :((

iedayah said...

diana,jg dri u n bby bebaik yer..=)

cik rose said...

omma dd...

org tua2 cakap, kalau masak rasa masin, tandanya dah nak kawen. tapi, motif DD yg dah kawen masak jadi masin?? huhuhu...

dd dudu said...

{be}

be wat laa jugak.. dd tag be skg, hehe

{mama kamilia}
waa syukur untung ko mama, ada sponsor stroller.. kerlasss~! siapa org tu, waahh~~ motip nyebok?


yuhuu keri dah gugel quinny smlm n dah bitau harga. gulp. pastu wahh betul laaa, kuku pun kata periwinkle murah dari yg die gugel2 lain


{ciare baha}
ni adik rayyan yg bebetul ke adik rayyan yg iphone? hak hak


hehe aku dengan bree cam langit ngn bumi

;p


{iedayah}
u r so suwit iedayah. thanx yaa... iedaya pun jaga diri bebaik :)


{cik rose}
hahaha yekeeeee


alamak cane ni. gulp


;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...