Thursday, January 13, 2011

bawang ku dan dia



semalam balik kerja, kitorang ingat nak makan cekodok jek for dinner.. pastu aku pun kupas laa bawang.. pastu kuku cakap x cukup, pastu die pun kupas laa bawang lagi..

selepas die kupas..


oh..


ok..





motip bawang yang kuku kupas lagi 'berseni' dari bawang yang aku kupas??
crying

dari kiri bawang kuku, bawang dudu


xpe!! lepas ni aku berazam untuk kupas bawang secara berseni!!! xmo buruk buruk rongak2 dah!! azam seorang wanita yang baru berkahwin yehhhh!! p('o')q


tapi sebenarnyee aku gelak giler semalam tengok bawang aku dan dia
rolling on the floor sentap pun ada rolling on the floor





18 comments:

mamyharraz said...

hihii sgt kiuttt situasi tu ;P

nieza rawi said...

dd: buka kulit sekali ngan isi ker,,, hehehe... xper, leh polish lagi skill tu...

Queen said...

ahaha..korang ni..bawang pun jadi cerita..hehehehhehhehehehe.....

org lelaki ni kadang lagi pandai masak tau... sometimes let it be je..sebab kita blh pay attention dkt bnda lain such as hias rumah..lipat baju.. =)

setiap org ada kelebihan...

tapi situasi bawang ni comel gile..
balik kang nak try la...sape kopek bawang paling santek..hehehehe

ummihasan said...

DD.. pasni kalau nak main kupas bawang saper lagi cantik, pilih bawang yang elok-elok sikit tau.. pilih bawang yang bulat cantik je atas dan bawahnye.. nanti potong jadila cantik.
ummu tengok bawang dd tu yang ada lapis kering tu.. bawang tu memang lepas kupas, kene trim lagi, buang yang kering.
tapi yang kulit luar tu, no komen la.. practice makes perfect..

noname said...

hahaha ummu dah kantoikan tips&tricks ;P kehkehkeh

aDieyZa said...

hihihihi...

xpe dd, lama2 nnti gerenti ilmu berkaitan masak-memasak tu makin teror..

~aL!n~ said...

sweet la dd ng asben...hahahaa :)

dd dudu said...

{mamyharraz}
kak ;p

{nieza rawi}
entahh, rasa cam klu hitam2 tu sy pun hiris laaa beriya sampai ke isi2 kekeke... xpe lps ni chaiyuk, tq kak

{kak queen}
yeyyy kak queen betul ;p sy byk pay attention kat mende lain kotttt heeeheeeeeeeeee


{ummihasan}
memang keri tu ;p


{noname}
memang awk tu ;p


{adieyza}
hihihi xlama lg tere la kot ;p hek hek InsyaAllah


{alin}
hahahha giteww~

dhilaaziz said...

haha apela kak diana nih.. buat malu je -.-"

*mimi pun pandai kupas bawang dengan cantik.

JIVEBUMZ said...

kene belajar lebih lagi nie :)

nurul azida ahmad said...

actually kalau ikutkan laki ni sebenrnyer lagi berseni. zida pun kekadang belajar dr sang kekasih. eceh ! hahaha~

rosealley said...

kihkihkih

dd dudu said...

{dhilaaziz}
mimi nye bawang lagi cantek dari kakngah? ;p ;p

{jivebums}
hmm :)

{zida}
pmpuan pun seni gak ;p *nak jugak

zida belaja apa, hehe


{rosealley}
motip ros gelak ;p

marinahunny said...

aduhai jiwangnye lagu ni...sukaaaaaa sgt..

pestisid said...

hazabbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb bawang uols...HAHAHHAA.

dd dudu said...

{marinahunny}
sukeee jugakk

{pestisid}
motip?? ingatkan ko dah g ukm, slamat la sy ko x baca entry ni, hee

♥S@R@♥ said...

dd kakak sara kata org yg kupas bawang tak cantik air tangan dia sedap..hehe

dd dudu said...

{sara}
yezzaaa ;p dd masak kadang2 sedap gak ;p hahahhaaha kdg2 je la ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...