Monday, January 17, 2011

gambar2 lepas kawen



gambar selepas kawen?? memang taaak laaa.. haha dah lama ok aku x camwhoring.. gambar snap2 sendiri2 dalam kereta pun xde... lepas kawen otomatik dah hilang tabiat tu ;p ekekekeke

kalau dulu dalam bas pun bole kantoi dengan orang depan aku snap snap muka sendiri kat belakang, hik hik

hee hee


nway, sampai sekarang setiap kali balik gombak atau banting mesti kitorang kene angkut2 lagii... hadiah kawen byk tinggal.. tapi bawak siket2, sebab semak sangat klu tinggal kat rumah ibu...


aku suka tengok cara kuku uruskan barang2 yang nak angkut. bole??
sungguh berstrategi gitu.

ini salah satu contohnya...

sume kotak2 ni dia selotepkan sekali pastu jadikan selotep+lipatan suratkabar sebagai pemegang di atas.

selepas itu boleh laaa angkat barang2 ini dengan sebelah tangan sahaja *xpe, berat sekali xpe .. asalkan x ulang alik ulang alik ;p... tingkat 13 ok tingkat 13 ;p sekarang asyik dapat parking kereta jauh jek dari lif..

kalau xtau strategi kuku ni, aku duk main ulang alik ulang alik angkut seketul kotak jek hehe.




lepas tu x habes2 membeli itu ini itu ini untuk keperluan rumah.. yang dibeli tu pun semua memang penting, keperluan, bukan sebab nak hias2 ke ape ke huhu...

wahhh pokaii pakcik dan makcik.. hahahaaa

nah gambar2 lepas kawen.. bukan gamba kitorang, gamba sos tiram adalah... kekeke


dd, perlu ke snap sume ini? hee hee



yang ni beli kat kedai barang2 plastik kat Banting.

memori membeli dan memilih barang bersama suami memang bes ^_^
espeseli part si suami bagi can kat isteri yang dah muncung nak jugak bekas color pink atau kole minyak yang ada penapis ;p
tapi part muncung nak bekas isi minyak yang lutsinar dan bergaya xdapat pulak, ekekeke sebab kecik xberbaloi katanyaa hew hew hewwwww



hmm.. bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian :)
apa2 pun, kena stabilkan ekonomi sekarang ini..


go dudu n kuku!









8 comments:

aDieyZa said...

yup dear.. masa mula2 nak masuk rumah lepas kahwin, mmg banyak barang kena beli.. semuanya kena lebihkan barang keperluan..

semua tu mmg lumrah kan.. so lps dah siapkn semua keperluan, barulah leh fikir deco2 yer..

zana selalu kena mrh dgn abh sebab semua barang kalau boleh nak warna pink.. nasib baik encik adiey x marah.. hehehe

mamyharraz said...

comelnya gambar2 tu hehe ingatkan adalah gambar pengantin baru ^^

iedayah said...

mule2 masuk umah cm best je yek..tp byk gk duit nk spend..xpe2..time ni r npk kepntingan hadiah2..hahaha

kucincomey said...

hehehe.. mmg time baru² kawin ni asik duk mengangkut barang je.. dulu time bujang, tak minat pun nak tgk katalog² Cosway.. tp skang ni minat plak nk tgk.. tgk barang² keperluan rumah.. huhu..

♥S@R@♥ said...

baru khwin memang bnyk yg nak kena beli..
sara alhamdulillah coz dr duk umah bujang dah beli sikit2..just yg asa je la..hehe

dd dudu said...

{adieyza}
hehe zana pun pernah laluinyee eyy ;)

haha yekeeee, zana suke pink gak ye, hik2

{mamyharraz}
upss ;p xde laa plak kan gambaaa watak2 hehe

{iedayah}
adiah iedayah kite gune dah, hehe thanx eh


{kucincomey}
kannn~~ sangatt laaa dah berubah, sy pun haha

{sara}
ooo senang laa sara cam tuuuu ;)
hihi

Queen said...

seronnok kan pilih2 barang dgn suami...

beli sama2... kak nik lagi suke berdikit2 isi barang rumah..bulan ni bel sikit..bulan depan sikit lagi..

terasa kita hidup bersama dan kumpul duit bersama..

sebab tu tak kesah walaupun tak jadi isteri yang 'cuci kaki'.. =)
sebab perasaan tu bahagia kan...

Seri Mas Nurwani said...

nak masuk rumah baru memang banyak kena beli. bocor poket.huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...