Monday, January 10, 2011

sentiasa kalut



Salam sumee...
maaf x sempat lagi nak reply comment sumee :) xsabar nak reply comment ngan baca blog kengkawan..

saya tengah bercuti ni.. sepatutnye pergi bercuti honeymoon dengan suami, ho ho tapi kite kensel yuk, banyak perkara x selesai lagi ni... hehe tangguh dulu, nanti buking semula *bunyi RM terbang terbang


sekarang ni aku kat upm... berjuang menyelesaikan perkara yang belum selesai.. kawan2 yang dengar ni mesti busan dengar aku x habes2 kat upm ni.. aku pun busan masalahnye rolling on the floor asyik ingat sempat siap, tapi xsempat2 jugakkkk... sebelum kawen busy dgn preparation, lepas kawen busy macam2 lak, paham2 laa kann.. ho hooo...

tapi xmo xmo, aku xnak tewas... walaupun upm dah pokaikan aku dengan bayar tu bayar ni, denda tu denda ni, aku tetap x mo mengalah.. *pegang pistol

pagi tadi tertido balik lepas subuh dan terjaga pukul 9 pagi.. menjerit sambil bangun badan tegak 90 darjah sebab terkejut tgk jam dah pukul 9 pagi.. siapa yang pernah tidur sebilik dengan aku mesti tahuu gaya aku menjerit bila terlewat hee hee bukan menjerit sekuat hati okayy... jerit kecik2 jekkk ;p

pastu kuku tanye "kenapaa.."

dudu jawab "dah lewatt nak gi upm.."

kuku jawab "lerrr.. pergi awal2 pun kan jem org pegi keje"


lepas tu dengan kool dan muka tanpa perasaannnyee kuku pergi ke arah dapur untuk siapkan sarapan, dan suruh aku bersiap.. oh~~ kalutnyee sayaa~~~~ harus berubahh nii selepas kawen, xmo kalut2 lagii ok? ok? ok??


sarapan made by suami. lempeng, sambal bawang, dan milo panasssssss



oh kuku pun cuti.. dia mahu pegi amik kad nikah dekat JAWI.. heeeheee kali ni terpaksa x dapat ikut bontot suami... saya perlu pergi ke upm uh uh..


lepas tu, masa aku kat upm ni, kuku kol bagitauu yang mak, abang dan kak ipar nak singgah umah petang karang dekat2 maghrib.. oh oh kalut lagiii sebab kat umah xde mende proper yang boleh dihilang.. kalutnyee kalutnyee..

pastu kuku suruh rilekkk rilekkkk, dia boleh beli dan masakkan.. okayyy ;n

la ni pukul 4 kuku baru kol suruh balik nanti belikan serai dan kunyit dekat sri serdang.. apalahhh yang nak dimasaknyee aku pun xtau hee hee

nwayy korang jangan ingat aku x masak lak kat umah crying aku masak tapi asyik failed je sebab tu malas nak cite kat blog crying


eh dah pukul 4:24 la... nak balik sekarang la.. rasa bersalah x tulun2 kat dapur.. xpee, hal urusan upm ni aku stay up laaa tido lewat siket malam nanti.. ok??

uh kalut kalut biarkan kuku masak sorang2.. uh kalutnyeeeee kalutnyeeeeee, nak balik sekarang..

bye byeeeeeeeeeeeeeeeeee







7 comments:

iza said...

awak ni comellah becerita

marinahunny said...

rilekkk kool..hehehe

Apple Cute said...

""oh oh kalut lagiii sebab kat umah xde mende proper yang boleh dihilang.. kalutnyee kalutnyee..""

hilang or hidang yerk...;))

releks2 wahai dd oi..hahaha (*_*)v

aDieyZa said...

rileks dd.. xmo kalut2 yer..

kuku pandai masak eh.. bila kita dpt masak sama2 dgn husband, rasa best sgt kan.. nmpk mesra gitu..

aYeNz said...

hahaha..ciannya dd..sib baik dapat kosas yg pandai masak..hehe respek tabik kapten sket kt kosas..hehe

dd cuba buka myresepi.com.. kyen byk gak dah try resepi kt situ..semuanya menjadi..kadang2 masak tu ikut ske je dd..chef wan kata masak ni kne kreatif..so..dd baling2 je..lagi kreatif..haha..(teringat masa cuba2 baling ssuka hati..last2 failed)

baguslah suami isteri bantu mmbantu..xsaba nak kawen..wuu wuu..
skang tgh pnt urus majlis..wuu wuu..

caiyok dD..meh kita bjaga malam sama2 tp utk urusan bbeza..waaaa

alaa..bilik selang sebilik je pon kt upm..nnti boleh ketuk2 pinjam komik sinchan..hahaha..klu lah jadi jiran dD..konfem chaos..hahahahaha..hari2 gelak

ja_on_seven said...

jangan kalut-kalut..

nanti keri pun ko lupe letak kat mane.. (-_-)'

dd dudu said...

{iza}
comel ke?
hehe hai iza ;)


{kak marina}
yehhhhh i'm koollll~~
;p


{apple cute}
aku taip 'hilang' ke???
uwaaaaaaaaaaaa *nangessssss

yaa yaaa :'O



{adieyza}
makasih makasih zana, hehe

pandaila kot dr dd. hehehehehe tah mana tah die belaja ;p

erm tul gakk kan hihihi



{kak yen}
motip kakyen masih panggil die kosas? hahahahah

dah dpt ur wedding card smlm. sweet!!!

xsaba nak pergiiiiiiiiiiiiiiii kakyen kawennnnnnnnn


kakyen.. dd pun xtaulaa, nak kate xpandai masak langsung xde lahh.. reti masak.. tp kann, klu masak tuk sendiri mesti otomatik jadik sedapppp.. tp bile nak masak tuk org lain, xtau laa kenapa *&^$^@ taraaa die otomatik berubah menjadi failed.... kenapee ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh???


haha kakyen x saba nak kawen, comel jekk kuikui

nanti dah kawen kakyen wat blog our secret garden gak eh, hehe nak bacaaaa.. mesti comel hik2

chaiyok2.. tau mesti kakyen bizi, chaiyukkkkk


alaaaa kakyennn kite kan pernah sebilik kat melaka hehehehehehehhee katil double decker heeeheeee


{ja on seven}

ja!! :'O ko niii pagi2 dah buattt statementt kelakaaa uwaaaaa :'O

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...