Thursday, May 26, 2011

compile entry



1) dah mula rasa siket2 minor pergerakan dalam perut comel ni. hihi pernah baca artikel yang dalam week 17 ke atas kite dah mula akan rasa pergerakan bb cume kadang2 xsedar, dan biasanya akan ingat itu angin dalam perut.
tapi aku sedar dan bole bezakan.
dia macam angin kentut yang tolak perut kejap ke kanan kejap ke kiri. hehe comel jek.. sekarang baru minggu ke 18. mungkin minggu akan datang bole rasa pergerakan betul2, ye lah ayahnye pun nak rasa jugak kan ;p


selepas solat, masa baca Al-Quran aku suke sambil tepuk2 perut untuk panggil bb dengar sekali. tapi dia senyap je. hihi comel. pernah baca artikel yang buat eksperimen scan masa ibu dia baca Quran, anak dalam perut akan bersujud. Subhanallah.

selepas tu, aku ada la basuh2 stokin dalam bilek air. kire memberus laa.. masa memberus tu, tetibe terasa angin tolak2 ke kanan ke kiri ke kanan ke kiri ke kanan ke kiri dalam perut. hak hak hak.. si kecik ni x selesa eh bile ibu gerak2 memberus?? rasa bergegar eh??? hahahaha comelnyee sebab protes tapi kita rasa versi angin.. ke sebenarnye bb tengah tumbuk perut guna tangan tapi x sampai ke lapisan perut ibu, so yang ibu rasa cuma libasan angin tumbukan je
hee hee hak hak hak comel nye tumbuk tapi x sampai, tangan kecil lagi hee hee


2) hari tu ada tanya kak H.
"akak~ perut saya ni kadang2 mengeras lak. badan tak boleh nak straight kejap. memang macam tu ke kak?"

kak H jawab
"ha ah memang macam tu. baby pun nak menggeliat jugak"

oo begitu
hee hee hak2



3) hik hik baru tahu lagu yang slalu kat radio yang "Tanya sama pokok apa sebab goyang~ jawab angin yang goncang~" tu hazama nyanyi eh ngan meet uncle hussain. ketinggalan pulak aku since dah lama x tengok af betol2.

tapi kadang2 ada tgk utube gak tengok siket2 dorang perform, tengok sume lah kecuali erul dan azri. x minat ah.

performance hazama bes, bagi aku.

bila baca blog ramai eh suka hazama??
hihi aku rasa dia ok ar sebab setiap kali masa juri komen, muke die sangat merendah diri dan mengangguk2. menyenangkan hati orang gitu.

x minat fina, bole x. berbakat la camne pun suara dia, tapii uhuk kadang2 personaliti atau cara bercakap mempengaruhi tarikan minat kita.


4) ramai duk risau isu secret recipe x halal. tapi secret recipe kan dah bangkit jelaskan isu sebenar. secret recipe tu generic name, banyak produk pakai nama tu. ia x refer pada The Secret Recipe.

boleh rujuk pada link ini dan ini. boleh jugak masuk jakim, dan taip secret recipe kat Cari tu.


5) lately ni malam2 asik cakap kat kuku nak makan nasi impit kuah kacang jek. dah 2 malam kuku teman pergi makan nasi impit kat taman warisan. makan 5 cucuk sate pastu makan nasi impit. ahhh puas giler......... pahal tah, padahal x dela sedap sangat kuah kacang kat taman warisan tu. hehe


6) tu je kot buat masa ni. bye2, happy2 ye darlings. LOVE LOVE LOVE. eh motip tiru fazura? ;p





4 comments:

aDieyZa said...

dd, lepas ni belajar buat kuah kacang.. then masak nasi impit sendiri.. so boleh makan lebih banyak..

comel jer bila dd ckp bb nak tumbuk tapi x sampai.. hihihi.. so sweet!!

dd dudu said...

{adieyza}
hehe semalam kuku ckp camtu gak, nak belajar wat kuah kacang. hik2

cube zana bygkan, mesti lg comel hik2 tgn kecik xsmpi

Atiqah Adnan said...

bestkan rasa baby gerak2 hehe nanti lagi kuat kita bole raasa tau sampai terkejut2 laa.. hee~ so chomel..

hazama? bukan nubhan ke nyanyi lagu tu with MUH? sbb hari tu kat konsert nubhan nyanyi.. tulaa qa pun egat hazama nyanyi ms dengar kat radio..

hazama tu dah jadi penyanyi sebenarnya.. kehadiran dia dalam AF macam tak sepatutnya.. pada qahlaa.. sbb dia dah dikenali.. n dah penah buat performance lagi kat majlis anugerah..

actually qa pilih erul.. sbb dia still young n suare not bad.. hee~

dd dudu said...

{atiqah adnan}
hoho kalau bb tekejutkan kite, kite tekejutkan die balik ;p kekekeke

hehe hazama nyanyi laa yg kite dgr kat radio tu. tp masa af, hazama kan student af, so xleh ar nyanyi kot, panggil nubhan kottt kott

yekee, alaa xtau nape, x tgk lakk utube yg erul nyanyi.

sob2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...