Monday, January 31, 2011

29 januari 2011 pagi ros datang rumah




29 januari 2011, hari sabtu.. kitorang mau pergi ke seri manjung, perak, ex ofismet ku kawen ^^ nama dia seri..

seri wani duduk di seri manjung hee hee okeh dd x kelaka.


dudu n kuku akan pergi bersama2 dengan rosa dan suaminya idzuan. jadi pagi2 tu kitorang jemput laa diorang mai umah dulu sarapan, sebab diorang pun akan parking kereta diorang kat bawah umah kitorang, naik satu keta kuku je ^^


dudu n kuku sama2 buat sarapan nasi lemak. resipi kuku laa tapi, hehe

sambal kuku sedapppp... nex time nak try buat nasi lemak resipi dudu pulak *kene korek tanya resipi ma balik ... tapi part sambal, nex time nex time pun nak kuku masak jugak hehe.

nanti leh laa gabung resipi, ejas2 mana kurang mana lebih, gabung2 jadila nasi lemak kuku dudu. hak hakkkk pastu open table jual nasi lemak bawah apartment ;p pastu kene halau dengan bph. hehehehehhehehee


terpaksa letak gamba yang ini yang idzuan tengah muncung nak minum sebab gambar ni paling ok kot. yang lain samada idzuan tengah pejam mata atau rosa pejam mata atau rosa tengah buat mulut "DAREEE" masa cakap "how DARE you!" hee hee


haha merujuk pada gambar di atas kitorang xde mangkuk besar lagi. so angkut periuk nasi keluar terus, bole ;p



selepas makan nasi lemak, basuh2 pinggan, bersiap2 itu ini... kitorang pun geraklahh ke seri manjung ;)


rosa dan izuan, makasih eyy sudi sarapan di rumah kami. maaf kalau ada kekurangan sana sini ;p


tunggu sambungan entry pasal wedding seri ehh selepas dapat gambar... xsaba nak update, sebab wedding dia sangat cantek. comel okehh tema pink+grey..



nahhh laa bagi gambar kemah dulu dari jauh.. hikhik first time gi wedding yang ada paper lantern, selalu tengok dalam gamba blog org len jek :P




bye bye uols. ttym





14 comments:

ja_on_seven said...

Restoran Nasik Lemak Kudu-kudu

dd dudu said...

{ja}

ja ;n

ko nak apply jadi waitress? ok gak hak hak

rosealley said...

thanx gak dudu kuku, sedaaap siap aku mintak resepi sambal, heeee:D

dd dudu said...

{rosealley}
heheheeeeehehehehhehe

sue ^^, said...

dd, perasan x 2 entry dd date febuari..dd bru balik dari future ek..hihi ^^,

dd dudu said...

{sue}
maaaaaaaaaaaaaakkk malunyeeeeeeeee

nape xde orang tegurrrr sepanjang sehari ni uwaaaaa

kite dah betolkan daaaaaaaaa

uwaaaaaaa malu gile2!!!!


sue, makasih ehhhhh

ni sue mana eh ;p

Ogy said...

wahh dd masak yaaa...

Ciare Baha said...

dd, kuku tau buat nasi lemak kukus ayam dara mcm kat gombak tu x? wuuwuu. setappp

hana said...

salam dd..
nih akak nak reply psl coklat ganache tuh... sebenarnya akak wat xde sukatan anggaran... yg akak buat tuh cume coklat masak, air@susu segar@whippingcream, butter, dan akak tambah jugak coklat makan2 yg biasa.. akak campur coklat biasa sbb coklat masakan kat sini mahal la dik... yg coklat makan2 tuh murah gler... tp topping jd bertambah sedap lah... yang penting masa kita sebelum tuang tuh, pastikan adunan likat dan tak cair serta nampak mcm berkilat... dan lagi satu topping yg lembab dan tak kering, try guna susu pekat + serbuk koko + butter.. kalau gune topping tuh rasanya lg sedap dan lembab... utk sukatan tuh try refer kat mana2 resepi kek coklat akak sblm nih... rasanya ade.. thanx yer sudi bertanya... maap la nyibuk kat n3 nih plak.. hihi

dd dudu said...

{kak gee}
masak sama2, hehee

{ciare}
amboi ciareee ;p nasi lemak kukus ayam dara tuuu ;p entahhhh, xpenah lakkk tanye kukuuu


ciare, motip? haha


{kak hana}
akakk... sportingnyee kakk, hihihi makasih sebab jawab dan share dengan seikhlas hati ^^

byk akak bg tips, makasih tauu kak hanaaaa, luv u ^^

marinahunny said...

terernye kuku masak..huhuuhu

tttym-mesti penangan paris hilton my new bff nih hahaha

dd dudu said...

{kak marina}
hehe sama2 masih belajar kak, heeee tp die wat asik jadi je ;p


ha ahh mmg amik paris nye hahaha

sue ^^, said...

dd x knl kite..dpt link dri blog ezzan ngn zida..kwn diaorg ms kat india..suke baca blog dd..^^,

dd dudu said...

{sue}
oooo kawan ezan ngn zida dari india.. heeheee

makasih makasih suke baca blog xseberapa ni, hik2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...