Monday, January 24, 2011

perubahan selepas kawen



wah tajuk macam x agak2 kan. hehe
sebenarnye nak cakap pasal color.
lepas kawen kencederungan aku macam makin kurang ke arah color pink dan keturunannya. masih ada perasaan suka lagi, cume makin berkurang la, ho ho.

aku perasan lepas kawen, aku lebih suka menyarungkan busana yang berwarna purple untuk pergi ke ofis. hari ni purple sok purple lusa pun purple, sampai ada one ofismet aku tegur ko ni sekarang asyik purple je ;p

selain purple, suke color biru gelap. bole?? bukan biru gelap yg gelap tu, tapi biru gelap yang cantek. hari ni pun pakai baju bunga biru, tudung biru gelap. heehee

lepas tu banyak barang rumah pun color biru gelap. kekuda, baldi, tong beras aaaa sume2 la biru ;P sebenarnyee x nak beli color2 lembut takut cepat nampak kotor/karat hehe tapi still suke biru gak ;p


lepas tu kan, untuk kerja di ofis ni, aku tengah design sistem sekarang. so motip design pun aku design template color purple + biru? hehehehe kalau x, b4 ni putihhhh memanjangg... blog tetap color putih hee


selain biru, turquoise pun suke jugak,suke sangat sangat sangat... rujuk pada gambar di bawah.

ezzan with me.
dd dah crop lengan sendiri siket, takut dapat comment "gemuknye lengan dd sekarang" hehehe mencegah lebih baik dari mengubati ye ;p

rasa teruja sangat dengan gambar ni sebab iols dah lama x bergambar uolsssssssssss... owhhhh~~~~~ lagi satu perubahan lepas kawen, dah x rajin bergambar dan camwhoring!




hehe cerita disebalik gambar ini adalah..

wikend semalam x balik umah gombak mahupun banting. kami berdua dudu dan kuku bersantai2 di rumah saja sambil aku menyiapkan kerja ofis di rumah.. alaaa yang design sistem tu la.... gigih dok siapkan dekat rumah. bila aku tidur lewat, dengan kuku kuku sekali teman tido lewat, lepas tu buatkan jus carrot susu, lepas tu gorengkan cekodok bilis+jagung pukul 2 pagi, comel ah kuku
hee hee



erm hari jumaat sebelum tu lina ada kol ajak teman dia pergi nilai hari sabtu, cume xtau pukul berapa.. aku ok jek ;)


pastu pagi sabtu tu ezzan msj tanya jadi ke nak tulun2 lina buat preparation, aku cakaplaa x jadi sebab lina kate x ada apa nak ditulun, cume dia ajak teman gi nilai je. Tapi x tau pukul bape, tunggu je minah lina itu msj.


tah cam ne tah.. pok pek sana pok pek sini.. nak pergi Nilai ramai2 kan kena berkumpul dulu... terus terkeluar idea meh ar datang umah kitorang, kitorang masak lunch..

gulp. jemputan yang kurang 2 jam dari masa kejadian...

tapi xpeeee rilek je lagi, siapkan keje ofis jap... lepas tu berdesupppp aku dan kuku sama2 menyiapkan apa2 yang boleh dimasak. rumah xde bahan basah tau ;p so masak lauk yang menggunakan bilis, kentang dan sayur ;p

no ayam, no ikan, no udang, no sotong ;p
hak hak maaflah tetamu, makan simpel2 je lah yek ;)


kedai runcit jauh ;p



kawan2 lain jangan amik ati tauu, sebab memang xde pun buat house warming... kotak2 masih berlonggok kat umah tu x buang, mengejut jee ajak diorang datang masa tu sebab alang2 nak pergi Nilai sama2 kan ;)
diorang menerima jemputan 1 jam setengah awal, hik hik

owh selain ezan dan lina, aida pun ada gak :D seronoknyeee dah lama x jumpe aida tau :D

selepas solat zohor dan lunch, kami pun bertolak lah ke nilai.

ezan dan bride to be.
orang suruh lina yang buat muka ala2 risau, tapi ezan pulak yang buat hee hee
u know la kan ezan tu ;p


lisa, lina comel sangat cari barang2 kawen. sambil dia cari barang sambil dia ngomel2 sendiri, comel sangat, macam kerang hee hee
eh motip ajak lisa ngumpat lina kat sini? hee hee



kat Nilai, suke dengan satu kedai tu namanye 'Zc'..
cantek2 bunga telur yang dijual ;)




lepas balik dari Nilai 3 teman lina beli, makan mcD lak kat Nilai. makasih lina belanja mcD heeeheee dah laaa ko byk abes duit beli brg kawen, belanja kitorang lak ;p oww oww ;p


oh yaaa lagi satu perubahan selepas kawen, pagi tadi aku bangun pukul 5 pagi untuk buat bekal sarapan dudu dan kuku ;p

kof. sooooo not me~~~~

tersedak ma kat gombak ni kalau dengar heeeheeee.


note : sorilahh cerita ni macam berterabur, kejap cakap pasal tu kejap cakap pasal ni. lepas tu x ikut tajuk sangat. oklah nak buat keje da, bye bye (^^.)/





4 comments:

lina said...

:)

iedayah said...

btul dear..lpas kahwin kena bgun subuh2 sepie kn..hri ahad je dpt membongkang dengan jayanye..

aDieyZa said...

mmg byk kan perubahan lps kahwin.. tp asalkan perubahan tu bawak kebaikan ok lah kan..

dd dudu said...

{kak lina}
kak senyum ;)

{iedayah}
tu ar, hihihi

{adieyza}
ya riteee ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...